Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Rólad meg elfeledkeztünk :-(
Nem tudom jutottál-e már valamire?
A problémát én a következőkben látom: IDŐ !!!Ha egy függvényt csinálsz, ami adott ideig villogtat, akkor az addig fogja a programot, nem megy tovább. Ha jól értem, amit akarsz csinálni, akkor ez itt elakad, amíg be nem fejeződik a villogás, nem megy tovább, és ez gond.
1. Vagy több loopot csinálsz, és mindegyikben egy-egy ledet kezelsz ciklusban. (Milyen lapon csinálod?)
Akkor időszeletben fut párhuzamosan az összes függvényed, és kezeli egy-egy függvény egy-egy loopban a kapcsolóidat, ledjeidet.2. Vagy muszáj az egy loopban folyamatosan vizsgálni ciklikusan az összes ledet, hogy melyiknek éppen milyen a státusa és hol tart. Ha kell, beavatkozol.
-
Értem! Ezt ilyen formában szerintem nem igazán lehet megoldani, illetve feleslegesen túl van komplikálva.
Ahogy én csinálnám: létrehoznék egy LED class-t, aminek 4 metódusa lenne: inicializáló, ahol beállítod a villogás idejét, start, stop, és egy frissítés, amit minden loop ciklusban meg kell hívni, ez ellenőrzi, hogy mennyi idő telt el, kell-e már ki-be kapcsolni a LED-et. Ebből annyi példányt csinálsz, ahány LED van, így az összeset egymástól függetlenül lehet villogtatni. Ha a class túl magas labda, hasonló logikát meg lehet valósítani függvényekkel is, de mindenképp külön inicializáló és külön villogtató(frissítő) függvény kellene. -
Szia, ez
LedMillis(2000, LED1, currentMillis, LedStateResult);
LedStateResult = LedMillis;nem pont azt csinálja, mint szeretnéd, hanem a függvény címét másolná bele változóba. Neked ez kell:
LedStateResult = LedMillis(2000, LED1, currentMillis, LedStateResult);Persze nem sok értelme van, mert amúgy is át adod neki azt a paramétert, szóval akár belül is módosíthatod. Üdvözöllek a pointerek bűvös világában

Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- 2025 - Már elérhető a Steam év végi összesítője mindenki számára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Le Mans Ultimate
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- OLED monitor topic
- Arc Raiders
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold