- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz
Teasüti #8900 üzenetére
Sajnos nem sok rálátásom van a követelményekre, előírásokra amit elvártak, elektronika rész nem hozzám tartozik, én a mérés - kiértékeléssel foglalkoztam. Gyorsulás érzékelővel álló helyzetben tiltás körül 50-80 g körülieket mértünk Z irányban, de X és Y-ban is voltak azért nagy kimozdulások. A mértékére nem emlékszek mekkora volt, csak hogy van csavarodása a NYÁK-nak. Nem mondom hogy mm-es, de pont elég volt ami az elég érzékeny gyorsulás szenzort egy olyan frekvencián rázta, ahol érzékeny az érzékeny volt és ez a mérés miatt nem volt szerencsés. de csavarodása volt a panelnek ez biztos. Az se volt mindegy hogy a gyorsulás érzékelő hol helyezkedik el a panelen, milyen ragasztóval van beragasztva a NYÁK, mert nem csavarozva volt. Tehát minden apróság amit nem is gondolnánk számít. Egyébként ez céges projekt, szóval túl sok mindent nem is tudok mondani hivatalosan, lehet ez is több mint amit szabadna
ESP32 nem sokkal nagyobb mint egy ESP-01. ESP32-vel van tapasztalatom, illetve abból van is modul/development board, ezért ebben az irányban indultam el. Ez az egész projekt a tiédhez képest jóval egyszerűbb, maga az analóg óra részét nem is akartam túlbonyolítani, így ott egyszerűbb a helyzet. Lehet kapni kész mechanikát: [link]. Lesz egy fa lap abba bele lesz marva a mechanikának és a kijelzőnek + elektronikának a helye. ESP32 órában és egy kinti egységben, mind a kettő méri a hőmérsékletet, páratartalmat, Real time clock modul kiírja a dátumot. A két ESP32 kommunikál egymással, az órában lévő pedig még pluszban küldi egy honlapra az adatokat, ahol látszódna grafikonon az adat. Múltkor szóba került a kívülről való belső hálózat elérése, na most emiatt még nem tudom hogy belső hálózaton legyen az egész vagy külsőn. Esetleg thingspeak-re menjen az adat. De valami ilyen lenne az elképzelés.
Az se hülyeség amit írtál, léptetőmotor óra szerkezet, de oda akkor kellene áttétel a kismutató-nagymutató miatt, nem tudom a pontos mechanikai megvalósítás mennyire lenne komplikált, így ezt a részét inkább a profi "kínai mechanikára" bíznám
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest