- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
Úgy is rajzoltam be (mondjuk látom, hogy nem úgy írtam le, bocs
), hogy 10k-s ellenálláson keresztül megy a +5V-ra, azt értettem, hogy így kell, csak azt nem, hogy miért, de akkor kihagyom.
Tehát, összeállítom a ledes mátrixot (ellenállásokkal), majd a tranzisztorokat a képen látható módon a portok elé kötöm, a GND-t és a +5V-ot pedig az Arduino-ról veszem le (gondolom). Nagyon szépen köszönök mindent! Sokat segítettél!(#844) gyapo11: gondoltam rá, hogy egy potit is beiktatok, fényerőszabályzásnak, csak én úgy tudtam, hogy azt csak PWM-en lehet, de 3 láb kell a nyomógomboknak, a maradék 11 meg pont elfogy a ledes mátrixhoz, tehát úgy nem tudom, hogy csak PWM-re kötöm a ledeket. Vagy van valami más megoldás is a fényerőszabályzáshoz? Vagy úgy érted, hogy a +5V-ot nem az 5V-os lábról, hanem egy PWM-lábról levenni? És akkor egy potival már lehetne vezérelni a fényerőt. Viszont még mindig az a baj, hogy nincs szabad PWM-es láb.
Új hozzászólás Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest