- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Netfone
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti #7383 üzenetére
"Példánál maradva:"
Ha ugyanabból a
hardware\espressif\esp32\cores\esp32\esp32-hal-gpio.c
fájlból a pinMode-ot idézed, még szembetűnőbb a dolog. A 77. sortól a 165-ig tart!
Na, ezekért választom én is az Arduinot. Persze azért fél szemmel lesem azt is, hogy freeRTOS-ben mi van mögötte, illetve, hogy a freeRTOS mögött mi van regiszter szinten. -
Tankblock
aktív tag
válasz
Teasüti #7383 üzenetére
Hello,
Akkor én felvállalom hogy több mint 1 van ebben az értelemben.
Arduino defacto programozási nyelv --> azaz szépen eltünteti a felhasználó elöl hogy mit is használ, aztán meg ha véletlenül 2 könyvtár ugyanazt az erőforrást használja akkor jön a probléma.
Ugyanaz mint amikor a WS2812 könyvtár RMT használja, meg mondjuk lehetne még használni IR adó vevőnek ugyanezt az erőforrást mert 8 csatornája van ha jól emlékszem,
Én ezért fogtam bele az ESP-IDF be és igen nincs minden dokumentálva, és néha nagyot lehet mellényúlni.
A másik oldalról, meg a fejlesztők ESP-IDF c++ kompatibilis és eclipse alatt lehet c++ is programozni. Akár Arduinos könyvtárat is behúzni / átírni....Vagy csak kevés időmben is mazoista vagyok...
Nem szólnám le ezt sem. Ez mellett szeretem az Arduino-t. Szeretem, hogy kész dolgokat kell csak összerakni és fut. Ezzel spórolhatok időt és az összes ESP8266 home automation erre épül.
Mindegyiknek megvan a szépsége.
-
_q
addikt
válasz
Teasüti #7383 üzenetére
Köszi a részletes leírást. Tetszett a fogalmazási stílus, 1-2 mondaton jól felmosolyogtam, természetesen jó értelemben
és tudtam azonosulni azzal amiket írtál.
STM32-t, TI launchpadokkal van kevéske tapasztalatom, de azt látom, hogy egyre jobban jönnek fel a mindent függvénnyel, illetve arduino módszerrel (nem tudom ennek mi a pontos neve, tehát hogy ne kelljen mély C tudás, említett példa: digitalRead() ) programozzunk lehetőségek és nekem ez tetszik is. Vannak területek ahol fontos a minél kisebb kód, és optimalizált megoldás, de a mikrovezérlők teljesítmény növekedésével egyre kevésbé fontos, így szerencsére mindenki meg tudja találni a maga számára elegendő C tudást igénylő kontrollert. Emellett STM32-t se zárom ki, nekem az is tetszett, de most kicsit az arduino jellegű programozás foglalkoztat.
Egy a nehéz, projektet kitaláljak magamnak ami hasznos is, esetleg kicsit tanulni is lehetne belőle, de még is nem annyira nehéz, hogy fogjam a fejem, hogy most ez miErre neten szerencsére vannak ötletek.
Szóval még egyszer köszi, maradok a topicnál, sok jó dolgot lehet is olvasni és jó látni, hogy sok a segítőkész fórumtárs
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Max
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- Mazda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest