-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Undoroid #16656 üzenetére
Analóg nincs, csak egy kb. 20 éves digitális és mivel sose tanultam így csak minimálisan boldogulok vele.
( Ezért a kapcsolási rajz is a ti mércétekkel ilyen gyerekrajz szinten lett volna. Illetve amatőrtől nem is biztos, hogy megéri ilyet kérni, mivel a rajzot ugyanúgy lehet rontani és akkor az félreviszi a dolgot. Fénykép jobb, bár ott meg egy komplikáltabb áramkör esetén ember legyen a talpán, aki kibogarássza a vezetékeket)
Viszont programozó lennék van mifene, így némileg lusta vagyok és a "debugot" a rövidebbik végén fogtam meg: mivel eléggé egyszerű az áramkör és átnézve nem tűnt fel hiba, így méregetés helyett csak kicseréltem a konvertert egy fix 5V -ot adó darabra, átkötöttem a Nano -n (VCC helyett 5V -ra) és rendbe is jött. Szóval úgy néz ki a DC-DC átalakítóval volt gond, ez megy rendesen és nem melegszik. (Összeforasztás előtt azért rámértem és így most alapon 18mA megy át a konverterből az Arduino felé.)
Köszi mindenki másnak is!( Majd még jövök erre szerintem...
)
-
válasz
Undoroid #16656 üzenetére
Annyit szólnék bele a dologba, hogy az Arduino Nano-n van gyárilag LDO, emiatt a VIN-nek papíron 6V-20V, gyakorlatban 7V-12V betáppal mennie kell, ha nincs extra terhelés az 5V-ján.
(Szerk.: Innentől Szancsó-nak):
De ha nagyon akarod, akkor beiktathatsz egy külsőt is, akár 5V-osat is, de akkor már ne a VIN-en táplálj. Vagy tegyél be egy 7809-et, és a 9V-ot vidd az arduino VIN-jébe. Ez utóbbi azért javallott, mert kevesebb lesz az ohmos ellenállás a stabkocka és a fogyasztó között.Ha pedig mindenképp step-down-al akarod megoldani, akkor vegyél egy nagyobbat, lehetőleg olyat, aminek tisztességes pufferkondi van a kimenetén, és csinálj vele egyből 5V-ot.
(Bár ha nem akksis felhasználás lesz, akkor mehetsz stabkockával, mert hiába fűtöd el a 60%-ot, arányaiban és abszolút értékben is minimális a nyereség a LED-ek fogyasztásával összevetve.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Hálózati rendszermérnök és IT rendszerüzemeltetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged