- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- LTE frekvenciák
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
gyapo11 #16563 üzenetére
Melyik része ami nehezen érthető?
C++ ugye a C kiterjesztése, szóval ha a hardcore irányba szeretne valaki inkább mozogni akkor Assembly -t javaslom, na ott derül ki érted -e a HW is vagy sem.
Egy olcsó AVR-en (akár egy AtTiny13A)el lehet játszani eléggé jól. Nem mellesleg kijön a magas szintű programozás overheadje is, mert 1kbyte van programnak és 64 bit byte a memória, szóval lehet creatívan használni a regisztereket is amiket nem használunk.....A magasabb szintű nyelvek szerintem inkább másféle képpen nehéz ... Szálkezelés, Deadlock elkerülés, design patternek és társaik. SW arhitechtúra, oprendszer ismeret is kellhet....
-
válasz
gyapo11 #16563 üzenetére
Én se bírtam könyvből felfogni a C-t, aztán elkezdtem PHP-zni, az viszonylag könnyen meglett, onnan pedig már könnyebb volt a C-re átnyergelni.
Az objektumokat már C++-ban tanultam, asszem akkoriban jöttek be a PHP5-be, amikor már inkább mikrokontrollerekkel foglalkoztam.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
gyapo11 #16563 üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval. A c fordító simán megeszi a pascal kódot csak a begin end helyett { } csúcsos zárójeleket kell használni. Viszont c-ben ugyanazt a feladatot sokkal egyszerűbben és tömörebben is meg lehet fogalmazni, pl:
pascal, c: x = x + 1;
c: x++;
-------------------------
pascal, c : x = 10*x;
c: x *= 10;
--------------------------
Persze még egy csomó dolog könnyebb c-ben, mert kevésbé szigorú mint a pascal, illetve sokminden felülbírálható (pl. változó típusok), és ha tudod mit csinálsz, akkor jól is fog működni. Pl.
x = 'A'; //x változóba berakunk egy A karaktert
x += 2; //x változóban a C karakter lesz -
-
Tomika86
senior tag
válasz
gyapo11 #16563 üzenetére
Mire ideértem a projektemmel, nagyon sok weboldalt átlapoztam. Nem megy középfokon még az angol, de azért megértem amiket írnak (na videóban nem értem meg).
A weboldalakkal voltak olyan gondjaim, hogy egy dolgot máshogy írtak meg. A fórumokban nagyon sok olyan projekt volt, ami hibásan lett közzétéve, ezekre külön kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Hobby rádiós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fotók, videók mobillal
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged