- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Macrodroid
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram #20703 üzenetére
Ne b*sszá' fel idegileg, hogy lenne már az félbe vágott nézet??
Hacsak nem a túloldala van a fenti lapnak ezen a képen, és furatgalván közti össze a két oldalt, akkor ennek semmi értelme nincs! Nem lehet több rétegű nyák, mert azzal a lényege veszne el a proto boardnak, vagyis, hogy a sávokat ott szakítod meg, ahol arra szükség van.
-
válasz
Wolfram #20687 üzenetére
Ez lidar, valójában ezt távolságmérésre találták ki, a sebessége (2-3 sample/s) nem igazán teszi alkalmassá a feladatra. Ezen kívül feleslegesen bonyolulttá teszi a kódot is.
A hatótávolsága (10-55cm) is határeset, bár ez talán nem jelentene problémát, ha valaki az ajtónyílás közepén jön be, és nem lapul az ajtókerethez. -
válasz
Dißnäëß #20628 üzenetére
Van egy cryptobányász projekt, a Helium, ami a LoRa köré épül, átjátszó állomásokat kell otthon üzemeltetni, összekötést létesíteni hasonló eszközökkel, és ezért tokent lehet szerezni. Egy haverom feliratkozott pár ilyen eszközre (mocskos drága egy ilyen
), nem tudom, hogy azóta már átvette-e. Erre a networkre, úgy tudom, fel lehet lépni LoRa eszközökkel, hogy ingyen vagy pénzért, azt nem tudom, de a fent linkelt honlapon van lefedettségi térkép, elég sűrűnek tűnik, hogy vmi komolyabb dologra is lehessen használni előbb-utóbb.
Ismerkedj meg vele, meséld el, mit tudtál meg.
-
-
Hát ennek a történetnek egyre kevésbé van értelme.
Az eszközkezelőben "Adafruit Feather 32u4" driver látszik, ami az ATmega32u4 chip drivere.
Az ATmega16u4 az eredeti UNO board-on az USB-UART szerepét töltötte be, amit a kínai klónokon CH340 és hasonló chipekkel helyettesítettek. Ennek a nagyobb testvére az ATmega32u4.
Hol van ez a chip?
Hol van a LoRa modul? Mindkettő a kijelző alatt lenne? 🤔A fényképen ESP32 dowdq6 chip látható, ami az alap ESP32, és természetesen nincs USB képessége.
Akkor mi a fene kommunikál közte és a PC közt? -
De te nem banggood linket adtál.
Csinálj már részletes fotót mindkét oldaláról! Nincs véletlenül egy forrasztószem valamelyik oldalán "OTG" felirattal?
Akármit ír a banggood, ehhez nem kell külön programozó. Töröld a hibás drivert az eszközkezelőből, próbáld másik usb porton, esetleg rövidebb kábellel. Ha usb3 porton próbáltad eddig, akkor usb2-be dugd!
Download módban másik driver-t kellene, hogy telepítsen hozzá a rendszer, és valószínűleg másik COM porton fog látszani, feltöltés előtt ellenőrizd, hogy nem jelenik-e meg másik COM porton és azt állítsd be az IDE-ben.
-
This chip has 32K of flash and 2K of RAM, with built in USB so not only does it have a USB-to-Serial program & debug capability built in with no need for an FTDI-like chip
Fogadd el, hogy mások talán jobban értenek hozzá és keresd meg, hogy mit rontottál el.
-
Húzd ki, nyomd meg a boot gombot és miközben nyomva tartod, dugd vissza. Figyeld meg, hogy telepít-e valamit a Windows (ha azt használsz). Nézd meg az IDE-ben a telepített portot.
Ha nem lehetne feltölteni rá, nem lenne rajta boot gomb.
Amúgy milyen USB kábelt használsz? Remélem nem olyan töltőkábellel próbálkozol, amiben nincsenek bekötve az adat lábak. Nekem van olyan USB-C kábelem, amiben csak a tápvezetékek vannak bekötve.
-
válasz
Wolfram #20562 üzenetére
Mire jó ez? Mit old meg? Aryes: van 0.1uF kondenzátorod?
Fogalmam sincs, ez a reset pin, a reset gomb is erre van kötve, alapból 10k ellenállás húzza fel a 3,3V-ra.
Próbáld ki, egy próbát mindenesetre megér.
Valami chip design error lehet mögötte, ha ez tényleg működik. -
válasz
MrChris #20555 üzenetére
Nocsak, a kolléga úr szintén zenész?
Nem egyszerű eset. A kalapács elég finom mechanika ahhoz, hogy túl nagy és nehéz dolgot ne lehessen rá csiptetni, a kalapács feje sem biztos, hogy szeretné a dolgot.
Ton-ton kolléga ötlete tetszik, én ilyen lézerdiódát használnék hozzá, CR2025-ös Li gombelemmel, az talán elég pici és könnyű, hogy valami csipesszel a kalapács szárára rögzítsd, és valami ernyőn (pl papírlap) megnézd, hogy milyen csíkot rajzolnak egymás mellett futva. Sajnos ez teljesen analóg megoldás lenne, de a lézer a távolság miatt jól felnagyítaná a pici eltéréseket.
Ha mindenképpen Arduino-s megoldás kell, első, ami eszembe jutott, hogy a másik kalapácsra kell egy tükör, ezzel rögtön kétszeresére növeled az elmozdulást. Az első kalapácsra pedig olyan cucc kéne, mint a vonalkövető robotok alján van, 3 fényszenzor, szorosan egymás mellé. A fénysugár a távolság függvényében kitér a középső szenzorról valamelyik irányba, a 3 szenzor mérésének a különbségéből következtethetsz, hogy melyik irányba. Ezzel pontos mérést nem fogsz tudni végezni, de valójában nincs is rá szükség, mivel te csak az elmozdulás irányát szeretnéd detektálni, illetve, hogy merre kell korrigálni. Mint egy hangoló gép.
Az igazi egy olyan szenzortömb lenne, mint a síkágyas szkennerek olvasófeje, ahol nagyon szorosan egymás mellett vannak a fotodiódák, azzal nagyon finom elmozdulást lehetne mérni. Esetleg valami ilyesmivel lehetne még pótolni.
A harmadik ötlet egy ilyen digitális iránytű és egy neodímium mágnes lenne (pl. egy DVD olvasó fejében vannak ilyen apró mágnesek, amit tudnál használni). Ez ugye mágneses teret mér, amiből a távolságra lehet következtetni, illetve a változást lehet vele detektálni. De ezt ki kéne próbálni, hogy ilyen pici távolságnál, mint ami két kalapács közt van, hogy működik.
-
válasz
Micsurin #20520 üzenetére
Hát ezt most így nem tudom sajnos, mert én nem futottam bele ilyenbe, mikor ezzel játszottam. De két dolog lehet:
1: túl nagy az áramfelvétel az USB portról, és kiold a polyfuse. Ezt könnyen tudod ellenőrizni, az UNO lapon az USB port közelében van egy nagyobb, lapos, zöld színű ellenállás, ez a polyfuse. Ha túl nagy az áramfelvétel valamilyen okból, ez felforrósodik és megszakítja a board tápellátását. Az ujjaddal tudod ellenőrizni. Mi van a boardra kötve?
2: elfogy a RAM a futás közben. Ha a példakódot futtatod, ez annyira nem valószínű, mert tesztelve lett, és már kibukott volna, ha gond van a kóddal. A hozzá való processing kódot is telepítetted a gépre? Próbáld ki, jópofa.
-
válasz
Wolfram #20508 üzenetére
Először is ha az általa létrehozott AP-ra fel tudsz lépni külső eszközzel, abból megtudjuk, hogy a wifi része egyébként működik. Utána a webes felületen beírod a jelszót a routeredhez, és megpróbál fellépni, miközben elég bőbeszédű módon kiírja neked, hogy milyen problémái vannak. Ráadásul van benne egy hardverinfó rész, ahol utána tudsz nézni, hogy pontosan mi is van benne, hátha kiderül, hogy hol van a kutya elásva.
-
válasz
Undoroid #20478 üzenetére
szégyen ide vagy oda- sohasem csináltam még ilyet...
Én sem ettem cseresznyét addig, amíg először nem ettem
Egy weboldalt kell hozzá összerakni, ha nem is csináltál még ilyet, azért ma már számtalan segítség van hozzá, akár wysiwyg szerkesztő programok. Itt a topikban is van sok példa, janos250 kolléga szokott volt ilyeneket megosztani, én is azzal kezdtem a legutóbbi projektemet.
-
válasz
Undoroid #20472 üzenetére
Ha kimondottan szeretnél rá kijelzőt l'art pour l'art, akkor jó a Nokia is, lehet rá grafikont is rajzolgatni, de teljesen felesleges. Inkább mondanám az ESP32-t, abban van RTC is, nem kell külön venni, netre kötve az órát szinkronizálni lehet, és olyan csillivilli webes felületet csinálhatsz hozzá, amit nem szégyellsz, gombok és kijelző helyett.
Ráadásul ha ügyes vagy, még riasztást is tudnál vele küldeni (emailben vagy mondjuk telegram-on) az akkumulátor állapotáról, ha van ilyenre igény. -
válasz
its_grandpa #20473 üzenetére
A táp választást mivel indokolod? Ez egy step-up modul, az esp számára teljesen alkalmatlan, mivel lefelé nem tud konvertálni, csak felfelé.
-
válasz
Ton-ton #20465 üzenetére
Ez csak i²c-hez szükséges! A kijelzőnél egyirányú a kommunikáció, a hex buffer pont elég hozzá. Bár árban / méretben nem tudom melyik a praktikusabb, lehet az egyszerű ellenállásos verzió is megteszi, de azt én nem merem ajánlani, mert egy ilyen Nokia kijelzőt már régebben kinyírtam szintillesztő IC nélkül.
-
válasz
vargalex #20445 üzenetére
Hát akkor próbáld ki telefonon.
Főleg amikor utólag szeretnél javítani/módosítani valami formázást/linket stb.
De a legrosszabb valóban a kód formázás, mert nem képes egyben formázni, szétszedi sorokra a kódot.Ezt a szerkesztős dolgot be lehetne tenni az összefoglalóba, mostanában annyian kérdezték már.
-
-
-
válasz
#68216320 #20355 üzenetére
Komolyan érdekel, írd már meg, hogy miért nem jó egy olyan célgép, amit tegnap linkeltem neked (YouTube videó)!
Más: nem kerestem még utána, de olyan projekt nincs, ahol Raspberry Pi zero-t használnak vezérlőnek? Annál az USB közvetlenül a processzorral van összekötve (OTG), és eleve van olyan módja (usb gadget), ahol különböző USB eszközöket tud emulálni (mass storage, keyboard, mouse), talán egyszerűbben meg lehetne oldani vele egy floppy emulációt, mint mikrokontrollerrel.
szerk.: Nocsak.
https://hackaday.com/2021/03/30/a-floppy-controller-for-the-raspberry-pi/Ez meg pi mikrokontroller:
https://community.element14.com/products/raspberry-pi/raspberrypi_projects/b/blog/posts/happy-pi-day---rpi-pico-floppy-disk-controller -
válasz
#68216320 #20331 üzenetére
Ha a gyári USB megoldások minőségével problémád van, szerintem egy kókányolt Arduino-s megoldással még több gondod lesz.
Melyik részével van problémád, a fizikai olvasóval? Mert én a helyedben szétszednék egy ilyet és rápróbálnám az elektronikáját egy drive-ra.
Az ilyen feladatokra nem lenne hasznosabb inkább egy célgépet építeni? -
válasz
its_grandpa #20326 üzenetére
Persze, igazad van, pont a hordozhatóság miatt használjuk, amit írtál.
-
válasz
its_grandpa #20324 üzenetére
Nem is értem miért működik mert ugyan INPUT_PULLUP a 2,3-as pin de az ISR fv. a 0-as pin-re van konfigurálva, nem szépen.
attachInterrupt(0, teker, CHANGE);
Ez a 0-s interrupt, ami az Attiny85-nél épp a 2-es pin.
AdigitalPinToInterrupt(PIN)
is 0-t ad vissza. -
válasz
razorbenke92 #20301 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy emlékszem, hogy az AVR-eknél az interrupt hívás automatikusan tiltja a többi interruptot (CLI), és csak a visszatéréskor engedélyezi ismét (SEI), vagyis elvileg nem lehetséges, amit írtál. Különben egy ilyen esetnél igen gyorsan megtelne a verem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Formula-1
- További aktív témák...
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged