- One mobilszolgáltatások
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 12T - egytucat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mg995 végtelenített.
Most kerestem utána így típus alapján, és tényleg 1,5A a csúcs áramfelvétele.
Na ilyenkor mi van? Pont azért vettem, hogy kis kompakt meghajtást tudjak csinálni pl egy autónak. Erre nem tudom árammal ellátni.
Az adatlapja szerint tápfeszültség 4,8-7,2V. Mi lenne, ha direktbe kötném a lipo akksira? Adjatok vmi tippet légyszi, ilyenkor mit lehet kezdeni... A robot kész, nem tudok más tápot adni neki, nincs hely. Kondit tudok még esetleg építeni a rendszerbe, az segít ilyenkor? Mégis mekkorát? -
válasz
Janos250 #5566 üzenetére
Ami konvertert rákötöttem, elvileg 3A-t tud leadni, mégsem bírja ellátni a két szervót. Melegszik nagyon, és lekapcsol, mikor túlhevült. Az arduino is leáll vagy újraindul. Létezik, hogy
1. a kettő együtt 3A-nél többet vesz fel pl. irányváltáskor?
2. a konverter mégsem ad le 3A-t, csak mondjuk 500mA-t?
3. a szervók valahogy rövidzárat csinálnak induláskor?
A regulátor is biztosan emiatt ment tönkre.
Mekkora kondenzátort kéne rákötnöm, hogy ezeket a csúcsokat ki tudja simítani? -
Segítsééég!
Kiphingattam az uno-m beépített voltage regulator-át (amelyik a Vin meg a hordó tápcsatlakozóról csinálja az 5V-ot). Lehet (érdemes) cserélni? Usb-ről táplálva szerencsére működik, a másik regulátor (ami a 3v3-at adja) is működik.
Túlterheléssel tettem tönkre? Két szervót nem bírt el... -
válasz
Gergosz2 #5555 üzenetére
Megteheti, én megtettem legalábbis.
A bt rx-tx lábát fordítva kötöttem a 0-1 lábakra, és a pc-n az arduino soros monitorán írtam az AT parancsokat. Így csak az onboard usb-serial chip-en megy át a kommunikáció (esetemben a ch340 chipen). Nem én találtam ki, olvastam (vmelyik instructable oldalon). Ugyanez sajnos a hc05-tel nem működött, de a hc06-ot simán be tudtam így konfigurálni.
Ja, persze az egészhez előzőleg kell egy olyan sketch-et feltölteni, ami nem használja a soros kommunikációt, mert az be tud kavarni. -
válasz
JozsBiker #5546 üzenetére
Szerintem AT parancsot nem tudsz küldeni bluetooth-on, csak a vezetéken keresztül. A linkelt kód is azt csinálja, továbbítja a 0-1 lábakon beküldött adatot (proxy).
Hc06-nak sokkal viccesebb úgy küldeni AT parancsokat, hogy keresztbe kötöd a tx-rx lábakat a 0-1 lábakra, tehát a tx-et az rx-hez, és az uno usb chip-jén keresztül közvetlenül tudsz AT parancsot küldeni a gépről a serial monitoron keresztül.
Sajnos HC-05-tel ez a módszer nem működött, csak a proxy programmal. -
Erre:
char a=a;
char b=b;
char c=c;
semmi szükség.
Ehelyett:menu1 == a
pedigmenu1 == "a"
kell. Ugyanígy a "b" és a "c" is.
De az eredeti is működik, ha az értékadáskor idézőjeleket használszchar a="a";
char b="b";
char c="c";
mert enélkül csak üres stringet adsz értéknek.Janos250: köszi! És tápfesznek mennyit állítsak be? Az 5V-ot mennyivel lehet túllépni?
-
Sziasztok! Uno board-ra kötöttem két nagy szervót, de kevés nekik az onboard fesz.átalakító, így bevetném a stepdown konverteremet. Lipo akksit kötnék rá, és 5V-ot adnék róla a boardnak és a szervóknak is. Mire vigyázzak? Pont 5V-ra állítsam, vagy plusz 1-2 tized mehet rá, hogy terhelésre se essen 5V alá a feszültség? Köszi!
-
-
válasz
vargalex #5488 üzenetére
Tudásra egyformák? Én nem vettem észre, hogy lényegesen olcsóbb lenne, amit linkeltem, csak 3.20$, a wemos d1 mini meg 2.90$. De tény, hogy kisebb. A 4M az pontosan mire vonatkozik, flash, ram, vagy ...? Egy kimerítő leírást tud vki linkelni? Az se baj, ha magyar nyelvű.
Arduinohoz van rengeteg, de ehhez nem nagyon találtam még.
-
válasz
razorbenke92 #5476 üzenetére
Annyit beszéltetek a NodeMCU-ról, hogy kedvet kaptam játszani eggyel.
Ez a darab megfelel a feladatra? A ch340 már ismerős, az uno lapjaim is ezzel vannak felszerelve, vagyis ehhez nem kell külön programozó. És jól sejtem, hogy ezt tudom 3V-nál nagyobb tápról üzemeltetni? Legalábbis a Vin lábról következtetek erre. -
válasz
vargalex #5470 üzenetére
Én csak annyit írtam, hogy nem egyszerű vele, nem azt, hogy nem lehet.
Évekig használtam egy weboldalon regisztrációs és különböző értesítő mailek küldésére, utoljára kb. 4-5 éve. Többször kellett mailsender class-t cserélni, mert a régivel már nem lehetett küldeni, többször letiltott az adott gmail account, mert túl sok levelet küldtem, vagy rossz címek voltak megadva és visszapattant pár levél, és emiatt spamlistára kerültem stb. Szóval meglepne, ha esp-vel olyan egyszerűen meg lehetne ezt oldani. -
válasz
razorbenke92 #5453 üzenetére
Köszi szépen! Azóta teszteltem a kütyüt egy ceruzaakksival, mert elem nem volt kéznél. Terhelésnek egy dc motort kötöttem rá. Eredmény: nem volt annyi kezem, hogy mérjek
, de biztos, hogy valahol 5V közelében volt a kimenet, a motor hangjából ítélve, de legalábbis biztosan több volt a bemenetinél, ami tényleg meglepő egy ilyen cucctól. Viszont a chip rajta teljesen átforrósodott 4-5mp alatt, a visszajelző led pedig nem világított. Összehasonlításképp egy 3,4V-os 18650-es li akksival gyönyörűen működni látszik, ugyanúgy motort kötöttem rá, nem melegedett egyáltalán, és a visszajelző led is világított rendesen. Ma több időm lesz, megnézem két akksival. Az adatlapja szerint 2,5V a minimum bemeneti feszkó.
Az a kérdés, hogy ha teszem azt mégis egy db ceruzaelemről szeretnék mondjuk egy arduino lapot meghajtani, akkor
a.: kisebb terhelést elbír?
b.: tegyek rá hűtőbordát
c.: felejtsem el, mert úgyis meg fog sülni -
Sziasztok! Rendeltem egy ilyet, mert azt írták a vélemények között, hogy jól működik 1 db ceruzaelemről is. (Ezt még nem tudtam tesztelni). Viszont a leírás sehogy sem stimmel, mert egyrészt azt írják, hogy állítható kimenet, de egy árva potit sem találok a lapon. Másrészt 3-6V bemeneti feszt kér, de akkor hogy működhet 1,5V elemről? És végül: 1A kimeneti áramot ígérnek, de a fentiek alapján én már ezt sem hiszem el.
Mi történik, ha megpróbálom 1A-rel megterhelni? Elfüstöl?
-
válasz
Janos250 #5431 üzenetére
Hát a hc-06 állati egyszerű, out-of-the-box működik, de csak slave-ként. Telefonnal és pc-vel is mintha usb-vel lenne összekötve, serial portként viselkedik, elvileg még flash-elni is lehet vele, de nekem nem sikerült, és nem kínlódtam vele.
Ha master is kell, akkor hc-05, azt most várom, hogy jöjjön. -
válasz
Fimre77 #5411 üzenetére
Szia! A gyro szenzorhoz egy nagyon jó lib: [link]
És egy oldal, ahol leírják, mit kell vele csinálni: [link]
Nemrég láttam egy projektet, ahol kesztyűre volt szerelve a gyro egy Leonardo-val (talán a nano-val is meg lehet csinálni), és a Leonardo úgy volt programozva, hogy a pc külön driver meg host program nélkül felismerte usb keyboardként. Nem tudom ezt bluetooth-on keresztül is meg lehet-e oldani. -
válasz
Pubszon #5400 üzenetére
Nem az a baj, hogy mindent $D-vel iratsz ki?
Format Parameter Output
$D uint16_t Decimal representation
$T double Decimal representation with 3 digits after decimal sign ([-]d.ddd)
$H uint16_t Hexadecimal value of lsb (from 00 to ff)
$L long Decimal representation
$S const char* Copy null terminated string from main memory
$F PGM_P Copy null terminated string from program space
$E byte* Copy null terminated string from EEPROM space
$$ none '$' -
Mega boardot használok, de ellentétben az uno-val, ahol minden (24) lábra lehet pinchange int-et beállítani, a megának csak 18 erre a célra használható lába van, annak is nagy részét másra használom (2.serial port, encoder impulzusok számlálása stb). Ha több érzékelőt akarok rátenni, akkor muszáj multiplexelnem. Digitális bemenetem, az bezzeg van dögivel.
Azt is lehetne, hogy az összes érzékelőt egy lábra kötöm, ami interruptot generál, és használom a rengeteg szabad digitális bemenetet. Sok dióda kellene hozzá, de akár így is működhet a tegnapi ábra alapján.
-
-
Sziasztok! Most a robotomnál 5 külön bemenetre 5 kapcsoló van kötve, mindhez van egy-egy pinchange interrupt. A bemeneteken belső felhúzó ellenállás, a kapcsolók földre húzzák a bemenetet. Hogyan tudnám ezt multiplexeléssel megtöbbszörözni? Tudom, hogy olyan megoldás kéne, mint egy billentyűzet-mátrixnál, de ott fordítva vannak a jelszintek, azon filózom, hogy hogy lehetne egy ilyen mátrixot felépíteni és utána beolvasni, hogy ne csináljak rövidzárlatot?
-
Nincs valakinek egy felesleges hc-05-ös Bt modulja?
-
Úgy mértem.
Más:
Tegnap megérkezett az új motorvezérlő shieldem. Csak most tudtam kipróbálni, és a probléma, amivel kínlódtam a múltkor (csak 32Hz-en tudtam meghajtani a motort, magasabb frekvencián nem volt nyomatéka) úgy tűnik, hogy itt nem jelentkezik! (TB6612 MOSFET driver van rajta) Még csak szárazon próbáltam, nem volt időm átépíteni a kocsit, de 1,2kHz-en úgy tűnik, hogy elég tisztességesen meghajtja a motort, és nem is melegszik (+ állítólag van benne vmi hővédelem), ráadásul 12bites saját PWM vezérlése van, és i2c-n lehet vele kommunikálni. Adafruit Motor Shield V2 másolat, annak a lib-jével kompatibilis. -
válasz
razorbenke92 #5296 üzenetére
Köszönöm a jótanácsot, ha tudom, megfogadom!
quint: ez egy l9110s dual H bridge, a bemenetein feszültségosztó van, hogy ne kelljen szintillesztés 12V tápfeszig. Erre nem hiszem, hogy tudok lehúzó ellenállást tenni.
Annyi problémám volt csak eddig vele, hogy programozáskor rá kellett kapcsolnom a 7,4V tápfeszt, különben leoldott az usb védő polyfuse, eddig nem tudtam, hogy ezért volt, így most már értem.
Szerk.: lehet, hogy ehhez felhúzó ellenállás kéne? Lényegében mindegy, hogy le vagy fel, csak valahova húzva legyen és mindkettő egyformán. -
-
Sziasztok! Az arduinonak a lábai bekapcsolás után, ha nem inicializálom se kimenetnek, se bemenetnek, milyen állapotban vannak? Bemenet vagy kimenet?
-
Igen, az, amit linkeltél.
De, határozottan analóg a kimenete, MOhm és 0 közt változik a közelség függvényében.
Én internal pullup-ra kötöttem, így persze fordítva működik a javasolt kapcsoláshoz képest, de nekem pont jó így is.
" az MCU-d bemenete ugysem TTL..."
Dehogynem. Illetve miért is nem az? Arduino mega board. -
St188 optokapu. Azért ez, mert egy ezresért egy marékkal adtak belőle.
Tudom, hogy létezik belőle Schmitt-triggeres, potméterrel állítható, digitális kimenetes változat, de végülis empirikus úton rájöttem, hogy pont úgy működik a cucc, ahogy vártam.
Kb. 4cm-ről kapcsol, világos tárgynál, matt feketénél meg kb 0cm... De erre az esetre készültem touch szenzorral (vmi szintén filléres végálláskapcsoló).
Az érzékenységet még lehetne javítani, mert most kb. 16mA áramot kapnak az infra ledek, ezt lehetne még növelni, csak nem tudom mennyit bírnak? 20mA? Vagy mehetek feljebb is? Most három infraled sorba van kötve egy ~100ohmos ellenállással (5V-ra).
Ha sikerülne növelni a hatósugarat, felmerült bennem, hogy az ütközés vizsgálatnál egy analogread-del megnézném, hogy milyen távolságban is van az akadály. Mi történik akkor, ha egy olyan lábon olvasok analóg értéket, amin van egy aktív pinChange interrupt? Ezek összeveszhetnek egymással? Vagy tiltsam le az interruptot az olvasás idejére aztán állítsam be újra? -
Hát kipróbálom mindenesetre, hátha bejön. Pergésmentesítés úgyis lesz rajta mindenképp.
Azért ezt a megoldást szeretném, mert három ilyen érzékelő lesz a smart car orrán, és 3 analogread minden ciklusban feleslegesen sok időt felemésztene, hacsak nem aszinkron csinálnám, de azt meg nem tudom hogy kell. Túl nagy pontosság nem kell, meg nem is lehet elvárni, csak annyit várok, hogy valamivel az ütközés előtt adjon vmi jelet. -
Sziasztok! IR közelségérzékelővel szeretnék pinChange interruptot (falling edge). Egyszerű érzékelő, analóg kimenettel, nincs rajta Schmitt-trigger, szerintetek működhet így is a dolog? 3-4 cm távolságnál 20kohm körül van a kimenete, ha a belső felhúzó ell. is kb ennyi, akkor itt lehet egy lefutó él. Vagy esetleg rosszul gondolok valamit?
-
És mégis mi akadályoz meg abban, ha már ott vannak a kivezetések, hogy ahelyett, hogy rájuk forrasztasz, egy multiméterrel kimérd, melyik hova fut a csatlakozón?
Én a kábelt kettévágnám a helyedben, lesz két csatlakozód az olvasóhoz, a másik felét meg oda forrasztod, ahova jól esik. -
Igen, de még mindig nem tudom, mi a kérdés.
Azt írtad, a kivezetés mellett rá van szitázva melyik láb micsoda.
szerk.: most újraértelmeztem amit először írtál, ezek szerint itt nincs felirat a kimeneteknél. Akkor keress egy projektet, ahol pont ez a készülék szerepel és nézd meg ott hogy kötik be, vagy egy gyári adatlapot... -
Kövezzetek meg, de én nem jöttem rá, hogy mi a kérdés...
Ha nem azt kaptad, amit rendeltél, nyiss dispute-ot az eladóval, és tisztázd vele. Tedd fel neki ezt a kérdést, amit itt, leginkább ő fog tudni válaszolni.
Ha ez nem jött be, tölts fel ide néhány fotót, mert így igencsak kevés az infó..."a 6 piros kábelt hogyan használjam" erről a pusztító című film kagylós jelenete jutott az eszembe.
-
válasz
Janos250 #5247 üzenetére
Erre a processingre gondoltam, ezt kell telepíteni a pc-re, ehhez van egy sketch az egyik example mappában, amivel egy kis repülőt lehet mozgatni a gyro segítségével a pc képernyőjén. Nagyon király!
És mag szenzor nélkül is megdöbbentően pontos, mindenféle slip-et korrigál (néha kicsit lassan, akár fél-egy perc után, de magától korrigál). Ha egyszer kalibrálta magát, megállnak az értékek és nem csúszkál semerre. A hőmérsékletváltozásra eléggé érzékeny, rátettem az ujjam a szenzorra és elkezdett rögtön elmászni. Ha nem változik állandóan a hőmérséklet, szépen újrakalibrálja magát.
Megadhatsz egy offsetet, amivel gyorsabban kalibrálja magát az induláskor, de ez is eléggé hőmérsékletfüggő.
Én egy egyensúlyozó robotot fogok elsőre csinálni belőle, csak utána mehet a kocsiba. -
válasz
Janos250 #5244 üzenetére
Engem teljesen felvillanyozott, használja a beépített DMP-t (Digital Motion Processor), olyan pontosan számítja a pozícióit, mintha egy VR szemüveg lenne, alig hittem a szememnek.
Eddig valószínű azért nem találtam erre, mert mindenáron az MPU 9250-höz kerestem lib-et, de a 6050-hez kellett volna (mag szenzor nélkül).
Itt írnak bővebben a projektről.
Azt nem írták sehol, hogy ha a grafikus processing programot is használni akarod, ezt a két sort#define OUTPUT_READABLE_YAWPITCHROLL
.
.
.
//#define OUTPUT_TEAPOTerre cseréld:
//#define OUTPUT_READABLE_YAWPITCHROLL
.
.
.
#define OUTPUT_TEAPOTHa a kód közepén az offsetet pontos értékre állítod, akkor még a kezdeti forgás is megszűnik.
-
-
Na megjött a hc-06-os bluetooth modulom, és csak most szembesültem azzal, hogy ezt nem lehet bt master módba tenni.
A másik: megcsinálnám a Bluetooth-serial-on keresztüli sketch-feltöltést EZ alapján. Az a kérdésem, hogy mit kell tennem, ha nem szeretném a reset lábat a Bluetooth-ra kötni? Anélkül nem fogok tudni programot feltölteni?
-
válasz
leventekov #5211 üzenetére
Mit szeretnél a gombbal pontosan csinálni?
1. Ha (időzítés miatt) éppen bekapcsolt állapotban van, akkor kikapcsolni, és fordítva?
2. Vagy csak bekapcsolni? Ez esetben a bekapcsoló gombnak prioritása van az időzítés felett? -
válasz
leventekov #5168 üzenetére
Az volt a gond a hozzászólásoddal, hogy nem volt kérdés benne, amire tudtunk volna válaszolni.
A világ minden fórumán érvényes íratlan szabályok:
1. először olvasok, hátha a topikban már volt szó a problémáról
2. használom a topik keresőjét (1 perc keresés után a 1031-es hsz-ben komplett kódrészlet a gombnyomásra), és guglizok
3. ha eddig nem találtam megoldást, leírom a problémát, amilyen részletesen lehet (pl jelen esetben beilleszted a kódodat, lehetőleg egy pastebin.com vagy hasonló link formájában)
4. leírom, hogy eddig mit tettem a megoldás érdekében
5. és csak ezután kérdezek. -
Ez kb. olyan, mintha érettségi előtt elmennék egy magántanárhoz, de nem azért, hogy felkészítsen, hanem, hogy beüljön helyettem és megírja.
Minden fórum a tanulásról szól. Fórumra az jár, aki tanulni akar, vagy átadni a tudását. Az ilyen "ki csinálná meg helyettem" típusú emberek degradálják a fenti két típust. -
válasz
MobilosFeca #5123 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy vannak erre filléres, analóg, out-of-the-box megoldások, akár más típusokhoz (pl az én Suzukim is tudja ezt), menj be egy autós boltba és kérdezz utána.
-
-
válasz
fpeter84 #5106 üzenetére
Na, eljutottam vége oda, hogy ki tudtam próbálni a gyro-t. A feletted javasolt Stackoverflow-os példával működik, küldi az adatokat, de végigcsináltam, amit te javasoltál, és teljes kudarc... A magcal programot lefuttattam, nyomtam neki s-t, ki is írta, hogy mentette az eepromba, de utána a másik programmal azt írja, hogy nincs kalibrációs adat mentve. Beleírtam a kiolvasást a kalibráló programba is, rögtön azután, hogy kiírja, sikeres mentés, de már rögtön utána sem bírja kiolvasni... Nem tudom, hol lehet a hiba.
Legalább azt tudnám, hogy kell értelmezni/használni a kapott adatokat. A mag sensor meg lehet nem is működik rendesen, mert hiába forgatom, alig változnak az értékek. -
válasz
Janos250 #5111 üzenetére
Nekem konkrétan ez: MPU-9250
Ha már így szóba jött, lenne két kérdésem:
1. ugye elég az első négy tűt beforrasztani (vcc, gnd, scl, sda)?
2. A leírás szerint "Power supply :3-5v (internal low dropout regulator)", jól értem, hogy simán ráköthetem az 5V-os Mega board-ra szintillesztés nélkül? (Bocs, de ez állandó problémám, majd belejövök)
-
válasz
DrojDtroll #5090 üzenetére
Nézz szét itt: [link]
-
válasz
DrojDtroll #5088 üzenetére
Nem, én tök hülye vagyok az analóg áramkörökhöz sajnos...
De szerencsére sok hozzáértő van itt, majd vki segít. -
válasz
DrojDtroll #5085 üzenetére
Hát gondolom tudod, hogy hogy működik az AM rádióadás meg a rádióvevő, és mit hallasz a műsorból, ha a kettő nem egy frekvenciára van hangolva.
Ha az 1,2kHz valamelyik felhangja lenne a 38kHz, akkor talán lehetne vmit kezdeni vele, de az általad linkelt vevő csak digitális jelet tud kiadni magából, távolságmérésre sehogy sem tudnád használni sajnos.
Egy 1,2kHz-es felüláteresztő szűrőt kell tervezni egy sima IR fototranzisztorra. -
válasz
DrojDtroll #5080 üzenetére
Ez biztosan nem, mert 38kHz-es, a labda meg 1,2kHz-es. IR tranzisztor kellene neked szerintem, és megszakításokkal megoldani az 1,2kHz-es jel figyelését. Vagy egy 555-ös ic-vel építeni egy áramkört, amiből analóg jel jön ki. És ebből legalább 5-öt, mert a dokumentáció alapján a lego szenzora ennyi IR szenzort tartalmaz. Szerintem a végén csak olcsóbb lesz megvenni az eredetit és i2c-n kommunikálni vele.
-
válasz
DrojDtroll #5078 üzenetére
Akkor sima IR szenzor, az 1200Hz-es mintavételezést meg leprogramozod.
Vagy két szenzor, és azzal már irányt és távolságot is tudsz mérni. -
válasz
DrojDtroll #5075 üzenetére
HiTechnic IRSeeker Sensor?
-
válasz
fpeter84 #5066 üzenetére
Az említett MP1584/GW1584 közül melyik a jobb? Mi alapján érdemes választani?
Step-up convertert tudtok ajánlani? Kerestem olyat, ami egy ceruzaelemről (1.2-1.5V) tud 5V kimenetet, de nem nagyon találtam, illetve ha van is, nagyon kis kimenő áramot tud csak adni. Vagy csodát ne várjak? -
válasz
vitezlejszlo #5059 üzenetére
Ha telefontöltő volt, akkor jó eséllyel okos töltő, ami csak a saját telefonjának fogja kiadni a 2A-t. A boardnak valószínűleg max 500mA-t adott. Buta töltő kell neki. Pl. a raspberry Pi hivatalos töltője, ugyanis azzal is sokan így járnak, mint te, ebből tippelek, hogy talán nálad is ez a helyzet.
-
Sziasztok! Hogyha 3db IR ledet (optokapu) és egy 100 ohmos ellenállást sorba kötök közvetlenül az arduino egyik lába és a föld közé, a boardnak lehet tőle baja? Elvileg így max. 17-20mA-rel terhelném a kimenetet.
-
válasz
mrhitoshi #5045 üzenetére
Én meg pont most ismerkedem a scratch for arduino-val, onnan ismerős ez a Firmata szó, ezt kell az uno-ra feltölteni és pc-ről lehet scratch-ben, grafikus környezetben programozni. Ez a gyerekemnek lenne érdekes. Hátránya, hogy usb-re kell kötni a cuccot. Viszont állítólag lehet Bluetooth modult használni, virtuális com portnak.
És itt merült fel bennem, hogy Bluetooth com porton keresztül a felprogramozása is megoldható lenne egy arduinonak? Mert akkor ha van a gépben Bluetooth, nem kéne az usb kábelt dugdosni folyton. Szerintetek működhet a dolog?
-
válasz
fpeter84 #5040 üzenetére
Hát ennél egyszerűbb, ha 5V-tal táplálom meg, van külön 5V tápfesz és az adatlapja szerint 5V toleráns, csak az nem világos, hogy ezt csak 5V tápfesz esetén tudja, vagy 3,3V esetén is. De mivel eleve gyanús, hogy nem kap elég kakaót 5V alatt sem (pedig az adatlapja szerint max áramfelvétele 30mA?!), talán felesleges is próbálkozni a 3,3V-tal.
(#5039) icemad: kb. ezekre gondoltam én is (a lámpa pont jól is jönne az íróasztalomhoz, de mivel kell azt meghajtani? ).
Az elektronika mennyire újrahasznosítható? Gondolok itt pl a motorok driverére, esetleg a tápra... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Renault, Dacia topik
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Corsair RM750x
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest