- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robohw
aktív tag
Elolvasva a .pdf tartalmát, számomra kiderült, hogy ez a két kis modellmotor 12 Voltos, tehát ha indirekt táplálod 5 volttal őket, akkor persze, hogy nem képesek teljesítményt leadni.
Már 50 %-os kitöltési tényező mellett is csak két és fél volt jut rájuk átlagban (!), 50 % alatt meg nem kapját meg a névleges minimumukat, így csak terhelik a kimenetet.Az, hogy a speckó szerint ezek 2.5 - 12 Voltos motorok, nem jelenti azt, hogy 2.5 volton is képesek akkora teljesítmény leadására, mint 12 Volton. Ha meg még áramkorlát is van (l9110), akkor pláne nem.
Sztem akkor járnál jól, ha 9 Voltos akkupakkal táplálnád meg a rendszert.
-
1. Tisztában vagyok vele, mi a PWM és mi az előnye az egyenáramú meghajtással szemben. Azt is tudom, hogy multiméterrel nem tudok hullámformát mérni, mégis egyéb műszer híján kénytelen voltam valahol elkezdeni...
2. Olvass már vissza! Pont azt kezdtem el nyomozni, hogy miért tűnik el a motor nyomatéka, ha emelem a pwm frekvenciáját! 32Hz-en rendes nyomatéka van, de valamiért ahogy emelem a frekit, úgy tűnik el a nyomaték. 32Hz-en 12%-os kitöltéssel is elindul és van ereje, 4kHz-en meg 50%-nál kezd csak forogni, de nincs ereje. Nekem jó különben a 32Hz, a vezérlő nem is melegszik egyáltalán. Talán én használom egyedül jó frekvencián. :p
3. Szinte semmi alkatrészem nincs a hangkártyás szkóphoz, de jó az ötlet, egyszer, ha nagy leszek, megcsinálom. -
Gergosz2
veterán
A Texas Instruments hasonló dolgaihoz még nincs, meglehet, nem is igen lesz.
Hogyne lenne! CCS, végtelen leírás controlSUITE-ban stb.
(#4110) tvamos
De TI-nek is van egy Arduino framework szerű progija. Energia-nak hívják és jópár launchpad-et támogat is.
(#4113) Janos250
Farnell-től ~4200 Ft ha személyesen mész érte.
-
tvamos
nagyúr
A Texas Instruments hasonló dolgaihoz még nincs, meglehet, nem is igen lesz.
Van hozzá szoftver! Csak nincs benne az Arduino frameworkben. Nem ugyan az!(#4107) aryes válasza robohw (#4106) üzenetére
Vedd meg az ebay-en a legolcsóbbat, amit Janos250 ajánlott, az jó lesz!
Amúgy, ha nyanlánkság... abból mindig jön újabb, amit még nem támogat a framework. -
Janos250
őstag
"Vagy lecserélném egy Cortex M0-ra"
Cortex M0 5 ezerért? Na, ne!
Akkor már Cortex M3 kevesebb, mint 1(!) ezerért!Egyébként nekem is az a véleményem, hogy aki több mindent használ, az célszerű, ha továbblép egy korszerűbb processzorra. A megírt arduino programok változtatás nélkül futnak azon is, ha nincs bennük valami spéci dolog. Viszont van egy halom plusz lehetőség!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- SilentiumPC Signum SG1 TG
- ThinkPad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Tablet Gen3 13" 3K IPS érintő i7-8550U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest