- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
Teasüti #2972 üzenetére
szép mondhatom, elültetted a bogarat a fülemben és alvás helyett benchmarkolásra adtam a fejem, pedig 2 óra múlva szól az ébresztő
uint32_t pre = 0;
uint32_t now = 0;
uint32_t cnt = 1;
uint32_t cnt2 = 0;
uint32_t a = 0;
uint32_t c = 0;
//float a = 0;
//float c = 0;
void setup() {
Serial.begin(115200);
Serial.println("Hello World!");
}
void loop()
{
a = 1;
for (cnt=0; cnt<10000; cnt++)
for (cnt2=0; cnt2<250; cnt2++)
c = a+cnt2;
now = millis();
Serial.println( 2500000/(now-pre) );
pre = now;
}(a cnt2, a és c változók típusát írtam át uint8..32_t illetve az a és c-t float-ra)
Remélem szarvas hibát nem követtem el a programban... 2.5M-szor kiszámolja ugyanazt a műveletet, majd visszaosztja másodpercre viszonyítva. Azért dupla a ciklus mert ha csak 2 fix értéket adtam össze ennyiszer akkor nagyon úgytűnik hogy arra rájött a fordító és leegyszerűsítette és nem adott különbséget sehol... Az eredményt Kcycle/sec-ben dobja ki vagyis hogy másodpercenként hány ezerszer tudta végrehajtani az adott műveletet. A harmadik oszlop hármas pedig azt mutatja hogy a Due hányszoros értéket tudott a Nano-hoz képest, és így szépen látszik a Due 5.25-szörös órajel előnye, valamint az hogy minél nagyobb számmal dolgozik a 8 bites Nano, annál jobban megküzd vele, a hardveres osztásnak köszönhetően pedig egészen elképesztőre nő a 32 bites Cortex M3 mag előnye - hardveres FPU az M3-ban nincsen, a nagyobbakban is csak opcionális [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- SilentiumPC Signum SG1 TG
- ThinkPad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Tablet Gen3 13" 3K IPS érintő i7-8550U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged