Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ViZion #20341 üzenetére

Ahogy én látom alapvetően az a project nincs meg, hogy a mikrokontroller a vezérelt floppy-t az usb-n az os felé is látható adattároló eszköznek mutassa.
    Több project-et látok én is, de ezek egyike sem egy-az-egyben az, ami kellene.
    Van amikor az mcu maga ír/olvas az fdd-re, de kifelé az usb-n már nem küld vagy fogad adatot amit írhatna. Nem adja át a vezérlést az OS-nek.

Elképzelhető, hogy egyetlen megoldásként kész elektronikát kell vennem és azt rádrótoznom majd az fdd-re. (vagy éppen azt amit kimentettem a rossz usb-s fdd-ből)
    Fontos, hogy ismerje a 3.5l/720kB DD lemezeknél megszokott 80track/9sector felosztást.

De ez így már valóban nem ide tartozna, mert nem mcu lenne.

(Külön ilyenre gépet nem csinálok, ezt a részét engedjük el, nem járható út.)

Sajnos tényleg elég nehéz megfelelő mikrokontroller projectet találni erre, ezért is érdeklődtem, hogy van-e valami, amiről nem tudok.
    Ha más nincs, akkor marad a céleszköz...

lanszelot:
    Ismerem a linkelt usb-fdd kártyát. Ezzel kapcsolatban azt olvastam vásárlói értékeléseknél, hogy kizárólag az 1.44MB HD formátumot ismeri a vezérlő.
    Persze a legtöbb esetben ez elég, de én retro gépeknél (pl. Enterprise 128, VTC) 720kB-ra formázott DD lemezeket használnék. Oda pedig ez nem jó sajnos. Bár jó lenne.

Pont emiatt, hogy lehessen kvázi bármilyen formátumot írni/olvasni (de 720kB-ot mindenképpen) gondoltam mikrokontrolleres project-re.

Új hozzászólás Aktív témák