-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Végül némi kínlódás után sikerült rsync-el átklónozni a fájlrendszert, nem az általad ajánlott kapcsolókat használtam, hanem az Arch rsync wiki File system copy pontjában ajánlott kapcsolókkal oldottam meg. Futó rendszerről a céllemezre nem tudtam átklónozni a rendszert mert a rsync hibára futott. Bebootoltam a MagyArch telepítővel(ami live rendszer is), majd terminálban sudo passwd root, majd su, felcsatoltam csak olvasható módban a forrásmeghajtót(ext4 root filerendszer) a home könyvtárban létrehozott MX500 mappába, a célmeghajtót partícionáltam formáztam, majd a root partíciót felcsatoltam az /mnt alá. Majd következett a fájlrendszer másolás:
rsync -qaHAXS --progress=2 MX500/ /mnt
Azt googlezás után megállapítottam hogy a forrás csatolási pont után / jel szükséges, különben a forrás csatolási pont tartalma nem a célmeghajtó gyökerébe hanem az MX500 könyvtárba kerül
A --progress=2 vel állítólag gyorsul a másolás, ami igaz lehet mert elég gyorsan végzettEzután kijavítottam a uuid-ket az fstab-ban, majd csatoltam a boot partíciót
a /mnt/boot alá, utána arch-chroot /mnt, majd pacman -S linux amd-ucode, bootctl install, szerkesztettem amit kell, és máris bootolt az átklónozott rendszerMint az látható a MagyArch iso, de akár a CalamArch iso is(kipróbáltam), alkalmas az Arch hagyományos kézi telepítésére/klónozására, közben gui-s böngészőben -firefox- tudjuk nézni az Arch wiki-t, rágooglezni valamire. Mondjuk a CalamArch nál kicsit trükkös magyar kiosztást beállítani
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest