Hirdetés
- iPhone topik
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Igen, írtam, hogy a dd az üres blokkokat is átmásolja, de ez nem tragédia. Írtad, hogy SSD-ről van szó, azon eleve nem tart sokáig, másrészt szekvenciális művelet, ami egy HDD-n sem annyira rettenet lassú.
Ez az e2image is megfelelő lehet, bár nem ismerem, így ebben nem tudok segíteni, hogy hogyan használd. Max utána tudnék olvasni, de azt te is meg tudod tenni magadtól.
Amikor én csináltam ilyet, akkor tömörített tar-t használtam:
cd /
sudo tar -czfpv --one-file-system /cel/backup.tar.gzMajd ezt bontottam ki a céllemez előre létrehozott partíciójával
sudo tar -xzfpv backup.tar.gz /cél/felcsatolás
(ebből a -p nem is feltétlen kellett volna, a -v csak a fájllistázáshoz van, a z=gzip, de lehetett volna használni -j, -J, --zstd vagy egyéb kapcsolókat helyette)
De lehetett volna így is, pl. root partíciónál, az előre létrehozott, formázott, és felcsatolt célpartícióra:
sudo rsync -avHASX / /cél/csatolás/
Ez is kicsit overkill, mert szerintem elég lenne az rsync -a, a többi kapcsolónak nem lenen szerepe egy átlagos rendszeren.
Az rsync előnye, hogy előbb nem ment tömörítvénybe, hanem közvetlenül másol forrás és cél között. A tar viszont jobb, ha el is akarod tenni a mentést backupként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB