- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Táncolni még nem tud, de stabilan áll az Android 17 a lábán
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Laszlo733
üzenetére
Kipróbáltam a calamarch-ot, bár fel tudom telepíteni az arch-ot a hivatalos módon, nem vagyok annyira láma
, kíváncsi voltam mennyire használható ez a telepítő. Nos azt kell mondjam használható, szinte kulcsra kész rendszert ad. Azt leszámítva hogy nálam a telepítő nem tudta létrehozni a partíciókat, mbr kiosztás volt a céllemezen, én meg uefi módban telepítettem, talán ez lehetett a gond, ebbe még a win10 telepítőnek is beletörhet a bicskája. cfdisk -z /dev/céleszköz módon megoldottam a partícionálást gpt-re, ezután a grafikus telepítő partícionáló részében már csak fájl rendszereket és csatolási pontokat választottam ki a cfdiskben létrehozott partíciókhoz, majd szépen felkúszott a rendszer. Alaprendszert, amd drivereket és xfce4-et telepítettem. Probléma mentesen indult az új rendszer, csak az amdgpu drivert finomhangoltam az arch Wiki alapján hogy ne legyen tearing.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS Strix GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X 256bit (ROG STRIX-GTX1080-A8G-GAMING) Videokártya
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, kíváncsi voltam mennyire használható ez a telepítő. Nos azt kell mondjam használható, szinte kulcsra kész rendszert ad. Azt leszámítva hogy nálam a telepítő nem tudta létrehozni a partíciókat, mbr kiosztás volt a céllemezen, én meg uefi módban telepítettem, talán ez lehetett a gond, ebbe még a win10 telepítőnek is beletörhet a bicskája. cfdisk -z /dev/céleszköz módon megoldottam a partícionálást gpt-re, ezután a grafikus telepítő partícionáló részében már csak fájl rendszereket és csatolási pontokat választottam ki a cfdiskben létrehozott partíciókhoz, majd szépen felkúszott a rendszer. Alaprendszert, amd drivereket és xfce4-et telepítettem. Probléma mentesen indult az új rendszer, csak az amdgpu drivert finomhangoltam az arch Wiki alapján hogy ne legyen tearing.
BoB