Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Garmin topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MWC 2026: Megmutatta a Vivo az X300 Ultrát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Laszlo733
üzenetére
Kipróbáltam a calamarch-ot, bár fel tudom telepíteni az arch-ot a hivatalos módon, nem vagyok annyira láma
, kíváncsi voltam mennyire használható ez a telepítő. Nos azt kell mondjam használható, szinte kulcsra kész rendszert ad. Azt leszámítva hogy nálam a telepítő nem tudta létrehozni a partíciókat, mbr kiosztás volt a céllemezen, én meg uefi módban telepítettem, talán ez lehetett a gond, ebbe még a win10 telepítőnek is beletörhet a bicskája. cfdisk -z /dev/céleszköz módon megoldottam a partícionálást gpt-re, ezután a grafikus telepítő partícionáló részében már csak fájl rendszereket és csatolási pontokat választottam ki a cfdiskben létrehozott partíciókhoz, majd szépen felkúszott a rendszer. Alaprendszert, amd drivereket és xfce4-et telepítettem. Probléma mentesen indult az új rendszer, csak az amdgpu drivert finomhangoltam az arch Wiki alapján hogy ne legyen tearing.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Gumi és felni topik
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- iPhone 13 256GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, kíváncsi voltam mennyire használható ez a telepítő. Nos azt kell mondjam használható, szinte kulcsra kész rendszert ad. Azt leszámítva hogy nálam a telepítő nem tudta létrehozni a partíciókat, mbr kiosztás volt a céllemezen, én meg uefi módban telepítettem, talán ez lehetett a gond, ebbe még a win10 telepítőnek is beletörhet a bicskája. cfdisk -z /dev/céleszköz módon megoldottam a partícionálást gpt-re, ezután a grafikus telepítő partícionáló részében már csak fájl rendszereket és csatolási pontokat választottam ki a cfdiskben létrehozott partíciókhoz, majd szépen felkúszott a rendszer. Alaprendszert, amd drivereket és xfce4-et telepítettem. Probléma mentesen indult az új rendszer, csak az amdgpu drivert finomhangoltam az arch Wiki alapján hogy ne legyen tearing.
BoB