Hirdetés
- Mobil flották
- iPhone topik
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szerintem is elbeszélünk egymás mellett: ahogy írtam, az Arch Linux ARM alapvetően kis headless gépekre (értsd: nincs is rajta monitor kimenet) készített distro (csak, hogy azokat a vasakat említsem, amik miatt egyáltalán létrejött a projekt: Pogoplug, SheevaPlug, Seagate Dockstar, Seagate GoFlex Home, Seagate GoFlex Net, stb.). Ezeket az eszközöket csak SSH-n tudod elérni (jó, ott van még a soros port, de az átlag usernek nem opció). Márpedig az SSH szolgáltatás indításához random kulcsok generálására van szükség, ami a kis entrópia miatt blokkolva lesz. Ergo nem éred el sehogy a gépedet. Szóval, indokolt, hogy az alaptelepítés része legyen.
-
törölt tag
Ez nem okoz nekem gondot, hogy nincs még sudo (a csomag már fenn van) és csak a saját csoportomban vagyok benne. Majd kikalapálom
.
Ami most a legfontosabb lenne nekem, hogy felbontást tudjak állítani a virt.gépnek.
A host rendszer az rendben van, más OS-ek mennek teljes képernyőben. FHD 24"-os másodlagos monitoron megy a virt.gépem.
Ha tudnék egy 1440x900-as méretet a xrandr vagy arandr-al állítani, az már nagyon jó lenne. Nincs messze a monitor, de a szemenek jobb lenne. Konzolból még nem operáltam a fentebbi két paranccsal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pixel 7 pro 128/8
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
BoB