- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Videón mutatják meg a Nothing tervezői a Phone (4a) külső újdonságait
- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Megkaptuk az első hivatalos fotókat a Honor Magic V6-ról
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- Mobil flották
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Ja, mondtam én, hogy nem nehéz. Sok felhasználó azért fél tőle, mert nem érti hogyan működik, meg ilyen Buguntu telepítő összegányolja neki automatán nem működőre, vagy mint ubyegon, hogy kifogtak nem szabványos UEFI implementációs gépet, ahol az UEFI boot Windows only-ra van bedrótozva. Persze ez utóbbit is meg lehet oldani, csak nem olvasnak utána. Ebből meg az a mítosz alakul ki, hogy az UEFI boot szar, meg nem működik, meg lehetetlen, meg így meg úgy.
#8075 sati: a DE-k nem nyúlnak a default shellhez. Ő állította át a user accountban. Én is átállóban vagyok, a /bin/sh symlinket lecseréltem /bin/bash-ról /bin/dash-ra. De ez a scriptshellt cseréli le. A dash egy minimalistább, gyorsabb shell, ami jobban POSIX szabványos, szemben a Bash-sal. Pár héten belül a Bash interaktív shellt is lecserélem zsh-re. Meg a dwm-bspwm váltás is sok hete csúszik. Pulseaudio-Pipewire váltás meg egy hete volt meg.
A váltás nem megy azonnal, mert zsh alatt is ki kell kísérletezni beálításokat, pl. vi-mód, prompt csere, autokiegészítés, stb.. Persze mindezt oh-my-zsh nélkül, saját kútfőből. Az oh-my-zsh lényegében csak egy pluginmanager, ami a zsh-be tud felhasználói scripteket és beállításokat importálni. De ilyeneket kézzel is tudsz magadnak írni a zshrc-be, nem kell hozzá külön bloatot feltenni.
Gépösszerakósdival csak annyiból nem jó várni, hogy ha magyarban vetted, helyi boltban, akkor főleg célszerű 3 napon belül összerakni, hogy ha valami nem működik, hibás, akkor 3 napon belül visszajuttatva azonnal cserélniük kell, nem ülhetnek rajta 15-30 napig ilyen-olyan bevizsgálás, javítás, stb. címén. De ha online vetted is, akkori is meg 14 vagy mennyi napon belül érdemes megejteni, hogy ha hibás, el tudj állni a vételtől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 26
- Ingatlanos topic!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB