Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Írtam egy hosszabb postot csak közben kifagytam (thanks OOM)
    De! még mielőtt azt gondolnátok, hogy már megint az rtorrent-tel szívatom magam nos, nem. :) A qbit-nox is azonnal meghal amint bedobok 3 Lord of the Rings fejenként 120 GB-os anyagot. Ez nekem is új. :) de a lényeg az, hogy itt már nem segít semmi csak a 64 bites rendszer (unoffical Arch, Manjaro stb) vagy egy x86 architec. És akkor taadaam: passive x86 Ryzen mini PC-n folytatom tovább (pontosabban még keresem a konkrét alanyt) de érzem, hogy ez ennyi volt.

Imádom PI-t és többnyire amit lehet minimalba (is) kihoztam belőle, de ilyen gondokat már nem tudok áthidalni rajta (csak 64 bites rendszerrel) mint amit fentebb is írtam. Illetve néha szükségem lenne a Java-ra ami megint nincs, Brave nincs, de semmi érdekes (herélt guglis Chromium pl) amit AUR-bol simán telepíthetek az itt nincs...

Szerintem RetroPI-t vagy PiHole-t csinálok belőle, de ez így biztosan nem mehet tovább. Egyszerűen úgy érzem, hogy desktop-on 32 biten kinőttem ezt az architecturat.

Megint csak azt tudom írni, hogy ez van. Nem kinőtted, hanem a Pi nem erre való, hogy gigabites netet kihajtva egyszerre három 120 gigás torrentet húzgálj, meg desktopnak is használd, meg Chrome/Brave zabálja le az erőforrásait. Azért mindenképp próbáld meg 64 bitessel. Valószínű azon több minden le fog fordulni eleve, de szerintem desktopnak, meg nagy ívű torrentezésre az se lesz jó. Az ARM mobil proci, nem dekstop. A buszai is úgy lettek kitalálva, hogy USB-alapúak és lassúak. Ez a Pi is mikroszervernek és mikrokontrollernek lett kitalálva, nem rendes, nagy sávszélességű letöltőszervernek meg desktopnak.

Új hozzászólás Aktív témák