Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

2 hónapos alapos tesztelés után dobtam az Alacritty-t. Több bosszantó bugja volt:
    1) elcseszte terminálos programokban a truecolor színkezelést, pl. vim, amiben hiába van beállítva a :set termguicolors. Ha ezt megkerültem TERM="xterm-truecolor" megadásával, akkor vim-ben jó lett, de a többi alkalmazásban cseszte szét a színkezelést, pl. mc, Vifm. A COLORTERM="truecolor" is be van állítva természetesen, mégse jó, hiába tudja az Alacritty hivatalosan a truecolort
    2) nem tud dinamikus ablakcímzést, így nem látszik az ablaklistában, hogy milyen program fut benne
    3) nem tud Vi visual módot. Ez a feauture a dev verzióban már benne van, de a stabilba nem fog egyhamar megérkezni.

Így visszatértem Termite-ra. Ez sem hibátlan, mert csak nagyon darabos fokozatokban állítja a betűméretet, pl. a 13-16 pixel ugyanakkora betűknek néz ki, és csak 17-től emeli, de akkor meg nagyobbat ugrik vele. Meg vim help-ben vannak ilyen billentyűhivatkozások, amiknél ilyen furcsa ⇔ karaktert jelenít meg, ami összecsúszik a billentyű kacsacsőrök között írt nevével.

Sejtettem, hogy vissza fogsz térni. Én gyorsabban lemondtam az Alacritty-ről. Simple terminal viszont még mindig maradt nekem. Szerintem ez maradni is fog. Vifm-et tovább szerkeszgettem, hogy tudjak ftp-zni, pár gyorsbillentyűz is beállítottam még mindig, és csináltam az F1 gombra egy kis helpet, ami tartalmazza az általam használt billeket, hogy ha elfelejtem. Ami azért elő szokott fordulni, mert kicsit szokatlan még ez a vi keybindingek :)

Új hozzászólás Aktív témák