Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Határozatlan időre kiszáll az Asus a mobilbizniszből
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Az RSR Porsche Design is csatlakozott a Magic8 szériához
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Én még mindig nem látom, hogy mi lenne vele a probléma. Bici esetében a laptopban lévő két GPU okozta a gondot, de ez minden disztrón, sőt, Windows alatt is szopás lehet. Tehát nem az AMD GPU-val volt a gond, hanem, hogy mindjárt kettő is van belőle! Sőt, ha Intel IGP és NV dedikált GPU van, azok között még nagyobb szívás váltani, mert zavarja egymást a kettő, meg NV-hez csak a zárt drivert lehet normálisan használni, amihez mindenféle dkms kernelmodullal kell szórakozni, ami miatt meg a kernel nem frissíthető normálisan, így összességében 100× nagyobb rémálom az 1-2 AMD GPU-s felállásnál.
Egyébként nemsokára teljes használatba veszem az asztali gépet, amit eddig csak néha használtam, akkor is csak offline windowsos játékkonzolnak, és az lesz a fő gépem, Linux is rákerül, majd megírom a tapasztalataim. Nekem egy AMD RX570 van (GCN4), ez az egyetlen GPU a gépben, elvileg vaj simán, mindenféle kernelparaméter és fekete mágiás voodoo varázslás nélkül mennie kéne első pöccre friss Arch installal, a kernelben benne lévő amdgpu driverrel, ehhez csak a linux-firmware-t kell feltenni, meg a mesa-t, és hardveres dekódoláshoz meg a libva-mesa-driver csomagot telepítve. Erre a gépre egyébként lehet Archot teszek, a systemd ellenére is, mert ezen linuxos játék is fog menni, amikkel szívás lehet systemd-mentes disztrón. Még nem teljesen döntöttem el, hogy nem mégis Gentoo lesz-e, de az Arch felé hajlok, mivel kevesebb munkával jár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Itt a ChatGPT végső megoldása
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- 191 - Lenovo Legion 5 (15AKP10) - AMD Ryzen AI 7 350, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB