- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
Viszont ezeknek nem lesz támogatása. Már most a Ventura csak 2018-ig megy vissza hogy milyen modelleket támogat. Én nem vennék olyan gépet még ha olcsó is amik ilyen hamar kihullanak a támogatott modellek közül... Maximum ha nagyon nagyon olcsón lehet megszerezni (amire viszont pont emiatt van esély).
-
Pano
addikt
Úgy tudom, hogy ez csak a 14-es Pro-nál van, ahol az 512 számít base-nek. Air esetében az 512 már ugyan olyan gyorsaságú, mint az m1-nél a 256.
Bár, szerintem ha az ember nem dolgozik sok és nagy fájllal, nem szabadna ennek gondot okozni. Aki meg igen, nem hiszem, hogy Air-t választ.Nem is értem, hogy az Apple miért szórakozik ilyen kicsi tárhelyekkel, és miért +100e egy nagyobb tárhelyű gép, vagy 8 Gb RAM.
Az alap Air (meg úgy általában az air) ugye teljesen általános felhasználásra van kitalálva. Tartalomfogyasztás, tanulás, "irodai" tevékenységek stb. Arra pedig egy 256-os háttértár bőven elegendő. Akinek nagy a dokumentációtárolási igénye (itt a hangsúly a dokumentumokon van és a képeken) azokat áttereli az iCloud tárhely használatára ami ilyen célre ugyan úgy kielégítő.
Az árazásról kár újabb témát nyitni, az Apple nem fog változni.
Emiatt lett a világ egyik legértékesebb vállalata.
De ilyenkor azt a tényt is figyelembe kell venni, hogy nagyobb tárhely vagy memória igény ebben az esetben máshogy működik, mert nem külön hardverelemekből áll. A gyártást /kiszolgálást megdrágítja. Annyira azért nem, mint amennit elkérnek érte, de lásd erre az okot pár sorral feljebb . -
bollokcs80
Korrektor
-
Szabi®
addikt
Pár Magyarósi Csaba videó után, én is arra jutottam, hogy a csökkentett tárhelyes gépek, még lassabbak is.Itt érzek azért egy erős üzleti kompromisszumos húzást. Erre még a Magyarósi úr is elég mérgesen reflektál. De ez még a Max gépekben is így van, azért az durva . . .
-
Pano
addikt
(közben lejárt a szerkesztési idő)
Fő gépnek én is terveztem egy m2-es macbook air-t 16GB rammal és 512 ssd-vel, de borzalmas az ára. Még fogcsikarva hajlandó is lettem volna kifizetni, de azátn inkább úgy döntöttem lesz mac mini hasonló konfigba 500-ért és egy iPad a mobilitási esetekhez.
Aztán egyik PH társ linkelte ezt a jó akciót és az utóbbi helyett lett ez az air.
Egyben úgy vagyok vele, hogy egy teszt is, hátha elég nekem a sima base is. Ha esetleg mégsem, akkor veszek mellé egy mac mini-t, ez meg marad hordozós gépnek. De őszintén szólva elég kellemes meglepetés eddig, még az is lehet, hogy elég lesz fő gépnek és megspórolom a minit.
Arra mondjuk még nem sikerült rájönnöm, miért csuklik meg néha a smooth scroll ventura alatt.. de annyira nem vészes. -
bollokcs80
Korrektor
Itt van: [link]
#111016 formula01: Igazad van, úgy-ahogy használható, de 3-4 év alatt tropára megy és mikor szednéd szét takarításhoz/bővítéshez, atomjaira hullik.
A normális, munkára is használható márkák inkább 3-400 körül indulnak PC fronton is, mint ASUS Zenbook, Dell Vostro, HP Probook. Mondjuk az tény, hogy ebben a kategóriában is könnyű már 8/512 vagy 16/512-es ajánlatokat kifogni.
-
peugeotmate
addikt
Az új szériára (2016-tól fölfele) is igaz a staingate, én sem értem, hogy ez hogy ment át. Terméktervezőként főleg durva feldolgoznom, hogy egy Apple méretű és hatalmas ökoszisztémával rendelkező cég egy nyilvánvaló hibát nem orvosol megfelelően ennyi időn át. De az is tény, hogy most visszaálltam egy csak Windows futtató notira és örömmel menekültem most "haza" az OS X-hez és az unibody alu házhoz.
-
peugeotmate
addikt
Nekem is volt már pöttyös a kijelzőm, mintha apró lyukak lettek volna rajta. Nem kimondottan a staingate, de rá lehet fogni. Nekem még az 1 éves gari alatt cserélték akkor a kijelzőm emiatt. Most a másodikat pedig már a jellemzően foltos kijelző miatt. Szóval a harmadik kijelzőm pusztítom most...
-
Head88
addikt
Ez a staingate. A vásárlás idejétől számított 4 évig cserélik max 2 alkalommal. (ha nincs berögzített vásárlási dátum akkor a gyártás idejét veszik alapul)
Csak hivatalos szervizben cserélik. (istyle, icentre, almárium pro) Szerviz függő, hogy menni idő alatt cserélik. Mivel az alkatrészt úgy kell lerendelniük az apple-től ezért eltarthat pár napig az összes szervizben. Hallottam olyan esetről amikor elhúzódott 2 hétig. -
Head88
addikt
Oké de nem ezt kérdeztem
Leszedted a hűtőbordát és kivetted ventillátort?
1: Ha igen, akkor új hőközlő pasztával kellett volna lekenned a cpu-t.(amit ugye biztos nem tettél meg hiszen nemrég ennek kivitelezéséhez tanácsokat) Mert ilyenkor a felapplikált paszta egyenletes felülete sérül, megreped és levegő kerül a borda és a cpu közé. Ettől elkezd meledgedni a cpu mert nem érintkezik a bordával. Felmelegíti a felőletek közti levegőt ami csak tovább melegíti a procit. Ergo a túlmelegedését a gépnek az okozza, hogy nem szakszerűen jártál el a szétszereléskor. (természetesen csak akkor ha ez az eshetőség áll fent)
2: Ha nem vetted le a bordát, akkor meg nem tudtad kiszedni a ventillátort ergo nem tudad kitakarítani a venti és a borda közti részt ahol a legtöbb por szokott megrekedni. Vagyis simán lehet, hogy el van tömődve a borda és ez miatt melegszik.
-
Head88
addikt
Na várjunk. itt azt írtad, hogy még nem szedted szét. Itt viszont azt, hogy szétszedted. Akkor most mi van? A ventit kiszerelted megnézni, hogy a venti és a borda közt van-e felgyülemlett por? Gondolom nem. Mert ahhoz a hűtőbordát előbb le kell szerelni és akkor már új paszta is kell. (minden borda leszereléskor újra kell pasztázni még akkor is ha a pasztázás után 10perccel valamiért le kell venni a bordát. Hiszen ilyenkor az egyeneletesen kialakított felület megszűnik )
-
Head88
addikt
Útmutató a szereléshez:[link]
FONTOS: A gép feltétlen legyen áramtalanítva(akku lehúzva) a pasztázáskor.
A pasztázást pedig úgy csináld, hogy a régi pasztát nagyon alaposan távolítsd el egy száraz illatosítatlan pzs-vel a maradékot pedig isopropil alkohollal átitatott fülpiszkálóval töröld le. Lehetőleg ne maradjon semennyi paszta a cpu-n.
Az új pasztából nyomsz a procira egy kb 2mm átmérőjű gyöngynek megfelelő mennyiséget és azt a processzor teljes kupakján egyenletesen eloszlatod valami bankkártya szerű merev plasztikkal. Lényeg hogy teljesesen egyenletes, buborék mentes felületet kapj. Ne legyen túl vékony se túl vastag. Ha ez megvan akkor mehet vissza a borda.
Paszta csere mint mondtam 1 max 2évente esedékes. Érdemes egybekötni egy alapos belső takarítással. Az Arctic MX-4 egy elég tartós cucc szóval a 2 évet is kibírja csere nélkül.
-
vasi89
őstag
Retina pro-t már elég gyorsan újra lehet pasztázni. Én leginkább már csak otthon használom így nem tart sokáig a művelet takarítással együtt sem, mert nem igazán szokott koszos lenni a gép. Én évente pasztázom újra. Volt 2009-es pro-m is, azt azért elég pepecselős volt újrapasztázni, legelső alkalommal meg is szívtam mert a billentyűzet szalagkábele nem volt rendesen visszarakva és nem kapcsolt be a gép, mire rájöttem h mi a baj, szétszedtem még1x h na mit rontottam el
-
MNBT
tag
Véleményem szerint nem nehéz szétszedni. Windowsos laptopról tértem át másfél éve Macbookra (de már előtte is szemeztem vele) és sokkal logikusabban vannak az egységek beszerelve.
Nem tudom pontosan milyen típusod van, de az enyémet ( MBP 2012 13") teljes kitakarítással, újrapasztázással 2 óra alatt megcsináltam nyugodtan, nem kapkodva. Ezt a videót ajánlom ha ilyen típusod van [link]
Ha Retinád van akkor ezt ajánlom [link]Egyébként én most cseréltem a Macbookom de évente cserélni fogom a pasztát és félévente érdemes kitakarítani a ventillátort
-
Papa-Het
aktív tag
MI az az "eldiszponálni"? Életemben nem hallottam még.
De hogy megnyugtassalak, az én Air-em van hogy felszalad 80-90 fokra és akkor süti a tökömet mert az ölemben szoktam tartani a gépet. Feltolom egy kicsit a ventillátort neki, lemegy, majd visszaállítom system controlled-ra. A High Sierra egy kaki. Tele van bugokkal, én kb második hete nem tudom kiexportálni a videókat külső merevlemezre mert ugyan letölti, de amikor exportálni kezdené, akkor pedig internetkapcsolati hibára hivatkozva megszakítja az egészet. A High Sierra egy nehéz rendszer, tök mindegy milyen ssd-vel van szerelve a géped. Én én magam is megfigyeltem a 2015 early Air-en, hogy sokkal többet agyal a gép a bootolásnál mint 1-3 rendszerrel ezelőtt. 2 éves gépről beszélünk (16-ban vettem) és elég jó ssd volt már akkor is. Szokj hozzá, hogy melegszik a gép. Max újrateszed a rendszert clean installal vagy ha utána is melegedik, tedd fel az előzőt vagy az az azelőttit. Ha azokkal minden rendben, akkor megvan az ok. Ha melegszik, akkor más a gyíkja.
Kitennéd a hidegbe nem indulna be? Itt az én példám! Nappal nincs fűtés a szobában, és amikor este 6-7 körül felnyitom, ennyi a hőmérséklete. Még hogy nem indul el hidegben.
Az én Air-em 1100-1200-as alap fordulatokon forog.
-
wm2
őstag
Skylake és Kaby Lake 13" gépeknél passzív, ameddig nem éri komolyabb terhelés. Ha tartósan 60 fok környékén van, akkor ezeknél a gépeknél elkezd forogni 1200-vel. Nem lehet érezni és hallani sem (főleg a belépő gépeknél, ahol csak 1 venti van). Vagy nagyon csendben esetleg. A macOS jobban engedi a passzív terhelést. A Windows kevésbé. Itt hamarabb kapcsol be, ami szerintem jó dolog.
-
Head88
addikt
Látom nem érted.
Olyan a világon nincs , hogy a ventillátorral szerelt (ergo nem passzív hűtéses) gépedben a venti ne ment volna.(max nem hallottad) Az mindig forog.(minimum alap fordulatszámon) Ha valamilyen hiba folytán a ventid nem indulna el akkor a gépet sem fogod tudni bekapcsolni.
-
Ragnar95
félisten
Ahogy látom nem retina Macbookról van szó, ergo nem passzív hűtéses a gép. Innentől kezdve nem lehetséges, hogy régebben nem ment mindig a ventillátor, maximum alacsonyabb fordulatszámon ment és emiatt nem hallottad. Anno amikor az első iMacem megvettem, hónapokig azt hittem én is, hogy nincs is benne ventillátor, mert sosem hallottam, aztán egyszer elkezdtem rajta videót vágni és rögtön kiderült hogy van benne
Sajnos nem tudom, 13"-os gépeknél mennyi a minimum fordulatszám, de az az 1800rpm nem tűnik soknak egyáltalán, hallanod se kéne. 15" late 2013 rMBP-nál 2000rpm a minimum, de most is épp 2200-on pörögnek a ventik és a külső HDD-t hallom csak, a gépet magát nem. -
Ragnar95
félisten
Ezért mondtam, hogy a Mail fiók beállításainál figyelj rá oda, hogy ne törlődjenek a kukából törölt levelek a szerverről. Nem minden fióknál elérhető ez az opció, nálam Exchange-nél elérhető, de IMAP-ként beállított Hotmailnél pl nem.
Amúgy ahelyett, hogy 3x "up"-olod a kérdésed azzal, hogy "erre valaki?" az többet segítene a mielőbbi segítségben, ha pontosan leírnád hogy mégis mi a probléma amikor valaki megpróbál segíteni... -
Ragnar95
félisten
Mint azt írtam, neked kell létrehoznod egy saját szabályt
Valami ilyesminek működnie kéne, de nem próbáltam ki. -
Ragnar95
félisten
Miután hozzáadtad az email fiókot, Mail>Preferences>Accounts>kiválasztod az adott fiókot>Account information>Download attachments>Recent/None, amelyik neked kell.
Nem tudok róla, hogy az beállítható lenne, hogy X hónap után automatikusan törölje az emaileket, bár azt be tudod állítani saját szabállyal a Rules>Add rule menüpont alatt, hogy törölje az X hónapnál régebbi emaileket automatikusan, csak arra figyelj, hogy a fiók beállításoknál nehogy az legyen beállítva, hogy a szerverről is törölje az emaileket. -
Syl
nagyúr
Nekem egy ősrégi Zyxelem van. Igaz nem használom a gyári media megosztásokat - csak admin és saját mappa. A saját mappán nincs jelszó, és simán lehet csatolni minden rendszer alól (osx, win, linux).
-
Smiley
addikt
A root-os hiba azert az nagyon durva hiba, majd jott ra a hotfix ami legyilkolta a sharing-ot, majd a hotfix ami megjavitja a hotfix altal legyilkolt sharing-ot. Mindezt 2 napba belegyomoszolve. Az afps-es szenvedest, sokaknal adatvesztest, es a 3rd party ssd-n a trim miatti 1 perces bootidot ne is emlitsuk meg. Engem eloszor a leopard megjelenese utani idore emlekeztetett, de azt hiszem sikerult tulszarnyalniuk a high sierra-val. Meg jo, hogy annyira nem erint mert amiota kijott ez a sz@r azota egyszeruen nem hasznalom a macbook pro-t...
Az ipv6 es halozat kezeles szinten a vicc kategoriaba sorolhato. Sajnos nincs idom visszarakni a Sierra-t, az se volt tokeletes, de azzal legalabb egyutt lehetett elni es melozni. -
Syl
nagyúr
A routerek linux alapúak, vagyis az ext az ő fájlrendszerük. Van hozzá ntfs modul, de túl nagy erőforrást kötnek le, ezért torrentezni arra nem szerencsés. Win-re van free ext olvasó, de az is csak félmegoldás.
Ha a routereden openwrt fut, próbáld meg telepíteni a két korábban említett csomagot és exFAT-et használni.
Persze az ideális megoldás egy NAS és a lan-on keresztül kezelni a fájlokat. -
Ragnar95
félisten
Mondjuk ha definiáltad volna a képszerkesztés fogalmát, az segített volna
Képszerkesztés alatt gépen általában olyan műveleteket értenek az emberek, amire a Paint nagyon nem képes, cserébe Pixelmator, PS, LR kell hozzá.
Amire te gondolsz, hogy rajzolgass képekre, arra képes a Preview is. -
Black Dragon
addikt
-
Black Dragon
addikt
Most 90-ért adják az S1-et, de amennyiben lehet hinni az applenek, és a nagyon energiahatékony új chipnek, akkor az S3-mal már garantáltan ki kellene bírni legalább 1 napot. Saját tapasztaltom alapján az S2 cirka 2 napot bír úgy.
marsu: Jól tudod, most néztem meg az iStyle oldalát, ennyibe kerültek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest