- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
irgum
addikt
válasz
norbertoth #93427 üzenetére
Külföldi fórumokon olvastam, nálam megoldotta a problémát, hogy kikapcsoltam a routerban a wifi beállításoknál a OFDMA-t.
-
hszilard666
veterán
válasz
Ismerősnél is hasonló probléma van, csak nála még a bluetooth is problémás. M1 Pro.
-
válasz
Nem. Semmi gond nincs vele.
-
r4z
nagyúr
válasz
norbertoth #93214 üzenetére
Nyomodik, de csak nagyon kicsit. Ha kikapcsolod a gepet, es ugy nyomkodod a trackpadet, latszik es erzodik.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
norbertoth #93181 üzenetére
cmd+fel
-
consono
nagyúr
válasz
norbertoth #93178 üzenetére
Meg sokkal kisebb, nagyságrendekkel... Sajnos a melós táblák nem szerették. Ahogy a Keynoteban csinált prezi is máshogy nézett ki Powerpointban. Én mondjuk MS-bérenc vagyok, időtlen idők óta OneDrive-olok. Még SkyDrive-napok hívták
-
consono
nagyúr
válasz
norbertoth #92991 üzenetére
Én nem. Próbáld ki a Friendly Streaminget, az tud YouTube-ot, Netflixet, HBO Go-t, stb. Én végül megvettem, mert bejött és mintha a gépet is kevésbé terhelné, mint a böngésző (de ezt lehet, hogy csak bebeszélem magamnak
)
-
tboldi
nagyúr
válasz
norbertoth #92991 üzenetére
MacBookon persze, nincs is app.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
norbertoth #92787 üzenetére
Szuper. Örülök
-
válasz
norbertoth #92787 üzenetére
Nem nagyon, bár csak az időjárás és a naptár volt kint egy darabig. Most semmi...
-
CharlieDrop
veterán
válasz
norbertoth #92757 üzenetére
Hányszor próbáltad?
esetleg az órát resetelni?
-
SharpSA
veterán
válasz
Nálam is volt ilyen. Ha jól emlékszem a watchon vagy az alkalmazásában újra be kellett jelentkeznem.
-
hszilard666
veterán
válasz
Ne bántson a sztori, nekem sem működött soha
-
CharlieDrop
veterán
válasz
norbertoth #92740 üzenetére
Sajna pár verzióval ezelőtt nekiállt bugosodni a rendszer, az előzővel elég használható lett, aztán jött a BIG Sur.... és inkább nem is jellemzem...
-
CharlieDrop
veterán
válasz
norbertoth #92738 üzenetére
Hello
Jártam már így, még Catalinán a Minivel. Megsérült a kulcskarika jelszókezelése. Nekem ez segített:
1. Open "Keychain Access"
2. In "View", enable "Show Invisible Items"
3. Search for "Auto Unlock"
4. You should see a whole bunch of application passwords for "Auto Unlock: XXXX's ..."
5. Select all records and delete (this will reset/disable auto unlock on other Macs if you use multiple Macs)
6. Whilst still in "Keychain Access", search for "AutoUnlock" (no space)
7. There should be 4 entries for "tlk" "tlk-nonsync" "classA" "classC"
8. Select 4 records and delete (don't worry if they re-appear, the system repairs this automatically)
9. Open "Finder" and navigate to "(User Name)/Library/Sharing/AutoUnlock"
10. There should be two files "ltk.plist" and "pairing-records.plist"
11. Delete both files
12. Open "System Preferences" and try enabling auto unlock. You may need to enable it twice, the first attempt will fail.
Lehet egy párszor meg kell csinálni (talán harmadjára lett hibátlan nekem). -
bmakszim
őstag
válasz
norbertoth #92692 üzenetére
Bocs, lejárt a szerk. idő.
Nézd meg a Rendszerjelentést a Rendszerinformációkban. Ha a bal oldalt kiválasztod az NVMExpress-t és a Kapcsolat sebessége 16.0 GT/s-t ír, akkor tutira 4. -
bmakszim
őstag
válasz
norbertoth #92692 üzenetére
Explicit nem hangzott el (csak annyi, hogy latest flash technology), de a keynote-on mutattak egy ilyen ábrát az M1-ről:
Ez alapján 4. generációs. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
norbertoth #92683 üzenetére
3Gb/sec-et tud.
-
sprX
tag
válasz
norbertoth #92683 üzenetére
Legjobb tudásom szerint az Apple gépeiben nem NVME típusú az SSD, ha ráadásul a 2015 12" retina példájára építették az M1 masinákat, akkor forrasztva van az alaplapra, így kvázi esélytelen a bővítése ( és amúgy is, a sajátjukon kívül én nem tudok olyan SSD-ről amit megenne) ...
-
Macika_MC
tag
válasz
norbertoth #92658 üzenetére
A CTO rövidítés a “Configure to order” kifejezésből alakult ki, jelentése “rendelésre konfigurált”. Az Apple általában 2-3 féle alapmodellt gyárt előre a gépeiből, azonban ha valakinek egyedi igényei lennének, van lehetősége CTO MacBook gépet rendelni.
-
CSaB_STI
csendes tag
válasz
norbertoth #92535 üzenetére
-
trobi28
addikt
válasz
norbertoth #92535 üzenetére
Lehet, hogy ha csatlakoztatsz rá egy másik kijelzőt
-
marsu.
senior tag
válasz
norbertoth #92503 üzenetére
Nem
-
biker
nagyúr
válasz
norbertoth #92404 üzenetére
van M1 air, pont olyan röcögős mint az inteles gépem volt. Átlagban gyors, de az instant ébredés is bullshit, miután felébred kell vagy fél perc mire nem minden akad és döglődik. spaces váltások közt ugyanazok a bugok, fennakadó dock, félig összemenő ablakok, stb
-
válasz
norbertoth #92196 üzenetére
Indításkor hosszan nyomd a bekapcsoló gombot és engedélyezd a menüben. Ezt követően menni fog. Egyébként jobb ha Windows gépe formázod NTFS-re.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth #92196 üzenetére
Milyen Tuxera-t tettél fel, meg is vetted? Volt újraindítás, beépült a rendszerbe? Ha mindez oké akkor a gyári kezelő részévé válik a Tuxera és onnan is mehet a formázás. Pontosan mit ír?
-
válasz
norbertoth #92193 üzenetére
Mekkora az a vinyó és milyen gépen próbálkozol? Csak azért kérdem, mert nekem pl. a 4TB-os WD külső vinyőmat elég lassan olvassa be a Mac. Ha nagyobb, lehet, hogy nem kap még áramot az USB-n keresztül. Más nagyon nem lehet, mivel az NTFS fájlrendszert olvassa a Mac, csak az íráshoz kell Paragon, Tuxera, stb. kiegészítő szoftver.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth #92193 üzenetére
Paragon NTFS vagy Tuxera NTFS nem árt az NTFS HDD-k írásához. ExFAT is jó a TV-khez, legalábbis az újakhoz.
-
válasz
norbertoth #92191 üzenetére
Milyen vinyó? Más gépen látszik? Mire van formázva? Csak egy mappa nem látszik, vagy a teljes lemez?
-
Aszalós
csendes tag
válasz
norbertoth #92149 üzenetére
Szia!
Én használom, néha jól jön. Le lehet vele törölni a felesleges nyelvi fájlokat a programokból, a cache-t kiüríteni, ami természetesen visszajön, plusz pár karbantartó funkciója is van. Szerintem hasznos.
A felesleges nyelvi fájlok törléséhez (amivel minimális helyet lehet szerezni) jó még a Monolingual is (még nem frissítették ARM Big Sur-hoz).
A programok eltávolítására a legjobb az előttem szóló által ajánlott app. -
Head88
addikt
válasz
norbertoth #92149 üzenetére
Inkább az AppCleaner
-
Årpi
őstag
válasz
norbertoth #92147 üzenetére
Miért fapados? Elindítod a letöltést, látod hol tart, mennyivel jön. Cserébe nincsen felesleges funkciókkal telepakolva. Mi hiányzik belőle?
-
MurdR
veterán
válasz
norbertoth #92143 üzenetére
Én Transmissiont használok torrentre, egyszerű mint a faék.
-
SharpSA
veterán
válasz
norbertoth #92140 üzenetére
A bezárás gombbal csak az aktuális ablakot zárod be, ez MacOS-nél a legtöbb esetben így működik. Emiatt új ablak nyitásakor nem állítja vissza az előző füleket a Safari. Ahogy már előttem írták, a program bezárása a menüben vagy a CMD+Q billentyűkkel lehetséges, ami után elindítva a Safarit, beállítástól függően újra megnyílnak a legutolsó bezárás előtt megnyitott lapok.
-
Årpi
őstag
válasz
norbertoth #92143 üzenetére
Transmissiont használj vagy qbittorrentet.
-
TheMarci
addikt
válasz
En nem szoktam bezarni, egyik asztalon van a safari, ha mast csinalok, atmegyek masik asztalra. De szerintem van olyan beallitas, hogy megnyitasnal a legutobbi tabokat nyissa ujra ki.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Command Q-val zárd be, és beállításaiban meg pipáld be hogy az utolsó munkafolyamat összes ablakával nyíljon meg. Ha x--el zárod be nem müxik a trükk.
-
válasz
norbertoth #92106 üzenetére
Kikapcsolod, és kb. 2 percre lecsukod a tetejét. Ezt követően felnyitod és indul.
-
hun2005
tag
válasz
norbertoth #92038 üzenetére
Két hete jött meg a gép, azóta háromszor kellett töltenem. Minden nap használom, több órát szoktam böngészni vele esténként, plusz YouTube és iMessage. Nekem eddig kifogástalan, mintha nem akarna merülni. Még akkor is alig merül, mikor órákig nézzük az Apple TV-re képernyő tükrözéssel kiküldött filmeket.
-
Jaded
őstag
válasz
norbertoth #92064 üzenetére
Telefonon: Üzenetek -> Üzenettovábbítás és itt a Mac-et engedélyezni kell.
-
Årpi
őstag
válasz
norbertoth #92042 üzenetére
Nekem működik, nem állítottam semmit külön hozzá. (M1 Air (11.2) + iPhone 11 (14.4))
-
Bazsee71
őstag
válasz
Nekem pl. akkor merült gyorsan a Pro, mikor rádugtam az USB-C hubot. Múlt pénteken töltöttem, hétvégi szöszöléssel/filmezéssel alig merült, hétfő este tettem töltőre, fél óra játék is belefért előtte.
Más:
Logitech Anywhere 2S-t használ valaki M1-es géppel? Gond nélkül csatlakozik BT-n? -
consono
nagyúr
válasz
Jó lenne azt is tudni, hogy ez alatt a 8-9 óra alatt mit csinálsz a gépen:) Nem mindegy, hogy videót vágsz, vagy csak a a háttérben szól a zene. Érdemes lehet megnézed a task monitorban vagy hogy hívják , hogy mi fogyaszt sok energiát ...
-
válasz
norbertoth #92031 üzenetére
Látnod kellene...
Menüsorra és új lapra is ki tudod tenni az iCloud lapokat, szinkronban van minden eszközzel, ha ugyanazzal az ID-vel lépsz be.
Time Machine: külső meghajtóra, hálózaton, stb. tudsz mentést csinálni a gépedről. Nem úgy működik mint az iOS. Ami felhőbe is menti magát (kontaktok, naptár, fotók könyvtár, stb.) azok meglesznek, de a helyi fájlokat nem. Ezeknek kell a mentés, hacsak nem használod a Dokumentumok és az Asztal fájlok feltöltését iCloudba. Akkor azok is elérhetőek lesznek.
-
trobi28
addikt
válasz
norbertoth #91992 üzenetére
Szárazon ne erőltesd, abból baj lehet
-
marsu.
senior tag
válasz
norbertoth #91989 üzenetére
Én Transmission-t használok, azzal nincs semmi ilyesmi, próbáld meg azzal.
-
madgie
titán
válasz
Külső vinyóra próbálod letölteni? Ha igen, nincs jogosultsága arra írni.
-
pana0017
senior tag
válasz
Nekem is szokta, két ujjal kopp a torrentre és folytatás kényszerítése.
-
válasz
norbertoth #91986 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
norbertoth #91986 üzenetére
Már leírtam a megoldást?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
norbertoth #91984 üzenetére
-
vadászcsiga
félisten
válasz
norbertoth #91981 üzenetére
Távolítsd el azokat menüből vagy hogy is hívják a "jobb egérgombot" macen. 2 ujjas kopp az ikonon, eltávolítás.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth #91974 üzenetére
1. dmg-t letöltőd, 2x ráklikkelsz és a benne lévő fájl az Applications mappába másolod, ennyi.
2. System Preferences/Dock alatt lehet kikapcsolni, ha arra gondolsz (Show recent applications in dock)
3. Alias-okat lehet csinálni a programokból és azt kiteheted a Desktopra is, programon jobb klikk és "Make Alias" -
blscrn
tag
válasz
Szia!
1. Torrent kliensnek én a Transmission-t ajánlom, ez nekem bevált inteles Mac-en. Ha M1-es Air-t vettél, akkor ennél a GitHub issue-nál találsz linkeket az ARM-es változathoz.
2. Dockon jobb gomb, "Dock Preferences", és a legalsó pipát kiveszed ("Show recent applications in Dock").
A 3.-ra nem tudok megoldást, még nekem nem jött elő ilyen igény.
-
trobi28
addikt
válasz
Windows-ról érkezel?
1. nem tudom, nekem NAS-ról megy a torrent
2. Beállítások - dock és menüsor - Legutóbb megnyitott alkalmazások ...... - pipa ki
3. Én nem használom, de ha jól tudom Alias-t kell készíteni, azt már ki tudod tenni. Azt a Finder - Alkalmazások - app ikonjára jobb klikk -
Bazsee71
őstag
válasz
norbertoth #91947 üzenetére
Nem jó a link, de most az edigitalnál a legolcsóbb.
-
bendefeco
tag
válasz
norbertoth #91926 üzenetére
Szia
Milyet? Mennyiért?
Én is tervezek venni valami olcsóbbat, kevés használatra. -
bayarena
aktív tag
válasz
norbertoth #91902 üzenetére
Nekem a pro van, de meg egyszer sem hallottam h beindult volna a hutoventi, de a felesegem 8 eves pro-ja se zajos, teljesen hangtalan az is, csak persze melegebb.
Vedd a sima airt, es eleg a 8 gb ram. -
marsu.
senior tag
válasz
norbertoth #91920 üzenetére
MagicMouse, ha kényelmesnek találod a kialakítását. Én egyszer próbáltam, de gyorsan megfájdult a csuklóm a "fura" formavilágától. Azóta marad a trackpad, meg az olcsó 10 éves egér, ha nagy ritkán szükség van rá.
Épp a hétvégén volt szó egerekről, ott volt pár ajánlás, érdemes lehet visszaolvasni.Syl: Vezetékes Genius billhez az passzol.
-
Syl
nagyúr
válasz
norbertoth #91920 üzenetére
A vezetékes egerekhez nem kell vevőegység
-
Bazsee71
őstag
válasz
norbertoth #91908 üzenetére
Igen, a teljesen alap M1 Pro-t vettem. És igencsak kezdünk megbarátkozni (első Apple eszközöm). Nagyon magas elvárásaim voltak a tesztek, leírások és az ára alapján, de felülmúlta, volt hűha érzés a kicsomagolásnál.
-
Laox
aktív tag
válasz
norbertoth #91911 üzenetére
Erősebb-e? Gyorsabb, mint az új i7-es Intelek, ötöd fogyasztással, nagyon nagyot gurított ezzel az Apple. A 8 gb memória is bőven elég, mivel jóval gyorsabban működik, mint a hagyományos megoldás. Én Air m1-el játszok WoW-val, a retail változatot fullhd felbontásban simán futtatja közepes részletességgel, a Classic-ot natív felbontásban is. Ilyenkor persze berakom alá a laptophűtőt, de az egy sima laptop alá is egészséges. Egy laptophűtő kényelmesen lehűti úgy, hogy nincs throttling.
Szerk.: mindezt úgy, hogy közben külső fullhd-s monitor van rákötve és megy a 1080p-s film.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
norbertoth #91908 üzenetére
+1 a pro-ra! Én is filóztam ezen, de olvastam fórumokon hogy ha játszol, tud ez bizony melegedni. (tapasztaltam is) Ha viszont arra használod amire leírtad, nem is fog bekapcsolni. Max terhelésnél több órányi játék után is csak annyira pörög fel a venti, hogy alig hallod. Ez nem fog süvíteni.
Viszont lehet 5-6 év múlva már az alap dolgok is meg fogják annyira hajtani hogy jól fog jönni az extra hűtés. Elég csak pl egy új videó kodek megjelenése amit már nem gyorsít hardveresen az m1. Ram kérdés is érdekes, annyira hatékony a memória management és a belső ssd sebessége, hogy nem olyan könnyű ki futni belőle. És ha ki is futsz, egyáltalán nem esik annyira vissza mint a régebbi pc-knél és Mac-eknél.
-
törölt tag
válasz
16 GB RAM segít kevesebb swap és későbbi eladáskor vagy ha sokáig használnád, ki tudja öt év múlva pl. a Chrome mennyi memóriát fog megzabálni.
Amúgy a 8 GB is elég ezekre a célokra, ha letöltés fontos neked és inkább nagyobb SSD-re költenél. Én fordítva gondolkozom, 16 GB RAM vásárláskor jövőbiztosabb, kevesebb swap és külső SSD-t később még vehetek külön, memóriát már nem.
Pro-ban a venti ilyen email olvasás féle használatkor nyilván nem kapcsol be, de ha nem kell a nagyobb teljesítmény simán jó az Air. A touchbar állítólag egyébként is megszűnik a következő modelleken. -
Bazsee71
őstag
válasz
Ugyanebben a dilemmában voltam, azzal a különbséggel, hogy néha elindítok 1-1 játékot vagy 2D-s CAD programot.
Én végül a Euronicsnál vettem az alap Pro-t 499e-ért, a következő okokból:
- notebookcheck szerint átlag 3-5 fokkal hűvösebb (nem szeretem, ha nyáron melegít a laptop, illetve a procinak is csak kellemesebb az aktív hűtés),
- hosszabb akku üzemidő,
- +100 nit (ezt csak megemlítem, nem volt tényező, nem egy egetrengető különbség).Szerk.: nekem tetszik a TouchBar is, F-billentyűket nem használom, itt pedig sokkal gyorsabban megtalálom azt, amit keresek.
-
pana0017
senior tag
válasz
Erre a felhasználásra bőven elég egy alap M1 Air. Tesztek alapján az a +1 GPU mag nem sokat dob, ha elég a 256-os SSD, akkor fölösleges szerintem ezért ráfizetned. (a 8 magos GPU ugye az 512-es változatban van) Plusz ram jól jöhet a jövőben ha van rá keret, de egy ideig biztosan elleszel a kisebbel is.
Grafikus tekintetben jobbak az előző dedikált GPU-s Pro-k, de tudomásom szerint az integráltakat mind megelőzi. -
R a y
senior tag
válasz
norbertoth #91819 üzenetére
Ha hiszed ha nem, a KiK-ben van a legjobb ár/érték arányú, de úgy látom már más is megelítette. Potom (290ft/ 1 EUR) pénzért nagyon jó minősgűt fogsz kapni!!
-
NGA
addikt
válasz
KIK 290 Ft. ezt használom telefonra is
-
tboldi
nagyúr
válasz
Én tegnapelőtt vettem egy ilyen Hamát.
-
wlf
tag
válasz
Nekem bevált a [TP-Link UC400], 1500 pénzért szinte ingyen van.
USB 2.0 és 3.0 külső hdd-vel is használom. -
dud998
őstag
válasz
norbertoth #91765 üzenetére
Szerintem jobb a MacBook mint az iPad. Több mindenre jó és szerintem egy Air is nagyon hordozható már manapság.
-
Friczy
senior tag
válasz
norbertoth #91705 üzenetére
Én majdhogynem így vagyok vele, de fordítva. M1 Mac mellett felesleges az ipad pro. MIndenesetre az biztos, hogy nem fogok rohanni a jó öreg 10.5" ipad pro-t leváltani.
-
Divinity
őstag
válasz
norbertoth #91699 üzenetére
Mac-hez nem feltétlen kell az ökoszisztéma. Inkább a Windows az amivel probléma van, ha elsődlegesen Windowsos gépet akar akkor ne Mac-et vegyen. Ha van néhány Windowsos app amit gyakran használ akkor (még) ne M1-es Mac-ezt vegyen. Én elég sokáig használtam mindenféle Apple termék és szolgáltatás nélkül iMac-et, szóval más Apple eszköz nem kell mellé, csak segíti az integrációt. Döntse el, hogy tudna e Mac-én élni vagy sem. Én pl Linuxról váltottam így fogalmam sincs mennyire lehet megszeretni/bele szorulni a Windowsba
-
törölt tag
válasz
norbertoth #91689 üzenetére
M1 chip gép egyelőre csak Parallels Win10 ARM verziót tud, videó: [link] és [link]
csak ezzel meg van lőve az ember, ha a szükséges programból nincs még ilyen változat.
A Microsoft insiderben már dolgozik x64 emuláción ARM-hoz és akkor már jól menne minden, de ez még odébb van. Bootcamp natív teljes értékű Win10 értelemszerűen nincs most M1 gépekre.Szerintem a barátod nem gondolta át a dolgokat.
Pont az lenne a királyság, hogy iPhone-M1 Macbook Air szépen iOS-MacOS ökoszisztémában, erre Windows-zal akarja elrontani az új csoda M1 gép élményét?
Ha Win10-re van szüksége munka miatt, akkor mondjon le az M1 chipről és Intel Macbook továbbra is kapható, ott virtuálban vagy natív bootcamp Winezhet kedvére. Ha M1 teljesítmény kell neki, akkor pedig a Winről mondjon le, amíg az átmeneti időszak tart és a különböző cégek dolgoznak a kompatibilitáson.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
norbertoth #91689 üzenetére
M1-es macre nem lehet még windowst tenni, te lehet hogy tévedek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Forrmell.enn
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest