-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bendefeco #92056 üzenetére
A nagy vinyót leformáztam APFS-re, a TV-be dugaszolt vackot meg FAT32-re. Probléma megoldva. Egy ezer éves külső vinyóm ExFAT-on üzemel évek óta, ráadásul két lemez van egy tokban RAID-0-ban, de hibamentes, semmi probléma nincs vele. Írtam a Paragonnak, remélem észreveszik a hibát.
-
Lulu123rányo
kezdő
válasz
bendefeco #91774 üzenetére
Na vegul ezt rendeltem meg
LG 27GN950-B Monitor
Ahogy lattam DSC tamogatja Mac Mini M1 -
madgie
titán
válasz
bendefeco #91349 üzenetére
Én azt Airt rendeltem, ugyanerre a célra (FCP + PS + LR) mert a Pro árán több ram mehetett bele, vagy épp odaraktam a csomagba a Pro Apps csomagot, amiben benne van többek között a Final Cut meg a Compressor. 12% a nyers különbség kb teljesítményben a Pro és az Air között, meg nyilván akkor jöhet elő ennél több, ha hosszú projekteket tolsz rajta, ez meg nálam nem játszik, 2-3 perces videókat vágok.
-
-
Head88
addikt
válasz
bendefeco #90652 üzenetére
Ha nem az apple-nek gyártott samsung modulról beszélünk hanem a bármely infóboltban kaphatóról akkor inkább hanyagold. Ez is átalakítózott.
#90653 sprX
Igen, erről volt szó. a 800Ft-os átalakítót eladták 6000Ft-ért. És üzemelt a gép kb 1 hónapot...aztán az internet recovery lemezkezelője nem látta az ssd hardvert sem. -
r4z
nagyúr
válasz
bendefeco #90635 üzenetére
En tuti SATA SSD-t raknek bele, a 24GB-os Fusion SSD-t meg megtartanam backup rendszernek vagy linuxnak vagy egyebnek izles szerint. Csak DRAM cache legyen, es maris nem fogod erezni a kulonbseget az NVMe-hez kepest. Nem gyorsabb annyival a gyari, hogy indokolja a 3-4x felarat egy WD Blue 3D-hez vagy Crucial MX500-hoz kepest.
-
Head88
addikt
válasz
bendefeco #90638 üzenetére
A macbook pro tempóját csak akkor fogja hozni, ha blade ssd kerül beépítésre. (pci-e x4 kártya) Akárhol is csináltatod, arra figyelj hogy ne sata ssd-t szereljenek be, illetve a blade ssd se átalakítózott m.2 legyen hanem gyári apple.
#90640 Macika_MC
A T7 is usb-c csatis. A 2015 imac-nek csak usb3.0 vagy thunderbolt2 csatlakozói vannak. -
Macika_MC
tag
válasz
bendefeco #90635 üzenetére
Vegyél külső SSD-t ha nem akarod szétszedni vagy szervizbe szétszedetni.
[500GB Samsung Portable X5 Thunderbolt 3 külső SSD] ha kell a sebesség. -
Head88
addikt
válasz
bendefeco #74312 üzenetére
Azért nem megy 65 fölé a cpu hőmérséklete mert a venti nyomja neki. Terhelés mellett ez a normális.
Max (6000rpm) fordulaton azért van hangja.
Nézd meg istat progival a ventik fordulatszámát terhelés alatt. Ha akkor is hangos amikor nincs terhelés, csinálj smc resetet. Ha nem segít akkor venti csere. (vagy sz@rul lett pasztázva.. de akkor idle állapotban is nagyon fűtene a cpu) -
brickm
őstag
válasz
bendefeco #73853 üzenetére
[link]
Kiválasztod milyen a gép, meg mit akarsz vele csinálni. A csavar méretei, minden oda van írva. De egy tisztítás@pasztázás elég alap művelet. Ráadásul szerencsés a macbook pro helyzete, mert csak a hátlap van útban, meg maga a hűtőcső. Többi notinál általába ki kell szedni az alaplapot, meg mindent, utolsó csavarig. Mint pl a dellemnél is.HPk lenovok detto. packard bellek is. Ez könnyebb meló. -
wm2
őstag
válasz
bendefeco #72266 üzenetére
Akkor a Garageband és Audacity bőven elég. A Garageband új gép vásárlásánál ingyenes (youtubeon találsz egy rakat oktató anyagot, mert bár rém egyszerű app, annak aki windowson szocializálódott ez is kínai lesz). Az Audacity oldalát a google segítségével megtalálod. Mikrofon beállításokat dettó.
-
wm2
őstag
válasz
bendefeco #72264 üzenetére
Milyen zeneszerkesztésre gondolsz? Alap dolgokra a Garageband is elég. Ill. ingyenes vagy fizetős legyen? Ingyenes pl. a böszme kinézetű, de rendkívül sokoldalú Audacity. Komoly zeneszerkesztéshez ajánlott egy Ableton szintű szoftver beszerzése, amihez egy jobb külső hangkártya is dukál.
-
bendefeco
tag
válasz
bendefeco #50323 üzenetére
Hali.
Erre senki sem tud megoldást? Senki nem járt még így?
Felmerült egy problem, JBL everest 700 BT fülesem van és macbook-on a fülesnek a bal oldala hangosabban szól, kb minden esetben, zene, jutube stb.. HA iphon-hoz csatlakoztatom ott meg egyformán szól mindkét oldal. Valaki esetleg járt már így vagy van valakinek bármi ötlete? Esetleg beállítási probléma lehet? A helyzet az, hogy kb fél éve macem és még sok mindent nem tudok a rendszerről.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bendefeco #46700 üzenetére
Nem kell a terminállal szórakozni, ha nem akarsz. Dropboxos cuccot ki kell csomagolni valahová, majd Finderrel bemásolni a
Macintosh HD/Rendszer/Könyvtár/CoreServices/Menu Extras
mappába. Kérni fogja a felhasználói jelszót a feljogosításhoz, beírod, végül reboot és kész.
Érdemes az eredetiről másolatot készíteni, ha mégse lenne jó. Én speciel hagytam a helyén, csak a kiterjesztés végére odabiggyesztettem egy .bak-ot.De ha feljebb görgetsz a linkelt oldalon, ott van 1-2 programocska, amivel próbálkozhatsz. Vagy a Battery Monitor az AppStore-ból, a menu baros ikonja elég hasonló a gyárihoz, ha úgy állítod be.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bendefeco #46575 üzenetére
Fordított helyzetben te bevállalnád?
Ha pedig saját felelősségedre megcsinálják, akkor mosolyogva elfogadod, ha esetleg megrepesztették a kijelzőt, és nem az lesz benned, hogy biztosan ők toltak el valamit? Nem tartom valószínűnek.Ráadásul ha jól emlékszem, a retina kijelzők talán vékonyabbak is lettek, mert valamilyen rétegeket elhagytak/egyesítettek bennük, így lehet hogy maga a panel is sérülékenyebb, mint pl. 2009-ben volt.
-
-
válasz
bendefeco #46392 üzenetére
Nagyon szívesen segítek, de általánosságban az a megoldás, amit fentebb írtunk. Ha az alkalmazásokat a helyükre teszed, nem lesz kérdőjel a dokkon. Akkor fordul elő, ha elmozgatod, vagy törlöd. A biztonság miatt van amit külön engedélyezned kell, de azt is elég egy alkalommal.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bendefeco #46382 üzenetére
Minden app a Finder>Applications mappába kerül, hacsak kézzel nem teszed máshova. Mondjuk az appok nagy része alapból úgy települ, hogy kézzel behúzod az említett mappába.
Launchpaden szintén megtalálsz minden appot, de ha tudod az elindítani kívánt app nevét, Spotlightba (cmd+space) beírva a leggyorsabb az indítása. -
Ragnar95
félisten
válasz
bendefeco #46379 üzenetére
Az appok telepítése valószínűleg nem az admin jog hiánya miatt lesz. System preferences > Security&Privacy>General>Allow apps downloaded from>AppStore and trusted developersre legyen állítva. Ha ígyis problémázik valamelyik app, akkor első indításkor jobb klikk az appra és open.
System Preferences>Users&Groups alatt látod, hogy admin-e a felhasználód amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Arch Linux
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Mercedes topic
- Yettel topik
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest