- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski #2059 üzenetére
Nekem Safariban így jelenik meg: [kép]
Alul a Not now gombot megnyomva látható lesz a videó.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski #2055 üzenetére
Nem kell hozzá TikTok account, nekem sincs.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
#48138511 #2034 üzenetére
“A heic modern formátum, kevesebb helyet foglal“
Így igaz, én kedvelem és használom is. Ha valaki esetleg attól tartana, hogy pl Windows alatt nem tudná megtekinteni, akkor érdemes tudni róla, hogy létezik hozzá Windows-on kiegészítő (ingyenes), ami kezeli a .HEIC képeket. -
Zsolt,72
senior tag
Nem tudom, korábban volt-e lehetőség vízjel elhelyezésére, amióta én használom (2018), azóta nem volt ilyen egyik iOS alatt sem.
Külső App van pl dátum rárakásra, nem zárom ki, hogy tetszőleges vízjelet elhelyező app is létezhet. Esetleg kérdezz rá az iOS alkalmazások topikjában: [link] -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski #1997 üzenetére
Erről megoszlik a felhasználók véleménye.
Nekem az a pozitív tapasztalatom, hogy évente egy alkalommal (nálam ez a főverzió váltás) nem hátrány egy gyári visszaállítás. Ez a rendszer is “szemetel”, igaz, nem olyan mértékben, mint a másik; ilyenkor pedig ettől is meg tudsz szabadulni.
Úgy gondolom, évente egyszer nem nagy dolog egy iPhone újként történő beállítása. Természetesen azt is elfogadom, hogy ezzel nem mindenki ért egyet. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
zenit73 #1981 üzenetére
Véletlenül nem Telekom vezetékes internet wi-fi-hez csatlakozol Yettel, vagy Vodafone SIM-kártyás telefonnal?
Nálam ugyan rendben működik, Telekomot használva, viszont olvastam (talán a Yettel topikban), hogy yetteles telefon+Telekom vezetékes internet esetén bizony előfordul ilyen (többen is írtak emiatt). Valamiért ez a párosítás nem igazán működik a Wi-fi Hang esetén.
-
Zsolt,72
senior tag
Kicsit böngésztem a Mobilaréna hírek közt és az [egyik posztban] található [YouTube linken] van kép a keret metszetéről, 9 perc 50 mp körül.
Amúgy maga a gyártó is úgy tájékoztat a honlapján, hogy titán bevonat található a telefonokon:
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski #1867 üzenetére
Másodikhoz:
Szerintem nincs és korábban sem volt összekötve a két alkalmazás, ezért nem látod az emlékeztetőt a naptárban.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
icecave #1838 üzenetére
Bizony, nagyon jók a Parancsok, apránként kezdem felfedezni.
Ezt a dimm megmaradást még nem láttam (persze simán el tudom képzelni, hogy van ilyen bug is
), én akkor szoktam KI/BE kapcsolni, ha manuálisan belenyúltam valami miatt és újra az automata értéket szeretném használni. A Parancs is oké, másik mód, hogy a Spotlight keresőbe írod be és rögtön oda visz:
Ez az egyik olyan iOS képesség, ami nagyon hiányozna, ez a kereső igazi remekmű. -
Zsolt,72
senior tag
„hogy lehet az megoldani azt hogy csengőhang legyen de értesítésihang ne”
Ezt én Fókusz segítségével oldottam meg. Egy új fókusz létrehozása során lehetőséged van megadni, hogy kiktől fogadjon hívást a telefon:
Ilyenkor minden más értesítés néma lesz, de a hívások ugyanúgy beérkeznek azoktól, akiknek engeded.
A rezgés kérdésre nem tudok megoldást.
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
TheBikerider #1752 üzenetére
Még októberben érkezett javítás a melegedés témára: [link] , azóta nem is olvastam erre vonatkozó panaszt.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
kincseselod #1742 üzenetére
Igen, lehet sw bug. Emlékeim szerint (nem is olyan régen) egy másik ilyen eset is előfordult a fórumon.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
#85679616 #1585 üzenetére
Szívesen!
Nem biztos, hogy ugyanazt kaptuk mindketten (amikor én jártam náluk, többféle fólia is volt 15-höz), a tied amúgy is nagyobb példány.
Nálam az elmúlt bő 1 hónap során nem mutatkozott gond, az érintése valóban jó és a működést sem gátolja.
Korrekt, hogy cserélték nálad a szöszös eredmény miatt.
Neked is kellemes ünnepeket
!
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
gretzky77 #1564 üzenetére
A különböző méretű widgetekkel lehet picit variálni: [kép]
Illetve, ha jól emlékszem, korábban szóba került, hogy léteznek erre a célra alkalmazások, melyek “üres” widgetet tudnak kirakni. Nem jártam bővebben utána, mert nekem teljesen megfelel, ahogy azt az Apple megírta az iOS-ben.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
tuzpenge #1548 üzenetére
Kiskőrös, Yettel, november 8-án (emlékszem, mert aznap vettem át a mostani telefont és rögtön került is rá fólia).
A dobozát nem kértem el, így kidobták, ezért a típust nem tudom megmondani.
Az eltérés okai között szerepelhet az is, hogy akkor éppen 25-30 százalékos akció is futott (talán ez most már nem él). -
Zsolt,72
senior tag
válasz
#85679616 #1546 üzenetére
Szia!
A MediaMarkt-os fóliáról olvastam elég sok posztban, nagyon vegyes volt az eredmény. Nem próbáltam ki, ezért inkább nem szólok se mellette, se ellene.
Ami bevált: Yettel-nél voltam ügyintézni és közben láttam, hogy forgalmaznak sok féle fóliát. Választottam egyet, méretre vágták (kértem, hogy legyen kivágás a dinamikus szigetnél) és nagyon szépen fel is rakták helyben. Nem is volt drága (3-4 e Ft). Ha útba esik neked Yettel üzlet, szerintem egy próbát megér. -
-
Zsolt,72
senior tag
Hmm… lehet, hogy valami megváltozott a működésében? Korábban (pár éve) be volt ez kapcsolva nálam és mintha működött is volna. Azóta inkább manuálisan keresek rá kb hetente egyszer a frissítésekre, mert jobban bejött nekem az, hogy én döntsek róla, mikor történjen meg az update.
-
Zsolt,72
senior tag
app storba nem lehet valahol bekapcsolni hogy automatán frissüljenek az appok?
Ezt a Beállítások-App Store menüpont alatt találod meg.valamint ami bosszant is, ha rajta van a hang és telefonállok ugyan ugy megszólalnak az értesitési hangok. Ezzel lehet valamit kezdeni ?
Nem lehet, ez ilyen, amikor nincs bekapcsolva a Némítás funkció.
-
Zsolt,72
senior tag
Az értesítési hang a 17-es iOS verzióval változott (és ez sokunknak nem is jött be). A jó hír, hogy ez a helyzet változni fog nemsokára és jó irányba.
Ezek szerint, ha a megjelenítési beállítás helyes nálad, akkor bugos a GMail, ami nem egyedi eset. Az iPhone topikban kb egy hete téma, hogy különböző appok widgetjei, értesítései nem működnek a 15-ös család modelljein. Várunk javítást… -
Zsolt,72
senior tag
Ha a GMail üzenet feloldás nélküli előnézetére gondoltál, akkor azt így tudod beállítani:
Beállítások
GMail
Értesítések
(Görgess alulra)
Előnézetek megjelenítése [kép]
“Mindig” opció [kép]Az alapértelmezett értesítési hang jelenleg nem változtatható meg, viszont emlékeim szerint az egyik jövőbeni frissítés majd lehetővé teszi (sokan jeleztük ezt a kérést a gyártó felé, úgy látszik, hallgattak ránk).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Pityu89 #1311 üzenetére
Ha össze tudtok szokni, akkor reális lehet a 4-5 évre történő tervezés.
Ez mindenkinél egyedi, mennyire sikerül az átállás. Anno nekem cirka egy hét volt 8 év Android és kis WP után az iOS megszokása (a tanulása pedig még 5 év után is tart
), más pedig fél év alatt sem szokik hozzá…
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
surgery #1081 üzenetére
Ha hivatalos viszonteladótól veszed, akkor az egy év Apple (gyártói) jótálláson túl kötelezően jár hozzá a sávos jótállás (értéktől függően), ezt jogszabály írja elő és a hazai viszonteladók meg is adják ezt.
Kicsit jó lenne pontosabb információkat adnod, több részlettel. Esetleg konkrét üzlet, konkrét modelljére vonatkozik a kérdés?
Könnyebb úgy válaszolni, ha minél jobban informálsz a termékről és boltról. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
surgery #1079 üzenetére
Ha a kiszemelt telefonra nem vonatkozik a magyarországi sávos jótállás (pl külföldi eredetű), akkor az Apple egy éves gyártói jótállását követően már semmi sincs hozzá a továbbiakban, így szavatosság sincs, hiszen azt a hazai jogszabály biztosítaná a részedre. Ami viszont nem vonatkozik rá, tehát ennyi, semmi más nincs tovább.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
GALARDO #1061 üzenetére
A gyártó és az értékesítő közti megállapodás van a háttérben.
Egy szolgáltató több eszközt tud eladni (Telekom 22 havi részletre értékesít, 0 Ft befizetése mellet, legalábbis a régi ügyfelei részére ezt kínálja) és ez jobb üzlet az Apple részére, mint a példádban szereplő üzlet nagyságrenddel kisebb eladási számai. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Snoop27 #1050 üzenetére
Ez hasonló ahhoz a helyzethez, mint amikor iPhone-hír alatt említik, hogy bezzeg XY gyártó az alap modelljében is elérhetővé tette a 120 Hz frissítési rátát; majd benézve az említett rivális eszköz topikjába, nem egy poszt olvasható arról, hogy első dolog kikapcsolni a 120 Hz-et.
-
Zsolt,72
senior tag
Az elmúlt 5 év során, amióta iOS-t használok, mintegy 50 appot töltöttem le, egy részét kipróbálni, más részét pedig tartós használatra. Ezek közül egyik sem kerül pénzbe, olyan persze akad, ahol elérhető alkalmazáson belüli vásárlás.
Érdemes figyelni az akciókat, nemrég letölthető volt díjmentesen a ProShot kamera app és mások is szoktak kínálni alkalmilag ilyen lehetőséget.
Nyilván nagyon nem egyforma a felhasználói szokásunk, ha a te érdeklődési körödbe a fent említett 6 000 Ft/hét appok esnek bele, nekem pedig nulla ilyen van.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
sharkypeti #997 üzenetére
Szia! Ez például teljesen megfelelő hozzá: [link]
-
Zsolt,72
senior tag
Maximális tisztelettel
szeretném jelezni, hogy 1,4 és 6 személyes ikonok választhatóak alapállásban is.
Akármennyi 1 fős kitehető, rá kell bökni szerkesztés módban és lehet szerkeszteni, ki legyen rajta. Kapcsoló segítségével pedig a szám is látható.
Szerk. Ja hogy 4x4 a legkisebb, jogos!
Viszont jó ez a Parancs, amit mutattál, fogom is használni. Köszönöm. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Kolondrum #984 üzenetére
Jó lenne pl tudni hogyan lehet gyorshívást kitenni az aszalra.
Érintsd meg és tartsd nyomva picit a kijelzőt egy tetszőleges, üres területen. Feljön a widgetek kirakási lehetősége, a bal felső sarokban + (plusz) ikon, ott válaszd a “Contacts” widgetet. Többféle is használható.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Roland861010 #918 üzenetére
Külső fejlesztésű appok is érintettek voltak.
-
Zsolt,72
senior tag
A szilikon is MagSafe
.
Nekem nagyon pozitív meglepetés volt, ugye iPhone 13 esetén már kifutó modell és szerintem kedvező áron jutottam hozzá egy ProductRED változathoz. Kifejezett szempont volt a MagSafe rögzítés. Jól bevált, bár az eredeti ára kissé borsos, mégis úgy döntöttem, a jövőben is ennél maradok újabb iPhone esetén is.
-
Zsolt,72
senior tag
“- be lehet állítani alternatív képernyő lezárást (pl kijelzőn dupla kopp)?“
Erre két mód van: az egyik az Assistive touch nevű kisegítő lehetőség, ahol virtuális gombhoz tudod rendelni, a másik pedig a hátlapi koppintás, ami lehet akár dupla is.
Alternatív kamera: nemrég volt ingyen beszerzési lehetőség a ProShot app-hoz, be is húztam, még ismerkedek vele. De elég sokat tud, úgy látom. [link]
Chrome-ot, Insta-t és Facebook-ot nem használok, ezért azokhoz nem tudok hozzászólni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest