- iPhone topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
bostone
addikt
Nem az álláspontodat firtattam, amiben nem is látok kivetni valót, csak szerintem ez a kérdés nem az egyént, hanem a vállalatot minősíti.
Habár megteheti azt is, hogy az árakat még feljebb tolja, az egyik legkeresettebb brand szentségén, azzal sem lehetne vitatkozni, mivel nem jótékonysági intézmény, hanem egy profitorientált cég.
-
bostone
addikt
Valójában nem a felhasználók kívánságlistája a fő szempont, ha szigorúan nézzük a gyártók viszonyulását. Egyes elemek beemelése a gyártmányba bizonyos trendekhez vagy általános elvárásokhoz idomul. Amit az Apple tesz a tárhely méretek vagy a képfrissítés terén az árazásban az picit sem elegáns.
Meggyőződésem, hogy lehetnének engedékenyebbek és még akkor is bőven magas értéket mutatna a diagramokban a tiszta haszon. -
hapakj
őstag
hát nem értem milyen elfogadásról beszélsz. Szerintem senki se vitatta, hogy valakiknek közömbös a dolog. Viszont abban igazuk van, hogy egy tablet legfontosabb alkatrésze a kijelző és ilyen árkategóriában legyen a legjobb függetlenül attól, hogy valakit látja, érdekel vagy sem. Ez nem preferencia kérdése.
-
Igen, már tíz éve se nyaltam be az Apple marketinget háromszoros áron, ez tényleg nem változik. De nem rontom tovább a topik szintjét, nehogy valakit kizökkentsek a megszokásból!
Azért ne vegyél komolyan, a látszattal ellentétben engem tényleg nem igazán az érdekel, hogy Neked jó-e vagy sem a 60 Hz. Azt nem értem, miért nem lépett még túl az Apple ezen ennyi pénzért, de hát különbözőek vagyunk. Bocsánat, ha Neked nem tetsző módon fogalmaztam meg a technikai specifikációra vonatkozó rosszallásomat!Béke Veletek!
-
Ha Te mondod, akkor biztos úgy van!
Azért remélem, a lényege is átjött a kommentemnek, és nem akadtál meg a kiragadott két mondaton.
joey04: Így is van! Nehogy már legyen ellenvélemény, még a végén zavar támadna az erőben!
Amit az Apple csinál, az úgy jó, ahogy, és annyiért jó, amennyiért! Ámen! Ha valaki meg tech spec alapján ítél, az mind hülye. Ismerjük már a másik oldal mantráját is!
Tudom, hogy a OnePlus 7 pro 90 Hz-es vitánk óta a bögyödben vagyok, de hát ez van. Igazad volt, a kijelzők azóta is 60 Hz-en mennek mindenütt, mert Te nem láttad a különbséget valamelyik fejlettebb iPad-hez képest, tehát teljesen lényegtelen ez a feature.
-
Már meg ne haragudj, de azon mit nem lehet elfogadni, hogy pusztán anyagi szempontból vizsgálva is egy prémium tablet egyik legfontosabb tulajdonságán spórol a fillértoszó gyártó, és ez sokaknak nem tetszik?! Látszólag elfogadod, de aztán mégsem. Ez nem olyan, hogy én szeretem a vanilia pudingot, más meg nem, mert csak a csoki számít, úgyhogy nincs közös metszet. 2024 van. A 90 Hz-es kijelzők kábé 5 (!) éve vannak velünk. Manapság egy csövesbánat 100 ezer forintos eszközbe is belefér. Teljesen alapvető lenne, hogy a gyártó legalább 90 Hz-es panelt rak az egyik (erősen árazott) prémium termékébe. Ez olyan, mint az autóknál a lóerő. Nem azért raknak bele mindig egyel erősebb motort a csúcsverzókba, mert mindenkinek az kell. Hanem azért, mert valakiknek kell. Emellett, hogy nézne már az ki, hogy egy mezei 3-as BMW erősebb vagy épp annyit tud, mint például egy M3? Mert árban kábé megvan ennyi diferencia egy belépő iPad, meg eközött a tablet között. Teljesen mindegy innentől, hogy van, akinek jó az 5 évvel ezelőtti színvonal, mert a vételár predesztinálja a tudáskészletet. Mármint, jobb esetben... Ráadásul, ha Nekem kell a 120 Hz, és nincs benne, akkor szívtam. Ha neked elég a 60 Hz, és mégis 120-at kapsz ugyanezért a pénzért, akkor a Te vágyad és az enyém is teljesült. Erről beszélünk itt. Ha nem lenne fejlődés, akkor még mindig qvga rezisztív paneleket nyomkodnánk, mint 2005-ben, mert akkor meg az volt a jó, és akkoriban teljesen megfelelt nekem is.
"az elérhető és olcsó szuper kijelzők korában prémium gyártó 300ezres eszközében 60Hz IPS kijelzőt használni egyszerűen csak pofátlanság."
Ennyi.
-
cs.zs.
veterán
A laptopom 120Hz, a külső monitorom 165Hz. [kép] Én pl alig veszem észre, azaz észreveszem hogy darabosabb a 60Hz, de nekem nem bántó. A gyermekeimnek az. Ki-mihez szokott hozzá, mit vesz észre, ...
mind különbözőek vagyunk, igen, de tökmindegy, mert
ebben a termékben, történetben nem ez a lényeg.
A lényeg rep3at fórumtárs utolsó sorában van, és teljesen egyetértek a véleményével:
2024-ben, az elérhető és olcsó szuper kijelzők korában prémium gyártó 300ezres eszközében 60Hz IPS kijelzőt használni egyszerűen csak pofátlanság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Renault, Dacia topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- iPad topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vicces videók
- További aktív témák...
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest