Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

válasz Zsolt,72 #59 üzenetére

Igen, már tíz éve se nyaltam be az Apple marketinget háromszoros áron, ez tényleg nem változik. De nem rontom tovább a topik szintjét, nehogy valakit kizökkentsek a megszokásból! ;)
    Azért ne vegyél komolyan, a látszattal ellentétben engem tényleg nem igazán az érdekel, hogy Neked jó-e vagy sem a 60 Hz. Azt nem értem, miért nem lépett még túl az Apple ezen ennyi pénzért, de hát különbözőek vagyunk. Bocsánat, ha Neked nem tetsző módon fogalmaztam meg a technikai specifikációra vonatkozó rosszallásomat! :DDD

Béke Veletek!

• Timer

veterán

válasz Zsolt,72 #56 üzenetére

Ha Te mondod, akkor biztos úgy van! :R :D

Azért remélem, a lényege is átjött a kommentemnek, és nem akadtál meg a kiragadott két mondaton.

joey04: Így is van! Nehogy már legyen ellenvélemény, még a végén zavar támadna az erőben! ;] Amit az Apple csinál, az úgy jó, ahogy, és annyiért jó, amennyiért! Ámen! Ha valaki meg tech spec alapján ítél, az mind hülye. Ismerjük már a másik oldal mantráját is! :K Tudom, hogy a OnePlus 7 pro 90 Hz-es vitánk óta a bögyödben vagyok, de hát ez van. Igazad volt, a kijelzők azóta is 60 Hz-en mennek mindenütt, mert Te nem láttad a különbséget valamelyik fejlettebb iPad-hez képest, tehát teljesen lényegtelen ez a feature.

• Timer

veterán

válasz janeszgol #54 üzenetére

Biztos két darab 300 ezres tabletet kell egymásra tenni, és meg is van a dupla framerate.

Zsolt,72: hagyjuk már ezt a snowflake demagóg bullshitet, mert az soha nem vitt még előre semmit. Te használhatnád úgy is 60 Hz-en, ha lenne benne 120 Hz, fordítva nem megy. Ezen nincs mit elfogadni. Engem egyáltalán nem érdekelne, hogy Te butítva használod, mert az a Te dolgod.

Ez a gyártó sara legfőképp, és nagyjából jól mutatja, mennyire tesz a vásárlóira, ha a lightningos ökörködés, meg a butított type-c implementálás nem lenne elég. Az már más kérdés, hogy a vásárlókban is lehetne annyi, hogy nem adnak pénzt egy szándékosan butított termékért, de azt elfogadom, hogy akinek be van égve az iOS, mint rendszer / ökoszisztéma az nem lát más alternatívát, így azt vesz, amit adnak a (nem kevés) pénzéért. Az igazán felháborító nem is a prémium ár, vagy épp a 60 Hz, hanem ez a kettő így együtt. Pedig az iPad egy tényleg jó termék, ezt még úgyis elfogadom, hogy nagyon mesze áll tőlem az Apple világa. Az iPod Nano után az egyetlen Apple cucc, amiért pénzt adnék a vállalatnak, az egy iPad lenne, de ilyen arcátlanságok után egy forintot nem kapnak tőlem. Nyilván mástól meg bőven, úgyhogy pénzköteggel törlik a szemeiket a sarokban, de így változás soha nem lesz, pedig a rendszeres vásárlóik tudnák megüzenni leginkább a döntéseikkel, hogy rossz az irány. Mindegy, ha Nektek jó így, nekem mindegy, mert találok mást a piacon. Egyszerűen maga az elv idegesít fel.

• Timer

veterán

válasz Zsolt,72 #50 üzenetére

Már meg ne haragudj, de azon mit nem lehet elfogadni, hogy pusztán anyagi szempontból vizsgálva is egy prémium tablet egyik legfontosabb tulajdonságán spórol a fillértoszó gyártó, és ez sokaknak nem tetszik?! Látszólag elfogadod, de aztán mégsem. Ez nem olyan, hogy én szeretem a vanilia pudingot, más meg nem, mert csak a csoki számít, úgyhogy nincs közös metszet. 2024 van. A 90 Hz-es kijelzők kábé 5 (!) éve vannak velünk. Manapság egy csövesbánat 100 ezer forintos eszközbe is belefér. Teljesen alapvető lenne, hogy a gyártó legalább 90 Hz-es panelt rak az egyik (erősen árazott) prémium termékébe. Ez olyan, mint az autóknál a lóerő. Nem azért raknak bele mindig egyel erősebb motort a csúcsverzókba, mert mindenkinek az kell. Hanem azért, mert valakiknek kell. Emellett, hogy nézne már az ki, hogy egy mezei 3-as BMW erősebb vagy épp annyit tud, mint például egy M3? Mert árban kábé megvan ennyi diferencia egy belépő iPad, meg eközött a tablet között. Teljesen mindegy innentől, hogy van, akinek jó az 5 évvel ezelőtti színvonal, mert a vételár predesztinálja a tudáskészletet. Mármint, jobb esetben... Ráadásul, ha Nekem kell a 120 Hz, és nincs benne, akkor szívtam. Ha neked elég a 60 Hz, és mégis 120-at kapsz ugyanezért a pénzért, akkor a Te vágyad és az enyém is teljesült. Erről beszélünk itt. Ha nem lenne fejlődés, akkor még mindig qvga rezisztív paneleket nyomkodnánk, mint 2005-ben, mert akkor meg az volt a jó, és akkoriban teljesen megfelelt nekem is.

"az elérhető és olcsó szuper kijelzők korában prémium gyártó 300ezres eszközében 60Hz IPS kijelzőt használni egyszerűen csak pofátlanság."

Ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés