- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- iPhone topik
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
CragON
aktív tag
Nekem van amikor mindkettő válaszol, a telefon és a HomePod is, de ez nem fordul elő gyakran. A lényeg hogy elvégezze amit kérek.
Az, hogy egyik sem válaszol nálad, szerintem valami beállítás gond lehet.
Nézd át a beállításokat, elsődleges felhasználó, frissítések a legújabbak, stb. -
m3k
csendes tag
válasz
MasterMark #197 üzenetére
Köszi, megpróbálom. Nekem most az a bajom hogy ha mind a kettő hallja akkor egyiksem válaszol. Apple szerint az válaszol amelyik közelebb van, hát ez nálam nem igaz. Mi van akkor ha 2 pod lesz? Akkor működni fog hogy aki hangosabban hallja az fog válaszolni?
-
MasterMark
titán
De ez direkt ilyen, mert otthon nyilván a homepodtól akarnál kérdezni ha már ott van. Elvileg csak akkor kéne átvegye a homepod ha egy szobában vagy vele. (Ergo mindkettő hallja, akkor a homepod válaszol.)
Úgy rémlik kikapcsolható ez a beállításokban, nézd meg a siri beállításokat.
Vagy ha nem kell a homepodon a siri hogy figyeljen a hey siri-re akkor kapcsold ki, és akkor csak ha megnyomod akkor hallgat.
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Ipad évülés miatt beszereztem egy Homepod mini-t hub-nak. Annyi most a problémám hogy mindig a homepod akar válaszolni ha kérek valamit siri-től. Pedig a telefon ott van tőlem 15 cm-re (a homepod pedig egy másik szobában kb. 6 méterre). Ennek köszönhetően ha kérek valamit a telefonon felvillan a siri és ennyi… a pod sem válaszol és a telefon sem. Ennek gondolom nem így kéne működnie. Vannak amúgy kivételek, hébe hóba megy, de ennyi pénzért működhetne kicsit jobban is. Ha veszek még egy homepod minit akkor félek ugyanez lesz.. Van valami ötletetek hogy hogyan tudna normálisan működni a hangvezérlés? Amíg csak a telefon figyelt, addig tök jól működött minden, ha velem volt az adott szobában a telefon.
Köszi előre is tippeket!
-
mcdennis
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Imy
veterán
Valaki tudna segíteni?
Smart Home-be hogyan tudom beintegrálni a Smart Lifeos eszközöket?
Azt olvastam, hogy Raspberrryi Pi és Homekit kell. De ez menni fog a Blitzwolfos kapcsolóimmal, és a Corui hőmérőimmel? Van füsérzékelőm is, annak a márkáját nem tudom, illetve kapcsolóm is. -
Semin
őstag
válasz
mcdennis #189 üzenetére
Ahogy én értelmezem a kérdést.
Ha a saját alkalmazásával akarod vezérelni ahhoz semmi nem kell.( pl Tado-s cuccok, EVE stb.)Ha illeszteni akarod Homekit be ahhoz már ajánlott.
Bár ha jól tudom(lehet azóta az apple megszüntette ezt a lehetőséget) össze lehet hozni Homepod/ATV nélkül is a homekit rendszert, de akkor csak lokálisan vezérelhető
(csak otthonról ugyanazon a wifin) -
mcdennis
tag
Sziasztok!
Ha egy terméknél (jelesül egy levegőszűrő) azt látom hogy Apple Homekit, ahhoz mindenképp kell Homepod, vagy bármi más eszköz hogy a telefonról, gyári alkalmazással irányíthassam vagy csak szimplán a telefon?
(Remélem érthető a kérdésem)
Előre is köszönöm a válaszokat ! -
Imy
veterán
Van valami megoldás, amivel a Smart lifeos eszközeimet homekit alatt tudom vezérelni homepodon keresztül?
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek a kezdő kérdés miatt. A huboknak (pl. Aqara HUB M2) mi a szerepe egy HomeKit rendszerben? -
Papesz01
tag
Azt hittem csak az adott illető tudja, mert pont az volt a gondom, hogy bárki mondja és csinálja az eszköz... azt hittem ezt lehet valahogy szabályozni.
Az könnyen lehet, hogy a videó úgy volt vágva, vagy bármi persze, én arra gondoltam, hogy az iphone / beállítások / hangvezérlés funkciónál lehet parancsokat létrehozni azt hittem ott lehet valahogy összekötni, csak ez a parancs dolgok is még elég homályosak nekem, csak próbálgatom egyenlőre. Köszönöm azért.
-
CragON
aktív tag
válasz
Papesz01 #179 üzenetére
Hey siri kimondásával bárki tud vezérelni függetlenül attól, hogy hozzá van adva vagy sem.
Ha hozzáadásnak az a lényege, hogy tudja ki beszél hozzá és ezáltal pár személyes funkciót tud végrehajtani.Hey siri nélkül nem hiszem, hogy aktiválni lehetne bármit is.
A videón talán siri-t gombnyomással hívta elő, majd azután adta ki a parancsot. -
Papesz01
tag
Sziasztok,
Most kezdtem el összerakni egy okosotthon rendszert, elég kezdő vagyok benne ezért 1-2 kérdésem lenne, a központ az egy HomePod mini, eddig Eve és Aqara termékeket vettem, amiket tök jól tudtam párosítani, automatizálni, pl: okoskonektor, mozgásérzékelő, ajtónyitó, roló mozgató....
Az első, hogy lehet az, hogy más ember is tudja hanggal vezérelni az eszközöket, úgy hogy nincs senki más hozzá adva?
A második pedig, láttam egy angol videón, hogy a srác a Hey siri nélkül aktiválta az eszközöket pl: open garage.Köszönöm a válaszokat!
-
-
Semin
őstag
Ez így nem tűnik hardveres hibának, inkább az SW a ludas. Próbáld meg eltávolítani majd újra hozzáadni a cuccot. Ha megmarad a hiba, akkor marad a várakozás a javításra ikea részről.
Hasonló okból jegeltem a nem natív kiegészítőket..(és a HUB-jaikat)@istvan170: lehet rosszul fogjuk
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Van pár homekit cuccunk, de eggyel van kis gond. A hálóban van egy Ikeás okos izzó, illetve ugyanebben a szobában van az Ikea hub, az otthoni központ meg egy Apple TV.
Az van, hogy amikor nem vagyok otthon, akkor az Ikeás izzóra azt írja, hogy nem válaszol, miközben a többi homekit cucc, beleértve más Ikeás dolgokat, működik. Ráadásul a feleségemnél meg távolról is működik az izzó, csak nálam és csak azt a kiegészítőt nem látja messziről. Mi lehet a gond ?
-
istvan170
aktív tag
Sziasztok! Egy ideje a Homepodom nem mondja vissza a parancsaimat, csak hangjelzéssel nyugtázza. Hol lehet ezt visszakapcsolni? A telómon be van állítva, hogy a szöveges visszaigazolást preferálja, de ez nem számít.
-
TheMarci
addikt
Ami wifis, ahhoz nem szokott HUB kelleni. Ami nem wifis, ahhoz azért kell HUB, mert valamilyen low energy frekvencián kommunikál a HUBbal energiatakarékoskodás miatt, és a HUB küldi tovább az adatokat wifin.
Erre lesz jó a matter, ami a low energy szabvány, amit tud az Apple TV venni.Persze mindig vannak kivételek.
-
BossBoss
őstag
Eve termékei natív thread-es homekit kompatibilis.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Homekit rendszerbe szeretnék szenzorokat/érzékelőket (hőmérséklet, mozgás...stb). Egy AppleTV testesíti meg a központot, illetve egy IKEA hub már van a rendszerben. Létezik hub nélkül, közvetlen csatlakozó ilyen eszköz vagy nem úszom meg egy plusz hub vásárlását? HA így van akkor mi lenne az ajánlott?
-
(ex)Cat
senior tag
Ránézésre nagyjából sehonnan, maximum ha a hátulján sok a kínai szöveg akkor sanszos, hogy kínai. Ez igazából csak abban az esetben érdekes, amit konnektorba dugsz - pl. HUB, dugalj, stb - mert az érzékelők jobbára - ha jól tudom a füstérzékelő kivétel - nem régiósak. tehát pl. egy mozgás, vagy rezgés érzékelőt simán rendelhetsz Kínából is (nekem is onnan valók)
-
atirag
őstag
Üdv. Hallottam ,hogy az aqara termékekből van global és eu verzó. Honnan tudom,hogy melyik termék milyen?
-
CragON
aktív tag
Használ valaki 2 HomePod-ot filmnézéshez?
“Házimozi” update-ben vagyok és elgondolkodtam azon hogy erősítő+stereo hangfalak+ mélynyomó helyett 2 HomePod vajon milyen lehet.
Megjelenésben sokkal esztétikusabb lenne mint a álló front hangfalak de nyilván nem nyújtana annyit…
Pár tesztet olvastam és elég jók az értékelések de nem tudom hogy ez csak szimpla hype vagy tényleg jó.
Nekem pl a megfelelő erősségű mély hangok fontosak… -
Zsolt_16
tag
válasz
MasterMark #157 üzenetére
ipad frissítés óta nem fért hozzá az otthonhoz akkor jött az ötlet hogy törlöm és újra hozzáadom, sajnos nem segített.
Töröltem a családi megosztásból majd újra hozzáadtam nem segített (minden eszköz legfrissebb rendszerrel rendelkezik).
Egyik ismerősömet random behívtam simán megkapta a meghívót így lehet holnap resetelem asszonynál lévő iphonet -
Zsolt_16
tag
Sziasztok
lenne egy homekites okos otthon környezet eddig jól tette a dolgát az iPad volt a központ de előző frissítéssel vége lett mondom veszek egy apple tv-t központnak de az asszonyt mikor behívnám nem kapja meg az invet
valaki találkozott már ilyen hibával hogy lehetne megoldani ?
nálam minden tökéletes … -
Semin
őstag
válasz
MasterMark #152 üzenetére
Persze amióta leírtam nem csinálja, minden stabil.
Ilyen ez -
CragON
aktív tag
Én újra indítottam mindent és most jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kompakt vízhűtés
- Revolut
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest