Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cheesy

őstag

válasz bepken #14 üzenetére

Igen, a topic címén finomítani kell, pedig gondolkodtam rajta mi lehetne.
    Bár a Google rászolgált a címben szereplő jelzőre, ennek a topicnak az internetes online szolgáltatások újrafelfedezése is a célja. Szerintem nem egészséges az, ha csak néhány cég godzilláskodik emberek millióinak az adataival, 400 oldalas szerződéssel, amiből kb. 1 betűt nem olvas el senki és azért csendben itt-ott javítgatnak rajta rendszeresen.
    De ott a Facebook aki a másik nagy hamiskártyás. De az más tészta. Kíváncsi leszek mikor jön el annak az első használható alternatívája, bár amilyen médiatámogatottsága van, erre kicsi az esély az elkövetkezendő évtizedben.

Az embereknek szerintem kezd elege lenni vagy már elege van abból, hogy kényelmetlenül sok információt tárol róluk az internet (és ezt most gyüjtőfogalomként értem).

Csak egy kérdés: el tudsz tűnni Te az internetről? Fel sem fogjuk mennyi footprint marad utánunk. Regisztrációk, email címek különböző adatbázisokban, vásárlások, ezáltal címek, telefonszámok, bankkártya adatok, fényképek, jól felismerhető arcképpel, társadalmi környezetkép... Szédítő.
    És ha csak abba gondolsz bele, hogy ha kis "szolgáltatóknál" vannak ezek az adatok "szétszórva" kisebb az esélye, hogy ez valaha úgy össze lesz rendszerezve, mintha egy óriásnál lenne mind egy helyen.

Új hozzászólás Aktív témák