- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
-
Cheesy
őstag
A Mailoo és OpenMailbox email szolgáltatókat Te javasoltad, azóta is csak ajánlani tudom, bár a legtöbb embert kb. hidegen hagyja az egész hűhó.
(a RoundCube-ot is tán te fejlesztetted?)
Viszont:
Darkmail AllianceDIME
DEF CON #22
Ladar Levison és Stephen Watt tart beszédet.Kb. 1 órás anyag, rengeteg "szakszöveggel", amihez nem árt némi alapismeret az internet működéséről, az infrastruktúrájáról.
Kb. 05:00-ig heeg-habog, aztán szép lassan belejön, 14:00-tól válik érdekessé. -
Cheesy
őstag
válasz
Apollyon #101 üzenetére
Végülis megoldható a totális kontroll... személyivel veszel bérletet metróra, neved, címed, stb rajta van, illetve chip is van benne. Eddig teljesen átlagos "diákigazolványod" van. De ha a sorolónál csak úgy enged át a rendszer, hogy lecsippantod az igazolványt és kapsz egy kis cetlin érvényes jegyet amin rajta van egy algoritmus szerint megadott wifi kód ami mondjuk 0,5-1 óráig érvényes... (vagy ha ég okosabb a rendszer, akkor az utazás végéig és kifele csak úgy enged az állomásról, hogy a cetlin lévő vonalkódot kell elhúznod egy érzékelő előtt, ami így a rendszerből is kiléptet)
Máris logolva van milyen néven másztál fel a hálózatra és mi után nézelődtél, mit olvastál, milyen hírportált, mik érdekelnek, miről akarsz tudni, akár FB adatok, ismerősök... és egy ekkora szociális merítés egy ennyire vegyes közegből bizonyos köröknek igen értékes információkkal bír. -
Cheesy
őstag
/installing Facial Recognition algorythm v2.0
Snoop-yNem tolom én annyira durván, ahhoz, hogy tanúsítványok hatékonyak legyenek, olyannak kellene írnom aki tudja mi az. Egy ilyen barátom vagy ismerősöm sincs
Elinnél bérlek jelenleg egy tárat, évi 5,5k és van tárhelyem, domainom (mondjuk ez 2 évre) és emailem is. A "hivatalos" levelezésemet oldom meg így. Tulajdonképp egy állandó vCardnak akarom használni a webes felületet, a mail szolgáltatást már közel egy éve élvezem. Igaz, kb. 5 perc mire a mailt jelzi a Blekim, mert nem támogatja a push-t, de nem zavar. -
-
Cheesy
őstag
Sorry srácok a hanyagságért, már elkezdtem fogalmazni az első hozzászólást letisztázott formában, de lassan haladok
-
Cheesy
őstag
Ha és amennyiben pl. PGP titkosító kulcsot használsz.
Én itt arra gondoltam, hogy egy Mailoo esetében a szerveren tárolt emailekhez nem fér hozzá senki a tulajdonoson kívül jóesetben... Illetve ennél a példánál maradva Mailoo user és Openmailbox user közti levelezést megint nem látja senki. Gondolom azért is, mert az itt résztvevő userek létszáma annyira elhanyagolható, hogy nem éri meg erőforrást ráállítani, hogy "lehallgassák". De időszakos megfigyelést meg végezhetnek az ISP-nél bizonyos fekete dobozzal, ami meg a ki-be menő adatforgalmat naplózza.
Bár ha titkosítva mennek ki a levelek, akkor nem sokat ér.
De pl. én még nem is használtam titkosító kulcsot... sajnos nem is levelezek olyannal, aki tudná, hogy ez mi fán terem, pedig munkafájlokat is szoktunk emailen keresztül cserélni. -
-
Cheesy
őstag
Igen, a topic címén finomítani kell, pedig gondolkodtam rajta mi lehetne.
Bár a Google rászolgált a címben szereplő jelzőre, ennek a topicnak az internetes online szolgáltatások újrafelfedezése is a célja. Szerintem nem egészséges az, ha csak néhány cég godzilláskodik emberek millióinak az adataival, 400 oldalas szerződéssel, amiből kb. 1 betűt nem olvas el senki és azért csendben itt-ott javítgatnak rajta rendszeresen.
De ott a Facebook aki a másik nagy hamiskártyás. De az más tészta. Kíváncsi leszek mikor jön el annak az első használható alternatívája, bár amilyen médiatámogatottsága van, erre kicsi az esély az elkövetkezendő évtizedben.Az embereknek szerintem kezd elege lenni vagy már elege van abból, hogy kényelmetlenül sok információt tárol róluk az internet (és ezt most gyüjtőfogalomként értem).
Csak egy kérdés: el tudsz tűnni Te az internetről? Fel sem fogjuk mennyi footprint marad utánunk. Regisztrációk, email címek különböző adatbázisokban, vásárlások, ezáltal címek, telefonszámok, bankkártya adatok, fényképek, jól felismerhető arcképpel, társadalmi környezetkép... Szédítő.
És ha csak abba gondolsz bele, hogy ha kis "szolgáltatóknál" vannak ezek az adatok "szétszórva" kisebb az esélye, hogy ez valaha úgy össze lesz rendszerezve, mintha egy óriásnál lenne mind egy helyen. -
Cheesy
őstag
Igazad van, de ha nem (az általad említett tulajdonsággal bíró email szervert használó) vállalati címre küldjük -bárhonnan- a levelet, akkor az a fogadó félnél már "nyílt titokká" válik.
A biztonságos út csak két megfelelően titkosított út és szerver(ek) esetén működik, ami eset valljuk be manapság nem jellemző az ingyenes mail hostok esetében...
Az emberek hozzászoktak, hogy ingyen van az e-mail szolgáltatás. De soha semmi sincs ingyensztikac
Valóban, rosszul fogalmaztam -
Cheesy
őstag
Ha valakinek megbízható, közösség által fenntartott (stabilan, évek óta és az üzemeltető szerencsére nem is szorul rá a támogatásra) email szolgáltatás kell, ami nem átjáróház az NSA és egyéb szerveknek, akkor jelenleg Európában a franciáknál lehet keresgélni és találni:
Mailoo.org - admin jóváhagyás kell a regisztrációhoz, ami időnként megnyílik, de érdemes visszanézni. Most újították az SSL lincenszüket is.
Openmailbox.orgNem kell megijedni a francia nyelvtől, ugyanolyan sorrendben kell a regisztrációnál megadni az adatainkat, mint máshol, később a user felületen már angolul lesz minden.
Mindkét oldal Roundcube motort használ. Kissé spártai, de nekem pl. pont ez tetszik benne. Semmi csicsa.
Mindkét oldal https csatornán kommunikál. -
Cheesy
őstag
Üdvözöllek!
Ha azt mondom, hogy a Google és szolgáltatásai a mai ember számára a mindennapok része lettek, akkor szerintem nem túlzok.
Nem tudok valamit? Ott a Google. Levelezés? Gmail. Események, feladatok ütemezése? Ott a Google Calendar. A mai telefonok több mint felén Google-féle Android operációs rendszer fut...
Ne legyenek illúzióink afelől, hogy a világszerte 12 hatalmas adatközpontját csak és kizárólag azért hozta létre, hogy a keresőmotor, a levelezés, a youtube és az egyéb Google szolgáltatások gyorsan és hatékonyan tálalják elénk tartalmukat.
Paranoiás az akit zavar, hogy mennyi adatot tart róla eltárolva a Google Inc., egy profitorientált gigacég?
Vitathatatlan, hogy képes nagy mértékben megkönnyíteni az életünket, de nem érdemes elfeledni, hogy mindenre van alternatíva.De vonatkoztassunk el a fentiektől és tegyük fel, hogy olyan online szolgáltatásokat keresünk, amik hatékonyabbak és/vagy kényelmesebbek, mint a Google-féle megoldás.
Ebben a topicban ezekről az alternatívákról lenne szó.
Az első hozzászólásban (vagy legördülő témaindítóban) lennének rendszerezve ezek a linkek, ajánlások.
Lenne rá érdeklődés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AliExpress tapasztalatok
- Formula-1
- Revolut
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest