-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
Üdv!
Arra lennék kíváncsi vissza lehet-e nézni azt, mikor kapcsoltam ki-be a mobilnetet. Van erről log fájl?
Rootolt a telefonom. -
zolka95
őstag
válasz
BenyaHD #27206 üzenetére
Ha olyan hiba van a telefonnal, amitől még tudod használni akkor csak leveszed a rootot és kész.
Kivéve samsung telóknál. Ott ugyanis egy sárga háromszög jelzi, ha piszkálva volt.
A többi telónál nem tudom, hogy van-e ilyen.Ha meg se kép se hang, akkor szerintem megjavítják, mivel nem tudják megállapítani, hogy mókolt-e avagy sem.
-
zolka95
őstag
válasz
aprokaroka87 #27202 üzenetére
Közben rátaláltam a megoldásra. Chrome-ban ki kell kapcsolni a Data Compression Proxy-t azaz az adatforgalom csökkentőt. Kérdés hogy ez megéri-e. A mobilnetet jobban eszi majd. Azt nem tudom hogy ettől a funkciótól gyorsabban töltötte e be az oldalakat.
Nyilván reklámok nélkül is gyorsabban beadja és spórol is a mobilneten, de melyik a jobb? Az adat csökkentő használata vagy a reklám blokkolás? Adaway-el legalább nincsenek zavaró reklámok.
-
zolka95
őstag
Az Adaway app mért nem blokkolja a reklámokat a böngészőben?
A telefon rootolva van, a host fájlt felülírta az app.
Ha megnyitom van is benne egy csomó domain. Néhányat kipróbáltam és megnyitotta mindet.
Ha saját domaint adok hozzá az appon belül azt sem blokkolja, pedig újraindítás után belekerül a host fájlba. -
zolka95
őstag
válasz
cappa72 #16704 üzenetére
anglergab cikkében találtam egy ilyen parancsot:
ether-wake <ip_cím> (magic packet küldése távoli PC felébresztéséhez)
Ez csak akkor működik ha egy hálózaton vagyok a pc-vel?
Ha nem akkor gondolom a globális ip-met kéne megadnom. De azt honnan tudjam mi, ha folyton változik? Meg a router honnan tudná hogy én most a gépnek küldöm ezt a csomagot?
-
zolka95
őstag
Terminálban megnyitottam a data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf fájlt. Kilistázza az elmentett wifi hálózatok jelszavait.
SSID
Password
Titkosítás
Priority Na ez mi?14, 15, 29 ilyen értékei vannak. Szóval mi ez a priority?
Total commanderben meg sem tudom nyitni ezt a wifi mappát meg még van 1-2 amit nem, hiába engedélyeztem a root jogokat. Egyszerűen nem reagál semmit, hiába nyomok rá. Terminál meg kilistázza, érdekes.
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
A terminal emulatort mire használják?
Azt tudom, hogy néhány linux parancsot ismer. De mért használják ezt a UI helyett?Vannak olyan bonyolultabb parancsok, amiket a UI-en nem lehet megoldani?
-
zolka95
őstag
Üdv!
Egy Galaxy Mini 2-t rootoltam aztán CM11-et raktam rá. A root-ot egy wifis megoldással csináltam pc nélkül. Aztán CWM-et raktam a telóra és a CM11-et. Telepítésnél két sd kártyát jelzett, az egyiket nem is tudta betölteni, ki is írta. A másikban volt a fájl, sikeresen telepítettem, működik minden rendesen. De a total commander fájlkezelő 2 sd kártyát mutat. SD kártya és SD kártya (2). A másodiknál írja, hogy 4GB tárhely van, az elsőnél semmit, nincs is benne semmi. Ezzel az a probléma, hogy semmit nem tudok SD kártyára telepíteni. Még a screenshotot sem. "Nem sikerült rögzíteni a képet. Lehet, hogy a tároló használatban van". Minden app, ami letöltene még valami plusz fájlt azt nem bírja, mivel az első SD nem is létezik. Nem a CM11 hibája, mivel már telepítésnél is 2 SD-t jelzett. Nem tudom mióta van ez és mitől, mert nem az én telóm.Másik telóba beleraktam ezt a 4GB-os SD-t és ott nem volt ilyen probléma. Csak egy SD-t jelzett a fájlkezelő. Egy 2GB-osat is beleraktam a Galaxy Mini 2-be és akkor is ugyanúgy SD kártya és SD kártya (2) volt. Formáztam is őket, hiába.
Mitől van ez? Ennyire szar a samsung?Még mielőtt rootoltam volna, rá kellett másolnom az .apk-t és már akkor is két meghajtót jelzett. Úgy emlékszem mind a kettőn ugyanazok a fájlok voltak
Úgy tudom a KIES-t kell letölteni, hogy felismerje a telót, a gép és másolni lehessen rá, de egy samsung driver-t feltelepítettem, bekapcsoltam az usb hibakeresést és így felismerte, de nem hiszem, hogy ettől látna 2 SD kártyát a teló -
zolka95
őstag
Próbáltam feltelepíteni a Fleksy programot, de érvénytelen letöltési url hibát írt. Ezután megint próbáltam és már azt írta, hogy kevés a szabad hely.
Törölgettem más appokat, próbálkoztam még, mindig kevés volt és észrevettem, hogy ahányszor leszedem az appot mindig fogy a hely. Ez elég hülye megoldás, hogy utána nem törli ki -.-"Ezeket hova menti? Honnan lehet törölni?
Leszedtem a clean mastert, de csak az sd kártyáról törölte a felesleges fájlokat.
Valaki tudja honnan lehet törölni a letöltött telepítési fájlokat? -
zolka95
őstag
az új androidról (5.0, key lime...) tud valaki valamit?
úgy volt hogy májusban mutatja be a google valami konferenciáján, de aztán mégse
de ott nem mondtak róla valamit, hogy mikor lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód [Android]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest