- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
-
Vivi10
újonc
Helló Mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam.
Adott egy LG K4(K120E) készülék. Újan vettem(2016.04.20.), gyári visszaállítás történt rajta, mert lassúnak találtam. Meg is történt elindult a rendszer nyelv beállítás, wifi, mobilnet na eddig minden szép és jó volt, de amikor az email fiókom társítanám, és megadom a jelszóm, visszadob:
"A folytatáshoz jelentkezzen be egy olyan Google-fiókkal, amelyet korábban szinkronizált ezen az eszközön."
Mi a teendő, kérlek adjatok ötleteket. (Ha lehet magyarul lány vagyok a kínai nekem magas!! 😂) -
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Blackview munkatelefon, 6.0 ás verzióval, a munkámhoz speckós app-al,
Semmilyen értesítést nem kapok, pl a beérkező levelekről, sem az app-tól, hogy változás történt.
Minden létező beállítást beállítottam, napokig tökéletesen működött, most semmi. Újraindítás stb megtörtént...
Valami ötlet?! -
emeron
tag
Onnan irányítottak ide.
Egyébként most szembesülök vele, hogy ilyen szempontból az Android nagyon gyenge. Amerikában is csak most van tesztelés alatt a Family Link, ami ráadásul meghívásos alapon működik.
Aki esetleg hasonló cipőben jár, annak a Norton Family-t tudom javasolni. Mi most fogjuk kipróbálni először, tehát még nincsenek tapasztalataink vele, de a leírás alapján nagyon sokrétű szoftver. Igaz sajnos évi ~30€. De legalább cross platform és 10 eszközt lehet vele kezelni.
-
vacs
veterán
válasz
emeron #32152 üzenetére
Szerintem a kérdésedet tedd fel a telefonod topikjában, ott a tulajdonosoktól nagyobb eséllyel kapsz választ: Samsung Galaxy A5 (2017) - lottóötös.
(#32157) m_kovacs: szerintem először menj be a szolgáltatódhoz, és ellenőriztesd le, hogy tényleg minden beállítás rendben van-e, ha igen, akkor bizony egy gyári állapot visszaállítására lesz szükség!
Én kérdésem: rendszeresen motorozom (külföldön is), ezért szeretném, ha az itthoniak pár kattintással meg tudnák nézni, hogy épp merre járok (ha esetleg nem érek haza x idő után, tudják melyik árokban keressenek)!
Feltettem a telefonomra a Trusted Contacts-ot, de a link amit megosztok csak rövid ideig működik!
Mit állítsak be, hogy örökre működjön, vagy esetleg másik app? -
m_kovacs
tag
Tiszteletem!
Kezdőként némi tanácsra lenne szükségem,mielőtt a gyári állapotra visszaállítást választanám.
Nem tudok SMS-t küldeni,de ez nem volt így mindíg.(fogadni tud)
Xperia XA,T-mobil függő,nem rootolt.SMS központ száma beírva,prefered WCDMA.Alapértelmezett:üzenetküldő.Hibaüzenet:Sikertelen küldés.
Eszköz tárhelye:4GB szabad.Memória szabad:400 MB(1.8-ból)
Feltettem egy másik üzenetküldő appot,azzal sem működött.A gyári állapot visszaállításán kívül tud valaki megoldást javasolni?
Köszönettel m_kovacs -
ksanc
őstag
Hát ha akkuval kapcsolatos a probléma, akkor szerintem az első dolog egy másik töltő, ez megtörtént, utána egy másik akku. Ha még mindig nem jó, akkor, ha van rá mód, akkor a töltőfeszültséget kell megmérni az akku pólusainál.
Ugye a töltők feszültsége az megegyezik az eredeti töltőével?De ez offtopik téma már.
-
ksanc
őstag
Üdv!
valamennyi töltés alacsony feszültséggel (500 mAH),
Ezt gondold át, mert teljesen értelmetlen a mondat. A töltőfeszültséget nem te határozod meg, hanem a töltőáramkör, ami a tableten belül van, az az izé meg ott egy energia(tároló)kapacitás, ráadásul sehogy sem stimmel, túl kevés akármilyen tablethez.
Esetleg 500mA-es töltőáramú töltőre gondolhattál, azzal is lehet tölteni, csak tovább tart.Másik/új akkuval kellene először megpróbálni, aztán másik töltővel és ha ezután sem jó, akkor lehetne kérdezni.
-
emeron
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Sógorom megkért, hogy segítsek a 11 éves gyerkőcének telefont választani. Egyelőre úgy néz ki, hogy egy Samsung Galaxy A5 (2017) készülékre esik a választás. A probléma inkább szoftveres jellegű, mintsem hardveres.
Eddig a csemete Windows Phone-t használt, ahol a Microsoft-fióknál lehetőség volt szülői felügyelet és ebből eredő korlátozások bevezetésére (megjegyezném, hogy nagyon profin van megoldva). Android rendszernél azonban nem egyértelműek a lehetőségek. Tájékozódtam a neten, de úgy tűnik, hogy a Google Family Link szolgáltatása csak és kizárólag az USA-ban elérhető (ami elég kiábrándító, pláne hogy a landing page teljesen magyar). Google-fiókot pedig (úgy tudom) 13. életévét be nem töltött személy nem hozhat létre.
Tehát a kérdés a következő: hogyan oldható meg a szülői felügyelet egy A5 telefonon? Szülői felügyelet alatt a kijelző időt (akár alkalmazásokra lebontva), fizetős alkalmazások kötelező szülő általi jóváhagyását, korhatáros alkalmazások telepítésének tiltását és korhatáros weboldalak tiltását kell érteni.
Milyen megoldásokat tudnátok javasolni, amik lehetőleg cross-platform megoldások (iOS, webes felület).
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Somatom
veterán
válasz
zsoltzsolt #32147 üzenetére
Nemrég csináltam ilyet az egyik barátomnak ezzel a programmal. A tabjával akart navigálni, de abban nem volt GPS. Ennél is írja, hogy aktiválni kell a hamis helyeket. Egyébként síma ügy volt összehozni.
-
Ati9500
senior tag
válasz
zsoltzsolt #32145 üzenetére
pfff. ha nem a telefon saját gps-ét használod ezt be kell kapcsolni, a hamis hely az amit nem a telefon saját gpse ad
-
Ati9500
senior tag
válasz
zsoltzsolt #32143 üzenetére
Külső gps-hez kell...
-
Ati9500
senior tag
Sziasztok,
Segítsetek Nekem légyszi.
Vásároltam egy Leagoo M8-as telót, a hamis helyeket kellene bekapcsolnom rajta.
Be tudtam lépni a fejlesztői menübe - ilyen opciót nem találtam hogy hamis helyek.Olyan van hogy Helyimitáló alkalmazások kiválasztása.
Ez ugyanaz? -
rjg
őstag
válasz
freestailo #32134 üzenetére
Ugyanilyen tabletünk volt. Nálam az alaplapról tört le az USB csatlakozó. Kétszer javították, utána kuka.
-
válasz
freestailo #32134 üzenetére
Akkor ott hardverhiba lesz.
Ha toltes kozben ra tudsz merni az akkura, a nulla% az 3.00V korul van, a 100% az 4.2v.
Amennyiben a keszulek 6%-ot mutat, es az akkufesz 3.1-3.2V korul van, es nem megy feljebb, ezesetben az android jol meri, elszallt a toltoresz az alaplapon.
Ha 4.00-4.20 voltot mersz, es a telefon csak 6%-ot ir ki, akkor meg lehet probalni a romot ujrahuzni, de valoszinu ez is hardverhiba lesz.
Olyat nem tudok hogy a kernelszintu akkufeszmeres ha meghulyul, azt hogyan lehet ujrakalibralni.
Es vegul kis esellyel, mindket akku szar. Kulso toltod nincs li-ion cellahoz? Azzal kiveve feltolteni, maris megtudnank az igazi hibaokot.
Mezei manualis toltessel ne probalkozz ha megis kuzdeni akarsz,4.35-4.45 volt folott vagy kipukkad az akku vagy meggyullad de mindenkepp kuka lesz. Veszelyes mutatvany.Megegy otlet,probaltad masik toltovel? Es masik toltokabellal?
-
törölt tag
Ugye jól gondolom, hogy ez az egyetlen létező app, amivel be lehet állítani az akku töltöttségi szint maximumát és ha alkalmas a készülék, akkor szerencsés vagy, ha nem alkalmas, akkor meg marad a szo...s ?
-
freestailo
őstag
válasz
tordaitibi #32132 üzenetére
Az a probléma, hogy a régi akkut 40%-ig töltötte a gép aztán nem, cseréltem az akkut, ezt meg 6%-nál tovább még nem töltötte....
má nemtok mit kitalálni, mint alaplaphibás... ügyfél nem akar/ tud újat venni, ezt kéne valahogy helyre pofozni.... tehát nincs ilyen factory default android amit rá lehet pattintani bármire?
-
ksanc
őstag
válasz
freestailo #32131 üzenetére
Jaaa, ez nem olyan, mint pc-d, hogy azt teszel rá, amit akarsz. Illetve rakhatsz, aztán utána jó lesz a billegő asztal alá.
Ha gyárilag nincs újabb verzió és valaki nem is mókolt hozzá, mert teljesen érdektelen a típus, akkor nem fogsz ilyet találni.
Esetleg egy akkucserével nem próbálkoztál?Vagy felveszed a kapcsolatot a gyártóval és könyörögsz a forráskódért (esélytelen). Aztán fordítasz magadnak olyan rendszert, amilyet akarsz. Csak pár év tanulás és tapasztalat kell hozzá... Meg olyan teló, amire megéri a rengeteg munkát.
szerk.: közben Tibi is válaszolt, így tárgytalan
-
válasz
freestailo #32131 üzenetére
Ez nem windows telepito hogy barmilyen gepre teheto.
Sajnos vagy gyari rom, ha nincs akkor valami fozott, ha ilyen sincs akkor marad a regi.
Egy uj akku szerintem romcsere nelkul megoldana a problemadat. -
törölt tag
válasz
freestailo #32129 üzenetére
Őőőő a gyári firmware 2014. júliusi, a frissítés 2015 februári. Én sem találtam újabbat, szerintem más sem fog
-
törölt tag
Itt nézted ?
-
freestailo
őstag
Sziasztok van egy tablet amitől má az agyfsz kerülget, nem találok hozzá romot:
Alcor Access Q913M, gyári romról nem is álmodok, valami factory 4.2.2 -nél újabb kellene, image fájl formátumban!
Kérlek segítsetek találni!
Köszönöm!
-
Pendragon911
aktív tag
Aztán sikerült megoldani, találtam neten egy friss gyári ROM-ot, bemásoltam az SD-re, majd a megfelelő billentyű kombinációval elindítottam a telefont, ekkor automatikusan feltelepítette az oprendszert és már futott is végre, szerencsére volt Backup-om, tehát minden megmaradt.
-
Adebayor
aktív tag
Sziasztok.
neten keresgélek, kutatok, de sok féle lehetőséget találtam abban a témában, hogy lehetne a névjegyzéket át tenni windows phone-rol androidra.
Az már meg van, hogy leszedtem a régiról a CSV fájlt. Most már csak az van, hogy rá tegyem a droidos készülékre.
Leg egyszerübb módja mi lenne a műveletnek? -
-
ksanc
őstag
válasz
Ice_Man22 #32115 üzenetére
Höhöhö...
Melyik típus? J320FN-re készítettem egy root eljárást, mert elég jól ellenáll a szokványos módszereknek.
Az korábbi fw-n még működött a TWRP-s root, az újon már nem nagyon.Ha FN-ed van, akkor letöltöd a megfelelő kernel verziót, a root.img-t felmásolod az sdcard mappába, a boot.img-t meg Odinnal felírod oszt' kész. A Fejlesztői beállításokban az OEM-feloldás legyen bekapcsolva!
-
Somatom
veterán
"milyen akvárium?"
Ennyire nem lehetsz újszülött. Akkora szakálla van, hogy még a Gugli is dobja rá a találatot.
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok!
Történt, hogy véltelenül kitörlésre kerültek a telefon belső memóriájából a videók. Az ügyben érdeklődnék, hogy van-e valamilyen megoldás ezek visszanyerésére, létezik-e androidon valamiféle rejtett lomtár?
Lehetőleg root nélküli megoldás érdekelne, de ha csak root-olt telefonon megoldható, akkor azt az infót is szívesen fogadom.
Android 6.0.1., Samsung A5 2016
Üdv,
Tamás -
vacs
veterán
válasz
Pendragon911 #32090 üzenetére
Te nagyjából megpróbáltál mindent amit lehetett, esetleg recovery-ből próbálj meg feltenni egy rom-ot (gyári vagy custom rom, mindegy)!
-
ksanc
őstag
válasz
#73959936 #32101 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy csak a hétköznapi ténykedést keseríti meg, egyébként meg 3825494 biztonsági kérdés, jóváhagyás, rejtvényfejtés után is törölni fogod
Kezeld úgy, hogy minden ilyesmivel örökre elveszted az adataidat és akkor oda fogsz figyelni. Én pl. PC-n mindent shift+del-el törlök már hosszú évek rutinjával, ergo már alap, hogy amit törlök, az biztosan nem kell.
Bár az elmúlt 10 év alatt asszem vagy kétszer kellett helyreállító progi isAmúgy nekem eszembe nem jutna SD kártyát, vagy bármit abban az eszközben helyreállítani, amiben éppen töröltem... Nem követem az Androidos appokat, de én biztosan asztali gépen csinálnám, ott jó, kiforrott progik vannak erre a célra.
-
géeles
aktív tag
válasz
tordaitibi #32104 üzenetére
Vagy olyat próbált ami éppen teli volt, nem jutott ip....
-
válasz
zorzy4 #32096 üzenetére
Milyen nyilt halozathoz, pl otp, mav-start stb?
Ott fel kell dobja a bongeszod a bejelentkezo oldalt, es ott a felteteleket elfogadva tudsz forgalmazni adatot.
Tehat csatlakozik csak neted nincs kifele mig nem pipalod ki az adott boxot.Bozek altal emlitett pl. otthon letrehozott sem megy, akkor nincs otletem.
-
törölt tag
Őőőőő....sziasztok.
Van-e rá mód és ha igen milyen, hogy véletlenszerűen ne lehessen fotókat, videókat törölni ? (Akár belső, akár külső adathordozó esetén)
Esetleg parancs-sorba beírni vagy valami automatizáló, ami folyamatosan fut és ha valaki ba..o..m. módjára törölni szeretne figyelmeztessen, hogy bizony ez a fotó v. videó stb. bizony nem önmagában kerül törlésre, hanem 600 társával együtt....
root van
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Robot fűnyírók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Heroes of Might & Magic III (HoMM3)
- Kínai robottaxi indul Európában
- Windows 10
- E-roller topik
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest