- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mikk2000 #5588 üzenetére
Szia!
Igen, azt már korábban is észrevettem hogy a GUI-kat nem komázod, de a világ errefelé halad jó ideje. Egy GUI-s program sem a kisujjából szopja ki egyébként egy partíció méretét
Nincs semmi baj a gui-kal, csak ki tudja, melyik információt mivel osztja, szorozza./system 869.6M 442.5M 427.1M 4096
android 0x0000000040000000 0x00000010 1 /dev/mtd/mtd16 USER
31 16 1048576 mtdblock16Hm... ilyen eltérést még nem láttam.
Az is igaz, hogy mtd/ubifs eszköz talán az a bizonyos nehéz root-os volt nálam egyedül, ilyeneket nem néztem meg.
Szóval ez nekem új, teljes hiányosság részemről. -
válasz
mikk2000 #5586 üzenetére
Nem jól értelmezed.
Így reális az 1GB-os partíción 869MB szabad.
Ettől még a partíció mérete 1GB, a 869 a diskinfo által írt méret amit felejts el.Szóval 1GB-os a system partíció, ez biztos. A diskinfo meg 869-nek látja ezt. Na itt volt az elcsúszás.
Tehát adatok:
diskinfo:
- méret: 869MB
- foglalt: 434MB/proc/partitions
- méret: 1GB
df
- foglaltság: még nem ismert.
Erre koncentrájl mármint a Linux (mert az Android is Linux kernelen alapul) / Android parancsok kimenetére.Tehát egy
df
parancs kimenete pontosabb és korrekt eredményt ad, szemben a diskinfo-val. -
Shirko
tag
válasz
mikk2000 #5580 üzenetére
Az a partició pontosan 1 GB. Csak a rá kicsomagolt fájlrendszer 869MB. Ez gyakori eset. A boot és recovery imigek is rendszerint kisebbek mint a rendelkezésre álló partíció. A probléma igazából az, hogy hogyan csinálsz ebből a 869 MB-s UBIFS fájlrendszerből 500 MB-ost. EXT4 esetén linux alatt még tudnám, de az UBIFS számomra ismeretlen, és nem vagyok benne biztos, hogy az ubuntu kezeli.
-
válasz
mikk2000 #5580 üzenetére
Nem lesz kisebb, csak kevesebb az információ rajta: nincs tele.
Ha telepítesz egy operációs rendszert számítógépre, akkor sem 100%-ra kihegyezve választod meg a partíció méretét amire telepíted, nem?
Itt is szimplán ez van.
Adott egy partíció, arra rákerül egy operációs rendsze, és marad még hely az adott partíción.Lásd, hogy mi van akkor, ha szinte 99,9%-ig tele van: [link] Nem lehet root-olni egszerű eszközökkel, csak (mondjuk úgy) haladóknak.
A partíciók méretéről a
cat /proc/partitions
ad infót,
ezek foglaltságáról (ami valóban csatolt partíció) pedig adf
kimenete. -
Shirko
tag
válasz
mikk2000 #5570 üzenetére
"Szóval ő csak 869MB-osnak látja a System partíciót összesen. Hova tűnik a maradék?"
Szerintem egy 869 MB-s fájlrendszert ír fel (csomagol ki) az 1 GB-s rendelkezésre álló helyre. Ennélfogva, ha megváltoztatod a partició méretét akkor ezt az update-t már nem fogod tudni újra feltenni, ha probléma van, csak az eredeti scatter fájlal, de akkor visszaáll a mostani helyzet.
Szerintem is jól gondolod, hogy nem a scatter a lényeg. Az a mentéshez és újraíráshoz kell. A rendszer működéséhez a boot.img-ben kell átírni. pl. fstab mountolási pontok. Az is előfordulhat, hogy az init.rc-ben is van módosítandó. Ehhez ki kell csomagolnod a boot.img-t, átírni amit kell, majd újracsomagolni, végül flashelni.
-
mikk2000
őstag
válasz
mikk2000 #5543 üzenetére
Sziasztok!
Egyelőre minden szuper, köszönöm a segítséget még egyszer
Az előző hozzászólásban azt írtam, hogy igazából nem zavar hogy a System partíció több mint fele üres, mivel a link2sd-vel arra is lehet alkalmazásokat mozgatni. Igen ám, csakhogy azok kezelése (mivel rendszeralkalmazássá válnak) nehézkesebb, általában az appok fizetős verzióban kezelik csak (boot manager stb). Szóval mégiscsak jó lenne az user partíció méretét megnövelni a system partíció rovására, persze ha valaki bevállalja hogy segít ebben, mert van egy érzésem hogy nem csak a scatter fájlt kell módosítani.
A linken látható, hogy az eseteges átméretezést bonyolítja, hogy a System és User partíció között van egy partíció: a Cache.
Ahogy látható, a System partíció mérete 0x40000000, azaz pontosan 1 GB. Érdekes viszont, hogy a Diskinfo a következőt mondja:
Szóval ő csak 869MB-osnak látja a System partíciót összesen. Hova tűnik a maradék? A gyári updatében a Sytem image 400MB, tehát elvileg ennyi elég kéne legyen neki (na meg mondjuk 100MB tartalék).
A syshard Info eredménye: [link]
Itt a méret rendben lenne, de itt meg az az érdekes, hogy a scatter fál 19-es partícióval befejeződik, ez meg megy egészen 21-ig + zram0 (Swap). Szóval ha teljesen biztonságosan megoldható, jó lenne ha a system partíciónak elég lenne 500MB, a több meg hozzáadódna a User partícióhoz. Köszönöm
-
válasz
mikk2000 #5541 üzenetére
Szivesen, örülök, hogy sikerült!
Az NVRAM warning viszont eltűnt teljesen a WIFI kapcsolatokból.
Lehet, hogy az a frissítő szoftver tartalmazott valami hibajavítást is....Kösz még egyszer, folytatás munka után! Esetleg nagyjából(!) leírhatnád, hogy tulajdonképpen hogy varázsoltál a boot imagéből insecure boot-ot.
Szóval az úgy volt (hogy jött szembe a cápa... ja nem... az egy másik sztori), a boot és recovery partíciók mentés után kibonthatók, módosíthatók, és összecsomagolhatók.A recovery-hez hasonlóan a boot esetén is módosítást kell végezni, az sbin könyvtárban a secure adbd-t egy insecure adbd-re kell cserélni (amit már egy másik insecure boot-ból kivesz az ember), illetve a default.prop-ban az átállításokat meg kell tenni (itt is jó támpont egy már meglévő insecure boot).
Mondanám, hogy copy/paste, de inkább azt mondom, hogy esetenként át kell nézni.
Az adbd isecure az másolható, a default.prop nem. (Pédául amiből a módosítást csináltam ott a default.prop ext4-es bejegyzést tartalmazott, a tiéd viszont ubifs.) -
válasz
mikk2000 #5539 üzenetére
ööö ezt most nem értem... nem kell a SuperSU?
De, kell. Ez az, amelyik kontrollálja a hozzáféréseket.
Onnantól pedig ami root jogot akar szerezni, az szembetalálja magát azzal, hogy neked kell eldönteni: adod neki, vagy nem adod. A superSu-ban be tudod állítani, hogy kérdés nélkül engeded, rákérdezéssel engede, vagy tiltod az adott app-ot, kaphat-e root jogot.szerk:
Elsőre úgy néz ki működik, a root checker basic, miután engedélyeztem a SuperSU-val, azt írja ki a root sikeres.
Én a terminal emulator-nak hiszek.
Elindítod telepítés után, és a már jól ismertsu
parancs után ha ott van a#
akkor oké.Mivel azonban adb-n már láttad a
#
-t, a root jog biztosított. -
mikk2000
őstag
válasz
mikk2000 #5537 üzenetére
Ezután lefuttattam a progit amit linkeltél. A víruskereső helyből karanténba tette... némi küzdelem után lefutott (érdekes a legújabb google adb binárisra azt mondta hogy outdated), tab újraindul. A SuperSU egyből reklamál, hogy az SU binárist frissíteni kéne. Ezt jut eszembe azért tettem fel, mert ez egy olyan program, ami védelmet biztosít rootolt készülék esetén, mivel nem engedi a root jogot bárminek ész nélkül, hanem kérdez előtte. El is felejtkeztem erről hogy ezt feltettem... Kérdezi milyen módban frissítse az SU binárist, hát mivel a recovery-t nem piszkáltuk eddig, menjen normálban. Azt mondja sikerült, újraindítást javasol, okés.
Elsőre úgy néz ki működik, a root checker basic, miután engedélyeztem a SuperSU-val, azt írja ki a root sikeres. Most olvasom írtál közben:
Na akkor mehet a root -exe.
Onnantól pedig ami root jogot akar szerezni, az szembetalálja magát azzal, hogy neked kell eldönteni: adod neki, vagy nem adod.ööö ezt most nem értem... nem kell a SuperSU?
-
válasz
mikk2000 #5531 üzenetére
na akkor insecure kernel v2
-
-
válasz
mikk2000 #5528 üzenetére
Miért is akartál másik scatter-t használni, mint az eredeti?
A PMT change az a partition management table rövidítése. Ha változtattál a scatter-ben a partíciók (bármelyik) méretén, akkor ez az üzenet teljesen jogos.Amúgy másképp is fel lehet tenni a boot-ot.
adb reboot bootloader
fastboot flash boot beex-rainbow-insecure-boot.img
fastboot rebootLegközelebbi boot után pedig ennyi dolgod van ismét:
adb shell
Ha erre a prompt mögött megjelenik a # jel (a $ helyén) akkor adb oldalról tudod használni a root jogot.
Ha ez megvan, akkor már csak 1 lépés van vissza a fix root kialakításához.Ennek a kis aprócska programnak a lefuttatása.
Legyen bekapcsolva a tab, legyen összekötve a számítógéppel, mert adb-n keresztül dolgozik majd.
Lefuttatod, újraindul, kész.
Innentől szabadon garázdálkodhatsz.
Akár a link2sd programot is tudod használni innentől. Én annak idején használtam.
Ha netán mégsem működne, akkor szólj, van még a tarsolyban néhány ötlet.A recovery az más tészta, de elméletileg az sem kizárt. xda-n talán lehet találni még Carliv touch recovery-t ubifs támogatással.
-
válasz
mikk2000 #5526 üzenetére
Ha binárisan összehasonlítok két fájlt mondjuk total commanderrel, az kicsit értelmesebb infót ad, mint egy sima checksumos ellenőrzés
Nem vagyok biztos benne - így kipróbálnám a helyedben.
Jobban bíznék pl. a diff parancsban (Windows eseténfc
parancs, ha jól láttam)ha két 1GB-os fájlod van, checksumos ellenőrzésre azt látod hogy nem egyezik, viszont ha összehasonlítod binárisan, akkor lehet hogy kiderül az, hogy csak egy byte-ban tér el, ami azért hasznosabb információ
Mivel nem ismerem a Total commander ezen részét , így nem tudok róla nyilatkozni.
A diff parancs ellenben megmondja hogy hol a különbség.
Példa (win)C:\Users\cappa>fc a.exe b.exe
Comparing files a.exe and B.EXE
00000000: 61 62
00000001: 20 0D
00000002: 0D 0A
00000003: 0A 11
FC: B.EXE longer than a.exeNa az nvram esetén már találkoztam ilyen folyamatosan változó wifi mac címmel: a gyártó elfelejtette feltölteni az nvram-ot, és üresen hagyta. Nem viccből mondom, tényleg üres volt. Erre utal az NVRAM warning...
De felrakok két azonos, de tartalmilag mégis kissé eltérő mentést a SYSTEM-ről, és ha gondolod nézz rá.
Kiváncsi vagyok, megpróbálok majd ránézni. -
válasz
mikk2000 #5523 üzenetére
Na, időközben mégiscsak mentegettem, méghozzá 2x
Alapesetben úgy kell menteni, hogy a proc/partitions által megadott hossz és a mentés mérete azonos legyen.
Két img mentése során ha nem kapcsoltad be a tabot és azonos módon történt a mentés, úgy ellenörzőösszeges összehasonlítást használj (md5, sha).
-
mikk2000
őstag
válasz
mikk2000 #5522 üzenetére
Na, időközben mégiscsak mentegettem, méghozzá 2x, és hasonlítottam. Ahol egyezik mindkét image, OK-t írtam, ahol nem, ott NOK-t.
ANDROID NOK!!!
BOOTIMG OK
CACHE NOK!!!
DKB OK
EXPDB OK
KB OK
LOGO OK
MISC OK
NVRAM NOK!!!
PRELOADER OK
PRO_INFO OK
PROTECT_F OK
RECOVERY OK
SEC_RO OK
SECCFG OK
TEE1 OK
TEE2 OK
UBOOT OKA CACHE -t még megértem hogy nem egyezik két kiolvasás során, de a többi...?
Másik, gyárilag SPTool-ból a v5.1436.00.000 verzió van az updaterhez mellékelve. Már ezen is van olyan lehetőség mentéskor (amit a leírásaidban nem látok), hogy page only, spare only, illetve első helyen a page + spare. Eddig azért mentettem page only-val, mert így egyezett az updaterben levő image a telefonról mentett imagéval. Viszont backupnál nem érdemesebb az alapértelmezett page+spare-val menteni? Egyáltalán mire szolgál a spare információ? Köszönöm
-
válasz
mikk2000 #5517 üzenetére
Látom azért sok kérdés merült fel benned. Ez jó.
Data partíciót azt nem feltétlen kell menteni, az csak a felhasználói adatokat tartalmazza (ez törlődik factory reset esetén). De meg lehet próbálni lementeni adott kezdőcím és a dumchar_info-ból kapott mérettel (aminek egyeznie kell a partitions mérettel. Mivel a gyári rom tartalmaz egy userdata.img-t, ezt felesleges menteni. Ez gyakorlatilag egy üres data partíció, simg típusú image fájlban.
A boot, recovery esetén a partícióméret nagyobb, mint a tényleges boot méret, ez mindenképp jó, mert így "ráfér" egy esetleges módosított boot is.
Igen, a felesleges részt FF-fel tölti fel.Én a mentés esetén mindent lementek – data és bmtpool kivételével. A preloader és az nvram két különösen érzékeny partíció.
A preloader ráadásul megint egy furmányos dolog, mert amit lementesz, azt nem lehet 1:1-ben visszarakni, az elején van egy feljéc rész, azt le kell vágni (hex editorral...)
Az nvram pedig olyan adatokat tartalmaz, mint imei szám, tehát telefononként egyedi.Ami a system métereltérést okozhatja az az, hogy a system partíció mérete az meghatározott, amit rá akar(sz) tenni, az pedig vagy ugyanakkora (img esetén), vagy kisebb (simg esetén)
Flashtool-lal mindenképp az egész partíciót kell menteni.
(Leginkább ext4-es partíciók esetén kellemes, hogy azonnal bele lehet nézni... Linuxon legalábbis)Este megpróbálom majd megnézni alinkelt fájlokat, addig a mentést érdemes megcsinálni úgy, hogy a mentett fájl mérete megegyezzen a beírt partíciómérettel (talán page only mód). Ha az megvan, akkor már egészen jó a helyzet.
Alapvetően szerintem a root megoldható lesz, ha másnem így: [link]
Erre ráment pár órám. -
mikk2000
őstag
válasz
mikk2000 #5516 üzenetére
Ezek után kíváncsiságból végigszaladtam a fájlokon, amiket az SPTool megjelenít a scatter fájl alapján . Úgy nézem azokat jeleníti meg, ahol a scatter fájlban "is_download: true" bejegyzés van. Ezek:
ANDROID
BOOTIMG
LOGO
PRELOADER
RECOVERY
SEC_RO
TEE1
TEE2
UBOOT
USRDATAHogy ha az előző hozzászólásombanban a plusz $FF-eket jól értelmeztem tök üresnek, akkor csak a PRELOADER, RECOVERY, és az ANDROID(System) tér el. Az ANDROID annyiból érdekes, hogy egy picit hosszabb az eredeti, mint amit az update tartalmaz.
Az USRDATA-t nem tudtam lementeni, mert a scatter fájlban a hossza 0 (0x0), bár a következő partícióból ítélve ez jó hosszú lehet. Gondolom ezt egy factory reset után lehet érdemes lementeni, és megnézni, hogy meddig tartalmaz értelmes adatot.
Akkor ha teljes mentést akarok a telóról csinálni, az összes partíciót érdemes lementeni, tehát nem csak ahol a scatter fájlban az "is_download: true", hanem az összesről? Ha nem, akkor melyekről? Jó éjt mindenkinek!
-
válasz
mikk2000 #5513 üzenetére
Nó problémó, mondja a Terminátorban a kiskölyök.
Szóval a mentés során alinear_start_addr: 0x7800000
legyen a kezdőcím, a méret meg apartition_size: 0x800000
De a fontosabb a boot.img lenne most elsőre.
linear_start_addr: 0x6800000
partition_size: 0x800000
összevethető lenne az általad letöltött rom-ban lévő boot.img-vel.
Hasznos volna. -
válasz
mikk2000 #5511 üzenetére
Na ez egész jónak tűnik. Komplett gyári romra hasonlít.
A scatter a legfontosabb most neked a mentéshez.
Így már tudsz csinálni flashtool mentést.(közben összeraktam egy insecure kernelt is; de majd csak akkor osztom meg, ha már túl vagy a mentésen)
(szerk.: a windows esetén sajnos én hadilábon állok az oprendszerrel, mert alapesetben az otthoni gépen nem az fut, ezért is nem tudtam, hogy rendszergazdaként kell futtatni a terminált.)
szerk.2.: remélem nincs rajta bootloader zár...
Illetve asszem' a framaroot nevű root-oló program nem ad semmi szemetet. Sokáig használtam.
-
mikk2000
őstag
válasz
mikk2000 #5499 üzenetére
Megpróbáltam még egyszer... de most kíváncsiságból rendszergazda módban indítottam a command promptot... mondjuk senki nem írta hogy abban kéne és nem is reklamált a progi sem. Plusz kikapcsoltam a védelmi progikat.
Erre amikor a tab újraindult, akkor látom a PC képernyő jobb alsó sarkában hogy valami ADB driver telepítésre került, és ezek után a TAB tök fekete képernyővel fogad, egyik sarokban pici "fastboot mode" szöveg. Kiadtam a fastboot reboot parancsot, erre a tab újraindult. Akkor most örülni kéne?
d:\NetOK\MobilUtil\platform-tools>adb reboot bootloader
d:\NetOK\MobilUtil\platform-tools>fastboot reboot
Rebooting
Finished. Total time: 0.005sd:\NetOK\MobilUtil\platform-tools>
-
mikk2000
őstag
válasz
mikk2000 #5495 üzenetére
A root témától függetlenül:
De ha már itt vagyunk az engineering résznél, tetszik nekem a sok spéci wifi beállítás, ezek között nincs olyan, amivel meg tudnám adni hogy mutassa meg/kapcsolódjon nagyon gyenge wifi hálózathoz is, amit alapból meg sem talál a tab? Elég vastagok a falak ott ahol használnám, valami huawei lite befogta a jelet, tehát elméletileg lehetséges... -
-
válasz
mikk2000 #5495 üzenetére
Hát nem jó hírek...
Nagy kár, hogy a user2root nem aktív.
Az is kár, hogy nincs fizikai gomb a tab-on. factory mód kilőve.De azért nézd meg még azt is, hogy működik-e az
adb reboot bootloader
ha igen, és újraindul fastboot módba, akkor ott egyfastboot reboot
parancs után simán újra kell indulnia a tabnak normál módon.
Csak akkor csináld, ha az adb.exe mellett van fastboot.exe is!
De! Ha a rendszer nem támogatja a fastboot módot, akkor a tab lemerülésig nem lesz újraindítható.
Viszont ha igen, akkor a partíciók mentése után (még nem vagyunk nagyon közel) egy boot módosítást követően (úgynevezett insecure kernellel) lesz adb-n kereszül lehetőség az új boot.img tabra flesselésére (ez miatt kell a fastboot). És ha az már megvan, akkor adb-n keresztül már elérhető lesz a root jog. Onnan meg nyitottak a lehetőségek - merthogy valahol még talán le van mentve nekem egy root véglegesítő exe fájl, amit még kelzsoca csinált vagy 4 éve. -
válasz
mikk2000 #5489 üzenetére
Eddig legalább azt tudjuk, hogy van adb elérés, ez jó.
A shiriko is írta, a cat parancsokat lekérheted root nélkül is, működni fog.
Ami még kérdés, hogy esetleg van-e factory mode a gépen.
Ez hasonló a recovery mode-hoz, csak többet enged.
Ehhez ki kell kapcsolni a tabot, és a hangerő le + power gombbal bekapcsolni.
Ilyesmi szokott lenni:Ha ez volna, akkor megint ki kell próbálni, hogy ebben a módban van-e adb elérés.
szerk.:
ha itt lenne esetleg root elérés, akkor meg egész jó helyen volnánk. -
Shirko
tag
válasz
mikk2000 #5489 üzenetére
Az adb root
adb shell
után is meg lehet próbálni a
cat /proc/dumchar_info
cat /proc/partitions
parancsokat.Nekem a Nexus 5 feloldatlan bootloader mellett nem hajlandó engedni az "adb root"-ot.
Tehát ez a megoldás is kérdéses.Amit a one click root programokról írsz, arra azt tudom mondani, hogy ha már eljutottál a rootolásig utánna sok segédprogramot találni amivel rendet tehetsz.
-
válasz
mikk2000 #5487 üzenetére
Nos, végigolvasva a kezdeteket, úgy tűnik, hogy megoldás mindenképp van, legalábbis a mentésre és root-ra.
Természetesen sok függ, hogy mit enged a tablet szoftvere.
Az első lépés, hogy az usb hibakeresést bekapcsolod, és a számítógépen ha van adb, akkor parancssorban kiadod az
adb devices
parancsot.Ha a kapcsolat létrejön, akkor kírja, hogy milyen eszközt talált.
Ha van eszköz, akkor
adb shell
a következő parancs, majdsu -
Ha asu -
parancsra kapsz egy#
-t, akkor nagyjából meg is érkeztünk.Mentésre pedig biztosan lesz megoldás, csak elég sok az opció.
parancssorosan biztos le tudod kérni a partíciókiosztást.adb shell cat /proc/dumchar_info
adb shell cat /proc/partitions
valamelyikével.
Ebből lehet kreálni scatter-t is. -
Shirko
tag
válasz
mikk2000 #5479 üzenetére
Sajnos az XDA-n nem találok hozzá semmit.
Illetve van egy mtk-twrp windowsos program. Ez a PC-hez csatlakoztatott telefon boot image-t felhasználva képes egy twrp recovery.img készítésére. Nekem még nem volt olyan eszközöm amihez így kellett recoveryt csinálni, és most egyáltalán nincs mtk-s telefonom, hogy kipróbáljam. Én csak akkor foglalkoznék a helyedben ezzel, ha kifejezetten csak a tárhely jelent gondot a készüléknél. Szerintem viszont komolyabb friss programokat nem lehet erre a készülékre telepíteni, és ha az XDA-n nincs hozzá rom akkor sokat már nem tudsz rajta javítani. Az 1 GB RAM sem ígér sokat... -
aytukabozs
addikt
válasz
mikk2000 #5477 üzenetére
Ha nincs szerencséd, nem működik.
Ennyi.Valóban kicsit félreérthető volt a mondat, de lényege az volt, hogy ezzel a módszerrel nem flasheled a telefonba a twrp-t, csak idiglenesen 'beküldöd' és úgy használod.
És akkor eljutottunk oda hogy ez nem "egy program"
hanem egy custom recovery, amivel a gyári használhatatlant/alig használhatót lehet helyettesíteni.Az hogy egy noname telefonra/tabletre a hivatalos twrp oldalon nem találsz ilyet, ne kedvetlenítsen el.
Ez teljesen hétköznapi, nem is ott kellett volna keressed hanem pl. xda-n (4pda-n, stb..). -
svgyula
addikt
válasz
mikk2000 #5471 üzenetére
Szia! Röviden ne piszkáld! Használd amíg működik mert nem fogsz hozzá találni semmit! A gyári ROM-ot is csak szervizben vagy a gyártónál tudják felrakni. Ha rámokólsz egy másikat akkor ott a vége, kukázhatod mert az egész nem ér annyit mint az időd amit eltöltesz a szenvedéssel. Ez egy kis szériás kínában összerakott "valahol Európában" romolt termék. Nincs hozzá frissítés mer a gyártó is tudja ez arra képes (egy darabig
) amivel kiadták nincs tovűbb! Ezt a SOC-ot egyedileg rendelték meg x ezere darabra, feltoltak rá egy éppen működő ROM-ot ls eladták occón! Ez volt a lényeg! Ez nem olyan márka amire rogyásig jön frissítés! Ez az 1 ROM 1 készülék kategória.
Egy tanács, ha megfogadod jó ha nem az is ez a te döntésed! Mielőtt bemész a boltba elkölteni a pénzed kütyükre, nézz utána az adott adott típusnak! Keress teszteket, véleményeket, fórumokat. Ha nem találsz akkor keress másik kütyüt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 14 Pro max 128GB gyári független mint az új akku 97%
- samsung galaxy s22
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged