Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikk2000

őstag

válasz cappa72 #5514 üzenetére

Okés, azzal az SPTool-al, ami a Beex frissítő csomagjában van, gond nélkül megy a kiolvasás. Mondjuk ez is hozta a spare, page és egyéb lehetőségeket, de engem nem vert át, mert lementettem az összes módban :)

[link]

Ránézésre nincs siker, mert az eredeti boot.img 4 megás, amik meg keletkeztek, azok 8 mega fölött vannak.

[link]

Nade engem sem ejtettek a fejemre teljesen. A partíció mérete egy dolog, viszont nyilván nagyobb, mint amekkora kell. Simán total commanderben összehasonlítottam (binárisan) az update boot.img-t a rom_1-el (page only). És mit látok? Egészen $445800-ig azonos, utána a mentés csak $FF-et tartalmaz (nem görgettem teljesen végig de ránézésre az). Ha pedig a $445800-at visszaszámolom decimálisba, akkor 4 478 976-et kapok, ami pedig pontosan megegyezik az updateben található boot.img méretével, azaz mondhatjuk azt, hogy a lementett boot.img teljesen azonos! Csak éppen mentéskor nem tudja szegény SPTool meddig érdemes beolvasni, hiszen méretnek a teljes partíció mérete volt megadva. Okés, hogyan tovább?

• mikk2000

őstag

válasz cappa72 #5514 üzenetére

Szia, szerintem elbeszélünk egymás mellett, mivel én pont az tészrevételeztem, hogy az update scatter file nem ül az adb-vel kiolvasott adatokhoz (és a scatter file ügye az updatelt firmware, legalábbis a dátumából ítélve). Erre te meg megismétled a scatter file adatait. Mindegy, látva a publikációidat nyilván nagy tudással rendelkezel a témában, csak én is szeretném érteni, mit csinálok.

Nos, ez alapján a leírásod alapján a boot.img-t menteném le [link]

Legújabb SPToolal próbálkoztam egyelőre, már ott elakadtam hogy vannak olyan opciók pluszban hogy page only, page + spare only spare és hasonlók. Mindegy, kettőt kiválasztva, csatlakoztatom a telót, de 0%-nál nem megy tovább percekig. Megnézem régebbiverzióval is.

[link]

Új hozzászólás Aktív témák