-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gercsa
senior tag
válasz
CoolBoy323 #62415 üzenetére
Nincs igazad.
Az ÁFA visszatérítés és a költségleírás is csak abban az esetben jogos, hogyha a vizsgált tétel a cég gazdasági tevékenységéhez kapcsolódik.
Attől függetlenül, hogy mi a gyakorlat a valóságban, ez amit te javasolsz nettó adócsalás.
Szvsz. egy telefon ráadásul nem egy golyóstoll vagy egy pár nyomtatópapír amit gond nélkül hazaviszel, van IMEI száma, beazonosítható a benne használt SIM kártya és annak használója.
1 szó mint száz, ez ne legyen fórumtéma, szerintem te is jobban jársz ha törlöd, mint ha büntit kapsz érte.
-
kmarci25
veterán
válasz
Ahamm. Én okoskodok, mi? És szerinted a letteknél nem fizetik meg az áfa-t, mester? Mesélj kérlek az EU-n belüli adóztatásról! Taníts, kérlek!
Mosdatod a szerecsent!
Upo leírta a lényeget, ennyi! -
Upo
addikt
válasz
EU-ból tényleg nem kell áfát fizetni amikor megveszed de a következő áfa bevallásban fel kell tünteni ha jól tudom. Vagy megveszed a kinti áfás áron és akkor itthon nem kell (kettős adóztatás).
Vagy rosszul tudom?
Az meg hogy valakinél ott van a készülék ami saját céges használatúként lett elszámolva az egy jó kövér áfacsalás, azt a cég érdekében kell használni, pl. az üzemeltetési költségeknél is a magáncélú használatot nem lehet elszámolni csak a cégest. Volt munkahelyemen pl. megkaptuk minden hónapban a híváslistát és be kellett jelölni a magán hívásokat mert azt nem szabad elszámolni. -
iMaverick
addikt
válasz
hisz ha egy ellenőrzésre kerül a sor, és keresik a telefont, meg lehet mutatni, h itt és itt van...
Gondolom ezért kell "előre" leigazolni, hogy cégre veszed. Namost ha ilyen "ügyeskedéssel" csinálod, akkor (szvsz) ez csalás, és mint ilyen, bűncselekmény. Persze csak ha elkapnak... Viszont ha így nézem, akkor a "sima" sikkasztás is rendben van: akkor van baj, ha rajtakapnak...
ui: figyi, nem vagyok ügyvéd, de gondolom ismered a törvény ide vonatkozó örök érvényű passzusát: A törvény nem ismerete, nem mentesít a felelősség alól! Szóval örülünk, hogy leírsz ilyen módszereket, de szerintem is priviben kellene, mielőtt kapsz valamelyik admintól egy jókora ban-t.
-
RVR400
veterán
válasz
Odakint hogyan ellenőrzik, hogy én tényleg létező cég nevére vásárolok? Idebent honnan tudják, hogy én kintről rendeltem egy telefont egy bizonyos cég nevére? És ki fogja annál a cégnél keresni, ha én csak kimásoltam a netről egy cég adatait, és úgy rendeltem meg, de a szállítást a saját címemre kértem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 / FE / 25 Ultra / S25 Edge / Flip 7 - 256GB / 512GB - Bontatlan - 2/3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest