-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A jy-g4s fotózási kategóriát eddig a Xiaomi Redmi Note2 üti meg. Legalábbis az eddigi képek alapján.Hja, és a g4 kameramodul elég drága utánrendelve: 35$... -> 10kHUF kategória.
szerk.: szerintem átmeneti időszak van kínai fronton. Már elég erősek, de nem elég kifinomultak.
Volt ilyen már, a 6577-es korszakban. Aztán magukra találtak a 6589 környékén, és 6595 után megint hullámvölgy. Még mindig tart, de talán felzárkózik a 6795 körül... persze tévedhetek is. -
válasz
albinolynx #114609 üzenetére
Nézelődnék, nem sürgős.
Szerintem várj.- lehetőség szerint minél jobb minőségű kamera
Pont ez miatt mondom, hogy várj. Nekem is ez a visszatartó erő a mostani max 5"-os "mezőnyben". -
válasz
#79335424 #114564 üzenetére
Sajnos így van.
Régebben ugye a 900MHz-es tartomány volt vadászat alatt a vodkafonosoknak 3G-re, most meg a "nyóccász" a falusi 4G-re.
(közben a másod, harmad vonalbeli gyártók esetén "szinte" - túlzással - alap; Doogee, Siswoo, Cubot, és valahány név a naptárban, stb...) -
Kezemben egy Siswoo i7 Cooper. Kicsit Elephone P6000 dizájn.
Remélem karácsonyi szünetben lesz időm írni róla.
Jelenleg 5.0 van rajta, CWM root megoldva (következik az xposed, gravitibox)
Még lehet, hogy visszarakom a 4.4-et is, ahhoz is lesz majd akkor CWM, root megoldás.Hirtelen annyi, hogy az akku elmegy szódával egy napot.
Külső hangszóró halk.
Beszélgetési hang rendben.
GPS nem hozza az elvárt potosságot az MT6752 ellenére. (Azért még a 4.4-en lesz próba szerintem, de nem várok sokat) Szülinapp-pal látható, hogy a nyomonkövető pontocska nem ott jár, ahol én, hanem mellette. (A sony xperia sp-n ott a helyén/helyen voltam - egymás mellett volt a két telefon)Kellemes fogású gumírozott hatású hátlap, vékony, de a viszonylag vastag káva miatt nagynak tűnik.
Gyors.
Kijelzője számomra rendben.
Ott, ahol sem a telenyomor, sem a t-vedés nem rendelkezik 3G-vel, ott a vodkafon 3G okés, 4G halványan van.
Wifi erősség oké.
Kamera hozza az általam nem elfogadott szintet.
Olajfestmény. Ettől még vállalhatónak lehet nyilvánítani.
-
válasz
WOT-H-A-C #114510 üzenetére
Huh... Na elsőre nem rosz.
Ha a 75-80%-a igaz lesz, akkoris lehet belőle egy szegmensbetöltő.Akinek max 5", de nagyonmaximum tényleg a 4,7", annak jó alternatíva.
Ugye nem mindenki tvfon mániás, csak a látens igényeinkek akarják ezt mondatni...
Így akkor már 3 alternatíva nehetséges?(Picit mondjuk szomoró, de legalább lehetséges)
- Jiayu S4 (tán jövő karácsonyra- és
)
- Meizu mini
- OP miniNa akkor kivárjuk valamelyiket.
-
válasz
w.miki #114400 üzenetére
Valszeg meg kell várni, míg megfordul a trend... Most ugyanis a divat az egyre nagyobb kijelzős telefonok felé megy, így a kisebb telefonok kora (átmenetileg biztosan) lejárt.
Volt már ellentétes trend, ami a minél kisebbet célozta meg, most meg a nagyzás megy.
Lehet, hogy 5 év múlva megint miniatürizálnak majd.
Az is csoda volt 1 éve, hogy 4,3"-ban lehetett kapni (akkor) normálisnak tekinthető hardverrel szerelt telefont (JY G2F), de az is 1GB RAM-os volt.@(#114408) Somatom
-
válasz
akira76 #114397 üzenetére
Csinálj egy CWM mentést, majd factory reset.Ha ez nem jön be,
akkor ha szedtél már szét telefont, és ezt is be mered vállalni, akkor érdemes lehet szétkapni, megnézni, hogy nincs-e eloxidálódva az antenna csati/fólia valamely érintkezőfelülete. Vagy esetleg a koax tápvonal elmozdult (ha van benne egyáltalán.
szerk.: először a szoftveres részt (mentés utáni factory reset) javaslom. -
válasz
Mtbsrác #114345 üzenetére
Az otg fizikai és szoftveres is lehet. (szerk.: úgy értem, hogy szoftveres és hardveres feltételei is vannak. a lényeg az és kapcsolat. bármelyik hiányzik, nem lesz otg.)
A jellemzően kínai kétkártyás telefonoknál ha nincs otg támogatás alapból, akkor nem is lesz.
Nochdazu, a telefonod nem otg képes. Erről érdemes elolvasnod több helyen a specifikációt.
De gyanítom, hogy nem otg képes. -
válasz
ÁrPi2 #114151 üzenetére
Csak hát ez is 5". A kérdező meg 4" felé menne...
Nodeakkor (Deviszont helyett
) azért annyira nem tűnik rossznak.
Nekem az 5" még bejöhet, csak megin' a 6735... nem mintha lebecsülném, csak valahogy még mindig azt várom, hogy max 5", 6752 minimum, jó kamera (JY G4S szint az nekem jónak számít). Lehet, hogy a Meizu-n kívül nem ad ki más ilyen szegmens-űr-betöltő telefont? -
válasz
dethroner #114123 üzenetére
Az a [dethroned emperor] kategóriában van.
Szóval nem igazán van levve.
Utolsó ilyenek a g2f 4", g4s 4.7"
Nagyjából ennyi. -
válasz
mrgymisi #113981 üzenetére
még sem kezd el tárcsázni kimenő hívást, valamint nem vagyok elérhető a bejővő hívások számára. HW probléma? Mindez full térerőn? Úgy, hogy közben megy a 3g és netezek? És nem tudnak elérni?
Ez tényleg elég fura.
Nincs bekapcsolva véletlenül a gprs előnyben? Ezt csak a mérnöki menüben tudod előhozni:
(MobileUncleTools-ból elő tudod hozni az Engineering mode-ot)Telephony -> mobile data service preferred -> Mobile data service preferred
menüpont mögött van pipa?
Ha igen, vedd ki.
Ha nincs, akkor másfelé kell keresgélni. -
Nektek megy a needrom.com oldal?
(dual sim romok lelőhelye, ezért nem tevém off-ba vala) -
válasz
KamuMazsola #113877 üzenetére
Esetleg ez: *#*#8612#*#*
-
válasz
szonti #113703 üzenetére
Ez inább a rendelős topikba való.
-
válasz
mrgymisi #113653 üzenetére
Ha van flashtool readback mentésed a boot.img-ről, akkor csinálok neked insecure kernelt (valamikor késő este)
Azt pedig parancssoros adb-s mengoldással fel tudod tenni, a többit már leírtam.
Ez eddig 100%-os sikert biztosított nálam minden (mt65xx, 67xx alapú max 4.4-es Android) telefon esetén. -
válasz
KamuMazsola #113595 üzenetére
Hát biza én is azzal kezdtem a Lenovo P70A-nál, hogy root, meg mod recovery. (Persze flashtool mentés után)
-
válasz
mrgymisi #113592 üzenetére
Áhá... az más, akkor visszavonva.
Biztos engem is szétvetne az ideg.
Azonban a módosított boot és annak felrakása csodákat szokott tenni, mert akkor tényleg van már adb oldalról root elérés.
Ha van insecure boot, akkor azt fel tudod tenni így (legyen az új boot.img neve pl. boot-insecure.img)
adb reboot bootloader
fastboot devices
fastboot flash boot boot-insecure.img
fastboot rebootEzek után ha adb-n keresztül lépsz a "telefonba", akkor
adb shell
válasza kb. ilyen lesz:
root@s8: / #Ha ez már működik, akkor utána egy mod recovery felrakása ennyi:
adb push mod-recovery.img /sdcard/.
adb shell
dd if=/sdcard/mod-recovery.img of=/dev/recovery
sync
reboot recoveryHa pedig már van recovery, akkor szabad a vásár
Most például fél órája nem látja az mtk a telefonomat, most ezzel szórakozok....
Esetleg másik kábel, másik port.nem tudom számolgatni a scattert
Már nem is kell, az új, 7kb-os verziókban benne van minden, ezt is leírtam a blogomban.nem azért veszek egy 90 ezres kínai telefont, hogy ne tudjam használni
Ez egy teljesen jogos elvárás. Sőt, már a 30k-s telefonoktól is elvárjuk azért ezt. -
válasz
mrgymisi #113585 üzenetére
Egyik sem lemezképfájl, hidd el.
Az MTKDroidtools programmal viszont jó megismerkedni, mert nagyon sok hasznos dolgot tud.
Ilyen pl. a root (ha tudja az aktuális benne lévő rootkit), teljes rendszermentés, eme mentés átalakítása flesselhető formátumra, insecure boot, autogenerált cwm 5.0.4.4, imei mentés/visszaállítás, stb. -
válasz
mrgymisi #113582 üzenetére
Ha van readback, akkor a boot.img-ből lehet insecure-t csinálni, minekutána azt fastboot-tal fel tudod tenni.
utána már adb-n kersztül van root elérés, ami már engedi azt, hogy akár mod recovery-t tegyél fel, vagy user szinten is root-old a telefont.
Tudom, ez most tömény, de most nincs időm részletesebben leírni.
boot.img módosítást az MTKDT-vel tudsz csinálni. -
válasz
mrgymisi #113560 üzenetére
Nos, szerintem egy fontos dolog:
A root és új rom között nincs összefüggés.
Nem root-olt telefont is lehet új szoftverrel ellátni:
1, Flashtool-lal
2, Módosított recovery-ből.Ha gyári a recovery-d, akkor nem fog menni egyik aláíratlan zip sem.
1, eset ugye nem játszik jelenleg
2, Módosított a recovery-d? Nem véletlenül <3e> recovery-d van?
Írtam, hogy módosított recovery kell (TWRP, CWM, CTR, COT, PhilZ vagy egyéb)Ha a readback megvan (és tényleg jó), akkor a preloader kapcsolat felépül. Tehát próbálj meg másik flashtool-t.
-
válasz
mrgymisi #113555 üzenetére
Ha nem flashtool-os romot töltesz le (zip, amiben boot img, meg system könyvtár van), akkor ne is csodálkozz, hogy nincs scatter. Ezeket ugyanis mod recovery-ből lehet feltenni.
Tesség szíves lenni elolvasni a rom telepítési útmutatóit, és csak aztán cselekedni. Ez sok dologban segít: pl. élő maradhat a telefon.A format-ot nem javaslom, szintén azért, hogy élő maradjon a telefon.
Elsőnek readback!
Ha az működik, akkor legalább a preloader kapcsolat műxik. -
válasz
mrgymisi #113552 üzenetére
A flashtool-t nem érdekli, hogy van-e root vagy nincs.
Ha megfelelő a preloader driver (usb vcom driver-ként is ismert), az adott flashtool verziónak megfelelően emészthető a scatter, akkor akár rossz romot tudsz feltenni rá, és téglává is varázsolhatod.
A flashtool ugyanis kikapcsolt telefonnal működik.A root az adb-n keresztüli system és data elérést segíti elő - de rom cseréhez nem szükséges.
Szükséges lehet a root recovery cseréhez, ha a telefonról számítógép nélkül akarsz recovery-t cserélni.
Ha a scatter-t nem fogadja el az adott flashtool, akkor másik flashtool-t kell választani.
Amúgy pedig 980+-hoz rahedli rom van
-
válasz
Viktor0610 #113332 üzenetére
Ez a Qrvanagy felbontású VGA?
-
válasz
Tanisz #113289 üzenetére
Ha g4s-ről váltanál p70-re akkor azért arra figyelj, hogy kamerában visszalépsz 2 szintet.
néhány gondolatot leírtam a G4s -> P70 váltásomról, igaz a P70-et vissza is adtam... -
válasz
dethroner #113186 üzenetére
CWM-ből általában (nagyon kevés kivételtől eltekintve) nem megy az OTA frissítés.
Ráadásul még lehet benne sha hash ellenőrzés is, akkor meg aztán pláne nem fog menni.Ha esetleg módosítottál a system-ben valamit, akkor megint nem fog menni az OTA.
Az ota frissítések update.zip nevűek, és ha a googleota könyvtárba teszed, onnan a gyári recovery telepíteni foga.
-
válasz
[KgP].Robot #113107 üzenetére
Xiaomi redmi note2? [link]
-
válasz
Ciccuka #113024 üzenetére
Huh... SC SoC van benne:
Spreadtrum SC7731
Erről a SoC-ról mindig a klónok jutnak eszembe. Persze ettől még lehet jó, de nem a legismertebb erőforrás hajtja.
Ezt csak magyar garanciával merném megvenni, az biztos. -
válasz
iMaverick #112883 üzenetére
Viszont úgy is lehetne nézni, hogy veszek egy új telefont, ami azért kicsivel többet tud, mint az előző, viszont jóval olcsóbban megkapom...
+1
De sajnos egyenlőre ez a szegmens valahogy hiányzik azoknak, akik 5" vagy alatta gondolkondnak telefont (mini kompjútert, amivel telefonálni is lehet) venni.
-
válasz
nyisziati #112835 üzenetére
Szerintem csak szimplán nem visszafelé szeretnénk lépni. Csak azért, hogy lilapuppos telefont akarjak, nem veszek gyengébbet. Úgy néz ki, csak a GPS-ben van előrelépés. Arra meg megoldásként a BT GPS megfelelő.
Természetesen 30k-s telefontól nem várom el ugyanazt, mint a g4s-től.
4,7"-ban jelenleg csak az várható, amit topikgazdánk javasolt (meizu mini X20-szal), vagy marad a jy s4, ha el nem tolják a fotózási képességeit. -
A dual-sim-esek figyelmébe egy tárcsázó prog; fizetős, de ennyit megér (30HUF, azaz harminc Forint!): [link]; kifejezetten kellemes a dual-sim kezelése.
-
Evvel az erővel ne tölts le semmit sehonnan, mert bárhova tehetnek fel pl. egy rootoló scriptet, ami a nod szerint általában kártevő...
És ez esetben igaza is van, hiszen a rootkit alapvetően áthágja a szimpla júzer jogait, tehát rendszer szempontjából kártékony viselkedésű kód van benne.
De legalább aki nem tudja miről van szó az megijed, nem tölti le, nem alkalmazza, amivel potenciálisan megnöveli az androidos eszközének életben maradását.(ezt majd elfelejtettem idetenni)
-
válasz
aytukabozs #112669 üzenetére
Nem mindenki szinkronizál a google fiókkal, ezt ne feledjük. Még ha doridfont használ, akkor sem.
-
Hát lassan megjelenik a JY s4.... [link] ... Csak nem az eredeti beharangozott hardverrel.
Kár (varjú effekt). -
válasz
pècsimunkás #112646 üzenetére
Nekem a JY S4 lenne a tényleges befutóm, csak még nem jelent meg (talán?) áprolis óta... szerintem már nem is fog...
-
válasz
pezo00 #112644 üzenetére
- fényképező
- zörgött valami a hátuljában - talán az SD kártya foglalat.
- hektikus működésű értesító led (persze ez szoftveresen orvosolható, de most az alapkiépítést tekintem összehosonlításhoz)
- szerintem nem 4Ah-s akku (3500mAh-t mértem)
- VibeUI
- halk külső hangszóró (pl. az A820 a mai napig tisztán üvőlt max hangerőn)+ Kezelhető méret
+ Tetszetős design (mindenkinek egyedi, valakinek ez "marharonda")
+ Jó hardver
+ 0 akadás
+ User2Root alapból
+ jó beszédhangminőség
+ korrekt SD kártya kezelés
+ protolható TWRP
+ jóféle közösség(nézz be a topikjába
)
+ Minden LTE frq (B20 is) támogatása
+ Hazai garancia -
válasz
tibuszh #112625 üzenetére
Ha valóban factory reset miatti a bootloop, akkor vedd alapul, hogy az eddigi csúcstartó egy ZTE Blade super, ami 20 órán keresztül volt ilyen állapotban, majd egyszercsak elindult.
Ha viszont nem factory reset miatti a bootloop, akkor valami sérült a rendszerben. Ekkor egy system újraflash rendbe teheti. -
válasz
Tanisz #112610 üzenetére
Hát mit is mondhatnék... A JY G4S utódját keresem én is. De egyenlőre nem lelem. A kamerán elkezdtek spórolni a kicikínaiak. Volt egy Lenovo P70A próbálkozásom - gyorsan vissza is adtam... Igaz, engem a 4G nem érint, és ilyenformán 5"-ban nem nagyon látom, hogy értelmes kiváltója lenne eddig a mostani felhozatalból a JY G4S-nek.
Szemezek a Redmi Note 2-vel, de az már 5,5", igaz, Helio X10 (MT6795) van benne, szóval megy rendesen, már láttam fényképet is, ami kb JY g4s kategória, csak nagy. Van hozzá AOSP rom is, tehát ez is pipa; még hazai garanciával is kapható. A fórumtéma pörög - ez a támogatás miatt fontos. A B20-as LTE sávon kívül tudja a hazai frekvenciákat. Már néhányszor megremegett a kezem a "megrendelem" gombon, de... -
válasz
Wolfskin #112424 üzenetére
Nem szabad akaratából cselekszik. Megtanították rá, hogy így cselekedjen,
Noname telefon esetén bármi rákerülhet. Ez leginkább a kínai felugró netre kívánkozó jelenségre igaz, illetve az automatikusan települő kínai approkra. Ez maga a rajta lévő firmware-nek a beépített tulajdonsága (nem bug, hanem feature). Talán logcat-tel megnézhető, hogy honnan mi hívja elő.Ami a gps bekapcsolását illeti, ezt olvastam
-
válasz
sasa311 #112115 üzenetére
Ugy tunik minden ok.
A nand hiba normalis, mert nem az van benne kozvetlenul, hanem emmc csatolofeluletu nand flas memoria van benne. Ezert irja hogy nincs nand.Rokafiu77
Ha a twrp elindul akkor vissza lehet csinalni. A topikjaban biztos van, aki csinalt menteset, azt visszaallitod.
Ha veletlenul megsem, akkor a flashtool-os megoldas lesz a nyero. -
válasz
Viktor0610 #111405 üzenetére
Meg a minélnagyobbannáljobb vonat is sűrűn beérkezik az állomásra a gyártók mindegyikénél.
Kár, hogy a Jiayu S4 körül túl nagy a csend. Még egy jó kompromisszumos telefon lehetett volna a maga 4,7"-os kijelzőjével és 2,5Ah-s akkujával.
Amolyan szegmensbetöltő lehetett volna, mint annak idején a Jiayu G2F - 4,3"-ban egész jó hardver.Méghogy piacgazdaság... 5 éves tervek vannak most is, előre tervezett eladási tervekkel... stb... "piackommunizmusgazdaság"
-
Edigital matek:
-
válasz
Gabonetta #110416 üzenetére
A dual standby értelmezése, rövid összefoglaló.
-
válasz
cotag #110388 üzenetére
Ez elég csekély infó ahhoz, hogy tudjuk:
melyik kártyán milyen tevékenység folyik, milyen a hálózati mód.Ez miatt kell pontos infót adni a kérdezéskor, és akkor ez még csak a 3g-s magyarázat...
-
válasz
Viktor0610 #110352 üzenetére
Sajna azért a Lenovo sem a olyan "trükketlen" (ezt a szót most találtam ki
- elég vacak is lett, deviszont...):
A LenovoUI és VibeUI esetén a data partíciót felszorozzák egy értékkel, ami a ROM névleges értékére húzza a data partíció kijelzett értékét a beállítások -> tárhely menüpontnál...
Innentől....
Gyanítom azt is, hogy a P70-A akkumulátora, ami névlegesen 4Ah, az nem akkora, mint amekkorát írtak rá. Nem kalbrált mérési eredményem 3500mAh. -
válasz
fa4hu #110339 üzenetére
Lehetne ezt a megfelelő, külföldi rendelések topikban?
Köszönet. -
válasz
Viktor0610 #110072 üzenetére
Pedig má' majnem elhittem... Az ázuszon kívül más nem is ért a tervezéshez. Pláne nem telefonnál.
-
Kár hogy ez is 5.5", ... lassan nem kapok magamnak rendes telót
Ugyeugye?
5"-ban megállhatnának már végre. Van ugyan Lenovo A858t, de az t verzió, 4g-n t-s. (húúúú ez micsoda szép montat volt...). 3g-n tudja a wcdma-t. 6572, de csak 1GB RAM, 8GB ROM, és emulált belső sd. Akku sovány, 2150mAh, de méretéből adódóan tényleg annyi lesz.A low-cost szériából vannak még 5"-os versenyzők, de ott a SoC...
A fotós képességekről meg mostanában inkább ne beszéljünk...
Olyanok leszünk, mint a jó Jedi lovagok: türelemmel várunk...
-
-
-
válasz
Sanyesz. #109786 üzenetére
a menüben benne van, milyen színeket rendelsz egy-egy SIM-hez, aztán a státusz sorban szép fehér mindegyik
Ez lehet egy adott téma beállításának tulajdonsága. Ilyet én is átéltem, amikor valamilyen rommal vettem a telefonomat, aztán a témát átállítottam másra, és egyből színes lett a térerő ikon. -
-
-
válasz
svgyula #109630 üzenetére
Bocs, a flashtool-hoz preloader (usb vcom) driver kell.
Az adb kapcsolat csak működőképes telefon esetén épül fel, bekapcsolt usb hibakeresés mellett (illetve factory mode, vagy mod recovery esetén is, de ez nem minden esetben, csak haz adott módban ezt elérhetővé tették)Ha xp vagy win7-re kell telepíteni, akkor ez a driver csomag jó. (6573-tól egészen 6753-ig tesztelve)
vcom driver, preloader, usb vcom, flashtool driver
-
válasz
#79335424 #109407 üzenetére
Nem látjuk másképp, csak más megoldást vázoltam fel.
Az életmódban igazad van.Inkább rootot hordok magammal, mint PC -t.
+1
Nem azért vettem egy számítógépet, hogy utána számítógéphez csatlakoztassam
+1@(#109409) egykettő
Jogos.A win-es megoldásnál meg nem cat, hanem type lesz a parancs.
-
válasz
#79335424 #109401 üzenetére
nem kell ahhoz root
kell a jo oreg adb es a logcat parancs oszt csok
adb shell logcat > ketlog.txt
ez meg addig loggol amig meg nem all a telefon.
hatar a szamitogep hdd tarhelye.
utana meg lehet mazsolazni mi is van benne.
mondjug
cat ketlog.txt | grep err
vagy
vagy ketlog.txt | grep byepersze windows esetén is van lehetoseg szuresre.
qgrep -X -y parancncsal
cat ketlog | qgrep -X -y errmobilropl ezt megirni kinlodas volt. bocsx
-
válasz
móres #109379 üzenetére
Ha megírod, hogy mi a pontos apn a jelenlegi állapotban, milyen jellegű - feltöltős, előfizetéses) előfizetésed van (általában vodáéknál eltérő a beállítás vita / előfizetéses esetén), és mit és hogyan próbáltál beállítani, akkor lehet, hogy pontosan lehet reagálni a kérdésedre.
Amíg általánosan fogalmazol, addig általános választ kapsz.
Pontos meghatározásokra lehet pontosan válaszolni. -
válasz
LantosBerry8 #109266 üzenetére
Az MTK alapú Redmi-vel jobbára elégedettek voltak a tulajdonosok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged