Hivatalosan is bemutatkozott a Xiaomi Redmi Note 2

Körülbelül egy éve teszteltük a Xiaomi Redmi Note nevű phabletet, ami a gyártó első próbálkozása volt ebben a kategóriában, az azóta eltelt idő alatt pedig több alkalommal is szó esett arról, hogy nemsokára bemutatkozik az utód, azaz a Redmi Note 2. Erre egészen a mai napig kellett várni, a Xiaomi ugyanis hivatalos közleményt adott ki az új phabletjéről, melyhez megdöbbentően alacsony árat társítottak.

Hivatalosan is bemutatkozott a Xiaomi Redmi Note 2
[+]

A Redmi Note 2 kijelzője 5,5 hüvelykes képátlójú, Full HD (azaz 1080 x 1920 pixel) felbontású, hardveresen pedig a MediaTek MT6795 Helio X10 lapkakészletet kapta meg, amihez nyolcmagos, 2 GHz-re skálázott Cortex-A53 processzor (a 32 gigabájtos modell processzora 2,2 GHz-es), 2 gigabájt RAM, PowerVR G6200 grafikus gyorsító és 3060 mAh kapacitású akkumulátor tartozik. Az előlapjára 5 megapixeles, hátlapjára 13 megapixeles kamera került, ez utóbbihoz PDAF autofókusz-rendszer tartozik.


[+]

Természetesen már a kijelző méretéből adódóan sem beszélhetünk apró eszközről, a 152 x 76 x 8,25 milliméteres dimenzióihoz 160 grammos tömeg tartozik. Szoftveres oldalról az Android Lollipop található a mobilon a vadonatúj MIUI 7 társaságában. A mobil 16 és 32 gigabájtos belső tárolóegységekkel lesz elérhető (bővítési lehetőség is került bele), az olcsóbbik változat 799 jüanért, azaz körülbelül 35 000 forintnyi áron vihető haza, a drágábbik modellért 999 jüant kérnek, ami körülbelül 44 000 forintnak felel meg. A fenti számításokba természetesen nem vettük bele az egyéb költségeket, de ezek az árak még így is meglepően alacsonyak. A forgalmazás holnap kezdődik Kínában, de egyelőre nem esett szó arról, hogy mikor juthat el egyéb piacokra is a phablet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés