- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
madrac
senior tag
válasz
citkar #54519 üzenetére
Látom nagyon megtetszett ez a szó, hogy ismételtél, de csak rád igaz. Nem szégyen ha utánanézel az értelmező szótárban, ha nem tudod mit jelent. Én nem tettem olyan messzemenő kijelentést amivel embereket vezetek félre, hogy általános tényként leírom, hogy a kínai garancia jól működik.. Sőt, ezekszerint egyenesen jobban mint itt helyben. Ha ilyen jól informált lennél mint ahogy beállítod magadat, és olvasod a fórum témákat, akkor tudnád, hogy még jó indulattal is nagyon vegyes a kép e téren, sőt számos esetben nagyon nehezen működik a garanciáztatás (és igen, pont a minideal-ről is számos ilyen tapasztalatot lehet olvasni!), és maximálisan rá van utalva a kínai cég jóindulatára, ezért itt rendszeresen, és egyenesen óva intenek attól, hogy bárki jogos türelmetlenségének adjon hangot feléjük, mert lám-lám, ez mennyire bevált. Az alapján, hogy van akinél mégis jól működött, még nem lehet általános kijelentést tenni, miközben vannak gyökeresen más tapasztalatok is. Jó lenne a szemellenzőt levenni, és nem félrevezetni másokat! Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy senki se írta, hogy ezekre a termékekre egyáltalán nincsen garancia! Valami eléggé félre lett olvasva... csupán az lett leírva, hogy finoman fogalmazva se egy életbiztosítás, amit jó ha tud az, aki belevág egy kínai webáruházas teló vásárlásába, ill. garanciáztatásába, amivel csak egyetérteni lehet.. Ennyi.
-
madrac
senior tag
-
madrac
senior tag
válasz
gipsztigris #53558 üzenetére
MSM8960 van a Haier w910-ben, nem 8260A. Elvileg dupla olyan gyors GPU van benne még annál is mint ami az eredeti 8260A-ban volt.
Egyébként, ha jól látom ezen az összehasonlító oldalon valamelyik mókolt 4.1.2 Acer rom van a teszt készüléken, nem a gyári 4.0.4. Azzal több mint valószínű hogy lassabb. -
madrac
senior tag
válasz
anonym1s #51381 üzenetére
Ez tetszett
Sajnos ez a fenyegető szöveg van kirakva a külföldi rendeléses témában is mint alapszabály. Szerintem nagyon nem kéne kriminalizálni és leadócsalózni azt, akitől nem kértek vám-ot, áfát.
(#51342) GIJoe: azért maradjunk annyiban, hogy az úgymond jó gps-el rendelkező MTK telók se jeleskednek, ha nincsenek előzetes AGPS és EPO adatok, ez pedig egyértelmű konstrukciós tulajdonsággal magyarázható. Nem véletlenül volt szükségük kitalálni az AGPS mellé még az EPO-t is. Lásd, MTK-s telók általában úgy érkeznek meg kínából, hogy hosszú percekig se kép, se hang, illetve ha nincs a GPS-ük használva egy ideig, akkor újra belassulnak, ill. internet nélkül is jóval lassabbak.
-
madrac
senior tag
válasz
Drizzt D #50946 üzenetére
Szia! Konkrét telefont én se tudok mondani, de nagyon meg kell nézni milyen MTK-s telefont veszel, mert sok típusban gyenge a gps és nagy a minőségi szórás is. Más SOC-al pedig nem nagyon látok jelenleg elérhető alternatívát ilyen követelményekkel. Esetleg valamelyik nagy márkából 100 ezer ft fölötti árral, de az se garancia semmire, esetleg a minőségi szórás kisebb. Viszont Ingress-hez már rendelheted is a power bankot...
-
madrac
senior tag
Több mint valószínű, hogy a korábbi AGPS adatok érvényüket vesztették, és anélkül kezdte el újra keresni a holdakat. Csak akkor gyors az MTK soc-os gps, ha ezek az adatok már rendelkezésre állnak. A gps.conf, meg az egyéb varázslatok nem javítják a gps vevő fizikai érzékenységét.
-
-
madrac
senior tag
válasz
Thrawn #44282 üzenetére
Sok értelmét nem látom hogy a sim-ek száma alapján 2 teljesen különálló topik van. Ennyi erővel lehetne soc, vagy memória vagy kijelző típus szerint is külön topik, annak se lenne igazából sok értelme. Az 1 sim-es témakörben itt keletkező hsz-ek száma, ahol állandóan rászólnak valakire hogy ez offtopic, simán több, mint azon hsz-ek száma ami a másik témában íródik...
-
madrac
senior tag
válasz
dilajoska1 #43221 üzenetére
Így megy Haier W910-en: https://www.youtube.com/watch?v=atgQH-SVBsg A minőségi beállítás ebből nekem nem derül ki.
Mondjuk az Adreno 225 GPU combosabb mint az SGX544 ami az MTK6589-ban van, az M-esben lévő pedig még annak is a fele gigaflop-ban. -
madrac
senior tag
válasz
instantwater #43098 üzenetére
Pár napja is ez volt. Lehet hogy páran már scriptet is írtak rá, és szétterhelték vele az egész oldalt. Ez már esélytelen. Túl sokan izgultak rá azóta.
-
madrac
senior tag
válasz
Crytek #43052 üzenetére
Ott kell lennie annak a beállításoknál. a GPS műholdak szövegre kell rámenni asszem.
Hasonló mint az AGPS csak tovább tart az érvényessége. Ez is a netről tölt le adatokat a helymeghatározáshoz, de ezt nem minden gps használatkor csinálja, és manuálisan is lehet töltetni. Az mtk soc-nak minden mankóra szüksége van.. tisztelet a kivételnek. Viszont, ha másnál ugyanez a telefon jól fogja a jelet akkor... a te készüléked antennáját rosszul hajtogatták... -
madrac
senior tag
válasz
cappa72 #43032 üzenetére
Van még egy ilyen kényelmes opció is, talán érdemes kipróbálni:
[ROOT] Framaroot, a one-click apk to root some devices -
madrac
senior tag
válasz
bigbuda #42595 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de szerintem akkor ennyit tud. Azzal a GPS fixel is csak annyit csinál az ember, hogy törli az előző pozíció adatokat, ami mondjuk a kínai tesztelésnél kerül bele. A faster gps pedig csak a gps.conf-ba írja azt az ntp szervert amit az ember kiválaszt, ezzel egy hangyányit gyorsítva az AGPS adatlekérésen amihez mobil internet vagy wifi kapcsolat szükséges a pozicionálás közben.
Azért talált először gyorsan holdakat, mert a fixnél megjegyezte a műhold adatokat, de egy idő után ezek az adatok törlődnek vagy nem használhatók fel mert régiek, és újra hideg indítás lesz.
Mennyi ideig nem talál semmit? Nettel vagy anélkül? -
madrac
senior tag
válasz
cappa72 #42474 üzenetére
Köszönjük a beszámolót! Hát igen... én is tapasztaltam, hogy velük is nagyon nehéz zöld ágra vergődni. Én a táblázatba írtam bele a saját történetemet. Annyi előnye van a boltnak, hogy az új készülékeket legalább megbízhatóan küldik.
2 hónap garanciális ügyintézés talán jobb mintha megkellene tartani a rossz készüléket, bár ez a hiba jellegétől is függ. És 2 hónapig nincs készüléke az embernek.
Arra lennék kíváncsi hogy mi van akkor, ha pont akkor jár le a 6 hónapos garancia amíg a postai (nem)átvétellel húzzák az időt..(#42495) bprubin: akkor nagy szerencséd volt. Még sose hallottam olyat, hogy egy nem értékbiztosított küldeménynél bármilyen kártérítést is fizettek volna.
-
madrac
senior tag
Friss Minideal akciók:
Lenovo S750 Promotion price is 219.99$
HUAWEI G700 RAM 2GB Quad Core 5inch IPS only 275$(mulit-language)
VOTO X2 2G/32GB MTK6589T 5inch IPS Only 299.99$ -
madrac
senior tag
válasz
RVR400 #42075 üzenetére
Miből gondolod hogy ez oldaná meg a problémáit? Attól, hogy nem mindenkinek csörög a zsebében fölös 50K egy tisztességesebb új telóra, ami hosszabb távon kiszolgálná, még lehet rá igénye, csak nem ennyiért. Mint ahogy általában az emberek egy saját maguk által meghatározott árfekvésben gondolkodnak. Csak annyit mondtam, hogy általában nem az szokott jól járni akire a leginkább ráfér. Ennyire ne legyél demagóg.
-
madrac
senior tag
Azért
jókezek a játékok, mert sose az nyer akinek kellene és szüksége lenne rá, hanem az ügyeskedők, akik utána jó kis haszonnal eladják amit nyertek, vagy máshogy nyernek rajta. -
madrac
senior tag
válasz
Atomcsirke #41725 üzenetére
Ha jól láttam az mtk mobile uncle toolsban, akkor ez 2 külön beállítás/üzemmód az agps-nél, hogy a netről vegye az adatokat (alapértelmezett), vagy az adótornyoktól. Nem tudom az adótornyos mennyire működik, és hogy az adatforgalomnak minősül-e.
-
madrac
senior tag
válasz
milestone #41043 üzenetére
Azt tudnod kell, hogy olvasni rossz telefonálási hangminőségről is a Newman K1-nél, és a külső hangszóró se a legjobb. Meg előfordulnak érintőképernyő hibák is.
Viszont ami ritkaság a kínai telóknál, hogy elég jó a kamerája és a gps-e is.(#41718) b0bcat: állítólag a v967s a specifikációkkal ellentétben nehezebb, 170g-on felül van.
-
madrac
senior tag
ááá semmi, csak idejössz kellő rálátás nélkül, de te majd megmondod, hogy ki hogy tesztelje a GPS-t, mert a fixálással szerinted nincs gond, viszont téged a 100km-es navigálás érdekel, ezért nehogymár a fixálási idővel teszteljék a GPS-t...
Amit utána írtál, azzal már egyet értek, csak az eredeti hozzászólásnak más volt a tartalma.
Viszont a javaslatom továbbra is áll.(#41420) alexw801: nem teljesen általánosított, és ha jársz más külföldi fórumokra is, akkor te is tudnád, hogy annyira nem egyedi ez a hiba. (persze a másik 20 mellett ami még előszokott fordulni..)
-
madrac
senior tag
Akkor nagyon rosszul tudod, mert bőven vannak olyan példányok amiknél már a fixálás is nehézkes. Innentől kezdve pedig túl sok jót nem lehet elvárni a GPS érzékenységétől, használhatóságától, pontosságától se.
Egyébként meg nem mindenki navigálásra, meg sportolásra használja a GPS-t, tudom ez is új infó. Hanem sokkal fontosabb, hogy gyorsan pozicionáljon..
Vedd meg azt az Xperia-t, ha minden benne van ami neked kell és olcsó is! Mindenki jobban jár! -
madrac
senior tag
válasz
instantwater #41157 üzenetére
Gyorsan változik hogy épp mibe vagy szerelmes. Az elmúlt 1 hétben már a 2. telefonból ábrándulsz ki amiért előtte odáig voltál meg vissza, sőt reklámozod is az aláírásodban.. Szerintem vegyél mostmár egy samsung-ot és akkor vége lesz a vergődésnek!
-
madrac
senior tag
Én Sonyt biztos nem vennék. Egyszer már befürödtem a Live Walkman rossz (mély, érthetetlen hangja van a a másik félnek) hívó beszédhangjával, ráadásul egy hírhedten tróger cég végzi a hivatalos garancia ügyintézését a márkának. Úgyanúgy ahogy a telenornál se a vásárló az első... Persze nem azt mondom, hogy a kínaiakkal biztos jobban jár az ember, de azért az ember a saját rossz tapasztalatát nagyon megjegyzi.
Ráadásul több éves hűséget kötni egy hazai túlárazott márkáért... nagyon rosszul hangzik. -
madrac
senior tag
válasz
FlickAir #39607 üzenetére
Ezekkel az általánosságokkal egyetértek, azonban, ha valakinek nem hozza az elvárható szintet pl. ez a része a telónak, pláne, ha másoknak meg jó, akkor az garanciális kérdés kell hogy legyen. Sajnos az is közhely, hogy ezeknél a telóknál nagy a minőségbeli szórás, ill. elképzelhető típushiba is. Ha ilyen 50 métereket téved, másik utcába tesz, az szerintem nem elfogadható. Pont az lenne a lényeg, hogy elég pontosan mutasson pozíciót. Senki sem vár el cm pontosságot.
Azért a 3-5 perc műhold fix elég rossz eredmény... -
madrac
senior tag
válasz
csonkadavid #39568 üzenetére
Azért nem látod, mert nincs benne gomb háttérvilágítás.
(#39590) FlickAir: vicces, hogy van akinek már az se elvárás, hogy pontos legyen a gps a telóban
A tökéletes naiv vásárló akinek nincsenek igényei, és sose reklamál, mert azt hiszi hogy minden jól működik amit kap
Gondolom a telók fényképezőjéről is ugyanez a véleményed, mindegy milyet, csak csináljon valami képet, hisz ez egy teló..
Ha az embernek ennyire nincsenek igényei, és nem tudja megállapítani azt se hogy valami jó-e vagy sem, vagy nem is érdekli, annak semmi szüksége sincs új telót venni szvsz. De ezzel nincs is baj addig, amíg a másikat nem akarja meggyőzni arról, hogy "jóvanazúgy"...
-
madrac
senior tag
válasz
fateless #39140 üzenetére
Nem is értem ezt az idegenkedést.
Hisz már az előző N002 típusról is lehet találni a neten épkézláb tesztet(nem sebtiben készített unboxing jutyúb videóra gondolok), pedig gondolom az se mai darab. Nem lehet tudni róla szinte semmit. Ne adj isten több embernek lenne ilyenje, hitelesebb és szélesebb tapasztalattal. -
madrac
senior tag
válasz
instantwater #38650 üzenetére
ugyanaz mintha másik romot raknál fel szerintem, tehát meg kell maradnia az imei-nek. a rendszer partíció és a kernel kell, más már bekavarhat. valamelyikben lehet a megoldás. de az elég gyanús, ha ugyanaz a rom van fent neked is mint másnak, és másnál ez megoldotta a problémát.. magyar tulajoktól is lehetne érdeklődni, az talán biztosabb.
-
madrac
senior tag
válasz
instantwater #38644 üzenetére
Az jó.. persze azt ott sajnos nem írta, hogy pontosan melyik rom oldotta meg.
És ezt a romot még nem próbáltad?
Eddig is cserélgetted a romokat és megmaradt az imei nem? Mobileuncle tools-ban is lelehet mentetni fájlba az imei-ket, és ha gáz van, akkor visszarakatni, de más programban is lehet kézzel szerkeszteni gondolom. Az eredeti számokat pedig gondolom úgyis tudod. Szerintem más mentését is fellehet rakni amiben csak a rendszer blokk van benne és egyezik a méretük. Mást nem kell cserélni.
-
madrac
senior tag
válasz
instantwater #38642 üzenetére
google:
The famous "return button" problem
The ZTE V987 is also known for an not so good thing: The "return button problem", or in other words, too sensitive to touch, so that would make the "back" button activate without directly touching it. Quite annoying.My phone had that problem on earlier software, but the good news is that after I have upgraded to a 3.20 based ROM, the problem is gone! So it seems that it was a software problem after all.
I need to say, that my phone is from the 2013.03 production or "second lot".
-
madrac
senior tag
válasz
gipsztigris #38095 üzenetére
Ez így van, minden márkánál kilehet fogni, mint ahogy volt is rá példa, viszont az is tény hogy vannak jobban és kevésbé jobban sikerült típusok. Mivel sajnos elég nehéz lenne egy közös adatbázis létrehozása amiben hitelesen osztályozni lehetne a különböző részegységeket, marad az önálló kutatómunka Persze ahol meg a gps jó, ott meg más dolgokkal van gond. Sajnos nincs igazi best buy teló.
Igen, sokan nincsenek is tisztában, hogy azért elég nagy különbségek lehetnek, de a legtöbben elfogadják úgy ahogy van, vagy fel se tűnik nekik, nem foglalkoztatja őket. Vannak akik érzelmi oldalról vagy meggyőződésből közelítenek ehhez. Szoftveresen megoldások az igazi problémákat pedig úgyse oldják meg. -
madrac
senior tag
válasz
Atomcsirke #38059 üzenetére
MTK-nál elég általános ez a probléma, ill. inkább lehet hogy helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy a kínai telóknál. Nem tudom, hogy ez az MTK miatt van-e egyáltalán. Nagy lehet a szórás ugyanazon készülékek között is (valószínűleg nagyobb mint a nagy nyugati márkáknál), de van különbség az egyes márkák, típusok között is. Vannak olyanok amik általában is gyengék, de vannak jobbak. Mindig ugyanazt az eljárást szokták tanácsolni rá. Lehet hogy köze van ahhoz is, hogy kínában letesztelik a gps-t is, és az ottani holdakat megjegyezve, itt már azt se tudja hol van... Olvasni olyat is hogy valaki párszáz kilométerrel odébb kapcsolta be a gps-t, és már nem talált jelet.. Mindenképp különbséget kell tenni az AGPS-es és mindenféle segítő technikával történő gps teljesítmény/teszt, és az azok nélküli valódi teljesítmény között. Nyilván külföldön az utóbbi a mérvadó, és abszolút nem számít hogy internettel 20mp alatt meglenne a jel.
-
madrac
senior tag
válasz
b0bcat #37606 üzenetére
De, sajnos ez szériahiba a v987-nél. Sok helyen lehet olvasni, sőt videó is van róla. Ahogy a videón is látszik, igazából nem a hátlappal van probléma szerintem, mert az túl egyszerű lenne, hanem a főpanel és a kijelző illesztése között. Nem is értettem azt a véleményt hogy valaki szerint ez példás összeszerelés minőséget jelent..
videjó -
madrac
senior tag
A leírásból ez nem derül ki, a fotón pedig nem látszik hogy nem egy tokban van a soc és a gps chip. Ez csak neked bizonyíték..
Ajánlom olvasgatni: www.mediatek.com/_en/01_products/04_pro.php?sn=1081Best-in-class MediaTek Technology
Integrated leading 4-in-1 connectivity combo, providing 802.11n Wi-Fi, BT4.0, GPS and FM radioÉs légyszi mutass egy mtk 6589-es telót amiben bizonyíthatóan nem 6628 van. Köszi!
-
madrac
senior tag
válasz
sasa311 #37086 üzenetére
Ez nem hit kérdése. Csak jó lenne tisztán látni, ahelyett hogy kitaláljuk hogy van, és ezt tényként közöljük.
Azóta se láttam olyan fotót ahol külön chip-ként lenne rajta. A méret és a költséghatékonyság elég nyomós indok lenne amellett, hogy egybe integrálják. MTK6589-et se láttam mással csak 6628-al. Érdekes módon ezek nem szoktak keveredni.. -
madrac
senior tag
válasz
CoolBoy323 #36997 üzenetére
Ezt alá is tudod támasztani valamivel? Mert mindenhol azt írják a neten, hogy bele van integrálva a soc-ba a gps chip, hiába hívják 6628-nak. Nem véletlen, hogy minden telóban ez van.
-
madrac
senior tag
Ugyan... mindig úgy kell utánuk menni, és kihúzni belőlük az információt, ha egyáltalán sikerül. Nem hogy maguktól írjanak. Ilyenek.
Mondjuk elég merész dolognak tartom, ha megbeszélés nélkül visszaküld valaki készüléket, mert ki tudja utána hogy mit fognak csinálni.. de ha egyértelmű a dolog, akkor oké. Főleg, ha ennyire nehezen lehet velük kommunikálni. Remélem tracking-el küldted. Amint azt látni, hogy odaért, baszogatni kell őket, mert ők biztos nem fognak megkeresni. Illetve nem árthat, ha legalább előre jelzi az ember, hogy ezért meg azért visszaküldi.. -
madrac
senior tag
válasz
grizlisandor #35616 üzenetére
Elhiszem, de most az a fontos, hogy mit írnak, vagy ami a valóság? Kínai barátaink nem a hiteles tájékoztatásról híresek. Ezért az a biztos ha jobban utánanéz az ember.
-
madrac
senior tag
Azért a ZTE v987-nél se mindig tökéletes az összeszerelés minősége, és úgy hallom nem is egyedi az ilyen jellegű probléma: [videjó] ,ja a hangot kapcsoljátok be hozzá, mert az a lényeg.
-
madrac
senior tag
válasz
grizlisandor #35400 üzenetére
16GB-os Thl W8-on kapásból 4.2.1 van, a kisebb tárhelyeseket most nem tudom hirtelen h lehet-e frissíteni nagyobbra, de több mint valószínű hogy már azokra is van. Érdemes jobban utánanézni.
Anyaghasználatra itt biztos nem lehet panasz, maximum annyi, hogy a zongora lakk csúszós lehet. Fehérről tudok nyilatkozni. -
madrac
senior tag
válasz
BullZeye #35217 üzenetére
Ilyet se hallottam még, hogy valakinek az 5" az túl pici telefonnak
Nekem zsebben hordásra és egykezes használatra ez a méret már határeset, és nincs kis kezem.
Ha ilyen igényei vannak az embernek, akkor otthoni használatra talán jobb lenne egy plusz tablet mondjuk 10"-es kijelzővel. -
madrac
senior tag
válasz
fotosjani #35138 üzenetére
Nekem a fő szempontok ilyen téren, hogy ne legyen homályosak (az külön érdekes ha csak a fotó egyik része ilyen), életlenek a képek, a fotón legyenek rajta a részletek is, ne legyen elmosott, és erős fénynél azért ne égjenek be durván. Ezek elrontják az egész képet.
Nem mondom, hogy olyan pocsék fotókat készít az UMI, de mobilos szinthez képest átlag alattinak értékelném. Egyik fotóra se tudnám mondani, hogy - na ez elég korrekt minden szempontból.. - , ami azért magáért beszél. Erős kompromisszumokkal ellehet fogadni, ha valakinek ez egyáltalán nem fontos.
Nem vagyok egy fotós megszállott (pláne ha külön kell cipelni), ha egy szintet tud hozni a mobil is, akkor az nekem már elég, és mindig kéznél van. Egy fényképezőgépet sose fognak kiváltani, ha ugyanazt a minőséget várja el valaki tőle. Komolyabb célokra természetesen célgépet kell vinni.
Az árakra pedig írtam valamit az előző hsz-emben.. ha a 75e forintos eltúlzott árból levonnánk az áfát, adókat, a support költséget, a márka plusz költségét, és a visszaélést a belpiaci erőfölényükkel, akkor ugyanannyiba kerülne mint egy hasonló kínai telefon. Na jó, legyen +5$ a kamera miatt. Egyáltalán nem tartom reálisnak, hogy egy több éves, 2 magos, kisebb kijelzős telót még mindig 75-ért vesztegetnek itthon.(#35158) BullZeye: ha jól néztem csak az Iocean X7-ben és a Jiayu G4-ben gyroscope
-
madrac
senior tag
válasz
fotosjani #35121 üzenetére
Mondok én többet is, Sonyericsson K750i
, Samsung galaxy S Advance, Samsung galaxy SII, Sony xperia S, Zte V987, Sony Ericsson Live with Walkman. De nyilván ennél sokkal több van ami szintén tud elfogadható fotókat készíteni, és nem új prémium kategóriás teló 150.000-ért, pláne nem 4 magos, 5 inches ips kijelzővel. A kamera is fejlődhetne, és nem feltétlenül visszafelé. Nem mindenkinek lényegtelen ez a fícsör. Gondolom azért van ez így, mert ezen is spórolnak vagy fél dollárt, az igényes célközönségnek meg úgyis mindegy, egyébként is csak a megapixelt nézik, ha nézik. Csak akarat kérdése a gyártók részéről. Azt pedig tudjuk, hogy a hazai nagy márkák nem azért kerülnek annyiba, mert drágább lenne az előállításuk..
-
madrac
senior tag
Igazán érett személyiségre vall, ha tiszteletben tartod a másik véleményét, ahelyett hogy személyeskednél.
Attól, hogy volt egy sikeres készülékcseréd, még ugyanúgy fenn áll amit a 2 rendszerről gondolok, hiába erőszakoskodsz. Teljesen más a két rendszer. A paypal csak bizonyos szélsőséges esetekben véd, és semmiféle garanciát nem ad, ha a vásárlónak minőségbeli kifogása van, nem hogy pénzt vissza. Az már más dolog, ha mégis sikerül ezt elérni rajtuk keresztül, de erre nem lehet számítani. Jópáran vásároltak már szerintem Alin is, és nem olvastam egyszer se olyat hogy valakit átbasztak volna, vagy nem térítették volna vissza a pénzét, akár kínai az oldal, akár nem. Paypalon nem igazán teheted meg, hogy minőségbeli kifogás miatt kapásból visszaküldöd azt, és egyből visszakéred/visszakapod a pénzedet. Futhatsz utána.(#35099) fotosjani: Azért egy alap színvonalat csak elvárhat az ember ebben az árkategóriában is, ugyanúgy ahogy a többi paraméterrel kapcsolatban már nem szokott ilyen gond lenni. Kijelző, proci, memória, stb. Az már külön gáz, ha egy 150 ezres készülék is tré fotókat készít, de ez már legyen az ő gondjuk. Ez nem jelent semmit, hisz sokkal olcsóbb készülékek is képesek voltak már ennél sokkal jobb fotókat készíteni. Minden készülékkel lehet rossz fotókat is készíteni, de ha (majdnem) az összes rossz minőségű, az elég gáz.
-
madrac
senior tag
Az baromság, hogy nem hiszed el, hogy ez nem így működik. Kötve hiszem, hogy nyomós indok nélkül visszalehetne küldeni minideal-nek, nekem volt problémám, és még csak nem is reagáltak rá, pedig többször, több helyen is rákérdeztem, hogy akkor tudnak-e segíteni! Pláne nem a pénzt fogják visszaadni valószínűleg. Aliexpress-en pedig oda van írva a Return Policy-ba feketén-fehéren, továbbá, ha jól tudom, akkor ott addig nem is kapja meg az eladó a pénzét amíg a vásárló nem jelzi, hogy minden oké. Ezáltal sokkal jobban véve van.
Minideal-nél és máshol pedig, vagy zöldágra vergődsz az eladóval, vagy lehet vitatkozni a paypal-nál, és az se garancia hogy a pénzedet visszaadják. -
madrac
senior tag
Sajnos ez így szokott lenni. Ha valaki megalapozott kritikát mer megfogalmazni, valamiért rögtön többet megpróbálják meggyőzni arról hogy nincs igaza, ne adj isten ki is oktatják, azok is akiknek nem is fontos az adott funkció. Lehet hogy ez már érzelmi alapon működik náluk. A legbutább indoknak tartom azt a sablonos és üres indoklást ami mindig elszokott hangzani, hogy ennyiért, meg egy telefontól az ember ne várjon semmit, mert ez nem tükörreflexes fényképezőgép. Igaz még senki se ismert olyat aki ezt a minőséget várta volna el, de ez már mellékes. A hangulatkeltésen van a lényeg. Fel se tűnik sokaknak, hogy számos esetben ez nem hogy javulás a korábbi telefonok minőséghez képest, inkább erős minőségbeli visszalépés. Az elég tré kategória ahol foltokban homályos kép, erősebb fénynél rendesen bevan égve, nem is beszélve arról hogy nem sok részlet van rajtuk úgy egyébként se. Sajnos általában ilyenek ezek a kínai kamerák, talán a ZTE ami üdítő kivétel, de meg is kérik az árát a többihez képest. Milyen érdekes, hogy ugyanakkora méretben néhány gyártó mégis képes elég jó kamerát belerakni a készülékbe, akkor nem értem miről beszélünk. De persze, ha a túlnyomó többségnek bármi megteszi, akkor ők se érzik szükségét, hogy e téren is elölrébb kellene lépniük.
-
madrac
senior tag
válasz
laca112 #33946 üzenetére
Helló,
Az se biztos, hogy rögtön fel is adják! Nyaggatni kell őket állandóan.
Én úgy kaptam minideal-től a telót, hogy az egyik akku rossz volt, és hosszas huzavona után ígérték csak meg, hogy küldenek egy másikat. Aznap jött tőlük egy email, hogy sorry, de nincs raktáron, majd 2 nap múlva. Ezután eltelt több mint 1 hét mikor rákérdeztem az oldalukról írt üzenetben, hogy akkor mi van, feladták akkor? Mert semmi infót nem kaptam azóta tőlük. Meg még más problémákat is bele írtam az üzenetbe (gyengébb gps, piros kamera fotók). Erre 3 nap alatt se válaszoltak. Utána Skype-on húztam ki kínkeservesen Tony-ból, hogy most adták fel a legutóbbi vasárnap... Hálistennek ezután 1,5 hét alatt ide is ért HK postával. Többi problémára azóta se kaptam választ tőlük, hiába kérdeztem skype-on is és honlapról küldött üzenetben is... -
madrac
senior tag
Abban az esetben, ha valaki nem követi a topikot, én pedig a keresőt ajánlanám. Sokkal többet elmond mint a táblázat, ezt fölösleges tagadni. fPApi-nak is ajánlanám. Nem én találtam ki ezeket a dolgokat csak olvasni kell mások tapasztalatait is, ill. körül kellene nézni. Szerintem tök fölösleges ezen még továbbra is rugózni, mert elég fura hogy van néhány ember aki szemellenzős módon körömszakadtáig mégis azt bizonygatja hogy teljesen megbízható boltok, csak mert nekik nem volt velük gondja. A topikból, az emberek tapasztalatai alapján úgy jön le hogy azért több gond van velük mint mondjuk a minideal-el, ezért nálam biztos nem a nyugodt szívvel ajánlható boltok között van, mint ahogy az valamiért az összefoglalóban mégis így szerepel. Pont. Örülnék ha tiszteletben tartanánk egymás véleményét, és ezt üzenem a többieknek is. Ahelyett hogy nyilvánosan keltik a hangulatot.
-
madrac
senior tag
válasz
#40993792 #28572 üzenetére
Hogy is? Én pedig nem írhatom le normálisan a sajátomat tények alapján, csak mert az neked vagy másoknak valamiért nem tetszik, mert nekik jók a tapasztalataik? Azért ez elég érdekes, hogy van aki emiatt szúrja le a másikat, mert olyan nem létezhet hogy elég sokaknak problémájuk van ezekkel a boltokkal. Nem én használom fel a topikot a saját céljaimra.. a hangulatkeltés helyett a privát mondandót pedig nyugodtan írhatod privátba, és nem a topikba. Köszönöm a pártatlanságodat..
-
madrac
senior tag
válasz
tboy93 #28567 üzenetére
Elnézést, akkor tényleg ajánlott, hisz egy ember 3 rendelése alapján már valóban meglehet ítélni egy bolt megbízhatóságát. Nyilván azoknak is ez a véleménye akiknek gondjuk adódott velük, de az biztos az ő hibájuk volt, nem a bolté...
dReFiX: szerintem pedig pont az lenne jó, ha valaki nem csak a saját tapasztalata alapján ítélné meg egy bolt megbízhatóságát.
-
madrac
senior tag
Nem tudom ki milyen százalékot kap a boltoktól a reklámért, de azért nagyon nem mindegy szerintem, hogy milyen arányban vannak problémák egy bolttal. Elég szomorú, ha egy boltnál elég nagy ez az arány, mégis ajánlják azt. Nyilvánvaló hogy az nem jelent semmit, hogy xy épp egybe megkapta a telefonját, de azért fenn hangon hirdeti, hogy igenis milyen megbízható az adott bolt..
-
madrac
senior tag
tmallbox-al, pandawill-el elég sokaknak adódott gondja, ezért nem értem miért van az összefoglalóban a megbízható, ajánlott boltok között.
-
madrac
senior tag
válasz
peter76bp #26967 üzenetére
Kösz az infót, király vagy!
Majdnem rendeltem egy 8 gigásat a spemall-tól, csak mint kiderült a 230 USD-s árhoz még rájön egy 18 USD-s shipping fee, hiába írják a terméklistában mindenre hogy free shipping.. azért valami kedvezményt adtak volna végül (vagy free CN postával tracking number nélkül 25-35 working day-el..), és 1-2 ajándékot, de még úgy is elég drága lett volna, ahhoz képest hogy a 4GB-s már megvan 202-ből postával
-
madrac
senior tag
Úgy néz ki találtam egy Thl W8 vs W8+ antutus videót, de nem tudom mennyire hasznos, hiteles, mert pontszámban hasonlót kapott a kettő (igaz ezen belül a GPU részében nagyobb a különbség), de ami igazán érdekes volt számomra, hogy a 3D grafikai játék teszteknél a sok katonásban a + 54fps-el ment, a sima pedig csak 30-al, az utána lévő éjszakai effektesben pedig a sima hozott sokkal nagyobb fps-eseket.
-
madrac
senior tag
válasz
mrkatona #26039 üzenetére
Pedig más fotókon is látni, hogy tök rózsaszín képeket lő legtöbbször, és nem is valami éles. Erre azért számítani kell a W8-nál sajnos.
A videókkal kapcsolatban én is úgy vettem észre hogy amit ezek a telók csinálnak az nem folyamatos, és majdhogynem szemmel meglehet számolni az fps-eket. Nem tudom hogy ennek oka esetleg a lassú sd kártya, vagy csalnak az fps-el, vagy egyéb..
-
madrac
senior tag
válasz
Depression #26026 üzenetére
Ugyan, csak 4-en írták be 1 nap alatt, hogy megrendelték, mert hirtelen rájöttek, hogy ez a best buy
Ismeretlen márkát, típust kevesen mernek bevállalni. Lassan a minideal-nél már külön konténert küldenek magyarországra a W8-akkal
Pedig a kamerája nem egy matyóhímzés, a memóriája pedig sovány. -
madrac
senior tag
válasz
cappa72 #25976 üzenetére
Én arra lennék most a legjobban kíváncsi, hogy mennyivel lassabb az FHD-s + verzió. Youtube-on van összehasonlító videó, és ott azt látni, hogy a + kijelzője még részletesebb és még nagyobb a fényereje. Viszont ha jól olvastam 2 nap helyett így csak 1-et bír akksi ügyileg.
Az azért elég elég nagy disznóság, hogy a 8 gigás hd-t már nem gyártják. Gondolom úgy voltak vele, hogy a 4 gigásat még olcsóbban tudják adni, akinek sok memória kell, az pedig vegyen +-t.
Szóval lehet dilemmázni. -
madrac
senior tag
Én a Thl W8 és W8+ közti különbséget néztem FHD-vel kapcsolatban, és érdekes, hogy a különböző videókban a W8+ egyik antutuval 8000 pontot dobott, másikkal meg 12K-t.. Nekem van egy olyan gyanúm, hogy a 8K reálisabb. Azért nagyon nem mindegy, hogy majd 2x annyi pixelt kell-e mozgatni ugyanazokkal az erőforrásokkal vagy sem. Mindenesetre böngészéshez is jól jönne a nagyobb felbontás, nem csak játékhoz. Ugyanakkor, az se lehet mindegy, hogy 1 vagy 2 napot bír ki egy feltöltéssel.
-
madrac
senior tag
válasz
sasa311 #19626 üzenetére
Egy szóval nem írtam, hogy pl az YG3 kijelzője, vagy más panel rossz lenne, nem kell a flame keltés.
Még annyit fűznék hozzá hogy a P-ben lévő RGBW kijelző panel konkrétan a Sony saját technológiája, a kínaiba pedig nyilván a jól bevált tucat alkatrészek kerülnek, amikből hegyek vannak raktáron és olcsó. Nyilván ez is meglátszik az árakon. Azért az visszaüthetne, ha a kínaiak minden jogvédett technológiát ellopnának a nyugati cégektől, és elárasztanák vele a piacot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Nintendo Switch
- Linux kezdőknek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Philips LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest