- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hű, régen volt béhúsznap.
Pont ez jutott eszembe nekem is!
(#119428) pattantyu: Ugyan Sanyesz kolléga már megelőzött, pontosan ezt akartam volna Neked is ajánlani: kereső!
A vicc: beírtam, hogy B20, erre mit látok? LINK 4 nappal ezelőtti hsz-odban pont Te írod, hogy milyen paraméterekkel keresel telefont, ott meg kategorikusan leírod, hogy kell a B20... Azért az kicsit furi nekem, hogy nem vagy képben a B20-szal és erre mindenképpen azt tudó telefont keresel...
Amúgy ITT egy hsz, szerintem elég jól összefogja a lényeget.
-
válasz
Asycid #119415 üzenetére
Jó kis leírás lett! Feldobnád pár képpel, szerintem Logout-os blog bejegyzésnek is simán elmenne!
Mondjuk azon jót derültem, hogy mindenki "megszívja" valamivel ezekkel a telókkal... Nálam az Elephone P4000-nek a GPS-ével nincs semmi gáz (legalábbis nem vettem észre), viszont a kamerája olyan szinten sz@r, hogy már leszoktam a fotózásról. (Pedig az előző Amoi-mal ilyen családi és egyéb események alkalmával eszembe sem jutott a Canon S2 IS-t elővenni, minek?)
Annak a 6-os update ígéretnek meg nem biztos, hogy bedőlnék.Sajnos az Elephone-nál sem népszerű az update policy és annak betartása. Pár készülékre jön frissítés, de ahogy néztem, azok is inkább ilyen közösségi megmozdulások.szerk: most olvasok a sorok között, hogy Te is ironikusan fogalmaztál a frissítés kapcsán.
-
-
-
-
-
-
válasz
Sanyesz. #116087 üzenetére
Pedig nem akkora "kunszt"! A másik topic-ban le is írtam...
Oké, csak MT-es SOC-cal müxik, meg kell egy kicsit játszani vele, de azért nem egy NASA-s fellövés.
-
válasz
#73959936 #116003 üzenetére
Ma is B20-as nap lesz!
Összefoglalót olvastam, nem a frekvenciára és a szolgáltatókra vagyok kíváncsi...
Pedig pont ez a lényeg! Magyarországon 3 frekvencián szolgáltatnak 4G-s mobilnetet a szolgáltatók. Namost vidéken inkább a B20-as 4G a jellemző, meg ha jól tudom, akkor pl. a Voda amúgyis inkább a B20-at preferálja mindenhol.
A lényeg a lényeg: ha Vodás vagy, vagy "vidéki", és 4G-s mobilnetet akarsz tolni, akkor fontos, hogy a mobilod tudja a B20-at. Ennyi.
(#116007) Somatom: gyorsabb voltál!
(#116008) kovacsen222: ennyi nem elég?
-
válasz
tibcsi0407 #115776 üzenetére
Ebben igazad is van, csakhogy... Szerintem szinte az egész androidos szisztémára jellemző, hogy elhanyagolják a frissítéseket... A "nagyoknál" is igazából a felső és talán-talán a felső-közép kategóriát nem szokták így "veszni hagyni". Ezek után ezeknél a kínai márkáknál, főleg a belépőszinten hogyan várhatnánk el, hogy "supportáljanak"? Értsd: megvettem az Elephone P4000-met 32e Ft-rt és megmondom őszintén, nem számítok rá, hogy lesz rá 6.0 a mostani 5.1 helyett. Egész egyszerűen nem éri meg a gyártóknak szórakozni vele.
Sajnos aki támogatást szeretne, annak mélyebben kell a zsebébe nyúlni.
-
válasz
tibcsi0407 #115774 üzenetére
Szerintem az nem baj... Sőt, így szinte "összelegózható", hogy kinek, mi a fontos és az alapján kell megvenni a telefont... Pl. tegnap volt hír a Lenovo hasonló beugró készüléke: nem is tűnt rossznak (ha jól rémlik, akkor ujjlenyomat olvasó is volt benne, sztereó hangszóró Dolby támogatással, meg minden), "csak" 2700mAh-s az aksija... Nálam így bukó.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
zolipapa66 #113382 üzenetére
- Triple SIM/microSD card tray
- Dual Micro SIM, Dual Standby???
- Cameras: 13.0MP Sony IMX214 back / 8.0MP front OV
Nem csodálom, hogy a kamera nem lett egy nagy durranás... Hiába a papíron jó érzékelő, ha a "körítést" elcseszik.
-
-
válasz
papsajt89 #112974 üzenetére
A hangminőség problémával nem találkoztam... Azt én is olvastam, hogy egyeseknek halk. Erre meg van a megfelelő megoldás, de az kétségtelen, hogy így "mókolni" kell, azt meg tudom, hogy sokan nem szeretik.
(#112976) janaman01: nálam nincs ilyen erős bevilágítás a képernyőn. Érdekes. A gombsor világítás a középső gombra korlátozódik, egyben az a notification LED is.
-
válasz
Annalena #112949 üzenetére
Meg őszinte.
Viszont nézem az "igényeidet": szerintem egyáltalán nem kérsz sokat. Esetleg az általam is használt Elephone P4000? Ugyan az aksija nem kivehető (bele van ragasztva). A felvevő gomb meg már kiment a divatból szerintem, viszont Gravitybox-szal szerintem az is megoldható. Nézz rá.
-
válasz
papsajt89 #112870 üzenetére
OTG mennyire "muszály"? Ha nem annyira, esetleg nézd meg az Elephone P4000-et. Ugyan a kamerájától nem vagyok elájulva, de ilyen "doksi fényképezésre" szoktam használni én is. (Jelenléti ívet.) A többi mind stimmel.
Ugyan nekem 32 ropi volt Kínából ilyen-olyan kedvezmények miatt, amúgy 40 lett volna.
Más: erre a korábbi "nekem mindenképpen több magos-több ram-os, stb." telefon kell... Hát nem tudom, hogy ezt a "végtelenségig" lehet-e majd csinálni! Én a magam részéről "leragadtam" a 4 magnál, 2GB ram-nál, 720p felbontásnál. Ha valaki nem játszik a telefonon, nem értem, mire kellhet ennél több? Gondolom nem a telefonon fog CAD-ezni? Vagy Photoshop-ozni...
Értem én, hogy ha valaki vesz egy új telefont, akkor az tudjon már többet. Viszont úgy is lehetne nézni, hogy veszek egy új telefont, ami azért kicsivel többet tud, mint az előző, viszont jóval olcsóbban megkapom...
A droid miatti csere meg sajnos alap ebben az Android-os ökoszisztémában. Ha valakit ez zavar, akkor ne kínai telefont vegyen, hanem teszem azt a Sony-tól valamelyik középkategóriás versenyzőt. (Pl. Sony Experia M2: annó kiadták 4.2-vel, aztán csináltak rá 4.4-et, most meg már van rá 5.1-es frissítés.) 2 év hűséggel meg lehetett venni valami 50eFt-t a magenta szolgáltatónál... (Mondjuk nem dual sim-es.)
-
-
-
Profit növelés? Az hogy kihagynak egy gagyi 10 forintos panelt egy gombsorral?
Pedig de. Egyszerű matek! 10Ft, amivel kevesebbet kell rákölteniük az alkatrészekre, arról nem is beszélve, hogy a gyártás folyamata is egyszerűbb, olcsóbb (1-2Ft-tal), közben ugyanazon az áron adják el azt az X ezer darab telefont...
-
A korábbi Zuk-os, Barkas-os név mizzériára: LINK
-
válasz
beers #111219 üzenetére
Hát azért ezzel vitába szállnék... Eleve olcsóbb volt, sőt, a Gearbest a Kingzone-os átverés miatt 8e Ft-nyi dollárt vissza is adott, így nekem áfával-kottával-stb.-vel megállt 32 dodóba.
Miközben az aksi min. 4000mAh-s, a hátsó hangszóró jó hangos, ezen már eleve 5.1 van... A kamera rész meg szépen el van sülyesztve a hátlapba=nem kell aggódnom hogy összekaristolódik a lencsét védő plexi...
Az egyetlen közös pont: ugyanolyan agyoninterpolált képet csinál, mint a Kingzone is... Eszem megáll, hogy akkor mi a francért nem hagyják 5, 8 MPx-esnek. Oszt csókolom.
-
Gyakorlatilag ua-t tudom javasolni, mint aytukabozs kolléga: óvatosan! Ugyan engem nem ért akkora traumaként, de a P4000-t még a presale-es téma alatt MT6735 soc-kal hirdették. (Még az Elephone hivatalos oldalán is ez szerepelt, tehát nem a webshoposok hazudtak, ők is rosszul tudták.) Mire a termék a kézbe került, addigra már "csak" MT6735p lett belőle... (Végülis csak 1.3GHz helyett 1GHz a csúcs, amin ketyegni tud. Szóval teljesen korrektül fut a droid, de állítólag a komolyabb 3D-s játékokon már látszódik, hogy nem annyira acélos a proci.)
-
-
Érdemes lehet még az Elephone hivatalos fórumán is nézelődni... Én Elephone P4000 tulajdonosként egyelőre nem vagyok hanyatt esve a gyártói support-tól. Eddig egy javított rom került ki, bár a gyáritól nem tudom, mennyivel lett jobb, lévén azt kb. 10 percig használtam, aztán még mielőtt nagyon belaknám, gyorsan felraktam az újat. (Az meg, hogy eddig "csak" 1 rom jött, igazából nem biztos, hogy nagyon mérvadó, hisz maga a telefon típus is valahogy a nyáron lett elérhető a boltokban, ráadásul ez az alsó-középkagóriában versenyzik, szóval nagy supportja gondolom nem is lesz.)
A készülék maga jól összerakott, bár nagyon érződik a műanyag használata. Ráadásul nem találtam rá szilikon tokot sem, az meg kellene...
Szoftveresen alapvetően nincs gond. Igazából amit gondnak látok, az a neten utána olvasva az 5-ös droid hibája lehet: az otthoni wifi hatósugarából kimenve, majd vissza, nem tud IP címet kérni magának, ezáltal nincs is net rajta. Ha kikapcsolom, majd vissza a wifi-t, akkor működik tovább.
szerk: mondjuk az más kérdés, hogy Te az M2-vel szemezel, arról értelem szerűen nem tudok nyilatkozni.
-
-
-
válasz
rebellis51 #110917 üzenetére
Figyi! Idetévedsz ebbe a topicba, felteszel egy kérdést, amire feltételezem választ szerettél volna. Ezek után reagálsz egy totál másik témában utazó kolléga hozzászólására, mintha azt Neked címezte volna... Ezt én szóvá mertem tenni, lévén értetlenül álltam a dolog előtt. Elnézésedet kérem. Nem lebaszás akart lenni, csak eléggé furán jött ki a dolog.
További jó fórumozást kívánok Neked.
-
válasz
rebellis51 #110877 üzenetére
Nem is a Te hsz-ra reagált... Ráadásul az eredeti hsz-ban még javításban utaztál, most meg már egy új beszerzéséről lenne szó?
-
-
válasz
cappa72 #110812 üzenetére
Hát igen, ez egy ilyen termékekkel foglalkozó oldalon cinkes kicsit...
Mondjuk egy laikustól inkább "elnézi" az ember. (Kollégámmal volt egyszer egy ilyen vitám, hogy vettek egy 4 magos, magonként 2GHz-es Intel procis asztali gépet. Aztán össze is jött a matek: most 8GHz-es a gépben a proci. Hiába magyaráztam, hogy a magonkénti 2GHz-től nem lesz 8GHz-es a procc... Aztán inkább ráhagytam... Hogy is van a mondás? Hülyével vitatkozni, vagy kutyával táncolni? Valami ilyesmi.
)
szerk: gyors gúglival mit találtam: "Hülyével vitatkozni olyan ,mint galambbal sakkozni. Feldönti a bábukat , leszarja a táblát és a végén azt hiszi ,hogy ő győzött." Aranyos.
-
-
válasz
Turbobacsi #110725 üzenetére
Veszek is vagy kettőt. Nehogy már elkapkodják előlem!
-
-
-
válasz
New Bluestar #110291 üzenetére
Naked Eye 3D = "puszta szemmel" (látható) 3D
Gondolom.
(#110290) Ájvé: ez igaz, az xvid már valóban tiltott.Nos ahogy írod is, vannak még sima SD felbontású cuccok, viszont X264-gyel, MKV-MP4.
-
Ő meg pont azt írja, hogy nem kell a fHD-s kijelző, mert azon már csak a DVD és BluRay source-os filmek a nézhetőek, azokkal viszont gyorsan betelik az SD kártya és különben is leszívja az aksit.
Ezért inkább elegendő a kisebb kijelző felbontás és az arra is megfelelő XviD-es filmek (gondolom AVI-ról beszélünk).
(#110286) nyuszi123456: ez egyébként egy eléggé "érzékeny" téma itt a topicban. Keress rá, hogy "egérmozi". A magam részéről látom ennek a létjogosultságát, lévén ha valaki naponta órákat ingázik melóba és haza, akkor értelmesen is eltölthetné az idejét. (A Facebook-ot nem sorolom ide.
)
-
-
-
-
válasz
GIJoe #109772 üzenetére
Most nem védeni akarom a "kicsikémet", de ez szinte egy-az-egyben az Elephone P4000, csak "hazugságok" nélkül. (Na jó, az aksit és a kijelzőt eleve nem nézem.)
Viszont ez nagyon korrekt stílus:
Back camera 8.0MP(interpolated 13.0MP) back camera with dual flashlight and auto focus, support panorama, multi angle view, face beauty, smile shot, HDR
Front camera 5.0MP(interpolated 8.0MP) front cameraEzt (mármint a kamerát) nagyon elcseszték az Elephone-nál. Viszont már most 130 dodó... (Ha valakinek nem kell az 5,5"...)
-
-
válasz
janakbacsi #109580 üzenetére
Huh, hát ha ezt így kérdezned kell, akkor először olvass utána ennek az SPFT-os Android besütős dolognak, mert könnyen még nagyobb baj lehet a telefonnal! ITT egy felületes szösszenet a billentyűzetemből, de kis kereséssel könnyen találsz ettől frissebbeket is.
-
válasz
janakbacsi #109578 üzenetére
Az jó! Akkor még ad életjelet.
A preloader driver-t felraktad? (Az a baj, hogy amikor rátolod, akkor az Eszközkezelőben is csak pár pillanatra tűnik fel az a Preloader-es eszköz. Gyorsan kell ráklikkelni, hogy "nyitva maradjon" az ablak és a driver-rel meg tudd etetni.)
szerk: milyen Win? (10-es alatt le kell tiltani még a driver MS-os aláírási ellenőrzését is.)
-
válasz
janakbacsi #109573 üzenetére
Aksi nélkül a számítógépre dugva nem pittyeg a Windows, hogy új hardware-t talált? Ha nem, akkor lehet tégla a telefon.
-
-
válasz
#79335424 #109491 üzenetére
Ezt én mind értem, csakhogy annyi a bajom ezzel, hogy itt a telefonok energia éhsége több oldalú:
- SOC
- kommunikációs modulok
- kijelzőNamost hogy a SOC egyre energiatakarékosabb, az rendben is van. Mit csinálsz a többivel? Főleg, hogy ha nem megy a kijelző, akkor nem látod, mit ír ki. (Pl. a kolléganőm HTC One-ja is elketyeghetne egy töltéssel 2-3 napot, csakhogy ebook-okat olvas a drágám...)
-
-
válasz
#79335424 #109485 üzenetére
Szerintem arra a gondolt a kolléga, hogy évek óta jelentgetnek be mindenféle "breakthrough" aksi technológiát, csak sajna eddig még nem jött ezekből semmi a hétköznapi életbe...
Gyakorlatilag még mindig az a nagy "megoldás", hogy tesznek a telefonba 3000-4000-es aksit, meg mellé csapnak valami szuperül hangzó gyorstöltési eljárást. Vagy marad a 2000-es aksi és a napi töltés...
-
válasz
Surda- #109425 üzenetére
Nekem is megjött az Elephone P4000-em a Gearbest-től... (Sajnos az SG Post-tal küldték, így kicsivel több lett, mint 1 hónap mire a kezembe került.)
Amúgy eléggé korrekt bandának tűnik: az előző Kingzone-om kapcsán volt némi átszitázás, meg konstrukciós hiba, elkezdtem Nekik "sírni", kaptam 35$ jóváírást, plusz a Kingzone vásárlásáért kaptam ilyen levásárolható pontokat is... Aztán az sem zavarta őket, hogy ezeket a "kuponokat" összevontam. A P4000 vége valami 10 ropival volt kevesebb, mint amit eredetileg számoltam.
-
válasz
LantosBerry8 #109373 üzenetére
Azért jelenteni jelent az valamit, csak páran túlzásba viszik az értelmezését.
Maradjunk annyiban, hogy viszonyítási alapnak azért elmegy.
-
-
Nem tudom, volt-e... Előre telepített kémprogramokat találtak kínai mobilokon
-
válasz
Lecs@ #109310 üzenetére
Szerintem elbeszéltek egymás mellett: olvasd, hogy mire válaszolt a kolléga...
GIJoe: 2200mAhas akkuval gyakran töltőn lesz, meglátásom szerint.
Erre ment KamuMazsola válasza: Ahhoz, hogy a mai telók kibírjanak két napot jóval nagyobb akku kellene. Szerintem esténként töltőre kell tenni ezt is, mint a többit.
És valóban, aki kicsit aktívabban nyomkodja, annak egy 2000-es aksi naponta töltőre kívánkozik. Én eléggé light-osan nyomom, a 2000 körüli aksikkal elvoltam 2-2,5 napot.
szerk: gyakorlatilag Te is ezt írod: Utolsó telóim 3000 mAh - s , vagy nagyobb akkuval voltak,
Persze, hogy elvoltál velük 2 napot!
-
válasz
instantwater #109217 üzenetére
Nem kevés az 5.1-nek a 2GB ram!
Más: nem spam-elésként, viszont hátha érdekel valakit. Elephone P4000 "first impressions".
-
Az a baj, hogy ahogy elkezdjük az árat lejjebb nyomni, egyre inkább kikerülnek a kosárból a "minőségi" alkatrészek + support. Nem tudom, hogy mennyi a keret, de ez ennyi pénzért nagyon korrekt ajánlatnak tűnik. (Speciel ugyanennyiért "jobbat" csak Kínából tudtam rendelni. Bár a "jobb" jelen esetben relatív, lévén egy Elephone P4000-ről van szó. Amiben jobb: nagyobb kijelző, gyárilag 5.1-es droid, 4400mAh-s aksi, és tudja a B20-as 4G-t is.)
(#109074) tibcsi0407: Várjuk!
-
-
válasz
bul07 #108532 üzenetére
Már állítottam be pár router-t és nem mondanám, hogy a D-Link milyen bonyi lenne. (Idehaza az elsődleges routerem is egy Dir-655).
A TP-Link-nek egészen jó ár/érték arányú gépei vannak, csak a szoftver... Én azzal szoktam kezdeni, hogy megnézem, van-e Gargoyle firmware rá (ez egy OpenWRT fork) és ha van, akkor már pattintom is fel.
-
válasz
RVR400 #108528 üzenetére
+1
De nemcsak a telefonoknál van így! Példa: kollégám meg van róla győződve, hogy a D-Link-nek sz@rok a routerjei... Miért? Megvette a legolcsóbb D-Link (Dir-100) valami 6e Ft-rt. Állandóan fagyizott, meg lassú volt, stb. Kicsit "jobban" körülnézett és vett egy 25e Ft-os Asus-t. Most az a "hitvallása", hogy a D-Link fosch, az Asus meg az Isten. Érdekes.
-
válasz
fudi2002 #108518 üzenetére
Szerintem inkább arról van itt szó, hogy ha már a SOC 64 bites, akkor, hogy "natív" módban (tehát amire tervezték a mérnökök) tudjon futtatni programokat és magát az oprendszert, ahhoz kell minimum a Nyalóka. Kit-Kat-tel gondolom ilyen kompatibilitási módban megy, ami önmagában lehetséges, hogy sem a sebesség, sem a energia fogyasztás végett nem "optimális".
Persze csak találgatok, ha valakinek van jobb ötlete, ne tartsa magában!
-
válasz
#32577792 #108466 üzenetére
Az aksihoz nem tudok mit szólni, de ez a 6735p-s SOC szerintem sok embernek vastagon kielégítő eredményt ad... A most még az SG post-nál lévő Elephone P4000-em is ua.-t tartalmazza. (Oké, ha valaki állandóan ilyen csili-vili 3D-s gammákat tol, annak kevés lehet, de nem mindenki játszik a telefonján.)
-
-
-
válasz
AsusBoy #108293 üzenetére
Én most várom az Elephone P4000-met... Amik így előre kiderültek, azokon nem vagyok meglepődve. (Kis púder volt a SOC kapcsán, lévén nem a MT6735, hanem annak a butított "p"-s variánsa van a készülékben. Plusz a felhasználói visszajelzések alapján eléggé sz@r képeket lő.)
Amúgy nem tudom, konkrétan milyen elvárásaid vannak, de pont 5"-os...
(2GB ram/16GB rom/5" 720p/5.1-es droid.)
-
válasz
gyűrű #108171 üzenetére
A Kingzone egy erősen kerülendő márka! Hazudnak-csalnak, úgy matricázzák az aksikat, ahogy nekik tetszik. Ja és a support egyenlő a nullával.
Annó a Kingzone N3+ -hoz nagyon pozitívan álltam hozzá, aztán 5 hónap kínlódás után sikerült megválnom tőle. Az új tulaj gyakorlatilag csak telefonálásra használja, így igazából csak a 2800mAh-snak matricázott 1800-as aksi ami nem az igazi. (A topicjában szépen végig lehet követni a gondokat. Sajnos.)
Szóval ezt a N5-öt sem ajánlanám senkinek sem.
Akkor már +10$-t hozzácsapva az általam ajánlott Elephone P4000. Ott kevésbé túlzott a gyártó. (LINK)
Eddig "csak" a kamera tűnik átverésnek. (Bár ez is viszonyítási pont kérdése.)
-
-
-
válasz
WOT-H-A-C #107647 üzenetére
Elephone P4000. A 4PDA-n az egyik orosz kolléga "vette a fáradtságot" és írt egy élménybeszámolót. (Az enyém sajnos még Processing státuszban van, remélem a jövő héten postára kerül végre.) LINK (próbálom kicsit összefogni, mert ugye a gúgli fordító eléggé "nyers" eredményt ad.
Hardver és teljesítmény:
Korábban azt ígérték, hogy az 1,3GHz-es MT6735 lesz, azonban a MT6735P került bele, amely az összes magot azonos frekvencián 1GHz-en hajtja. Ezt meg lehet változtatni az új firmware-ben.
Egyszerűbb játékok, mint pl. az Angry Birds normálisan futnak, viszont például az Asphalt 8 csak alacsony beállításokkal.
Irodai programok, HD videó az internetről, programok, stb, rendben vannak, csak a 3D-grafika izzasztja meg.
A 2 GB RAM valós, a rendszer teljes betöltése után 45-50% lefoglalva.
A 16GB ROM-ból a felhasználó által hozzáférhető 11GB.Kijelző:
Nagyszerű a HD kijelző, IPS, 5 pontos érintés érzékelés, pontosan teljesít, érzékenysége jó. (A másik telefonjához képest halványabb a megvilágítás)Kamera:
Annak ellenére, hogy a kameraszenzor Samsung, a telefon által készített képek undorítóak. A részleteket nagyon elmossa, a színek élettelenek. A flash villanó közel azonos minőségű (gondolom az összehasonlításhoz használt saját telefonjához képest). A fényképeket 8MP és 13MP között állíthatjuk, de ez inkább egy 8-as kamera. (Magyarázat: az előző Kingzone telefonomnál is előjött ugyanez: Kínai barátaink a gyárban 13MP-esnek állítják be az igazából 8MP-es kamerát és a fotózás során felinterpolált kép ezért lesz sz@r. Gondolom én.)Hang:
A hangja eléggé hangos. Ez nem csörög, akkor is próbál adni egy kis basszus.Öten is nézhetünk filmeket vele. Elég tisztán szól, a hangereje pedig olyan, hogy a táskában is hallani lehet (mármint a csörgést). Érzésem szerint a rezgő motor is "durva".
Vezeték nélküli hálózatok:
A telefon imseri a 3G-t és a 4G-t (LTE) is. A 3G-re a Kyivstar-nál ráakaszkodott azonnal, a Simcoe-nál a 3G és a 4G is ment. (Ezek gondolom ukrajnai telefonszolgáltatók lehetnek.)
A WiFi csak 2,4 GHz-es. (Utána írt valamit a Speedtest-ről, meg hogy az összehasonlítási alapul szolgáló mostani telója mit tud, vagy mit nem tud sebességben hozni, de nem tiszta.)Akkumulátor:
Az akkumulátor külön figyelmet érdemel.
Komolyan meg lett hajtva: telefon készenléti állapotban 17 óra, 01:08 Vita, 03:00 internetes videó, 01:00 Youtube, 30-40 perc játék és szörfözés az interneten, 1 óra zenehallgatás internetről kikapcsolt képernyővel. A képernyő ideje 05:00 ...
Az akkumulátort 50%-ra sikerült lemerítenem. Ez azt jelenti, hogy a telefon képes hűen szolgálni több mint egy nap, még a legaktívabb felhasználó esetén is. Átlagos használat (30 perc hívás/nap, 1 óra Viber és VKontakte) esetén úgy gondolom, 3 napot elketyeg, minden gond nélkül.
Az eredmények:
Kiváló ár/érték arány. Nagy képernyő, nagy akkumulátor, gyors wifi, szép felület (teljesen használható out of the box), jó hang dinamika és a mikrofon érzékenysége teszi egyértelművé, hogy a 150$-os telefonok között komoly versenytárs ez a készülék.Saját kommentem: először is bocsánat, hogy néhol kénytelen voltam erősen átfogalmazni a szöveget, gondolom a GF-ot nem szükséges bemutatnom senkinek sem.
Egyelőre pozitívan várom a saját készülékemet, a kameránál kicsit meglepődtem (negatív irányban), viszont úgy látszik ez egy trend, amitől nem tudnak elszakadni a kínai barátaink. (Sajnos.) A többi viszont nagyon biztató, remélem ez a készülék tovább lesz hű társam, mint az előző. (A sok kis, apró hibájával 5 hónapig tűrtük egymást.)
-
-
-
válasz
ZTE_luky #107688 üzenetére
Az eddigi telefonjaimat mind azért kellett cserélnem mert elromlottak, átlagba 4 évet bírtak ki.
Nem kötekedésképp, de ha 4 évente cserélsz telefont, akkor az szerintem egészen "normális"! Ezek az okostelefonok már nem a "régi" Nokia-k, hogy megveszed, aztán használod 5-8 évig, és akkor is csak azért cseréled le, mert összekaristolódott a kijelző és különben is kellene lassan valami újat venni...
Amióta érintőkijelzős telefonokkal foglalkozom, egy sem volt tovább nálam 2 évnél tovább.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
gyűrű #107118 üzenetére
Miért is lenne a jobb a looli?
Nem tudom, mennyire szoktad követni az Android-os fejlődést, de az egy megfigyelhető minta volt, hogy amikor rátalálnak valami hibára, akkor azt nem javítják minden verzióban, csak az éppen készülőfélben lévőben. Tehát amik kibuknak(tak) biztonsági lyukak, azok a 4.4-ben már nem lesznek befoltozva.
Egyszerű példa: 2.2-ben, 2.3-ban (mindegy is) volt egy olyan ordas hiba, hogy a Gmail-es neved-jelszavad titkosítatlanul küldte el a szervernek a droid. Namost ez odahaza nem gáz, viszont egy McDonalds-os nyílt wifi-n már problémákat vethet fel. Javítás? A következő változatban.
Amúgy meg az újításokat is csak az új droid-okban teszik elérhetővé. Project Volta, account kezelés, stb. Vagy hovatovább ott van az 5.1-gyel érkező hivatalos (sicc!) dual sim támogatás...
-
-
Jól írja CineDOG1 kolléga! Sajnos ez nem úgy működik, mint egy asztali oprendszer. Pont ezért gusztustalan, amit a gyártók csinálnak: telefossák a piacot több száz fajta telefonnal, majd arra való hivatkozással, hogy "nem éri meg", "nincs rá pénz/ember", nem adnak ki rájuk frissebb droid-ot. Ballagj be szépen boltba és vegyél új telefont.
Ezért is lepődtem meg a múltkor egy cikken a MA-n: a Sony egy rakat régebbi telefonra megcsinálja az 5.1-et... (Pl. Sony M2-re, ami eredetileg 4.2-vel jött, majd kiadták rá a 4.4-et és most ezek szerint lesz rá 5.1. Korrekt stílus.)
-
-
válasz
#32577792 #106200 üzenetére
Erről az Elephone P4000-ről semmi hír azóta sem?
Próbáltam nézegetni webshopokban, meg külföldi fórumokban, de akkora az össze-vissza fejetlenség, hogy csak na...
Először is hol "pre sale"-ben van, hol "out of stock", hol meg "in stock". A pre sale végét minden oldalon máskorra írják, volt már május, június, most éppen július 15, meg július 18-ka volt közszájon.
A 2GB memória rendre 1GB-nak kikiáltva, lévén YT-os videókon a benchmark program 1GB-nak írta.
Ez azért eléggé nagy baj. (Az 4400-as aksira is kíváncsi lennék.)
Elephone tulajok: a gyártó mennyire szokott hazudni a paraméterek kapcsán? Kamerával mennyire vagytok megelégedve?
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Atomcsirke #105909 üzenetére
de a régebbi MTK-s GPS-ek, hátizé....
Ez amolyan hitvilágbeli vita volt/van a mai napig... Az általam 2 évig nyúzott Amoi N828-nak (MT6589) kifejezetten jó GPS-e volt. Bringával többször teszteltem itt Pesten, és merem állítani, nem tévedne el vele a fiad sem... (Oké, néha az úttestről "át tett" a járdára, de ez férjen már bele! Ráadásul gatyazsebben volt, miközben tekertem.)
Persze inkább valami új készüléket (újabb SOC-kal) vegyetek, ne visszafelé tekintgessünk.
-
-
és (#104950): ne törődj vele! Kifogtál egy hülyét. Ennyi.
Az eddig vásárolt, majd eladott kínai telóim eladásaival nekem is vegyesek a tapasztalataim.
Az előző Amoi N828-at pöcre sikerült elpattintani. Le is írtam a hirdetésben, hogy 4.2-vel jött eredetileg, majd jött rá gyári (bár multilanguage-s) 4.4. Ettől függetlenül megkérdezte a vásárló, hogy milyen a magyarítás, és én elmeséltem, hogy jó, azonban pár helyen angol maradt. Eljött, megnézte, látta hogy vigyáztam rá, kifizette az árát és távozott. Azóta sem jelentkezett. (2 évet volt nálam az Amoi.)
Az ez előtti Haipai i9377 viszont teljesen más történet. Azt 3 hónap után tettem ki a netre, a véleményem sem volt véka alá rejtve (írtam róla a Logout-ra, bárki elolvashatta). Egy srác (postai küldéssel) elvitte. Hát amik Nála előjöttek? Majdnem sikítófrászt kaptam, amiket írt. (Utólag jöttem rá, hogy igazából alkudni akart a telefon árából, csak egy kissé gennyes módját választotta.
) A kedvencem az volt, amikor közölte, hogy a telefon sim foglalatja tönkrevágta a kártyáját... ??? Mindenféle külsérelmi nyom nélkül, tönkrement a sim kártya, és ez céges, és mekkora tragédia érte... Aztán hogy random eldobálja a hálózatot... Namos t amiket leírt, azok közül nálam egy nem jött elő. Ehm-ehm... Mindenesetre jó kis kálvária volt...
-
válasz
Graphics #103913 üzenetére
Nem tudom, másnak ez az Elephone G9 mennyire volt ismerős, nekem egyáltalán nem. Erre pont meglátom a hírek között.
Nem is tudom, ott a kommentekben írja valaki, hogy presellben megállt neki 24.000Ftba az egész. Azért annyiért tényleg vállalható.
-
válasz
#79335424 #103784 üzenetére
Én eleve 3G/4G tiltva használom a telót: ezek a fajta kapcsolatok jobban szívják az aksit, miközben a mobilneten kívül nem adnak semmi (érezhető) pluszt... Amikor kell a mobilnet, akkor bekapcsolom őket. (Melóban és odahaza is van wifi. A kettő között meg 25 perc az út, annyit kibírok.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Hálózati / IP kamera
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged