- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
törölt tag
az, hogy hány százalékonként lépeget, az nem az alkalmazástól függ, hanem a készüléktől, hogy mekkora léptékkel jelenti le az akksi állapotát. én is ezt a programot használom, nálam van 60% is benne meg 40 is... ott szerintem inkább csak az van, hogy olyan gyorsan merült valamiért, hogy nem veted észre.
-
törölt tag
válasz
IkszIpszilon #2807 üzenetére
internet sokmindenhez kelhet. akár ahhoz is, hogy a reklámokat betöltse, ha ilyen módon szponzorált a cucc. leglaábbis azt hiszem.
-
törölt tag
válasz
petipetya #2794 üzenetére
szerintem ez nem beállítás, hanem skin kérdése. láttam ilyen screenshotot róla, szóval biztosan megy valahogy. amúgy nálatok sincs animáció a programlistába lépéskor, illetve home-ra visszalépéskor?
llaszlo: én is launcherpro-ztam eddig, de a napokban jött egy frissítés hozzá, és azóta teljesen elszállt a memóriahasználat, akadozott a telefon.
-
törölt tag
bár lehet, hogy nem annyira újdonság, de most próbáltam az ADW Launcher nevű cuccot, amit ugye az alap launcher-t cseréli le, és elég jónak tűnik, szép, skinezhető, testreszabható.
[link]egy review szerint, amit olvastam, már rootolatlan telefonra is felmegy (régen ezek szerint nem ment).
-
törölt tag
válasz
gabor_01 #2196 üzenetére
szerintem rendben van a hangminőség. én azt vettem észre, hogy sokkal jobb volt a hang németekhez telefonálva, mint amikor az ismerősöm felhívott onnan a mobiljáról (mobilt).
én egyébként voipbustert használok, nekem eddig nem volt vele bajom, elég jól használható (fring, ekiga alatt is).
-
törölt tag
válasz
cafatmaister #1855 üzenetére
az android alapból nem támogatja a BT-s obex protkollt. küldéshez van program marketen, de nem tudom, hogy ez mennyire segít a fogadáson. vagy hogy tud-e egyáltalán nokiás névjegyeket fogadni (mármint hogy kezdeni is valamit vele).
esetleg megpróbálhatod, hogy outlokkal szinkronizálod az e71-et, és utána vagy abból exportálod csv-be, vagy azt egyből gmail-lel szinkronizálni. -
törölt tag
válasz
cafatmaister #1849 üzenetére
elvileg nem kell hozzá feltenni semmit. bárattól függ milyen telefonod van. elvileg csak be kell lépj a névjegyzékbe, ot meg opciók, szinkronizálás, beállítás, és meg kell adni a linkelt oldalon levő szerveradatokat (m.google.com és hasonlók). kétirányú szinkronizációt kell választani, és megadni a felhasználónevet, meg jelszót. én még N78-on játszottam el, és működött rendesen.
-
törölt tag
válasz
cafatmaister #1846 üzenetére
van itt egy leírás, ami alapján meg lehet csinálni: [link]
újabb telefonoknál mondjuk már a névjegyzékben kell legyen olyan opció, hogy szinkronizálás, ott be tudod állítani a szervert meg ilyeneket.
-
törölt tag
válasz
cafatmaister #1843 üzenetére
pontosan mi nem megy a gmail szinkronizácuióval?
lehet még azt, hogy vcf-be vagy csv-be exportálod a telefonról a kontaktokat, és azt importálod gmail-ben, majd utána a telefonra szinkronizálod, de ilyenkor szoktak olyan gondok lenni, hogy felcseréli a vezeték- és keresztneveket vagy valami ismeretlen csoportba teszi az összes kontaktot. a legjobb megoldás a közvetlen gmail sync a telefonról. -
-
törölt tag
tegnap talátam egy egész pofás profil programot, nem tudom szerepelt-e már itt: Profiles
elég sok dolgot lehet profilokhoz kötni, és kitesz egy ikont az értesítési területre, így tudja az ember lezárt képernyőnél is, hogy éppen mi van beállítva.
-
törölt tag
válasz
killipoly #1353 üzenetére
az ekiga az nagyjából egy olyan program, mint a netmeeting, csak opensource. alapból ez van/volt egy csomó linux kiadásban, és azért használom ezt gépről, mert be lehet benne állíŧani tulajdonképpen akármilyen sip szervert. én voipbusterrel használom, ezért kell a fring-et fent tartani, mert a nimbuzz jelenlegi verziójában androidon sajna nincs lehetőség sip account hozzáadására. én eddig csak wifi-n próbáltam a voip hívást, de nálam nem volt vele semmi gond, tökéletesen működött (ellenben a sipdroid és hasonló progikkal). viszont szerintem az is lehet a gond esetleg, hogy amikor 3G-n próbálod, akkor abban az időben éppen sokan akarják használni azt a cellát, így lecsökken a sebességed, vagy akár ledobál a 3G hálózat.
No.01: nálam Milestone-on semmi lassulás nincs nimbuzz-zal.
sbazsi: nézd meg a task killer-t, hogy nem lövi-e le az ébresztőt, illetve a widgeteket.
-
törölt tag
ettől még szerintem az időjárás, vagy a fészbuk alkalmazások frissíŧgetik magukat, vagy ami más program, de esetleg használ mobilnetet.
ludsimon: a megkötések akkor számítanak, amikor valami olyat szeretnél csinálni a készülékkel, amit a gyártó nem támogat. például a mobilnet wifis megosztása, vagy zseblámpának használni a telefon villanóját, stb. ezekhez kell root hozzáférés, mert olyan dolgokat kell módosítson a program, amit alapból nem engedélyeztek.
-
törölt tag
válasz
ludsimon #1329 üzenetére
azért az android közel sem az a linux alapú rendszer, amit gondolnál.
amúgy a zártságnak vannak előnyei is, például a biztonság. ha alapból lenne root jog, akkor bármilyen program bármit megtehetne a rendszerrel, módosíthatna fájlokat, stb. nem véletlen megy a wp7 is ebbe az irányba, hogy sokkal zártabb és korlátozottabb rendszert adnak a felhasználónak. a többség észre sem veszi, hidd el... -
törölt tag
válasz
ludsimon #1326 üzenetére
ez attól függ. még Karma írt egy nem annyira rövidet a rootolásról, és hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie hozzá. általában valamilyen sebezhetőség kell, főleg úgy, ha agyártó nem engedi meg szándékosan.
péládul a Milestone rootolható, de mivel a bootloader nem fogad el, csak aláírt firmware-t, így nem lehet rá főzött romokat tenni. -
törölt tag
válasz
killipoly #1262 üzenetére
én a múltkor egy ismerőssel behatóan teszteltem a voip dolgot. hívtam egy Németországban élő barátomat:
- skype desktopról -> német vezetékes: tökéletes minőség
- ekiga (voipbuster account) -> német vezetékes: elég jó minőség
- fring (voipbuster) -> német vezetékes: szintén elég jó minőség, semmi háttérzaj
- német mobilról -> magyar mobil: pocsék hangminőség (késés, szaggatás, stb)
minden esetben wifivel csatlakoztam a routerre, és úgy mentek a hívások. szoktam még hívni kanadai és kínai mobilokat is, általában ekigával (néha fringgel), elég jó minőségűek a hívások, néha van egy kis késés, főleg ázsiai irányba, de nem vészes. -
törölt tag
válasz
killipoly #1253 üzenetére
a fringben nagyon idegesítő, hogy nem lehet külön állítani az értesíŧési hangokat, csak az egész telefont tudod némítani/hangosítani. ez marhára zavaró, mert nem feltétlenül akarok minden egyes üzenetről figylemeztetést kapni, főleg amikor éppen ott van a kezemben a telefon és látom, hogy írnak nekem. plusz a másik, hogy időnként nem képes rendesen váltani a párbeszédek közt... persze voip-ra jó nagyon, de IM-nek nem annyira.
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #1210 üzenetére
nekem is merítette az Alarm Klock a Milestone-t, mint az őrült. egy éjjel alatt csontra leszívta az akksit. 99%, hogy az volt, mert leszedtem, és minden megjavult.
többiek: biztosan nem a task killer miatt van. frissen flashelt, task killer mentes telefon esetében is előfordul. próbáltam európai, dél-ázsiai, thai és szingapúri rom-mal is... ráadásul az alarm klock-ot kivéve minden ébresztővel ezt csinálta (openalarm, alarmania, stb)
-
törölt tag
nem, úgy értem, hogy ha belépsz az astro-ba, akkor van egy olyan funkció, hogy backup application. vagy manage, vagy ilyesmi (egyszer használtam ezt a progi, nem emlékszem pontosan mi volt a neve a menüpontnak), és az alatt tudsz a feltelepített alkalmazásokról backupot készíteni. ilyenkor teszi ki a kártyára.
-
törölt tag
tudna nekem segíteni valaki ennek a progrmanak a beszerzésében? ingyenes alkalmazás elvileg, de nem látszik a marketen, és QR kód alapján se találja meg...
-
törölt tag
válasz
Balinov #1087 üzenetére
én most a big killer-t használom. ez egy nagyon egyszerű kis program, nincs benne sok funkció. gyakorlatilag csak ignore lista van, meg kill all gomb. viszont szerintem ez kb pont elég is általában. amikor ilyen autokill-re képes programokat használtam, azok sem gyomlálták ki jó hatékonysággal a maguktól elinduló folyamatokat, arra meg az is jó, hogy kilődd, ami éppen nem kell.
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #1071 üzenetére
szerintem idővel talán beteszik ezt is, de jelenleg még elég korlátozott a lokalizációk száma androidon. péládul a 2.1-es frissíŧéssel is bekerült pár nyelv a Milestone-ba, gondolom majd később is lesznek újak.
szerintem az ékezet nélküli írás bár szigorúan véve helytelen, de nem mondanám igénytelennek, és nem sorolnám egy kategóriába mondjuk az ilyen "cuki" meg "menő" rövidítésekkel, illetve a figyelmetlenségből elkövetett hibákkal. akinek mondjuk nincs valamiért magyar billentyűzete (most ilyen ugye a milestone is, de ha mondjuk egy angol könyvtárban leülsz egy gép elé, akkor sem lesz magyar leosztás gyaníthatóan), akkor az már nem is írhat szöveget? nyilván nem írnék így disszertációt, de hétköznapi használatra még elfogadhaó szerintem. -
törölt tag
válasz
Rickazoid #1068 üzenetére
mondjuk én telefonról egyszerűen nem írok ékezettel. marha kényelmetlen ez a hisszan nyomva tartom dolog, nagyon lelassítja a gépelést. akkor már sokkal jobb lenne egy olyan megoldás, hogy beírod ékezet nélkül, és egy prediktív szoftver felajánlja az ékezetes szavakat egy sorban a képernyő alján.
mondjuk ékezet nélkül is érthető a szöveg, csak nem olyan esztétikus esetleg. -
törölt tag
válasz
Rickazoid #1063 üzenetére
a 2.1-es romban sincs alapból őű, csak a kalapos, vagy hullámos (igaz nekem thai rom van fent, de nem hiszem, hogy ez számít). ezeknél a 3rd party billentyűzet programoknál nincs saját beállítása a programnak, hogy mit csináljon a virtuális billentyűzetnél és mit a fizikainál? amit én használok, annak vannak külön beállításai.
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #1047 üzenetére
tulajdonképpen mi nem elégséges az alap sms progiban? ott is van képzebsítési értesítő, üzenetszálak, stb.
Tcm: ha megvan még a régi telefonod, akkor az lenne a legegyszerűbb, ha arról egyból szinkronizálnád gmail fiókkal, és nem exportálnál semmit. úgy nicns vele baj, én is ezt csináltam.
-
törölt tag
válasz
RandomGosu #1004 üzenetére
a készülékkel kapcsolatos konkrét kérdésre nem nagoyn tudok sajna választ, de esetleg a topikjában tájékozottabbak az emberek.
-
törölt tag
válasz
RandomGosu #1001 üzenetére
igen. én például ezt használom: [link]
-
törölt tag
válasz
RandomGosu #998 üzenetére
arra gondolsz, hogy a menü legyen kínai nyelvű, vagy hogy írni-olvasni nehessen kínaiul? mert ez utóbbi gond nélkül megy bármelyik androidos telefonon. a rendszer alapból unicode, így bármilyen nyelvet megjelenít, billentyűzetből meg lehet rátenni kínait (pl. sogu input).
egyébként létezik hozzá kínai rom is, péládul itt, de ez már elég régi kiadás.
-
törölt tag
válasz
Zoltán77 #995 üzenetére
a rootolás egy olyan módosítás alkalmazása, amivel root jogokat tudsz szerezni a telefon fájlrendszere felett. ez akkor jó, ha (terminálból) olyan rendszerfájlokat akarsz módosítani, amire amúgy nem lenne jogod. illetve van pár program, aminek szüksége van az ilyen jogosultságokra a futáshoz.
a ROM az önmagában azt a memóriaterületet jelenti, amit egyszer megírnak, és utána nem lehet módosítani. ez jelentette régebben ugye az egyszerűbb eszközökben az alap szoftvert tartalmazó területet, ezért manapság is gyakran használják a telefóniában, és egyéb mobil eszközöknél a telefon szoftverének fenntartott partícióra ezt a nevet. illetve szlengben ez jelenti magát a szoftvert, ami a telefon/eszköz operációs rendszerét jelenti. ebből létezik többféle is, ugye vannak hivatalos gyári verziók, és vannak lelkes magánszemélyek által készítettek.a rootolástól nem függ az, hogy milyen romot tudsz rátenni, viszont a rootolás (lehetősége) általában függ attól, hogy milyen rom van a telón. amiket az ilyen lelkes házi fejlesztők adnak ki, azok általában eleve rootolva vannak.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
ebben nem vagyok nagyon otthon, én nem használom a facebook cuccot (mármint magát a facebook-ot igen, csak telefonról nem nagyon), de a 2.1 óta elvileg lehet valahogy rendesen szinkronizálni vele...
asszem talán Karma, vagy Konflikt bajlódott vele egy ideig, majd jönnek mindjárt és megmondják. -
törölt tag
én OI file manager-t használok, amire nekem kell, arra jó. illetve még az Astro se rossz, de csak trial (illetve fizetős, ami tőlünk nem elérhető), illetve ott az Estrong file manager is. de elég sok ingyenes van, nézelődhetsz a marketen (vagy ha úgy kényelmesebb, akkro az androlib.com-on a gépedről is)
-
törölt tag
nem értem miért baj az, hogy valakinek csak emailje van, vagy csak telefonja
simán elférnek a listában, lehet csoportba rendezni, filterezni (például hogy telefonon csak azokat lássam, akinek van telefonszáma), kedvenceket beállítani.
én akkor kezdtem el ezt használni, amikor rájöttem, hogy mekkora királyság, hogy a kuglis szerver közbeiktatásával gyakorlatilag a telefonomon, a laptopomon (email kliens) és bárhol a webes felületen ott az összes kontaktom, és folyamatosan szinkronban vannak, tehát bárhol változtatok, azt a többi eszköz azonnal megkapja. -
törölt tag
mondjuk ha szinkronizálod a gmail contacts-szal, akkor ez a probléma megoldva lényegében.
mondjuk ki tudod másolni a kártyára a kontaktokat elvileg, de sosem értettem, hogy miért jó ott tartani őket. semmilyen adatot nem képes tárolni, csak egy darab nevet és egy számot kontaktonként, mint az őskorban -
törölt tag
válasz
uselessgumi #904 üzenetére
UTF8 esetén annyi az ékezeteknek? azért ezt remélem nem komolyan gondolod. fogod a gépen, és a feliratfájlt elmented UTF8-as kódolással, ahogy az már alapértelmezett kellene legyen évtizedek óta lassan, és gyakorlatilag a windows-on kívül az összes rendszer így csinálja.
amúgy meg warez-t nem kéne itt a fórumon
-
törölt tag
válasz
uselessgumi #891 üzenetére
az a CT-droid nevű progi lesz, a bár fizetős, így itthonról nem elérhető.
de engem mondjuk jobban érdekel az LHC-droid, amivel részecskéket ütköztet a telefon relativisztikus sebességknél, majd az eredményét szépen kirejzolja a kijelzőre. -
törölt tag
nem tudom, valamit mondott Karma, hogy nem lehet mindkét fele rögzíteni vele, vagy ilyesmi.
tudom, nekem is az a bajom, hogy sok felesleges program fut, de ritkán szoktam újraindítani telót, olyankor megy egy kill-all apps, és kész. én taskpanel-t használok, van ilyen widget benne, hogy megnyomásra kinyírja az összes cuccot, illetve beállíŧhatsz ignorált és feketelistázott progikat is, ez szerintem egész tűrhető megoldás.
illetve ha ezeket a dolgokat soha nem használod, akkor rootolás után törölhetőek a telóról, akkor nem indulnak el -
törölt tag
láttam már a marketen ilyen automatikusan induló program szabályozásra alkalmas programot, de a kommenteknél nem voltak róla jó véleménnyel, úgyhogy inkább nem tettem fel. szerintem erre továbbra is a legjobb megoldás egy taskmanager program, és egy beállított auto-kill funkció. illetve van még rootolt telefonon lehetőség a memóriakezelés optimalizálására, ehhez egy beállításfájlt kell, hogy mennyi szabad memória esetén milyen futásszinthez tartozó alkalmazásokat zárjon be, de ez kicsit macerás.
hívásrögzítő úgy tudom nincs androidra, nincs engedélyezve a fejlesztői környezetben az, ami ennek írásához szükséges lenne.
az alap sms program is számolja, de csak az utolsó 10-nél írja ki, hogy mennyi van még hátra.
-
törölt tag
a napokban botlottam bele egy remek kis játékba, nagyon kreatív, és szórakoztató szerintem. Space Physics a neve (így linkelem be, mert vannak hozzá kiegészítő csomagok is).
-
-
törölt tag
valakinek sikerült normálisan beüzemelni a sipdroid-ot? nekem egyelőre akármit állítok (voipbuster szervererl) kifelé van hang, de befelé nincs egyáltalán... nem értem miért. plusz néha ki is fagy hívás közben.
-
törölt tag
válasz
BloodRay #839 üzenetére
próbáld ki a nimbuzz-t, nekem még 2.0.1-es rommal fagyott, de most egyelőre hibátlanul megy, és be lehet rendesen állítani az értesítéseket is. egyetlen hátránya, hoyg az androidos verzióban nem találok lehetőséget rá, hogy SIP szolgáltatást hozzáadjak (voipbuster), bár skype van ugye.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
RandomGosu #776 üzenetére
mire van szükséged?
egyébként itt is szétnézhetsz például: [link]
-
törölt tag
hát alapvetően van igazság a felvetésben
én most a tasks-t használom, mert a calendar-t minden reboot után szinkronizálnia kell a szerverrel, anélkül be sem tudsz lépni a programba... mondjuk annyi előnye van, hogy a calendar szinkronizálható a google calendarral, illetve kicsit szervezettebben és áttekinthetőbben vannak benne a bejegyzések. szól, ha azonos időpontra két bejegyzést akarsz beírni, stb.
Bozodi János: milestone-on van egy "audio effects" nevű progi, amiben lehet preseteket állítani. nem mondom, hogy egy teljes értékű EQ, de a semminél jobb.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest