- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
chab7
addikt
Nahh, pedig már majdnem letöltöttem ezt a sokat emlegetett getjar-t. De ha nem frissíthetőek az azzal letöltött appok akkor a "másik oldal" marad
Traffis appot feltettem amit írtatok, bár itt a keleti határnál nem lesz sokat használva. Viszont egy hónap múlva megyek Nagy-faluba és azért letesztelem
De ezt figyuzzátok mit dobott elsőre a market mikor beírtam, hogy getjar: [link]
(#20126) ata007: Én a Defy menüiben mászkálva találkoztam ilyen beállítással. De lehet csak a cm7 miatt, mert nálam az van. De a lényeg hogy kell ilyet tudjon hogy hangerő gombbal felvenni, külön app nélkül.
-
chab7
addikt
válasz
aggleány #20079 üzenetére
És már téged sem lehet keverni
Nem valami jó amúgy ezen a fórumon, hogy nem lehet mindenkinek egyedi. Így elég gáz, hogy sokan egyformán néznek ki. Sokszor bosszankodok is mikor egyforma avatarosok írnak egymás után, olyan mintha magában beszélne valaki.Gyorsan nem nagyon lehet
Sok a feltétel.
-
chab7
addikt
GPS - simán csak a beépített gps modullal navigál
A-GPS - netes helymeghatározással + gps hold adatok letöltésével segíti a beépített gps modult (ha a menüben "hely és biztonság" -nál a "sajt pozíció" alatt a "vezeték nélküli hálózatok használata" nincs pipálva akkor csak az utóbbi funkcióval segíti a gps-t.)Ennyi.
(előző hozzászólás linkjéhez kapcsolódva: benne is van a nevében hogy asszisztál
Teljesen jó amúgy a magyar fordítás is, az is erről mesél
)
-
-
chab7
addikt
válasz
enginev3.0 #20036 üzenetére
Ott akkor a torrent app beállításaiban keress valamit, nem kellene leállnia - főleg ha a wifi nem is bont alvás közben.
-
chab7
addikt
válasz
enginev3.0 #20034 üzenetére
Wifi settings, sleep policy alatt ha never van állítva akkor kikapcsolt képernyővel is mennie kellene. Nálam működik.
-
chab7
addikt
válasz
petipetya #19986 üzenetére
Nem ezt mondom én is
De attól még hozzátehetem, hogy még ettől is lehet jobb. (És lesz is a folytatással.)(#19995) aggleány: Ami javaslatokat, észrevételeket írok azt nem bántónak szánom, hanem építőnek
de szerintem nem kell mondanom, mert úgyis tudod. Megfogadni meg sosem kell, csak ha érdemes. De ezt is tudod te úgyis, úgyhogy nem szaporítom a szót. Folytasd csak tovább a jó munkát
-
chab7
addikt
válasz
aggleány #19977 üzenetére
Nagyon tuti a cikk
(már csak azért is mert igaz ugyan, hogy egy olyat ajánlasz amit te használsz, de alternatívákban benne vannak a hasonló és valóban jó - némelyik nekem és másoknak az ajánlottól is jobb - appok, így minden egy helyen van. Mégegy
)
Javasolnám amúgy a "Hasonló alkalmazás csak netfigyelésre:" részhez a My Data Manager Free appot is.
Igaz, hogy ez nem csak mobilnetet hanem wifit is figyel, de különválasztva, és programokra bontva. Tehát nem csak a mobilnet "fogyását" láthatja vele a user, hanem azt is melyik app fogyasztja azt.Calculatorhoz alternatívaként be lehetne tenni a RealCalc Scientific Calculator-t. Ez ugyan nem rajzol, meg egyenletezik (tudtommal) de aki kinézetre is egy számológéppé akarja tenni a telóját annak tetszhet. Minden olyat tud amúgy mint ahogy kinéz és amire hasonlít
Akinek jobban kézre áll, az eredeti tudományos számológép kinézete miatt az szeretni fogja. (pl suliba kellene de otthon felejtette, bezzeg a teló ott a zsebben)
Én most az írásod alapján a handy-t is feltettem, megfér mind2, handy ha kellene valami nagyon extra számolás, realcalc ha csak simán elég egy hagyományos és gyorsan számolni kell valamit.Elemlámpának meg a Tiny Flashlight + LED is elférne, tud egy csomó más fényjátékot is, pl rendőrvillogó
Ja, közben látom, hogy a fő ajánlás azcsak a neve fentebb van csúszva az előzőbe.
Végére érve a cikknek, mégegyszer csak azt tudom mondani, hogy nagyon klasszra sikerült. Majdnem a legjobb amit eddig olvastam (pl az alternatívák, és az általam is preferált ajánlott appok miatt
), még pár dolog hiányzik a teljeskörűséghez, és a legeslegjobb app ajánló címhez, de szerintem még ez csak az 1.0 (vagy 1.x) verzió és még bővül majd.
Gondolom zene, film, stb szekciók is lesznek benne.
Emiatt nem is ajánlottam most olyan appot amilyen szekció nincs. Majd ha lesz és nem találom az oda való kedvencem akkor szólokElmenteni én is elmentettem
és biblia is lesz belőle ha tovább bővül
-
chab7
addikt
válasz
HollyBoni #19968 üzenetére
Az is tudta?
Ezt nem tudtam. Mindenesetre ez is. És még plusz dolgokat amik miatt nekem jobban tetszik. Pl a felirat élek feketítése (én ugyanis sok feliratost nézek, és ugyan telón ritkán filmezek de olyankor az tuti feliratos) és ez is egyszerű kinézetű, de jobban tetszik a menüje is, meg a vezérlése is.
Na persze kinek mi. Én csak az általam tapasztalt jó dolgokat próbálom másoknak elmesélni akik nem ismerik -
chab7
addikt
válasz
HollyBoni #19962 üzenetére
Pedig a leírásában benne van
"Multi-audio streams and multi-subtitles"Én nem használom - meg nincs is a közelemben többnyelvű fájl - de majd valaki biztos megmondja hogy hol kell választani.
De még mennyire hogy nem rossz
tapicskold csak. Meglátod mennyi mindent lehet tapizva állítani. Hangerő, fényesség, ugrás a filmben, feliratot huzgálva meg feliratpozíció alapján is.
Jobb oldalt meg a hw/sw váltó + nyelv váltó
1.3c óta nyagyarul is, Laszlo Tamas -nak hála -
chab7
addikt
válasz
atillaahun #19947 üzenetére
Hát az androidos fb kliens még igencsak puritán (mondjuk a sima webes felület meg nekem sok
)
Ez egy kicsit nekem
SteveJobs - MagicLockerTheme
De biztos van akinek nem, bár androidra a másik fél képét (még ha nagy ember is volt).
-
chab7
addikt
válasz
Tesztelo.hu #19825 üzenetére
Pedig bírja az úgy is
(nálam legalábbis)
majd egyszer kipróbálom hátha megduplázódik ha nem "soha"-ra van állítva. -
-
chab7
addikt
-
chab7
addikt
válasz
hackeeeee #19768 üzenetére
Ha a market updater fagyasztva vagy törölve van akkor nem teszi vissza. Nekem sincs bajom az újjal. (Remélem a marketről volt szó
)
Domi, domi.
Nem kellett volna összeakaszkodni itt a báránykával. Mindketten a "jók" közé tartoztok. Lehet tényleg front van ma? Bár itt még 23 fok van most is
-
chab7
addikt
Többek közt nekem is meg is szüntette a Voda a tarifámat, emiatt kellett másikat néznem még a nyáron. De mivel egy Defy-t odaadtak jóárasítva így náluk maradtam hűségesen és itt kötöttem ki köztetek, végre teljes értékű androidos telóval (nem rágányolttal) és még a havi díjam sem emelkedett, csak más lett a benne foglalt.
(#19746) aggleány: az nem kell legyen minden androidban?
-
chab7
addikt
Bocsi de nálam nincs lockscreen sem használatban, de mikor olyan rom volt fent ahol nem lehetett kikapcsolni ott sem volt ilyen hibám.
(#19730) sssz: Na erre rákeresek neki.
Talán az egyéb-ben az android kép felülírása? (De enélkül szerintem nem is a fullscreenben beállított kép lenne. Olyat ami lockra vonatkozik nem találok benne) -
chab7
addikt
válasz
aggleány #19722 üzenetére
Jó kis kényszermunkatábor az akkor. Remélem a síró fej inkább kacsintó lett volna, csak a nyomatékosítás miatt lett mégis síró.
(#19724) sssz: Ha pakoltam rá, főleg sok mindent én azért leválasztom lehúzás előtt. Pedig ez linux. Ha csak beolvastam róla akkor nem. Bár hozzáteszem, madzagon ritkán másolgatok mert wifin kényelmesebb mint dugdosni.
-
chab7
addikt
Na, ezzel nincs is bajom. Legalább mindenki szépen fog beszélni a másikhoz. Végülis ha nem megy ilyen program nélkül, akkor még üdvözölnöm is kellene ennek a nagyfokú terjedését
Amúgy meg annak ellenére hogy nem beszélek csúnyán a másik féllel, azt tudjam meg hogy a tudatásom nélkül felveszi, és felhasználja. Ebben szerencsére a jog még mellettem áll. Bár amilyen gengszter jog van idehaza, lehet nemsoká azt védi aki trükközik (ha már nem így van most is.) -
chab7
addikt
Ez engem is érdekelt volna (bár a Fullscreen Caller ID -ben lehet párosítani a FB képekkel, de csak egyesével) viszont nálam nincs windows
a leírás meg windowsos programot ír.
Nem értem linux alapú teló szoftvernél miért nem linux alapú asztali a default az egyéb dolgokhoz? Sose lesz ez a világ olyan amilyennek szeretném...(#19702) Keresztapper: Nekem spec nem a jogi hanem az erkölcsi oldallal van gondom. De én is megpróbálom ezt nem hangoztatni nagyon. De olyan sokan "nyomják ezt a felveszem amit a másik mond" ipart hogy
kell.
(#19710): Végre valaki linuxos asztali progit is ajánl. (Tudom hogy van windowsos változat és val.szeg arra gondoltál, de akkor is)
(#19712) sssz: Itt meg windowsos megoldás
(Itt is tudom hogy sokaknak win van, főleg a szóban forgó főnököt nem tudom elképzelni más gép előtt - még esetleg mac, de akkor meg szifonja lenne - de nekem akkor is nagy sérelmem, hogy a linuxos telóknak nem linuxos gép a párja
)
-
chab7
addikt
válasz
elfelejtette #19590 üzenetére
Nekem kapcsolgatta rendesen, de a cm7-ben alapból van ilyen, így nem kell külön app.
-
chab7
addikt
válasz
Keresztapper #19567 üzenetére
Most mit kell ezen annyit lovagolni? Én csak arra utalok, hogy ha még jogilag teljesen elfogadott is a felvétel, ez akkor is egy borzasztó etikátlan dolog, és annyi de annyi ember csinálja, hogy felfordul a gyomrom a mai világtól, hogy ilyenekhez kell folyamodni a nagy versenyben a kis forintocskáért. Mi jön ezután? Egymás lelövése?
Véleményem szerint ez undorító akárki is akármit mond.
Vannak esetek mikor igaztalanság miatt kellhet. De nem ennyi esetben mint itt előfordul.
Ha ennyire gáz van, nem egymás beszélgetését kellene felvenni, hanem odébbállni tisztább környezetbe.
Ez tök olyan, hogy ha koszos az utca, akkor én is csak úgy kidobom a szemetet, mert elfér?(Ja és nem mutogatok jogszabályt mert nem a jogi oldala izgat ennek , hanem ez az erkölcsi, az meg nem papíron, hanem fejben dől el.)
-
chab7
addikt
válasz
elfelejtette #19540 üzenetére
Na én ilyen helyen lakom az ukrán határ közelében, és itt sokkal jobb is az akku idő csak 2g-n tartva.
(Na ma sem megyünk el illegális üzleti hangrögzítés nélkül
)
-
chab7
addikt
Ahogy már közben megválaszolták, a megfelelő sminket is fel kell tenni hozzá, amivel a jelzések is látszanak. Olvasgass a belinkelt oldalon, mert minden le van írva,melyik Navitel verziót kell használni és, hogy melyik sminket.
Térképből pedig azt tedd fel ami a jeleket meg a szintvonalakat is tartalmazza (ez a legnagyobb méretű, de a nevében is benne lesz). -
chab7
addikt
Yesssssss
MX Video playernek még egy nagy +
Le tudja játszani a hálózatra kapcsolt műholdvevő felvételeit (.ts formátum) -
chab7
addikt
válasz
Keresztapper #18878 üzenetére
Úgy, úgy. Ahogy TRob1 idézte. Nyáron GMT+2 télen GMT+1 (vagy UTC, egyugyanaz)
-
chab7
addikt
válasz
HorCsa1982 #18873 üzenetére
Miért, hol vagy? Mert itthon a GMT+2 időzóna van. Még szép hogy azzal lesz jó.
(#18874) pockos13: Franc tudja milyen telód van. Enyémre küldeni sem kell ha úgy tartja kedvem, mert streamelve is megy a gépről. De ha meg úgy van kedvem akkor eg y filekezelővel a hálózati megosztásból felmásoloom.
-
chab7
addikt
Ez mekkora lenne ha itthon is működne: Caller ID Plus
-
chab7
addikt
Trónfosztás a PlayerPro-nál zenelejátszás terén. Hálózaton megosztott mappából lejátszásnál megszakad a lejátszás ha elsötétül a képernyő
Gyárival megy, de az gagyi, így még nincs meg az új trónörökös -
chab7
addikt
válasz
aggleány #18760 üzenetére
Na ezzel az utolsó mondattal meg is építetted a hidat a mezei felhasználó (akiknek nem kell root) és a haladó felhasználók (akik meg félkezűek root nélkül) között
Mert egy mezei felhasználóra ha rájön hogy pl ahogyan mondod másik bootanimációt szeretne, máris rálép erre a hídra(nagyon jó végmondatot írtál ezzel a root témához)
-
chab7
addikt
válasz
aggleány #18751 üzenetére
Igen, és én spec., aki szeret romokat próbálgatni tesztelgetni, szeretem, hogy ki tudok menteni egyik romból valami "gyárit" és áttenni vele másikba (hacsak nem borul meg tőle).
A játék állás mentések is nagyon jók benne. Meg az appok egyesével kezelhetősége. És ha valaki még jobban bele akar nyúlni akkor a rendszer beállítások is. -
chab7
addikt
És itt volt az igazság összefoglalva mindkét oldalról:
"Egy "átlagfelhasználónak", aki csak telefonál meg sms-ezik, esetleg néha netezik, nem is javaslok root-os dolgokat.
De aki többre vágyik, annak mindenképp,[...] egy sima jogosultsággal pillanatok alatt van mindenre megfelelő app"(az írás második része is
)
-
chab7
addikt
Jó jó. Én nem is használok windowst. Lehet ott úgy van és munkahelyi hálózaton is. De a root akkor is csak egy alap rendszergazdai hozzáférés. Nem kell ördögtől félni a root miatt. Nekem is lenne helyem bőven a belső tárhelyen, 2 giga, de mégis rootolva van, mert nem munkahelyi telefon hanem saját, és mint ilyen - és mert linuxot használ - szeretnék én magam rendelkezni a telefon funkciói felett. Ha nem így akarnám, akkor eleve almásat vennék mert azon csak azt lehet amit a cég megenged. De én szeretem a szabadságot és emiatt használok linuxos telefont. Még így is be vagyok zárva, mert az enyémnek nem nyílt a bootloadere
de legalább a root hadd maradjon meg.
Én nem tartom helyesnek a root ellenességet, mert 1.) ez nem valami olyan dolog mintha szeszcsempészet lenne 2.) ha már szabad alapú szoftver akkor hozzuk ki amit lehet belőle. De hogy van egy jó kis op.rendszer amiben lehet még vájkálni de pont ellene kampányoljuk... na nekem csak ez nem tetszik. Emiatt reagálok(tam) csaknem a személyed ellen.
Ezekkel a soraiddal amúgy meg egyetértek:
"szerintem nem túl jó, hogy látatlanba minden mezei felhasználó, még vásárlás előtt azt hallja, hogy mindenkép rootolni kell, mert csak új jó egy telefon.""szerintem érdemesebb egy kicsit várni, olvasgatni fórumokat az adott telóról, nem rögtön a kibocsátás után megvenni,"
De ne legyen attól baj, ha valaki meg nem mezei és szereti "kézben" tartani a dolgokat.
-
chab7
addikt
Ejjjj , ez a root dolog. Miért baj az ha valaki rendszergazda módban használja az op.rendszert? Nem Istentől való bűn az, hanem csak a készülék mélyebb szintű használata. Szép is lenne ha a laptopomon sem telepíthetnék fel pár programot, vagy nem frissíthetnék kernelt, mert a rajta használt linuxon root jog kell az ilyenekhez.
Hát a linuxos (android) telefonoknál is pár dologhoz kell a root jog.
Én azt mondanám inkább, hogy aki csak mezei telefon használó, és nem akar semmi extrát csinálni a telefonon az ne használjon root jogokat. De akit meg kicsit is jobban érdekli a telefon op.rendszerének teljes felügyelete az rootoljon.
Jó hogy nem már majd kizárólag a gugli lesz minden telefonon a root, azaz rendszergazda. -
chab7
addikt
Akkor nekik legyen az a tuti
(#18675) csaabz: Moboplayer és mostanéban nálam kedvenccé vált MX Player is tudja. Ez utóbbi pont azért lett kedvenc, mert fekete élekkel mutatja a felirat betűit, és kis ikonokban látszanak a jobb oldalon plusz infók pl hogy HW vagy SW módban megy a lejátszás, hang és felirat nyelve ill. a legjobb, hogy alul a felirat sávot jobbra vagy balra húzva tudunk ugrani a filmben a feliratok pozíciójához - ez akkor jó ha valamiről lemaradtunk és csak az előző felirat pontjához akarunk visszamenni. A film jobb oldalát fel-le húzva a hangot, bal oldalát pedig a fényt lehet állítani. Kell ennél jobb?
-
chab7
addikt
válasz
sunahunter #18645 üzenetére
Jaja, sajna nem ír semmit, mert ez még csak a labs részben van, fejlesztés alatti funkció. Ezért is nem biztos, hogy teljesen jól működik.
-
chab7
addikt
válasz
sunahunter #18630 üzenetére
Ahhoz, hogy előre letöltse az egészhez a térképszelvényeket a Google Maps-ban be kell állítani: menü -> more -> google labs -> térképterület előre tárolása
(Még béta, úgyhogy nem biztos, hogy megfelelően működik is. Mindenesetre próbát megér.)
-
chab7
addikt
Ez sajnos előfordul. Valami skype hiba lehet. Vagy a tétlenség miatt esetleg néha újracsatlakoztat. Nem tudom pontosan,de linuxos/windowsos klienseknél is előfordul. Ha gyorsan vissza is megy akkor szerintem nem gond. (Mint anno a dialup net megszakításai a szolgáltató felől)
(#18545) droti25: FR után nem mentésből állítottad vissza az accountod? Ha igen akkor újra FR és kézzel add meg. (Bár már nálam volt mikor pár óra után megjavult, de az csak egyszeri eset volt.)
-
chab7
addikt
Defy topicban pont az este írtam róla,hogy volt egy majd 2 órás beszélgetésem vele a tengeren túlra. Telefonként használva, nem kihangosítva (bár próba képp 2 percig ki volt) Wifivel természetesen. 60,4 mega adatforgalmat használt el és nem volt szakadás és még hanghiba sem. Szebben hallottam a partnert mintha sima telefonon lett volna. Kellemesen csalódtam benne, mert azt vártam olyan használhatatlan lesz mint a pc-s változat néha.
(Bár biztos előny volt hogy a másik végén New Yorkból csatlakoztak, ahol szerintem maga az internet "minőségibb" (szélesebb/stabilabb), mint itthon. Vagy csak jó helyen voltam a jó időben - és jó útvonalon (route-on) -
chab7
addikt
válasz
petipetya #18422 üzenetére
3.1.3-ról most 3.1.5-re frissült.
Olvasom a sok sírást hogy lassú. Nekem jól ment eddig mindegyik verzió. (Kivéve mikor az accountot mentésből állítottam vissza, na akkor nem töltött semmit. FR, megadva kézzel és mint a villámHa esetleg akiknek akad, és mentésből lett az account visszaállítva, akkor amiatt van. )
-
chab7
addikt
válasz
helixP #18387 üzenetére
Fura amiket írtok, mert nálam nem kavar semmit. A nevek a Gmailben rendesen keresztnév vezetéknév becenév ki vannak töltve. Ha szinkronizálok a FB-al akkor a plusz infókat beleteszi a telón a megfelelő személy adataihoz.
(Bár nálam nem sok "ovis" van felvéve fészbúkon akik mindenféle zagyva néven vannak fent, így nincs is mit kavarjon)
(Én tudom irányítani a skynetet
.......... egyelőre
)
-
chab7
addikt
válasz
petipetya #18348 üzenetére
..."Titanium Backup"...
(Mondjuk nem jövök rá miért ellenzik egyesek a rootolást.)
(#18349) Schuey: elhiszem, tudom miről beszélsz. Na a lényeg hogy nem kell félni, csak mindent okosan kell csinálni. (Főleg nekünk kevésbé vagyonosoknak.)
Sok sikert a készülékszerzéshez. -
chab7
addikt
válasz
atillaahun #18326 üzenetére
Nagyon jól írtad le a dolgokat
Én a lehető legkisebb pontként hozzátenném, azaz inkább csak megjegyezném, hogy azok közé tartozván akiknek sajnos nincsenek millió, de még csak százezrei sem az egyetlen fő kártyáján - amire max csak a fizetésem utalják - nem teszek semmiféle limitet és ekkora védelmeket sem. De azt én is nagyon megnézem hol adom meg a kártyaadatomat. (Pl a paypalnak, és csak olyan helyen vásárlok ahol lehet azzal.)
Az én esetemben még a kártyám sem kellene senkinek
Na persze akiknek vagyonuk van rajta azoknak nagyobb védelem kell.
Én még így is úgy érzem, túl vagyok védve -
chab7
addikt
válasz
Schuey #18270 üzenetére
Ahogy az előttem szóló csiga mondja. Szerintem kicsi pont vagy te (meg én is) ahhoz hogy pont a mi adatainkra vadásszanak. Ha be is törnek a googlehoz akkor is inkább a töketlen amcsik adatait fogják előnyben részesíteni nem az azt sem tudják hol van Magyarországon levők adatait
Inkább arra figyelj, hogy a fent levő adataid legyenek meg másik mentésben is a tulajdonodban, mert egy esetleges adatvesztés (na mert ez már inkább elképzelhető veszély) esetén ne vesszenek oda a fontos adataid. Amúgy meg a személyes adataid mindig csak neked fontosak, másoknak maximum csak érdekesek lehetnek. De ha csak egy hétköznapi ember vagy akkor még csak nem is érdekesek.
Ha viszont egy cég vezetője vagy aki konkurens lehet a google-al, vagy keresett pedofil/rabló/stb. vagy bármi ezekhez hasonló tevékenységet végzel ami indokolja az inkognitód meglétét akár a szomszéd számára is akkor ne bízz a googleban. Meg úgy tényleg senkiben és irány a hegyek -
chab7
addikt
válasz
Schuey #18261 üzenetére
Ravasz. És egy esetleges gammasugárkitörés ellen védekezel? Mert az még súlyosabb probléma mint az adataidat megadni annak a cégnek akinek a termékét használod. Azzal, hogy kezedbe veszed az androidot már el is fogadtad, hogy ő kezelje a telefonodat. Innentől kezdve a google nem illetéktelen az adataid kezelésében. De azokat már te akkor kiadtad mikor egy mobilszolgáltatónál számot kértél. Vagy csak úgy a kezedbe nyomtak egyet? És a mobilszolgáltató mennyivel volt megbízhatóbb?
Én is tényleg azt javaslom, hogy aki nem tud a mai korral élni az menjen magas hegyek közé, és barlangban éljen, minden technikai eszköz nélkül. Bár az sem olyan biztonságos mert ott is megtalálnak már ha akarnak. (Lásd Afganisztán)
Na meg egy esetleges a Föld útját keresztező gammakitörés ott is részecskékre bont
Amúgy meg a személyes adataid lehet nincsenek olyan veszélyes helyen a google fiókban mint a saját legfőbb adataid a szül. anyakönyvi kivonatodban egy magyar hivatal irodájának fiókjában. Az onnan hidd el könyebben ellopható -
chab7
addikt
válasz
aggleány #18135 üzenetére
Lázasan keresem merre olvastam róla, de valahol valamit valamelyik fájlban át kell írni és akkor nem frissíti. De nem találom egyelőre
Nálam nem lett megcsinálva mert itt jó az új. De valahol pedig láttam erre egy írást.
(Tudom ez így nem sokat segített)
Hopp. Lehet ez volt az: #18153
ha így működik akkor a kolléga megtalálta a megoldást. -
chab7
addikt
válasz
Nordik #18118 üzenetére
Ahogy az előttem szóló mondja két viber alkalmazás között ingyenes neten keresztül. De ugyanúgy tud rendes hívást és sms-t is indítani, az meg a szolgáltatód tarifája. A lényege az lenne hogy legyen fent mindenkinek a viber, meg a net, és akkor egymás közt ingyen.
Azért telefonszámmal, mert az alapján látja kinek van, és ha már lenne a contactjaid közt viberes akkor tudná is. Ez csak egy könnyített regisztráció, ennyivel több mint a pl skype (meg hogy telefonként üzemelnek a hívások. De valójában meg ugyanolyanok mintha a pl a skype hívásai.
Olvasnivalók:
[link] - [link] - [link] - [link] ... stb, stb (by google: viber) -
chab7
addikt
Akkor ezek szerint a gsm abc az 7 bites ASCII.
Bár magyar ékezeteket lehetne utf8-al is írni (8 biten) így 140 karakter lenne. De csak az utf16-ot alkalmazzák, hogy 70 karakter legyen , és több darab sms. Ügyeeees. Csak nem hagyok fel azzal, hogy ez direkt van(Holott akkor lehetne utf8 és 140 karakter, ami még mindig elég
)
Na jó, beteszem én is off-ba, igazad van.
-
chab7
addikt
UTF-8 (8-bit Unicode Transformation Format, 8 bites Unicode átalakítási formátum)
Tehát az utf8 az már eleve unicode, és tartalmazza a magyart is.by wiki:
"Az UTF-8 kódolás lényege, hogy a 7 bites ASCII kódtábla karaktereit (angol kis- és nagybetűk, számok és gyakoribb írásjelek) az ASCII kódjukkal jelöli, egyéb karakterek kódját pedig „feldarabolja”, és a darabokat egy vezérlőjelet követő több egymás utáni bájtban helyezi el úgy, hogy a bájtok mindegyike 127 felett van"Tehát emiatt nem fér bele egy karakterbe. De azt továbbra sem vágom a balra dőlő miért fér mégis
ha meg lehet oldani hogy az egy karakter legyen akkor a jobbra dőlőt is meg lehetett volna.Én továbbra is disznóságot sejtek emögött
[szerk.: Inkább azt gyanítom, hogy az alap az csak a 7 bites lehet mert
"a 7 bites kódolás mellett lehetséges 8 bites vagy 16 bites kódolást is választani, így 140, illetve 70 karakter fér egy SMS-be."
és ekkor változik az elküldendő üzenet hossza, ha beillesztünk egy 8 vagy 16 bites karaktert.
(Na de ezzel még mindig nincs meg a "balra dőlő miért fér be mégis" megoldása.)]
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest