-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
szabo.csabi #131121 üzenetére
Nem kell robot az EDS-hez, csak robot nélkül csinálja ezt a ki-bemásolgatást. De dokumentumokra, képekre ez nem olyan nagy gond, mert kicsi a fájlméret.
-
kovisoft
őstag
válasz
szabo.csabi #131117 üzenetére
Egy komolyabb titkosító alkalmazás az EDS. Ez létrehoz egy titkosított konténer fájlt, és ebben tárolja a védett fájlokat. Az ingyenes verzió nem tudja meghajtóként felcsatolni a konténert (de tudtommal ehhez a fizetősnek is root jogosultság kell), ezért minden használat előtt kipakolja a kért fájlt egy ideiglenes könyvtárba, majd használat után letörli onnan. Ezért nem annyira alkalmas nagy méretű fájlok (pl. videók) tárolására, inkább dokumentumok és képek titkosítására jó.
-
kovisoft
őstag
válasz
Somatom #131114 üzenetére
Nem csak mappás tárolás van, erre próbáltam rávilágítani. Mi van, ha a képek egy MySQL adatbázis rekordjaiban vannak tárolva? Mi van, ha a képek egy titkosított konténer fájlban vannak ömlesztve tárolva? Az album szerinted lehet hókuszpókusz, valójában a kötött mappásnál rugalmasabb adatrendszerezési módot valósít meg. És felhasználói oldalról lényegtelen, hogy fizikailag hogyan tárolják az adatokat.
-
kovisoft
őstag
válasz
Somatom #131109 üzenetére
Nem is írtam olyat, hogy az albumok fizikailag tárolnák a képeket. Amit a tárolási útról írsz, az a mappás tárolási módra igaz. Az albumokba szervezésnél a képek jellemzően ömleszte vannak, sőt nem is feltétlenül fájlokként vannak tárolva, lehetnek pl. rekordok egy MySQL adatbázisban. Ilyenkor a felhasználót jellemzően nem érdekli, hogy fizikailag hogyan tárolódnak az adatok. Mondjuk szerintem a legtöbb felhasználót a mappás tárolási módnál sem érdekli, csupán az, hogy milyen módon fogja megtalálni az általa keresett adatokat.
-
kovisoft
őstag
válasz
Somatom #131105 üzenetére
Mennyivel bonyolultabb az albumokba szervezés, mint a mappákba szervezés? Ráadásul megvan az a rugalmassága, hogy egy képet több albumba is tehet az ember, tehát többféle szempont szerint is rendszerezheti őket. Mappák esetén minden képnek egyféle elérési újra lesz, minden kép szigorúan csak egy mappában lehet.
-
kovisoft
őstag
válasz
MikeWazowski #131010 üzenetére
Nem tudok a nevükben nyilatkozni, és a Google Photos felhőbe mentett képeit nyilván nem tudja titkosítani, de azt el tudom képzelni, hogy ha a készüléken bizonyos képek titkosított formában vannak tárolva, akkor ezeket a Drive-ba is ebben a formában feltölti.
-
kovisoft
őstag
válasz
MikeWazowski #131007 üzenetére
Ez már csak azért is igaz lehet, mert a felhőszolgáltatásokra ezt írja:
"- Google Photos integration COMING SOON!
- Cloud Services COMING SOON!" -
kovisoft
őstag
válasz
MikeWazowski #131003 üzenetére
Nem ismerem az appot, de a honlapjuk szerint a rejtett képek ténylegesen titkosított formában vannak tárolva, így más képnézővel nem lehet őket megnézni:
"True vault keeps your sensitive pictures perfectly safe with encryption and it's not limited to the app only, but whole system"
Szerk: most látom, hogy a Play-es oldalon is ezt írják:
"Try our unique and true encrypted vault which is not limited to the app only, but whole system. Put your sensitive photos in the vault and you will not be able to access them with any other app on your device, but only through Memoria"
-
kovisoft
őstag
1 napig ingyenes a KMPlayer PRO.
-
kovisoft
őstag
válasz
kmarci25 #128829 üzenetére
Alternatívaként használhatod a Meteogram Widget-et, ami nagyon hasonló (sőt, szerintem jobb).
-
kovisoft
őstag
válasz
Somatom #128240 üzenetére
Egy átlagos vonalkódolvasóval általában egy db vonalkódot beolvasol, aztán azzal kell valamit kezdeni (pl. vágólapra megy, és onnan átmásolod valahová), mielőtt egy újabbat beolvasnál. Ő pedig azt szeretné, ha egymás után folyamatosan tudna vonalkódokat beolvasni, amik automatikusan gyűlnének valamilyen listába, majd a végén az így összegyűlt listával kezdene valamit.
-
kovisoft
őstag
válasz
polonic #128217 üzenetére
Ez valami teszt funkció lehet, és nem kapta meg mindenki a cikk szerint.
-
kovisoft
őstag
válasz
henrik0520 #125578 üzenetére
Régebbi Samsung telóknál a zajszűrés szokott furcsaságokat okozni, esetleg próbáljátok meg kikapcsolni. Azt hiszem, valahol a tárcsázó beállításaiban van.
-
kovisoft
őstag
válasz
Pocee #119426 üzenetére
Itt volt korábban leírva, hogyan lehet kikapcsolni a mobilbaráttá alakítást.
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz
kásás #118123 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy a készülék apró mozgatása esetén (=amíg a kezedben van) ne kapcsoljon ki a kijelző, ezt tudja pl. a BetterSleep vagy a Gravity Screen - On/Off.
-
kovisoft
őstag
válasz
#61392896 #118090 üzenetére
Nem tudom, másnál mit jelent az ACR, de nálam pl. az Another Call Recordert.
-
kovisoft
őstag
válasz
polonic #118021 üzenetére
A 3C Battery Monitor Widget tud ilyet.
-
kovisoft
őstag
válasz
Somatom #116212 üzenetére
Nem tudom, számomra valahogy nem hangzik olyan jól ez a Yandex név:
"...Russian search-engine Yandex passed information to FSB...
...Yandex revealed that it had passed private customer information to the FSB, including that of users who had donated money via Yandex to an anti-corruption website..." -
-
kovisoft
őstag
válasz
zolikaDB #112628 üzenetére
Az Open Camera pl. tud ilyeneket: időzítés, exponálás hangerő gombra vagy képernyő (szimpla vagy dupla) érintésre vagy hang alapú parancsra. Az előlapi vakuban nem vagyok biztos, mert nekem nincs, de a leírása szerint azt is tudja (nekem ilyenkor egy fehér képernyőt rak ki).
-
kovisoft
őstag
válasz
meko1 #111853 üzenetére
Én a Gravity Screen - On/Off appot használom, ennél nem csak a közelségérzékelővel tudod vezérelni a képernyő ki-bekapcsolást, hanem emellett azt is meg tudod adni, hogy pl. fejjel lefelé fordítva (egy adott szögtől kezdve) kapcsolja ki a kijelzőt. Ha fejjel lefelé van a zsebedben a telefon, akkor véletlen bekapcsolódás esetén rögtön kikapcsolja a képernyőt.
-
kovisoft
őstag
válasz
Viktor0610 #111390 üzenetére
A tappancs azt jelenti, hogy ez egy belső tesztelésre szánt verzió. Valaki valószínűleg véletlenül egy ilyen verziót engedett ki hivatalos frissítésként. Aztán amikor rájöttek erre, akkor csináltak egy hivatalos frissítést is.
-
kovisoft
őstag
válasz
kuksa90 #111301 üzenetére
Nem a Sygic Car Navigation az "alapszoftver", hanem a GPS Navigation & Maps Sygic.
-
kovisoft
őstag
válasz
kuksa90 #111298 üzenetére
Van sokféle csomag, pl. csak Európa, EU+Oroszország, teljes világ, traffic információval vagy anélkül, stb. Illetve van külön Sygic Car Navigation, ami az autó beépített kijelzőjére teszi ki a navigációt (már amelyik autó képes ezt fogadni).
-
kovisoft
őstag
válasz
enginev3.0 #111283 üzenetére
Ez érdekes, mert a honlapjuk továbbra is 20 EUR-t mutat Európa Premium+Traffic-ra. Sőt nekem az appon belül is ennyit mutat.
-
kovisoft
őstag
válasz
D0zeR #111058 üzenetére
Május 31-ig 75%-os akcióban kapható a Sygic.
-
kovisoft
őstag
Az Open Camera is tudja a timestamp-et, legalábbis benne van a menüjében, de még nem próbáltam. És ingyenes.
-
kovisoft
őstag
válasz
Bozek #110635 üzenetére
Ahogy írod, rootolt készüléken fel lehet mountolni a titkosított konténert, és akkor közvelenül innen lehet használni a fájlokat. Nekem sajnos rootolatlan céges Samsungom van, úgyhogy ez nálam nem opció. Attól viszont még, hogy a fájl egy titkosított konténerben van, ténylegesen maga a fájl is titkosítva van eltárolva, pont úgy, mint a jelszavazott tömörített fájlos példád esetében. Nincsenek ott a fájl eredeti bájtjai a telefonon jelszó nélkül elérhető módon.
-
kovisoft
őstag
Igen, ezen az oldalon a csávó az iOS verzióban előkotorta az elrejtett képeket jelszó nélkül.
Valószínűleg van kimondottan képekre (galériára) kihegyezett titkosító app is, de én ilyet nem ismerek. Amit ismerek és használok, az az EDS Lite, ami tetszőlege fájt titkosít egy titkosított konténerben, ahhoz hasonlóan, ahogy a TrueCrypt működik PC-n (sőt ha jól tudom, meg is tud nyitni PC-s TrueCrypt konténer fájlt). A Lite verziót régóta nem frissítették, nem is tudom, hogy megy-e a legújabb Android verziókon, a fizetőst viszont rendszeresen frissítik.
-
kovisoft
őstag
válasz
#20749568 #110245 üzenetére
Én nem vettem észre akkuidő csökkenést, az adatforgalmat pedig nemhogy növelné, hanem csökkenti azáltal, hogy le sem tölti a reklámokat. Ha "minden reklám"-on azt érted, hogy nem csak a böngészőben, hanem az appokban is szűr, akkor ezt csak a fizetős változat tudja. Szerintem érdemes használni, rootolatlan készüléken pláne, mert sok más reklámblokkoló csak rootolt készüléken működik.
-
kovisoft
őstag
válasz
Drughi #109781 üzenetére
Van egy másik Folder Player (nem a korábban említett Music Folder Player), ami ha jól tudom ingyenes és reklámmentes.
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz
kory24 #109322 üzenetére
Itt az talán a legfontosabb kérdés, hogy ténylegesen rövidebb ideig bírja-e a készüléked Adguard-dal, mint anélkül? Ha egyébként ugyanannyi ideig bírja, akkor pusztán az a helyzet, hogy a statisztika készítése közben a más appok által generált fogyasztás egy része is az Adguard számlájára íródik, mivel minden adatforgalom átmegy az Adguard-on, ami ilyenkor értelemszerűen aktív, és ez becsapja a statisztikát.
Ha viszont ténylegesen többet fogyaszt a készüléked Adguard-dal, akkor elképzelhető, hogy van egy alkalmazásod, amelyik meghülyül attól, hogy nem éri el a reklámjait, állandóan próbálkozik, és ezáltal fokozott forgalmat generál.
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
Az Army Knife for Android ingyenes, reklámmentes, van benne flashlight is, és ha ezt bekapcsolod, majd kikapcsolod a kijelzőt, akkor is világít tovább a lámpa.
-
kovisoft
őstag
válasz
dajkapeter #108345 üzenetére
ACR, tudja azt is, hogy csak bizonyos contact-ok hívásait rögzítse.
-
kovisoft
őstag
válasz
paolinho #108260 üzenetére
Az Open Camera appban ki lehet kapcsolni az autofókuszt, és van pár beállítható távolság (végtelen, makró, lock, fixed). Azt viszont nem tudom, hogy minden készüléken egyformán működik-e ez a funkció.
-
kovisoft
őstag
válasz
SunMount3r #107924 üzenetére
Az, hogy "részemről zárom", az nálad még hány plusz hozzászólást szokott jelenteni ugyanabban a témában?
-
kovisoft
őstag
válasz
hroberto #107619 üzenetére
Adblock = reklámblokkolás, reklámszűrés. Van többféle megoldás, pl. olyan, ami csak a böngészőben szűri a reklámokat, de olyan is, ami más alkalmazásokban is szűr. Attól is függ, miket tudsz használni, hogy root-olva van-e a készüléked. Nekem nincs root-olva, én az Adguard-ot használom, de nézd meg az ajánlatokat az összefoglaló "Reklámblokkolás" c. részében.
-
kovisoft
őstag
válasz
#19784448 #107528 üzenetére
Ne a play-ről telepítsd az Adguard-ot, hanem hivatalos oldaláról.
-
kovisoft
őstag
válasz
HoTaZo #106011 üzenetére
Azt nem tudom, mi lett a távirányító alkalmazással, de a Műsorújság appban van IPTV távirányító funkció is.
-
kovisoft
őstag
válasz
vakri #105095 üzenetére
Pl. Sleep as Android
-
kovisoft
őstag
válasz
S e t h #104536 üzenetére
Nekem is van ékezetes karakter a nevemben, és nekem sem engedte a kártyás fizetést. Ha ékezetesen írtam be a nevem, akkor kiszedte az ékezeteket, ha ékezet nélkül írtam be, akkor a bank utasította vissza a fizetést. Nálam a megoldás a PayPal lett, de ez nálad is kellene működjön, ha össze van kötve egy kártyával, nem kell ténylegesen pénz legyen a PayPal számládon, hanem fizetéskor a kártyádról emeli le a pénzt.
-
kovisoft
őstag
válasz
darvinya #102168 üzenetére
Hát ha a "maszat" alatt azt értetted, hogy a legtöbb esetben úgy lehet vele eltüntetni dolgokat, hogy észre sem veszed, hogy volt ott valami a képen, akkor tényleg ugyanazt írtad. Csak akkor nem értem, miért ne lenne ez alkalmas pl. a dátum eltüntetésére is. Persze asztali gépen, nem androidon.
-
kovisoft
őstag
válasz
jena2 #100975 üzenetére
Akkor nálad valami gond van a közelségérzékelővel. Kapcsold ki a beállításokban a közelségérzékelőre történő képernyő kikapcsolást, ekkor csak a gravitációs szenzorra fog hagyatkozni. Ill. kapcsold ki a közelségérzékelőre történő bekapcsolást is, így majd a power gombbal kell bekapcsolni, ha előveszed a zsebedből..
-
kovisoft
őstag
válasz
jena2 #100940 üzenetére
Ha van a készülékedben gravitációs szenzor, akkor Gravity Screen - On/Off. Ennél be lehet állítani, hogy ha fejjel lefelé teszed zsebre a telefont, akkor kikapcsolja a kijelzőt és kikapcsolva is tartja (azaz mindig újra kikapcsolja, ha valami felélesztené). Én ezt használom zsebben, és nem szokott semmi sem véletlenül elindulni. A könnyen benyomódó power gombot pedig nálam az oldotta meg, hogy egy szilikon tokba tettem a telót.
-
kovisoft
őstag
Mi volt a gond a Gravity Screen-nel? Én ezt használom, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Mivel javarészt zsebben hordom a telefont, ezért úgy állítottam be, hogy fejjel lefelé fordítva kapcsolja ki a kijelzőt, és a közelségérzékelőre kapcsolja be, amikor kiveszem a zsebemből. Gyakorlatilag soha nem kell gombot nyomnom a képernyő ki/bekapcsolásához.
-
kovisoft
őstag
válasz
unravel #99305 üzenetére
Annyit tudsz tenni, hogy létrehozol egy parancsikont, ami egy üres oldallal indítja a Chrome-ot. Így kell csinálni:
- beírod a Chrome címsorába azt, hogy about:blank, ez behoz egy üres oldalt
- a menüből kiválasztod az "Add to Home Screen" parancsot (angolul használom, nem tudom, hogy van magyarítva)
- létrejön egy parancsikon a launcherben, ha ezzel indítod a Chrome-ot, akkor az üres oldallal jön be.Sajnos nem tökéletes a megoldás, mert a háttérben ott lesz(nek) a korábban látogatott oldal(ak), de azok legalább nem töltődnek be, csak ha átváltasz rájuk.
-
kovisoft
őstag
válasz
aprokaroka87 #98981 üzenetére
Én egy csomószor így járok, de az okát nem tudom.
-
kovisoft
őstag
válasz
#79335424 #98953 üzenetére
Köszi, de akkor továbbra is maradok a Chrome-nál. A telefont egy kézben tartva, a tartó kéz hüvelykujjával szeretném a lehető legkényelmesebben használni a böngészőt, ehhez jó lenne, ha a (nekem) fontos funkciók a képernyő alján is könnyen elérhetők lennének. De tudtommal Chrome-ban nem lehet pl. a címsávot, toolbart, akármit áthelyezni alulra, fel kell nyúlni a kijelző tetejére a tab váltáshoz.
-
kovisoft
őstag
Ha már böngésző, tud valaki ajánlani olyat a Chrome-on kívül, amiben van egyujjas zoomolás? A Chrome-mal (nekem) macerás a váltás a tabok között, fel kell nyúlni a lap tetejére. Olyan böngészőt szeretnék, ami támogatja az egykezes/egyujjas használatot amennyire csak lehet.
-
kovisoft
őstag
Nincs elég memória, ezért a kernel kidobálja a processzeket. Ilyen üzenetek jöttek több különböző processzre is, mint ez:
W kernel : [ 2052.035522] select 3189 (.candycrushsaga), adj 0, size 55292, to kill
W kernel : [ 2052.035552] send sigkill to 3189 (.candycrushsaga), adj 0, size 5529 2Ezt pedig a rendszer olyankor írja ki, amikor a kevés memória miatt elkezdi kidobálni a processzeket:
lowmem_print(1, "send sigkill to %d (%s), adj %d, size %d\n",
selected->pid, selected->comm,
selected->oomkilladj, selected_tasksize);
force_sig(SIGKILL, selected); -
kovisoft
őstag
Ezen az oldalon hasonló problémáról írnak, van egy elég macerás megoldási javaslatuk is (minden jegyzet fájljait egyesével átmásolni egy új jegyzetbe).
-
kovisoft
őstag
válasz
woodworm #96394 üzenetére
De akkor mindig csak két köztespont között kell egy-egy rövid útszakaszt megterveznie, és ezeket összeillesztenie. Ez nem ugyanakkora számításigény, mint egy darab hosszú útvonal megtervezése. Nekem is az volt a tapasztalatom, hogy az Osmand lassan tervezi a hosszú (pláne a határokon átívelő) útvonalakat. Igaz, egy ideje már nem próbáltam.
-
kovisoft
őstag
válasz
vadászcsiga #96169 üzenetére
Kb. egyben tudja a token generálást és az alap mobil internetbank funkciókat. Induláskor kiválaszthatod, hogy mit akarsz csinálni: kulcsot kérni a normál internetbankos belépéshez, vagy belépni a mobilbankba. A mobilbankban van a szokásos számlainformáció, átvezetés/átutalás (itt a régi böngészős mobilbanktól eltérően új kedvezményezettet is fel lehet venni), csekkbefizetés, megtakarítások. Belépéshez egy számkódot kér, amit változó kiosztású billentyűzeten kell bepötyögni, ill. ugyanezt a kódot kéri a műveletekhez is. Nekem összeségében tetszik, mert jóval gyorsabban rá tudok nézni a számlámra, mint korábban.
-
kovisoft
őstag
válasz
qpakcovboy #96003 üzenetére
A legtöbb okostelefonban fix rekesz van, nem tudod állítani. Ha mégis olyan készüléked lenne, aminél lehet, akkor talán a Camera FV-5 tudja ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest