Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kutyauto

csendes tag

válasz BE4GLE #5484 üzenetére

Köszi a tippeket, utánaolvasok, ki fogom próbálni amiket nem ismerek belőle.

Sok mindennel játszom, kísérletezem amibe belebotlok... igazából csak a tapasztalás, tanulás kedvéért írogatom amiket most csinálok. Érdekes, hogy pár programsorral olyan funkciókat lehet megvalósítani, mint az írott szövegek felolvasása... ugyanakkor például éppen ebben jött elő, hogy ha előkészítem
    tts = TextToSpeech(mycontext, ttsListener )

majd a listener initjében szeretném beállítani a default lokációnak megfelelő hangot ...

val voice = tts?.voices?.first { it.locale== Locale.getDefault() && !it.isNetworkConnectionRequired}
    if (voice != null) {
    tts?.setVoice(voice)
    }

Hát a tts.voices egy 389 elemű lista, amelyből nekem csak az a 2-3 elem kell, ami megfelel néhány paraméternek. Ennek a listának a szűrése ( .filter{} ), keresni benne ( .first{} ) elemet a mostani tapasztalatom szerint baromi lassú... egyelőre nem találtam azt a módszert ami ne tűnne nagyon lassúnak.

A másik, hogy intiben beállítom a sebességet (alapból is amúgy is 1 lenne gondolom)
    tts?.setSpeechRate(1f)
    de ennek ellenére az első néhány megszólalás sokszor nagyon hadarós. Aztán lelassít a beállított normál tempóra.

Új hozzászólás Aktív témák