- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple Watch
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Bővül a One UI 8.5 béta, régebbi Galaxy készülékek is csatlakozhatnak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
domel
tag
Helló. Átálltam Oreo-ra, féltem tőle mint a tűztől, nem alaptalanul..., de szerintem a Lollipop-Marshmallow átállás durvább volt. Az én specialitásom a háttéralkalmazások, az akkor is működő programok, ha látszólag mindenből kilép a júzer. Márpedig az Oreóban pont itt történtek a legnagyobb változások, usert és programozót agresszíven próbálják terelni az energiatakarékos alkalmazások irányába. Van ez a doze mode, ami eddig is volt, de most sokkal durvábban, a telefon kikapcsolás után négy perccel bealszik, és megáll minden élet. Napokba tellett kiderítenem, hogy mikor bealszik a telefon és megállt az internetrádió, hogy azt miért tette annak ellenére, hogy a processzort nem hagytam aludni (wifit és mobilnetet is lekapcsolja, meg gps-t és gyakorlatilag minden hardwert) és hogy ezt hogyan lehet megkerülni. Itt a megoldás az előtér-szolgáltatás volt (foregroundService), ha tudja valaki hogy egy sima activity esetében hogy lehet az alvó telefonon a wifi-mobilnetet bekapcsolva hagyni, az ne tartsa magában. A másik érdekesség a Notifikációs sáv használata
Intent notificationIntent = new Intent(this,MainActivity.class);
notificationIntent.addFlags(Intent.FLAG_ACTIVITY_SINGLE_TOP);
PendingIntent pendingIntent = PendingIntent.getActivity(this,1,notificationIntent,PendingIntent.FLAG_CANCEL_CURRENT);
Notification notification= new NotificationCompat.Builder(this, CHANNEL_ID)
.setContentTitle("XixiRádió")
//.setContentText("vattafaki")
.setSmallIcon(R.drawable.ic_radio)
.setContentIntent(pendingIntent)
.build();
startForeground(1,notification);
a fenti kód nem jelenít meg ikont az értesítési sávban, hanem helyette egy system ikon jelenik meg, ami azt jelzi, hogy többek között van egy program(unk) ami energiát fogyaszt a háttérben. Itt a megoldás az, hogy Oreo alatt applikációs szinten (Manifest <application -is be kell regisztrálni egy osztályt, amiben létrehozunk egy NotificationChannelt, majd annak az ID-jére hivatkozunk az Activity vagy Service-ben létrehozott Notifikációs ikon, vagy indítóikonok esetében. Amúgy az oreo valóban keveset fogyaszt mikor ki van kapcsolva a telefon, este feltöltöm, reggel mikor ébreszt, még mindig 100%-on van a telefon. Egyenlőre ennyi volt az észrevételem öt nap alatt az Oreo-val kapcsolatban-domel
Új hozzászólás Aktív témák
- Polk Audio Signa S4 Dolby Atmos Soundbar
- ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4090 24GB White GDDR6X (ALZA GARI!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I CAM I W11 I Gar!
- MagyarLED! ZBook Fury 15 G7 15.6" IPS FHD, RTX 3000-6, i7-10850H, 32 / 1T NVMe SSD +SZLA +GARANCIA
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2i touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest