Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
No, úgy tűnik, sikeresen beletenyereltem valamibe, ami messze meghaladja a tudományom. Ami megnyugtat: nem csak az enyémet. Tanulás céljából ajánlom a következő cikket: [link]; szerencse h. az említett professzor volt olyan kedves, és a pórnépnak is csinált biztonságos osztályokat...
Kibogoztam az ArrayAdapter source-kódját is. A konstruktorban megadhatjuk a felhasználni kívánt ArrayList-et, melyet = jellel tárol a belső változóban.
Ezt követően a Filter() rész pont azt csinálja, amit én: lock-olja a belső változó hozzáférését, és végigolvassa a tömböt (pontosabban átmásolja egy másikba). Ez azonban NEM szinkronizált cselekedet, uis. időközben egy másik programrész (akár UI szálon,mert a Filter worker-szálon van!) módosíthatja az eredeti tömböt. Vagy összeomlik, vagy exception-t kapunk. A saját változatomban (belassítottam a filtert) sikerült is a hibát produkálni.
Ált. persze nem lesz hiba, egyszerűen azért, mert a Filter (ha egyáltalán használjuk), sokkal gyorsabban lefut, semmint változna közben a tömb. De ha a Filter lassul - akkor máris előjöhet a hiba, még a legegyszerűbb listában is. Az én problémám nyilván szélsőséges (túl nagy a lista), és valójában a filtert nem is akartam használni (pont a lassúsága miatt), de a logikai hiba az akkor is logikai hiba.
Elvi megoldást úgy találtam a magam számára, hogy készítek egy ArrayList leszármazottat, amit a Loader fel tud tölteni, távolról változtatható - de csak akkor, ha a Filter nem állítja le a működését. Pl. úgy, hogy a filter teljesen más metódussal vesz ki elemeket; ha a tömb változik, akkor ez a lehetőség lezárul, úgyis megváltozott a szűrni kívánt anyag.
Gondoltam, megosztom a gondolataimat, hátha mást is érdekel ez a kérdés. De, mint fent írtam, ez kicsit több, mint amit biztonságosan átlátok, így aztán ha hülyeséget gondolk, kérlek, javítsatok!

Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG Strix Scope Deluxe /DE/Red switch/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi