- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Itt a Google Pixel 10a EU-s energiacímkéje
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
No, úgy tűnik, sikeresen beletenyereltem valamibe, ami messze meghaladja a tudományom. Ami megnyugtat: nem csak az enyémet. Tanulás céljából ajánlom a következő cikket: [link]; szerencse h. az említett professzor volt olyan kedves, és a pórnépnak is csinált biztonságos osztályokat...
Kibogoztam az ArrayAdapter source-kódját is. A konstruktorban megadhatjuk a felhasználni kívánt ArrayList-et, melyet = jellel tárol a belső változóban.
Ezt követően a Filter() rész pont azt csinálja, amit én: lock-olja a belső változó hozzáférését, és végigolvassa a tömböt (pontosabban átmásolja egy másikba). Ez azonban NEM szinkronizált cselekedet, uis. időközben egy másik programrész (akár UI szálon,mert a Filter worker-szálon van!) módosíthatja az eredeti tömböt. Vagy összeomlik, vagy exception-t kapunk. A saját változatomban (belassítottam a filtert) sikerült is a hibát produkálni.
Ált. persze nem lesz hiba, egyszerűen azért, mert a Filter (ha egyáltalán használjuk), sokkal gyorsabban lefut, semmint változna közben a tömb. De ha a Filter lassul - akkor máris előjöhet a hiba, még a legegyszerűbb listában is. Az én problémám nyilván szélsőséges (túl nagy a lista), és valójában a filtert nem is akartam használni (pont a lassúsága miatt), de a logikai hiba az akkor is logikai hiba.
Elvi megoldást úgy találtam a magam számára, hogy készítek egy ArrayList leszármazottat, amit a Loader fel tud tölteni, távolról változtatható - de csak akkor, ha a Filter nem állítja le a működését. Pl. úgy, hogy a filter teljesen más metódussal vesz ki elemeket; ha a tömb változik, akkor ez a lehetőség lezárul, úgyis megváltozott a szűrni kívánt anyag.
Gondoltam, megosztom a gondolataimat, hátha mást is érdekel ez a kérdés. De, mint fent írtam, ez kicsit több, mint amit biztonságosan átlátok, így aztán ha hülyeséget gondolk, kérlek, javítsatok!

Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 850 G7 - i7-10610U 16/512GB + Notebook táska
- Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM
- Eladó 4GB DDR4 laptop RAM-ok (SO-DIMM) többféle órajellel ( 10 darab )
- OHH! MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-13620H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ELADÓ 4 darab 8GB DDR4 ECC Registered (RDIMM) Szerver RAM modul
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- 208 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i7-13700F, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs