- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #1568 üzenetére
Nem az SQL önmagában, hanem a konkrét megvalósításban. Az adatbázis (most) statikus, nincs törlés, nincs beillesztés, (ha lenne, itt már nyerne az SQL), csak olvasás van. A statikus adatbázist be kellene olvasni teljes egészében (egyébként már ez elég lassú, közel 300.000 elemről beszélünk (Ja igen, és már most van 8 ilyen adatbázisom)). A legnagyobb probléma azonban az, hogy sqlite-ban (legalábbis android alatt) az összehasonlító metódust nem tudom én, kódból elkészíteni (más nyelvekben van erre lehetőség). Emiatt minden egyes bejegyzésre (rekordra) le kell generálni a mezőket pl. ékezet nélkül. Nem akarok részletekbe menni, de nekem háromféle összehasonlítás kell, amit most kód végez. Sqliteban ehhez minden rekordban 3 mező kellene, praktikusan mindegyik ugyanazzal az adattal, amit mindhárom mezőben más írásmóddal írok. Ezek egyébként izgalmas kérdések, mert azt boncolgatják, lehet-e ilyen volumenű feladatra telefont használni.
Namármost a vicc az, hogy lehet; legalábbis nekem prímán működik. A sebessége is kiváló, hiszen max. 20 keresésből megtalálja a kívánt elemet. Ez azt jelenti, hogy írom a keresőszót, és folyamatában, minden betű után keres. Ugyanakkor - mivel nem elég gondosan oldottam (még!) meg - csak az indexadatok olvasása 4 másodperc (ez lassú, ha elfordításkor ennyit kell várni), az indexelés meg 45 perc (SGSII-n), de ugye azt egyszer csinálom meg egy életben (elvileg).
Úgy gondoltam, ha már ezt kijavítom (a 4 mp-et mármint), akkor az itt javasolt beolvasást is átírom, csak éppen elakadtam a puffer-méret kérdésnél. (No igen, az is egy válasz, hogy 8192, nem olyan sok az...
)
A "szívásról" annyit, hogy az első verzió PalmOS alatt született, ahol még kevesebb adatbázis-támogatás volt. Sőt! legfeljebb 64K elemet tudott kezelni, tehát több "táblába" kellett rendeznem az adatokat. Na az szívás volt, 3 hétig törtem a fejem az algoritmusokon. Viszont ezt átteni Android (és Java) alá csak egy délután volt. Most ott tartok, hogy az Android alatt néhány dolgon lehetne gyorsítani és egyszerűsíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest