- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #1568 üzenetére
Nem az SQL önmagában, hanem a konkrét megvalósításban. Az adatbázis (most) statikus, nincs törlés, nincs beillesztés, (ha lenne, itt már nyerne az SQL), csak olvasás van. A statikus adatbázist be kellene olvasni teljes egészében (egyébként már ez elég lassú, közel 300.000 elemről beszélünk (Ja igen, és már most van 8 ilyen adatbázisom)). A legnagyobb probléma azonban az, hogy sqlite-ban (legalábbis android alatt) az összehasonlító metódust nem tudom én, kódból elkészíteni (más nyelvekben van erre lehetőség). Emiatt minden egyes bejegyzésre (rekordra) le kell generálni a mezőket pl. ékezet nélkül. Nem akarok részletekbe menni, de nekem háromféle összehasonlítás kell, amit most kód végez. Sqliteban ehhez minden rekordban 3 mező kellene, praktikusan mindegyik ugyanazzal az adattal, amit mindhárom mezőben más írásmóddal írok. Ezek egyébként izgalmas kérdések, mert azt boncolgatják, lehet-e ilyen volumenű feladatra telefont használni.
Namármost a vicc az, hogy lehet; legalábbis nekem prímán működik. A sebessége is kiváló, hiszen max. 20 keresésből megtalálja a kívánt elemet. Ez azt jelenti, hogy írom a keresőszót, és folyamatában, minden betű után keres. Ugyanakkor - mivel nem elég gondosan oldottam (még!) meg - csak az indexadatok olvasása 4 másodperc (ez lassú, ha elfordításkor ennyit kell várni), az indexelés meg 45 perc (SGSII-n), de ugye azt egyszer csinálom meg egy életben (elvileg).
Úgy gondoltam, ha már ezt kijavítom (a 4 mp-et mármint), akkor az itt javasolt beolvasást is átírom, csak éppen elakadtam a puffer-méret kérdésnél. (No igen, az is egy válasz, hogy 8192, nem olyan sok az...
)
A "szívásról" annyit, hogy az első verzió PalmOS alatt született, ahol még kevesebb adatbázis-támogatás volt. Sőt! legfeljebb 64K elemet tudott kezelni, tehát több "táblába" kellett rendeznem az adatokat. Na az szívás volt, 3 hétig törtem a fejem az algoritmusokon. Viszont ezt átteni Android (és Java) alá csak egy délután volt. Most ott tartok, hogy az Android alatt néhány dolgon lehetne gyorsítani és egyszerűsíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest