- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Dr. Oid #86983 üzenetére
Ha kijön a kedvezményből a Samsung, akkor én azt venném. Produktivitásban teljesen más szint, mint a Pad 5. Főleg, ha használod is azt a Samsung telót (pl. híváskezelés a tabon). A RAM a necces pont. Ez dinamikus RAM elérésnél lehet szűk keresztmetszet. Mondjuk DEX többablakos módnál. Ebben jobb lehetne a Xiaomi .... ha lenne benne DeX mód. Olyan statikus elérésnél, mint mondjuk az Office, sztem számítani fog a következő verziófrissítéssel érkező tárhely/RAM konverzió feature.
-
Somatom
veterán
válasz
helixP #86967 üzenetére
Ezt napi szinten tapasztalom a céges T5 10 -en (2GB RAM). Van olyan program, ami időnként csak úgy hajlandó elindulni, ha előtte kilövöm és törlöm a gyorsítótárát. Mindezt úgy, hogy nincs megadva fiók, nincs aktiválva a Google Play Szolgáltatások. Ezt egy mami nem tudná megoldani.
-
Somatom
veterán
válasz
supertrezi #86961 üzenetére
De, az tény, hogy erőforrásigényes. Szarul van megírva. -
Somatom
veterán
válasz
baal-amiga #86950 üzenetére
Lehet, hogy alap kéne legyen, de nem a Samsungnál. Ebben az esetben ez nem csak egy felirat, hanem van hozzáadott érték is. Neki médiafogyasztásra kell. Ha multitasking feladatokra kéne, akkor én is azt mondanám, hogy kevés. Milyen médiatartalom nem játszható le 4GB RAM -mal? Viszont, van egy 12,4 -es kijelző, ami filmnézéshez elég király.
-
Somatom
veterán
válasz
baal-amiga #86946 üzenetére
De miért? Egyedül a 4GB RAM -ot keveslem, de sztem az is csak akkor derül ki, ha vki megküldi a DeX -et, vagy a lebegőablakos módot. Síma videónézésre, böngészésre sztem megfelel és még nem tudni, hogy milyen hatással lesz rá a 12 -vel érkező tárhely » RAM feature. Amikor az enyémet vettem, akkor még nem volt az FE, különben azt vettem volna.
-
Somatom
veterán
válasz
F.B.I. #86939 üzenetére
Elszórni? Még a videóban is említi a plusz funkciókat. Viszont nem említi pl. a GPS -t, az USB-C közti különbséget (2 vs. 3). Ezáltal a Samsung tud HDMI kimenetet és LAN -t is. Azt nem tudom, hogy a Pad5 mennyire tud együttműködni a Xiaomi telókkal. A Samsungnál adott pl. a híváskezelés és a másodlagos megjelenítő, vagyis a tab képes egy Samsung teló megjelenítője lenni. Nyilván vannak, akik nem használják ki ezeket a plusz funkciókat, de sztem az nem jelenthető ki, hogy aki S7 -et vesz Pad5 helyett, az elszórta a különbözetet.
-
Somatom
veterán
válasz
MrBabineni #86907 üzenetére
Nehéz ügy. A Xiaomiban erősebb a SOC és talán esélyesebb a frissítésre.
A Lenovo viszont Oled, van tárhelybővítés, ujjlenyomatolvasó, GPS.
Elvileg mindkettő Netflix HD kompatibilis, de erről nem ártana konkrét tapasztalat.
Plusz MIUI. Van, aki szereti, van, aki menekül tőle. -
Somatom
veterán
válasz
pataslogeza #86777 üzenetére
Fordítva. Van a Google Play Szolgáltatások keretrendszer, aminek része a Google Play áruház.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
t..janos #86630 üzenetére
Ha jól látom, akkor a topikjában épp a toll beszerzés a téma.
Egyéni preferencia kérdése. Bevallom, engem a Samsung megvett dekára, úgyhogy elfogult vagyok. De, a munkám miatt GPS nélkül én nem veszek tabot és a tárhelybővítés is hiányozna. -
Somatom
veterán
válasz
this is life #86527 üzenetére
Ráadásul csak apk -ból telepítés játszik, mert Play támogatása már nincs.
-
Somatom
veterán
válasz
fury1337 #86517 üzenetére
A Samsung DeX nem teljesen önálló kreálmány. Az alapja a freeform multi window mód, ami Android 7 óta bármelyik telón, tabon aktiválható. Sztem emiatt nem éri meg Samsungot venni. Ráadásul bugos is. Bármikor aktiválhatnám, de inkább az Androidos megoldást használom az aláírásomban levő telón, tabon.
-
Somatom
veterán
válasz
urban racer #86450 üzenetére
Egyébként léteznek ilyen kütyük akku nélkül is. Pl. Pipo. Persze, az itthoni beszerzés erős korlát.
-
Somatom
veterán
válasz
urban racer #86449 üzenetére
Málnára is van Android. A Gugli szerint Play Store is telepíthető.
-
Somatom
veterán
A tableten fut egy automatizáló, ami figyeli az akku töltöttségét és a beállított határértékeknél jelet küld az okoskonnektornak a táp ki/be kapcsolására. Megcsináltam, működik.
-
Somatom
veterán
válasz
urban racer #86443 üzenetére
Sztem erre nem tablet kéne, hanem Raspberry.
-
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #86406 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a remaphoz kell a pro. Egyébként igen, bármelyik gombhoz, bármelyik betüt társíthatod. Vagy akár gombkombinációhoz is. De, nem csak karaktert lehet társítani, hanem pl. alkalmazásindítást is. Ha kombinálod automatizálóval, akkor bármilyen Androidos műveletet tudsz billentyűzetről indítani.
Fontos!!! Az EKH egy trükköt használ. A rendszer felé ez egy virtuális billentyűzet (csak nincs látható felülete). Tehát a rendszerben azt kell beállítani, hogy fizikai billentyűzet használatakor is jelenjen meg a virtuális billentyűzet és az EKH -t kell kiválasztani virtuális billentyűzetként. -
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #86340 üzenetére
Vannak hátrányai.
- Onnantól a kártya a rendszer része. Kiszedése, elromlása működési problémákat okozhat.
- Bár sosem próbáltam, de tudomásom szerint az ilyen kártya, formázás nélkül, más eszközben nem használható.
- A kártyák nem csípik a fokozott RW igénybevételt.
- A külső tároló RW elérése mindíg lassabb, mint a belsőé. Ha a programok működésükhöz használják, akkor a rendszer lassulását eredményezheti. -
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #86334 üzenetére
Nem. Az régen volt. 4.4 -től emulált tárhely van. Az appok annyit foglalnak be a teljes tárhelyből, amennyire szükségük van. Sztem 64GB -ra sokminden ráfér, a média meg mehet mikroSD -re. Bár az Android lehetőséget ad a külső tárhely belsőhöz csatolására, de ezt sok gyártó letiltja. Én sem tartom jó ötletnek, viszont médiára tökéletes.
-
Somatom
veterán
válasz
nagypasztor #86316 üzenetére
Ha fontos a filmnézés, akkor én nem iPadet választanék. Egyrészt a drága tárhely, másrészt a kijelző képarány miatt. Androidos vonalon a Samsung adja a leghosszabb támogatást. Tavaly augusztusban jelentette be, hogy a csúcskategóriás készülékek (pl. tab S7, S7+) három Androidverzió-frissítést kapnak. Vagyis Android 14 -ig. A biztonsági frissítésekről most nem találtam infót.
-
Somatom
veterán
Olvasott már vki infót arról, hogy a Samsung mikorra tervezi a flagshipek A12 frissítését?
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Magicrat #86192 üzenetére
Az általad megjelölt árkategóriában nincs új, tollas tablet (nagyságrendnyi az eltérés).
Pl. úgy kell rákeresni, hogy "pen compatible márka tablet"
Samsungnál ezek a lehetőségek.
Huawei -nél M Pen -nek hívják.
Lenovonál P11, P11 pro támogatja.
Talán az új Xiaomi Pad 5 is, de ennek nem néztem utána. Ebből még új sincs, nemhogy használt. -
Somatom
veterán
válasz
proper #86072 üzenetére
Van ilyen. A Samsung Tab Active 3 -ban az S9, Note9 9810 -es Exynosa dolgozik. Én még nem láttam megakadni a Note 9 -emet.
-
Somatom
veterán
válasz
plömplöm #86014 üzenetére
Jól látod, pontosan ugyanúgy van, mint bármilyen más ARM eszköznél (pl. egy routernél). A hardverelemekhez kell portolni a firmware -t. Csakhogy egy router -hez sokkal könnyebb, mivel kevesebb hardverelemből áll. Ráadásul a zárt forráskódú ARM GPU -val sem kell megküzdeni.
-
Somatom
veterán
válasz
insyde5 #85996 üzenetére
Sztem nem a 6GB RAM lesz a szűk keresztmetszet. Többablakos módban használom az enyémet és nincs semmi fennakadás, pedig ez az egyik legramigényesebb művelet. A tárhely meg bővíthető.
Azt kell eldöntened, hogy a nagyobb kijelző előny-e számodra, illetve, hogy ragaszkodsz-e az Amoledhez. Sztem nézz meg egy bótban egy S7 -et! Ha nem zavar az az IPS, akkor én az S7 -et venném. -
Somatom
veterán
válasz
.:Kristian:. #85929 üzenetére
Tákolt, toldozott a SOC GPS szoftvere, bizonytalan a működése. Van amelyik jó, de van, amelyik nehezen talál pozíciót, nem tartja, stb.
-
Somatom
veterán
válasz
.:Kristian:. #85917 üzenetére
Igen. Nálunk osztott kártya van (külön teló, tablet) és híváskor mindkettő csörög.
Ha magamnak vennék vmi autóst, akkor a Samsung -nál nézelődnék. Van egy 8" -os, 2019 -es, aminek van 3GB RAM -os verziója. Illetve, van egy 8" -os strapatelója, ami nyilván húzósabb, viszont komolyabb vas van benne. Telókkal az a baj, hogy már nincs 16:9 -es képarányú. -
Somatom
veterán
válasz
.:Kristian:. #85915 üzenetére
Nekem ilyen a céges az új kamionban, csak 2GB -os.
Két nagy hibája van. Az egyik a RAM, elég szenvedős használni, pedig nincs megadva Google fiók és navira egyáltalán nem használom. A másik, hogy lespórolták a fényérzékelő szenzort (a T1 10 -ben volt), ezért állandóan állítgatni kell. Autóban meg ugyebár nem csak a napszak szerint változnak a fényviszonyok.
-
Somatom
veterán
Céges Huawei T5 10. Kijelző feloldás (csúsztatás) után időnként a home helyett EZ jelenik meg. Tudja vki, hogy mi ez és hogy lehet kiiktatni?
-
Somatom
veterán
válasz
robotzombie #85853 üzenetére
Az egy másik felállás. Nálam szinte nonstop használatban van. A kamionban navigál, este fórumozás, tévézés, filmnézés, otthon meg rádugom a TV -re, ez a PC -m és a TV adás is erről fut. Nincs is PC -m, egy NAS -t használok mellé.
-
Somatom
veterán
válasz
robotzombie #85849 üzenetére
Nekem a nagyobb kellett. Szeretem az Amoledet, de ez nem volt fő szempont. A Samsung IPS -sel is ellettem volna.
A szoftveren lenne mit csiszolni, de innovációban így is felülmúlja bármelyik tabletet, ami eddig a kezemben volt. Főleg így, több készülékes ökoszisztémában (Samsung teló, tab, TV). -
Somatom
veterán
válasz
robotzombie #85845 üzenetére
11" vs 12,4"
-
Somatom
veterán
válasz
MostaPista #85774 üzenetére
De nem azon a gungen-nyelven, amit az avatarja, Jar Jar Binks beszél.
-
Somatom
veterán
válasz
MostaPista #85769 üzenetére
-
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #85765 üzenetére
Nekem egy Moto Z Playem van ezzel a 625 -ös Snapival és 3GB RAM -mal. Vígan ketyeg, úgyhogy arra a feladatra az a tab is bőven jó még. Ha elégedett vagy a sebességével, akkor sztem érdemes életben tartani. Majd ha hirtelen töltöttség-zuhanásokat produkál az akku, akkor lesz neki kampeca.
-
Somatom
veterán
válasz
MostaPista #85762 üzenetére
Sztem az Android szakmai topikban kéne kérdezned. Crok (a topikgazda) vágja ezt a hálózatos témát.
Nekem az jutott eszembe, hogy mintha a Knox -nak lenne ilyen vállalati funkciója. De, hogy ehhez mi kell, azt passzolom. -
Somatom
veterán
válasz
MostaPista #85701 üzenetére
Ha esetleg a home -on levő kereső zavar, azt néhány tableten nem lehet eltávolítani a gyári launcher -rel. Custom launcher -rel (pl. Nova) viszont igen.
-
Somatom
veterán
válasz
gyuszmó #85672 üzenetére
Nekem egyáltalán nem szimpi az a kialakítás. Félek, hogy elhagyom, rövid az üzemidő, kicsi a membrán átmérő, állandóan pakolászni kell és még drága is. Egy Huawei Freelace Pro -t vettem. Jó cucc. Sajnos, bringázáshoz nem ideális, mert áteresztő módban nagy a szélzaj. De, sztem minden aktív fülesnél ezt tapasztalnám. Nem 30Km/h -s menetszélre tervezték ezeket. Ha kikapcsolom a szűrést, úgy persze élvezhető a zene, csak kimarad a külvilág.
-
-
Somatom
veterán
válasz
neophyte79 #85571 üzenetére
A képarányra is figyelj! Az enyém 6,4" -os, de még a mentőben is ütném azt, aki a nyújtott képarányt kitalálta. A 16:9 sokkal jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest