- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
darthsmoke #7752 üzenetére
Magyar teszt még nincs, csak külföldi. Az Archos szállítási szokásainak köszönhetően nem túl jó a beszerzési lehetőség, nem is kapni még itt.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
notforsale #7720 üzenetére
A Windows 7 nem annyira jó választás tableten.
Semmi hókuszpók nem kell a beállításokhoz. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
notforsale #7718 üzenetére
A felsőkategóriás gépek közül én az Acer Iconia Tab A500-at tudom ajánlani. A 16 Gbájtos verzió gyári tokkal 110 ezer forint.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
notforsale #7716 üzenetére
Ez a görbe lefele nem nagyon fog mozogni, de ha mozog is, nem fog érződni az árakon, a disztibútorok felfele szeretnek csak árazni...
Arról nem beszélve, hogy mivel az összes felső kategóriás cucc fél éven belüli megjelenéssel rendelkezik, így kifuttatni sem fogja őket a gyártó, ami okot adna az árcsökkenésre. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
notforsale #7714 üzenetére
Éppen itt van nálam egy ilyen. Nem venném egy lapon a Galaxy Tab 10.1-gyel, viszont 60-ért nagyon is kulturált és jó készülék, figyelembe véve a piac többi szereplőjét, amely ennyibe kerül.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
notforsale #7712 üzenetére
"3G-s Xoom,Iconia,Galaxy"
Nah, ezeket biztos nem adják 70-ért.
A Point of Viewot ha adják is, nem ajánlom.
Vegyél újonnan egy Wayteq xTAB-100-at, 57.900 forintért tudti vétel, és támogat több külső modemet is a 3G-hez.Szerintem ilyen feltételeknél, amiket te keresel, hülyeség nem azt venni.
-
z0d1AK
nagyúr
Elvileg a Market specifikusan szűri az alkalmazásokat, amelyek nem kompatibilisek az előzőleg megadott követelményekkel. Gyári készülékeknél ezek az alkalmazások meg sem jelennek a kínálatban. Utólag hackelt Market esetében lehet az, hogy látod ugyan az alkalmazást, de telepíteni nem lehet, mert >nem megfelelő< hozzá a készüléked az előzőleg megadott követelményeknek.
-
z0d1AK
nagyúr
Azért olyan olcsóak, mert áfa nélkül, használt készüléket kapsz. És az 1 év garancia is bolti gar csak. Az ASUS ebből a szempontból jobb, persze nem GSM boltból, hiszen 2 év háztól házig garit ad.
Egyébként nincs Motorola Magyarország, nincs hazai szerviz, nem is lehet kapni hivatalosan itthon.
MOD: Jah, és nem ritka, hogy csak a készüléket kapod, egy töltővel, semmi dobozt, vagy tartozékot...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Armagedown #7609 üzenetére
A videochatet el is felejtheted az összes olcsó kínainál.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
gipsztigris #7605 üzenetére
A középső csík egy speckós csatlakozó, hasonló az apple cuccokhoz. Mellette balra microSD slot.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Armagedown #7603 üzenetére
"WEBCAMERÁVAL, hogy bármikor webcamozhass a barátaiddal!" Rendkívül biztató ahogy össze olvasszák a magyart és az angolt.
És érdekes, hogy sehol nincs leírva, hogy ez most beépített 3G-s, amit kétlek, vagy tolj bele egy kompatibilis USB sticket, hogy az legyen... -
z0d1AK
nagyúr
válasz
hun_gery #7600 üzenetére
Az otg számomra nem annyira fontos, de ez igények kérdése.
Az Iconia betekintési szöge alulról nem a legjobb, a többi szögből tökéletes.
Számomra a legtöbbet a gari jelenti. A Dell Streak 7-nek tulajdonképpen nincs ilyen itthon, az Acer Iconia Tab A100-zal viszont sokkal jobb a helyzet. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
hun_gery #7593 üzenetére
A villám sebesség annak köszönhető, hogy a honeycomb alapból nagyon jó a hozzá való hardver alatt.
A képpont számot én is valahogy így értettem. A játékok nekem 1280×800 alatt nem szaggattak eddig, egyik sem. A hardver pedig ugyan az. Tehát ha jóval magasabb felbontás esetén is jó, akkor a két kisebb felbontásnál sem lehet baj.
Mit ér az USB? Azt, hogy amíg egy micro USB kábel 500 ft és adatkábelnek tudom használni, addig a Dell speckós kábelét már nem is kapni itthon. Én is ebayről rendeltem 1000 forintért, ami még mindig drágább, mint a microUSB, amit mellesleg a telefonommal is tudok használni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
hun_gery #7575 üzenetére
Az Acer rendelkezik néhány olyan funkcióval, amellyel a Dell nem, így véleményem szerint jobb.
Az egyik volt ugye amit te is említettél, a felbontás. Még nem frissítettem le a Streak 7-et Honeycombra, de már a Froyo is csúnya volt helyenként, elég rossz a betekintési szöge a képernyőnek. egyébként az, hogy kevesebb képpontot kell megjelenítenie a Streaken az Nvidia Tegra 2-nek, itt felesleges szerintem, hiszen ugyan ezt a pocit használják 1280×800-ban is, és ott is tökéletesen megállja a helyét.A másik, hogy amíg az Acer 1 Gbájt ramot kapott, addig a Streakben csak 512 Mbájt van, ami szerintem Honeycomb esetében tud hátrányos lenni. Bár hozzáteszem ismét, még nem néztem a Streaket Honeycombbal.
Amíg a Streak 7-en csak egy speckós csatlakozó van csak, addig az Iconián van micro HDMI és micro USB is, ezekkel könnyebb a kapcsolattartás. A streak 7 előnye, hogy adatkábellel tölthető, míg az A100-hoz külön töltő adapter kell.
Akkuidőben nem volt lehetőségem össze hasonlítani a kettőt, de érzésre is jobbnak tűnt nekem az A100.
(Engadgetes akku idő táblázatban:
Acer Iconia Tab A100 4:54
Dell Streak 7 3:26) -
z0d1AK
nagyúr
Ezek alapján Acer Iconia Tab A501, Lenovo ThinkPad Tablet.
Egyébként itt is megy háttérben az alkalmazás, viszont egy program letöltése után beállítható automata memória törlés, vagy esetlegesen törlés akkor, amikor te akarod. Akkor nincs elfogyó RAM.MOD: 1 Gbájtot amúgy sem feltétlenül nehéz elfogyasztani.
-
z0d1AK
nagyúr
Windowsoson éppen megy, bár ott komoly ergonómiai gondok vannak, hiszen nem érintésre optimalizált a win7.
Eleinte az Acer Iconia Tab W501 is tetszett, aztán rájöttem, hogy hulladék. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Lacc<cs:s> #7169 üzenetére
Jól gondolod.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Lacc<cs:s> #7166 üzenetére
Operációs rendszertől és hardvertől is függ, hogy elérhető-e a flash. Egyébként ebben pont nem fog menni a flash, nem felel meg a követelményeknek.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
"Az átlag Cortex A9-esek min 3000 pont körül mennek Quadrantban"
Ez mi alapján átlag? Mert ez nem csak a proci függvénye, hanem elsősorban az optimalizációé.
Jó példa erre, hogy custom rommal nagyjából egyik honeycombos tablet sem hoz összes 3000 pontot, hiába az NVIDIA Tegra 2 benne. -
z0d1AK
nagyúr
A saját munkám még csak-csak bírom. Éppen csak kevés a szabadidő, ill. némely készülék elérhetőségének ideje is.
Az A100 is ma délután jött, csütörtök délután megy. Eddig a Packard Bell Liberty Tab tesztjét írtam, viszont emiatt az félbemarad, hogy az Acer meglegyen 3 nap alatt tökéletesen. -
z0d1AK
nagyúr
Ahogy most is, úgy akkor is voltak jól használható darabok.
Az egy másik történet, hogy az első androidos tabletek 2009-ben inkább a UMPC-k világához próbáltak hasonlítani, mint akkor elérhető alternatíva.És ez így van. Az Archos 5-ös modellt még most is van aki keresi rajtam és ugyan csak sokan használják is.
És ez így van, hiába vergődsz a saját kis monológod körül.
-
z0d1AK
nagyúr
Én 100-ért vettem egy hónapja a 10.1V-t úgy, hogy 2 hónapos volt. Beregisztráltam a plusz két hónapért a Samsungnál, így rögtön két év garanciám volt. Bár csak a Vodafone árulja, kártyafüggetlen, én is Telenor SIM kártyával használom.
A P7510-es wifis 10.1 pedig újonnan bár drága, de ahogy te is írod, már 100-ért megvehető használtan. Ha fent lett volna a hirdetés egy hónapja, lehet én is elgondolkodom rajta.
Hozzáteszem, egy jó áron megvett iPadet sem feltétlenül fogsz megbánni.
-
z0d1AK
nagyúr
Ez volt a kérdés, amire válaszoltam:
"Az lenne a kérdésem, hogy 10" méretben volna-e gép, ami felveszi ár/teljesítményben ezzel a versenyt?"
A te kérdéseddel nem is foglalkoztam.Érdekes, az irodában mindenki 16:9-es monitort használ. Sőt, úgy nagy általánosságban már mindenhol. És mégis lehet rajta dolgozni. Ennyi.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
3G a P8880-ban van, a P8860-ban stickkel, amelyet ugyebár senki nem szid akkor, ha azt a 20 ezres kínai szutyokban lehet használni. A video kimenetet kicsit hiányolom én is, GPS van benne, 3D nem, de Atom mellé minek?
Szemezgetek én is vele, hogy veszek egyet magamnak, valami dual boot rendszerrel jó is volna az xp és a meego.Óriási előnye az összes tablettel szemben, hogy ezen megy az MLSZ ügyviteli rendszere. A nagyszerű fejlesztők olyan csodásan alkották meg a rendszert, hogy sem androidon, sem iosen nem lehet használni. Már meg ha nem ülök számítógép előtt, akkor cseszhetem.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Pistabaaa #6626 üzenetére
Nem is kompatibilis minden típussal a Skype, tehát telepíteni sem lehet csak úgy.
A következő modelleken érhető el csak a videohívás:
(These handsets already support video calling)
Samsung Google Nexus S
Sony Ericsson Xperia neo
Sony Ericsson Xperia pro
HTC Desire S
Video calling is now available on the following Android devices:
Samsung Galaxy S II
Samsung Galaxy S
Samsung Droid Charge - Verizon
Samsung Galaxy Tab
HTC Desire (2.2)
HTC Thunderbolt - Verizon
HTC Sensation
HTC Evo 4G
HTC Evo 3D
HTC Incredible S
HTC Desire HD
HTC Flyer
LG Revolution - Verizon (2.2)
Sony Ericsson Xperia PLAY
Sony Ericsson Xperia ray
Sony Ericsson Xperia mini pro
Acer A5 -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Pistabaaa #6623 üzenetére
A skype videochat nem fog menni. Az most is csak a felső kategóriás telefonokon, tableteken megy, mivel elég nagy a gépigénye.
Egyébként bármennyire is drága, időseknek csak az iPad az ajánlott kategória az egyszerű használhatóság miatt. Még akkor is, ha az marha drága. Azt pár perc alatt meg lehet tanulni használni, míg egy angol nyelvű kínai cuccal pl. jelentősen többet lehet szívni.
-
z0d1AK
nagyúr
A hétvégén hozok haza egy igazi kis finomságot, ami olcsó, ritkaság és kifejezetten különleges. Úgy néz ki, egy tesztet megérdemel.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
doktordrog #6498 üzenetére
Elofizetessel egyutt?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
csokaadam0 #6471 üzenetére
Azzal nem fogja megtalálni a wifi hálózatot, amit amúgy nem lát.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
csokaadam0 #6469 üzenetére
Nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen okostelefont vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Parfüm topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Spórolós topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest