- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegitaa
senior tag
válasz
tjb007 #60051 üzenetére
Őőő, hát ezt nem tudom. Csak azt látom hogy a fonepad 7 kvázi olcsó, nagy a kijelző, s van benne offline GPS. Ez a lényeg. De hogy azon belül mik vannak nem tudom.
Mit javasolsz?
(Igazából Windows-os vagyok, sosem volt Androidos tabletem, nem is ismerem őket... De ez mint írtam elég olcsó...)
-
SLYM
veterán
válasz
tjb007 #60051 üzenetére
újat persze és magyarországon megkaphassam, garanciával. hogy mennyit szánnék rá? igazából annyit amennyit kell, úgy értem, ha 50-ért lehet kapni olyat amit szeretnék, akkor oké, de ha csak 150-ért van olyan, akkor 150-ért van. nem mindenképp akarok venni, ha nem jó az ára, akkor marad az ipad (nem feltétlen akarok jobbat venni annál ami van, csak kíváncsi vagyok az andriodra, mert a mostani androidos telóm képességei nagyon megleptek az árához képest)
500 gramm alatt, 9-10 col, 2 giga ram, jó proci, tárhely nem számít, minimum full HD felbontás, wifi legyen, sim kártya hely nem érdekes. ebből kéne a legolcsóbb
-
anonym1s
őstag
válasz
tjb007 #60045 üzenetére
A video elejen kicsit meg volt kavarodva a figura szerintem, mert a legelejen valoban azt mondja hogy a chuwi van a jobb oldalon, de aztan vegig az egesz videoban a bal oldalit mondja chuwinak es a jobb aoldalit w4s-nek. Amikor mutatja az emmc sebesseget direkt kiemeli hogy a chuwi mennyivel sokkal lassab mint a pipo, de a legegyszerubb ha 5:15-re tekered a videot, ott emeli meg a jobb oldalit, amiben a sokkal gyorsabb emmc van, majd hosszas duma utan 7:30-nal megforditja es ott van a pipo felirat rajta, vagy 1
0:40-nel amikor ujrainditja mindkettot, akkor a kijelzon is latszik hogy a bal a chuwi es a jobb oldali a pipo.
Szoval biztos hogy a jobb oldali a pipo, abban van a gyors emmc es a chuwiban a lassu.
A pipo 4k irasi sebessege tizszer gyorsabb mint a chuwi, es netezesnel epp ez a lenyeg, hogy gyorsan letoltse az oldalt, de pl. a boot idon (amikor ujrainditotta mindkettot), nem latszik egyaltalan a gyorsabb emmc.
Kossz a linket, hasznos oldal!
Akkor a pipo lesz az aldozat
Kossz a tippet az intel processzros gepre!
Ja, a 2gb ram eleg a win8-nak? Nem keves az neki? -
anonym1s
őstag
válasz
tjb007 #60032 üzenetére
Utananeztem a dual bootos z3537f gepeknek, es azt gondolom azok jobbak mint az rk3188 gepek es nem is kerulnek tobbe.
Ket jeloltem van eddig.
A Chuwi Vi8 es a Pipo w4s.
A pipoban levo tarhely sokkal gyorsabb es ketszer akkora (64gb), de dragabb is.
Errol a pipo w4s geprol van infod?
Talaltam egy osszehasonlito videot, ebben azt mondja a ficko hogy nincs rajta play store es hiaba teepitette, nem mukodik. -
-
bugizozi
őstag
válasz
tjb007 #59949 üzenetére
Szia!
Akkor sem ha két profil van? (dupla gmail, fb stb.) Most egy ASUS MeMO Pad 8 (ME181C) van de nem vagyok elájulva a sebességtől, elég sokszor van hogy megakad és gondolkozik, pláne ha felhasználó váltás van, vagy ha már régen volt szinkronizálva és bekapcsolom a wifi-t.
Köszi!
-
atee
őstag
válasz
tjb007 #59949 üzenetére
50-70 azèrt van kitalálva, hogy ne szálljak el teljesen. Ismerem magam... Elkezdek keresni valamit 10 ezerèrt ès egy hèt múlva 50 èrt veszem..
Persze lehet 80-100 is csak megèri? Jobb annyival a használati èrtèket nèzve? Ez is egyèni kèrdès. Elavulás szempontbòl a százezres is kb. úgy fog a "kukában" landolni mint az ötvenezres.Köszönöm megnèzem a Lenovot is.
-
válasz
tjb007 #59860 üzenetére
Amit linkeltél megcsináltam és megy
Fogtam egy USB-s egeret ami döglött volt, levágtam az kábelét és a piros fekete kábelt polaritás szerint rákötöttem direkdbe az aksi helyére. A tablet elindul működik és 100% aksit ír.
Úgy látszik az 5v belefér a 4.2v helyett. Hosszabb távon meg mindegy, megy ameddig megy.
Aksi meg megy a veszélyes hulladékba.Köszi!
-
affli
tag
válasz
tjb007 #59843 üzenetére
(#59841) affli
Lehet ez hardveres és szoftveres gond egyaránt, szóval csak találgatni lehet. Kérdezd meg a topikjában, hogy más is tapasztalt-e ilyent.
Kérdeztem, és végig is olvastam anno a topikot, de sajna nem kaptam rá választ... Arra gondolok, hogy hd lejátszás közben nagyon lefogja a bt és a wifi egyidejű használata a tabot.. Viszont bluetooth nélkül semmi probléma... ennyire hardver igényes lenne egy 4.0-s bt? Nem tudom..
Azért köszönöm!
-
Alister71
nagyúr
válasz
tjb007 #59825 üzenetére
20-ezerèrt vettem kiválló állapotban 32 gigásat. A 20-ezres kategóriában mtk-s gèpek vannak, ezekkel állítom szembe. Mindenre használom, net, játèk...eddig mèg nem nagyon akadt meg. Nagy előny a nagy tárhely, nem kell mókolni vele, hogy fel tudjak tenni nagyobb játèkokat, normális IPS kijelző...Termèszetesen 4.4.4-et futtatok rajta, mert a nyalóka nem a legjobb.
-
Odzse
tag
válasz
tjb007 #59732 üzenetére
Szia,
Közben elég sokat kutakodtam és találtam egy megfelelőt:
http://www.onda-tablet.com/onda-v989-air-a83t-16gb.html
Mivel nem kell 3G és nagy tárhely,ezért ezt néztem ki.Gyakorlatilag filmek nézésére és netezésre kell a tablet.Ez most viszonylag jó áron is van.
http://www.banggood.com/Onda-V989-Air-A83T-Octa-Core-9_7-Inch-Android-4_4_2-Retina-Tablet-p-967991.html
Mi a véleményed róla?
-
Odzse
tag
válasz
tjb007 #59723 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors és kimerítő választ.Volt egy megérzésem a hamisítvánnyal kapcsolatban.
Akkor térjünk is rá a tabletre.
Igen QXGA vagy nagyobb felbontásút szeretnék.10 inch körüli méretben.Android fusson rajta,mert iOS nem a barátom sajnos.Elfogadható legyen az ára.Fehér legyen.A Kínaiakkal az áruk miatt barátkozom.Két éve egy Inew V3 telefont gyűrök és nincs semmi baja.
Ha tudnál segíteni egy-két alternatívában,azt nagyon megköszönnémÜdv.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
tjb007 #59715 üzenetére
Azt ,hogy egy készülékre lehet -e telepíteni új android "kernel"-t . hol lehet nyomon követni?(Chuwi Vi8)
megint akciózták -
Djsaba
senior tag
válasz
tjb007 #59710 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de esetében sajnos nem végrehajtható a külföldi rendelés ( okát nem tudom kifejteni) vegyük tényként, hogy ők nem annyira állnak közel a dologhoz, és "sürgős" is lenne egy szinten.
Ha azt mondjátok, hogy Windows-os gép jobb volna-e térre, szivesen fogadom az ajánlatokat, de csak magyar webáruházból, magyar garanciával, az esetükben.
Tudnál ajánlani /vagy/ esetleg van ilyen windows tabletes topic, ott nagyobb eséllyel tudnak segítségemre lenni?
-
spiritex
veterán
válasz
tjb007 #59673 üzenetére
De ez az inkompatibilitás elsősorban a bonyolultabb alkalmazásokra vonatkozik, ugye? Tehát ha pl. a MinDig TV applikáció készítői mondjuk nem is figyeltek oda az Intellel való kompatibilitásra, mivel ez egy végtelenül egyszerű applikáció (konkrétan egy linkgyűjteményről) éppen előfordulhat, hogy működni fog ezen az Inteles platformon is, nem?
-
spiritex
veterán
válasz
tjb007 #59667 üzenetére
A nem 100%-os alatt azt kell érteni, hogy előfordulhatnak bug-ok? Ezeket idővel, ahogy frissítik az ilyen alkalmazásokat, kiküszöbölik majd? Hogy egy alkalmazás teljesen inkompatibilis ezzel a struktúrával az gondolom csak akkor derül ki, amikor telepíteni akarom és nem megy. Nem tudod, a TVGO, MXPlayer megy pl.?
Illetve win 8.1-et fel lehet tenni a 176cx-re?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz
tjb007 #59653 üzenetére
Azért várjuk ki mi lesz a vége. Ha ezek a tabletek képesek lesznek futtatni azokat a telefonos appokat, melyeknek nincs tabletre optimalizált verziója, nem lesz olyan borzalmas a helyzet mint az RT esetén. Bár ezek helyett lehet jobban megéri majd egy hasonló képességű androidos gép (sőt, valószínű).
(#59654) tybsen: Nem tudom milyen sas szemed van, de 4"-on teljesen jó a 800x480. Kindle kijelzője 6" és 800x600-as felbontású. Nem annyira vészes (bár egy 1024x768-as gép képe nyilván jobb), hisz nagy a kontraszt a betűk és a háttér közt. Ha nem használ az ember túl kis méretű szöveget, teljesen jó az is.
(#59657) krabicsek: Mihez képest dupla annyi egy Kindle 6? Én Doc-tól vettem, külföldről hozta, 23.000 forint környékén, teljesen korrekt ár. Egyedül a kijelzővel kell vigyázni mert az sérülékeny. Van amúgy e-book topik, érdemes benézni. Sokan dicsérik a PocketBookokat is, de vannak Android alapú olvasók, melyek rootolás után teljesen jól használhatóak egyszerűbb weblapokon való böngészésre, e-mailezésre, alap játékokra (sudoku, stb.).
-
cinemazealot
addikt
válasz
tjb007 #59563 üzenetére
Én is abban bíztam, hogy a lejátszó app (próbáltam MX-et, VLC-t, BS Player-t is) majd a videó tartalom teljes képerőssé nagyításakor átvált a HDMI-beállítás, a videó tartalom vagy a kijelző szerinti natív felbontásra, de nem. Csak úgy tudtam torzításmentes képet kicsiholni a tabletből, hogy miután beállítottam, hogy a HDMI-re milyen felbontásban küldje ki a képet, teljes képernyő-kitöltöttségre állítottam a lejátszást. Így viszont a HD felbontású filmet a tablet először átlőtte a képernyő szerinti 4:3-as XGA felbontásra, majd úgy skálázta fel a HDMI-beállítás szerinti (esetemben HD) felbontására. De az nem a videó natív HD felbontása volt már, hanem egy egyszer le-, majd felskálázott tartalom.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tjb007 #59537 üzenetére
Szia, tjb007!
HDMI kapcsán volna egy technikai jellegű kérdésem (bocs, ha ez nem ebbe a topic-ba való): volt egy 4:3-as 1024x768-as felbontású kijelzővel megáldott táblám, ami rendelkezett HDMI kimenettel. Amint rákötöttem egy 16:9-es tévére, a tévén -- értelemszerűen -- kinyújtva jelent meg a 4:3-as képtartalom. Sajnos ugyanez volt jellemző a videó lejátszásra is, tehát ha volt egy HD vagy Full HD felbontású (tehát 16:9-es) videóm, azt először a lejátszó bezsugorította a tablet XGA képernyőjének felbontására, majd tévén ez a zsugorított-majd-kinyújtott tartalom lett látható. Van olyan megoldás, hogy a videó lejátszó program (vagy akár maga a tablet) a tablet képernyőjének felbontásától függetlenül a HDMI-re kötött megjelenítő számára ideális felbontásban rendereli le a videó (vagy maga a tablet UI-ának) tartalmát?
Köszi!
-
Scale
őstag
válasz
tjb007 #59498 üzenetére
Értem, köszi, igaz én valami más videót néztem csak simán rákerestem a dual os váltásra és valami atomerőmű tabletes videót dobott ki ( ezt néztem ).
Esetleg Te vagy valaki aki benne van jobban ebben a kínai tablet témában tud ajánlani ehhez a Chuwihoz hasonló tabletet amit megérné megvenni? Mert próbáltam keresgélni aliexpressen, ezen banggood-on de akkora a választék hogy kb esélytelen találni magamtól olyat ami jó ár/érték arányú, és normálisan működik.
Meg nekem ez a dual bootos dolog amúgy se kellene, simán androidos tablet hasonló tudással tökéletes lenne. -
mm89
őstag
válasz
tjb007 #59471 üzenetére
+ cidalain
Köszönöm szépen a válaszokat, néztem azt a modellt is, csak ugye az túl van a kereten, de azért felajánlom majd nekik.
Ha úgy döntene, hogy mindenképpen 30 a plafon, akkor inkább mondjanak le a hátlapi kameráról és legyen a lenovo? Az edigital adatlapon a hozzászólások alapján az FL verziót forgalmazzák.
Esetleg még egy refurbished ME173X ? -
törölt tag
-
taip
senior tag
válasz
tjb007 #59403 üzenetére
Érdekes, a lenovo.hu külön modellnek veszi az A7-40 és A7-50 modelleket és szerinte az 50-esből is van Wifi only verzió. Viszont pl. ebben van hátlapi kamera, a 40-esben csak előlapi.
Mondjuk érdekes, hogy egy eltérés miatt más modellnek hívják. Már ha igaz ami a honlapon van. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Surface Go UAG ütésálló védőtok!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest