- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
floratm #46657 üzenetére
Igen, ez egy kínai.
Azért a Rockchip RK3188 és a Snapdragon 600 között van különbség. Amint tbj007 írta, nem ég és föld, de van. Ezek mellett számos más különbség is fellelhető, például összeszerelés minősége, vagy éppen az kijelző, érintőpanel minősége. Nem mellékes a hozzáadott szolgáltatás, mint az általad is említett garancia, a szoftver, vagy éppen mondjuk néhány apróbb extra. -
z0d1AK
nagyúr
Ez ugyan az a hibás ár, mint ami az 1 forintos termékek esetében is lenni szokott. És azért van két külön webshopban is ilyen magas ár, mert magánál a nagykereskedésnél van rosszul feltüntetve az ár rosszul, ahonnan a webshopok rendszere is frissíti a készlet és ár információit.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
k.ricsi15 #46642 üzenetére
Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy bár te azt hiszed, a két készülék mégsem teljesen ugyan az.
A B brandek minimális szinten de tudják konfigurálni a készülékeiket a gyártónál. Ez azt jelenti, hogy bár kívülről és belülről a két készülék ugyan annak tűnik, mégis lehet, hogy éppen eltérő a kijelző vezérlő elektronika, vagy valamilyen más komponens, ennek köszönhetően nem is működik megfelelően a ROM a készüléken. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
laszlohu #46516 üzenetére
A Nexus készülékek 18 hónap Google frissítési támogatást élveznek.
Az Acer mit frissített az elmúlt fél évben az A1-en? Van már rá legalább 4.2.2? Ha van is, mikor lesz rá 4.4.2? Mert hogy ugyebár semmilyen frissítési terv nincs kiadva. Az új, 1,5 hete bemutatott A1-830 is csak Android 4.2.2-t futtat. Tehát azért supportról kevésbé beszélnék.Minőség. Itt is lehet ám találni eltéréseket bőven. A kijelző borítás Corning Fit Glass a Nexus 7-en, míg az Aceren csak műanyag és ez érződik is.
-
z0d1AK
nagyúr
Jellemzően változó, hogy ki miért akar HDMI-t. Sokaknál amolyan biztonsági kérdés, legyen, hátha kell valamikor.
Sokan filmeznek így tabletről, de láttam már olyat is, hogy ennek segítségével mutogattak tévéről képeket a nagyszülőknek, vagy éppen egy-egy rövidebb videót.Én az androidot nagy képernyőn, esetleg billentyűzettel, egérrel vezérelve kevésbé éreztem magaménak, bár mondjuk azért, mert én elsősorban dolgozom a gépen, nem a tartalom fogyasztás az elsődleges cél.
Egyébként én is keresek HDMI-s tabletet, bár nekem specifikusabb oka lenne. Én gameplay videókat csinálnék, már csak az a baj, hogy ehhez egy olyan tablet kellene, ami kellően erős, hogy a játékok jól menjenek rajta, legalább HD kijelzője van és a HDMI jelen nem védett, azaz a meglévő célhardverrel tudom rögzíteni a kimenő jelet a számítógépen. A baj azonban, hogy jellemzően pont a legutolsó pont az, ami elbukik, mert nem nagyon találtam még olyan gépet tabletet, ami tudja is mindet egyszerre.
(#46000) Nara19: A miracast dongle cuccokkal is az a baj, hogy sok elég instabilan működik. Volt nálam egy olcsó AllView Smart2View nemrégen, ami ment 854x480 pixeles telefonnal, illetfe FullHD-ssel is, de mind a kettőnél jellemző volt az, hogy a kép néha szétesett, vagy hibásan jelent meg. Igaz, ezt 12 ezerért adják, illetve még talán fele ennyibe sem kerülhet, ugyanis az 50 ezer forintos telefonhoz ajándékba jár.
Egy Chromecastot egyébként én is akarok venni majd a jövő héten, bár csak azért, mert 7-9 ezerért nem sok aztán meglátjuk, hogy mire lehet majd használni. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Ace owner #45906 üzenetére
Sokkal nem olcsóbb, mint itthon. Akcióban találni helyenként Dell Venue Pro 8-at 250 euróért, azaz kb. 75 ezerért, de azt még haza is kell jutattni valahogy. Ha olyan webshopból rendeled, ahonnan szállítanak ide, onnan kb. 80.
De akkor mér jobban megérhet a hazai Toshiba Encore, vagy Lenovo Miix2, amire nem csak hazai garanciát kapsz, de még tart az akció, ahol az eredeti, 100 ezres áron kapsz mellé egy Xbox 360-at. Azt meg ha eladod (45 a boltban), akkor valamennyivel olcsóbban kijösz. Bár ugyan ilyen elven más a tabletet adja el, az apró tele van ilyen modellekkel 65-100 ezer forint közötti áron, tehát még olcsóbban is megveheted itthon, mintha külföldről rendelnéd. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
troland26 #45901 üzenetére
Budapest-London-Las Vegas lesz ezúttal, egy átszállással, igaz közel 6 órát kell várni Londonban, de kényelmesebb, mint idén januárban, amikor Budapest-London-New York-Las Vegas útvonalon mentünk és előre nem lehetett tudni, hogy biztosan időben leszünk-e a csatlakozáshoz.
Kulcstartókat szerintem már a CES 2013-on sem osztogattak, legalábbis én nem futottm bele egybe sem.
(#45900) tvamos: Nekem már meg sem kell hirdetni az ilyeneket, GPS76 szinte visz mindent.
Tavaly házhoz jott a Nexus 7-emért, múlt hónapban a Yoga Tablet 8-ért, de szerintem ha kapnék Dell Venue 8-at, valószínűleg azt is azonnal elvinné, még akor is, ha nem is akarom eladni. -
z0d1AK
nagyúr
Ezek semmivel sem jobbak, mint a Beex, hiszen ugyan úgy kis felbontású TN panel van bennük. Ez alapján még drága is, hiszen ennyit a Beex is tud. Igazából nem ajánlanám. Mint írtam, eInkben érdemesebb gondolkozni ha tényleg csak olvasás és azt jó minőségben, olyan már van 20 ezerért is.
-
z0d1AK
nagyúr
Az a baj, hogy a 8"-os kategória androidos fronton még nagyon a kínaiaké, azaz 4:3-as 1024x768 pixeles kijelzőt kaphatsz csak, MediaTek, Rockchip, AllWinner, esetleg Actions belsővel 50 alatt. A nagy gyártóknál szolidabb a kínálat és jellemzően 16:10-es, vagy 16:9-es kijelzővel. Ilyen a Galaxy Tab 2 8.0, a Yoga Tablet 8, MeMO Pad 8 és a G Pad 8.3.
Ebből kettő ugye már nálad is volt, míg a másik kettő nem feltétlenül neked való. Az ASUS túlárazott, a Samsung meg kevés lesz neked.
A pletykák szerint készülhet egy Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 amit a jövő héten, a CES-en mutathatnak be talán. Ez már akár jó is lehet, bár a hardverről egyelőre nincs sok információ, csak annyit tudni, hogy 8,4"-os kijelzője lesz. Bár az ára sem biztos, hogy 60 ezer lesz, inkább tippelnék legjobb esetben is 100 körüli nyitó árat, függően attól, hogy mennyire próbálkozik megfogni a piacot a Samsung.
A nagy márkák között van még egy 8"-os a Dell Venue 8, ebben Atom proci van, 2 GB RAM-mal, HD kijelzővel. Ez talán nem olyan rossz és nem is drága, igaz, Magyarországon nem kapni. Egy ilyet próbálok még Vegasban én is felderíteni, hátha találok, mert jó ára van. Majd max utána átveszed ezt is.
-
z0d1AK
nagyúr
A legolcsóbb, aminél szerintem a legkevesebb a kompromisszum, az talán az xTAB-700qci, ahol már IPS van jó betekintési szögekkel, illetve HD felbontás, ami miatt kevésbé szembántó. Igaz, ez több, mint kétszer annyi, mint a Beex S1.
De olvasásra én továbbra is egy eInk kijelzős eBook olvasót ajánlanék, 20-30 ezer között bizony igen normális felhozatal van már. -
z0d1AK
nagyúr
A baj vele, hogy a kijelző nagyjából csak szemből elfogadható, minden más oldalról siralmasan fest, már kis döntés után is. Emellett az alacsony felbontás miatt még szembántó is lehet olvasás során szerintem.
Az üzemideje sem nagy, talán minimum fényerőn olyan 5 órát össze lehet hozni vele, repülőgépes üzemmóddal talán 6-ot is, viszont az tény, hogy minimum fényerővel csak sötétben látszik jól, már egy ablak mellett ebben a téli szürke időben is nehezen látható közepes fényerőn. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lacko1970 #45610 üzenetére
Biztos az, hogy a szoftver miatt nem megy a mobilinternet? Nem lehet, hogy esetlegesen le is van tiltva a készülék?
Persze ha olyan szoftver került rá, akkor az magyarázza is ezt a problémát.Itt egyébként informálódhatsz magad is, igaz angolul, de van leírás a szoftver cseréhez, valamint van ROM-okat is itt találhatsz.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
megyestibor #45603 üzenetére
(#45603) megyestibor: Egy Q813IX tudtommal volt neki ami nagyjából szét esett a kezei között.
(#45602) Kowi84: Én egy modellt találtam itthon, amin érdemes lehet elgondolkodni a Nexus 7 (2013) mellett, az pedig nem más, mint az LG G Pad 8.3. Van amivel kevesebb, mint a Nexus, illetve van amivel több nála, nyilván a választásban az dönthet végül, hogy kinek mire van szüksége.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
parandroid #45581 üzenetére
Hardverben nagyjából az összes 8 hüvelykes ugyan az, inkább a felépítésben és a szolgáltatásokban van különbség.
A Toshiba Encore háza pl. nekem nem jött be annyira, a Miix 2 jobb. Toshiba microHDMI-vel rendelkezik, a Miix2 nem, de ott talán van helyette MHL. A Dell nem érhető még el hazánkban, viszont ott van Stylus támogatás is. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
dezs520 #45574 üzenetére
Nincs 9,7"-os (4:3-as képarányú) Windows RT tablet. Windows 8-cal is csak egy-két kínai gyártó jelentett be ilyen kijelző paraméterekkel rendelkező tabletet, de még azok sem nagyon kerültek forgalomba.
Itthon a Windows RT-t sem nagyon árulták. Az ASUS készüléke még elérhető volt, illetve a Yoga 11 is, de más emlékeim szerint hivatalosan nem, max szürke importból, de jellemzően mind 100 ezer felett voltak. Most az új Bay Trail alapú 8"-os Windows 8.1-es modelleket adják kereken 100 ezerért.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
megyestibor #45571 üzenetére
Ezt a fantom érintést nálam a Q813I is generálta amikor teszteltem. Mivel másnál is láttam már ilyet ezeknél, valószínűsíthető, hogy szériahibáról beszélünk.
-
z0d1AK
nagyúr
Én 45-öt már nem nagyon adtam volna érte. A Tegra 2 mára már nem éppen egy jó választás, főleg azért, mert az újabb játékok esetében a támogatás már erősen kétséges. Ugyan az van az Androiddal is. Talán gyári Android 4.0 frissítés még lett kiadva rá, bár ebben sem vagyok biztos. Főzött ROM-ok meg már valószínűleg nem nagyon lesznek, a CyanogenMod például le is állította az ősszel a Tegra 2-es eszközök szoftveres fejlesztését.
-
z0d1AK
nagyúr
Ezzel csak az a baj, hogy a német mellett a brit a legjobb piac Európában. Nem véletlen az, hogy ezen országokban minden olcsóbb az elektronikai termékeket nézve, hiszen mindenből jelentősen (többszörösen) többet vásárolnak, mint Kelet-Európában. És igen, lehet azzal érvelni, hogy ottt több a fizetés és olcsóbbak a termékek, itt meg kevesebb a fizetés és több a termék ára, de ez sajnos a gazdaságot kevésbé hatja meg.
Sajnos ez mindennapos, számos más termék jóval olcsóbb a briteknél. Ugyan az a helyzet a 230 dolláros amerikai nexus 7-tel is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
sirszevenap #45538 üzenetére
Valószínűleg lemerült teljesen. Tedd fel töltőre, kb. egy óra és elvileg bekapcsol majd.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
T. Peet #45418 üzenetére
A két adatlapon ugyan az a készülék van, a Galaxy Tab 3 7.0. Én azonban egyik helyről sem ajánlanám a vásárlást. Az emag esetében romániai cégtől, a határon túlról vásárolsz, közben ugyan ennyiért kaphatsz magyar forgalmazású terméket is.
A másik egy GSM bolt ajánlata, az azért olcsó, mert nem rendelkezik 27%-os áfás számlával. Nem egyértelmű ezek elérhetősége sem, a termékre magyarországi 2 éves Samsung garancia nem vonatkozik és a lokalizáció (amit nem tudunk) kihathat a magyar nyelvre is, illetve arra is, hogy a jövőben kap-e frissítést majd.Az Edigital, a Media Markt és egy sor másik üzlet is kínál 50 ezerért, vagy még olcsóbban is hazai piacra szánt 2 év garanciával rendelkező modellt.
(#45420) motoflug: magát a sticket csatlakoztatni kell notebookhoz, tablethez és azon keresztül fogsz tudni internetezni. A tablet azonban nem biztos, hogy kezeli majd, inkább próba-szerencse alapon működik majd. Telefonálni biztos nem tudsz majd vele, de a mobilinternet mehet.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
sirszevenap #45372 üzenetére
Ez az xTAB-700QCI-hez képest sokkal jobbb és a nagy örömödre fehér színű is. A tesztekben eddig még nem sok rosszat írtak róla, nekem is tetszik.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
sirszevenap #45370 üzenetére
Mi számít csajosnak? Ha fehér, akkor már csajos? Mert virág mintás tablet az kevésbé van, az tuti.
30-ért ott a WayteQ xTAB-700qci esetleg, az ár/értékben nem rossz, bár játszani kevésbé lehet vele a hardver miatt. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
violentSt #45332 üzenetére
Azért, mert használhatatlan képeket készít. Ezt tényleg úgy képzeld el, hogy csak akkor osztanád meg mással a vele készült képeket, ha igénytelen lennél. Nem azzal van a baj, hogy 2 megapixeles, hanem hogy iszonyat gyenge a szenzor benne. Ezzel mondhatni a Te zsebedből húzzák ki a pénzt, hiszen ha kimarad a kamera, akkor "olcsóbb" lett volna a tablet. Persze ez csak képletesen értendő, hiszen 1-2 dolláros tételről sem lehet beszélni valószínűleg a kamera modullal.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Kérdezős #45296 üzenetére
Milyen FullHD? A Raptor 8 ugyan olyan 4:3-as képarányú XGA (1024x768) felbontású panelt kapott, mint a többi hasonló modell.
Az a 2 megapixeles hátlapi kamera meg inkább hátrány mint előny, lévén egyik B brand sem tudott még olyan kamerát beletenni a tabletbe, amivel fotózni lehetne (már ha akar egyáltalán valaki ilyet tenni egy tablettel). -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Kowi84 #45284 üzenetére
Ez a legtöbb esetben nem is rajtuk múlik. A Rockchip SoC-t tartalmazó készülékeknél a chip gyártó nem adja ki a forráskódot, ennek köszönhetően olyan verzió van, amilyet a Rockchip kiad. Jelenleg ez a 4.2.2, így frissebb nincs, azonban mondjuk pozitívum lehet, hogy például az RK3188 várhatóan december végére megkaphatja az Android 4.4 KitKat támogatást, ami azt jelenti, hogy megnyílik a gyártó számára a lehetőség frissítésre.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szállító76 #45177 üzenetére
Más alternatíva nincs, ez a legolcsóbb 3G-s, GPS-es tablet, igazából ennyiért ezt a minőséget kapod.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
spiky03 #45028 üzenetére
Nem csak ennyi az igény, hiszen ott volt egy 15K-s max ár is, ami szintén igény. És mint írtam, ez a három nem találkozik. 20-22 ezer között árral talán már megoldható, hogy fehér is legyen, bár ha jobban belegondolsz, a keret nagy valószínűséggel FEKETE lesz a fehér tablet esetében is ilyen árnál, legtöbbet meg úgyis elölről nézed, nem hátulról. De sok sikert a megfelelő modell megtalálásához.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
spiky03 #44949 üzenetére
Max 15-re gondoltál, de nagyjából itt is kezdődik a piac. 13-ért van már Beex, ezen kívül MyAudio, Koobe, meg pár, talán még inkább noname modell is lehet 15-ért. Itt úgymond szinte mindegy, hogy mit választasz, az összes ugyan azt tudja (1 magos 1 GHz-es SoC - Rokchip, vagy Allwinner, 512 MB RAM, 4 GB háttértár, 7" 800x480 pixelel TN panel). Ahogyan a Myaudio úgy az összes többi is meghibásodhat szinte bármikor ebben a kategóriában.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
SUPREME7 #44792 üzenetére
Ez Pixelhiba, ami bizonyos szintig nem számít hibának. Erre minden gyártó használ egyfajta policy-t, amiben meghatározzák, hogy mennyi és milyen pixelhiba az, amely már garanciális hibának számít.
Ez alapján három munkanapon belül nem lehet visszavinni, mivel ezt a gyártó nem tartja hibásnak, bolti vásárlás esetén pedig csak hiba esetén köteles a kereskedő kicserélni a terméket a bevizsgálást követően.
Online vásárlás esetén valóban van lehetőség 8 munkanapon belül elállni a vásárláskor, ekkor azonban a termék árának visszafizetésére 30 napja van az eladónak. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
szaszapi #44710 üzenetére
Igazából szinte semmivel sem erősebb az Alcor a WayteQnél. Ugyan az a kijelző méret/felbontás, ugyan az az SoC, még a rendszer verzió is ugyan az. Különbség a RAM és a háttértár méretében van, ezek közül meg leginkább csak a RAM amely a teljesítményt befolyásolja, ott is komolyabb játékoknál elsősorban. Az xTAB-79qci-n sem szenvedtem eddig a játékokkal.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
szaszapi #44704 üzenetére
A háromból az Alcor és a WayteQ járt nálam. A WayteQ esetében a készenléti állapot üzemidejével nem vagyok megelégedve, bár szerintem ez egyedi hiba a visszajelzések alapján, amúgy meg az eddigi talán legstabilabb WayteQ tablet.
Az Alcorral csak a kijelzővel volt bajom, néha fantom érintéseket generált az esetemben, ami azért zavaró volt, plusz a szoftveres részről kicsit elmond azért pár dolgoz az is, hogy benne volt a Dev Tools a bolti verzióban... Hallottam még pár rémhírt, de nekem csak a fent leírt probléma jelentkezett.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #44565 üzenetére
Ahogyan látom, a fejlesztők jönnek fel az x86-os kompatibilitással. Játékokat tekintve a nagyobbakat néztem korábban, Real Racing 3, GT Racing 2, Modern Combat 4, Dead Trigger 2, ezek mind mettek a CloverTrail+-os Fonepad Note FHD 6-on. A GT Racing 2 volt amely nem akart települni Play-ből megjelenésekor, arra hivatkozva, hogy nem kompatibilis, azonban egy héttel később ugyan az már kompatibilis volt és tudtam telepíteni.
-
z0d1AK
nagyúr
Miért, láttál már olyan készüléket amelyben hajszál pontosan annyit RAM-ot jeleztek a programok, mint amennyi benne van?
Néhány készülék adata ami éppen kéznél vanXperia Z:
Papíron: 2GB
Qudarant: 1858352 KB = 1,77226257 GBYoga Tablet 8:
Papíron: 1 GB
Quadrant: 1018468 KB = 0,971286774 GBAllView Vivo H8:
Papíron: 1GB
Quadrant: 988180 KB = 0,942401886 GBG Pad 8.3:
Papíron 2GB
Quadrant: 1810052 KB = 1,7262001 GB -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Cingáriusz #44373 üzenetére
30 ezer forintért mit vársz? Ha ennyi pénzért kell GPS-es tablet, akkor ott az Acer Iconia B1-A71, igaz ott kisebb a felbontása a TN kijelzőnek, gyengébb a hardver és régebbi az Android is. De ez már ilyen, ha igények vannak, akkor pénznek is lennie kell mellé.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Cingáriusz #44364 üzenetére
Nincs az xTAB-700qci-ben GPS.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Paul14 #43916 üzenetére
Ha csak egy kicsit nem lennél lusta és használnád a keresőt, vagy visszagörgetnél, akkor már tudnád...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
_stick_ #43911 üzenetére
Amit linkeltél, az pont 7"-os, nem 8-as, ez meg ám ugyan messze van méretben a 10,1"-tól. Igazából elsőnek célszerű lenne elmenni egy bevásárlóközpontba és személyesen is megbarátkozni a méretekkel, mert ugye a 7"-os az nagyobb sosem lesz. A 30 ezres kerettel pedig az a baj, hogy nagyjából ez az xTAB-700qci a legjobb ami kihozható belőle, nagyobb kijelző nagyjából felejtős is. A 10,1"-os tabletek 50K felett kezdődnek amire még talán rá is lehet biccenteni. Méretben a 8"-os 4:3-mal van nagyobb ugrás a 7"-ról, de ott is jobb modell amit ajánlani lehet, az 40 ezer forint.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
rob210 #43761 üzenetére
Egyrészt a weboldal megragadt a 2000-es évek elején felépítést és dizájn elnézve, már ezért is sem fűznék hozzá sok bizodalmat. Azonban ha beírod a keresőbe, hogy WayteQ, láthatod, hogy össze vissza van feltüntetve a garancia, hol 12, hol 24, helyenként 36 hónap. Minden bizonnyal elírásról van szó.Azt is nehéz rámondani, hogy olcsó, mert az Extreme Digital áraihoz képest pár száz, vagy 1-2 ezer forinttal olcsóbb csak.
Igazából azért, mert elírták, neked még nem lesz 2, vagy akár 3 év garanciád. Jó esetben ugyan úgy megkapod a WayteQ által biztosított garancia papírt 12 hó garanciával, aztán ha reklamálsz, hogy de 24 volt írva, akkor tájékoztatnak, hogy elírás, amiért felelősséget vállalni nem tudnak. Ebben az esetben is annyit tehetsz, hogy vissza küldöd a cuccot, de előrébb nem leszel, mert akkor meg nem hogy 24 hó garanciád, de még tableted sincs.
-
z0d1AK
nagyúr
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
csodaember #43702 üzenetére
Körülbelül ugyan ezt megveheted 13-14 ezer forintért a retail üzletekben is. Ugyan ebben a házban, hasonló specifikációval olcsóbban létezik Beex, MyAudio tablet is, ráadásul ezekre legalább van is magyar garancia, ami beazonosítható helyre szól.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
motoflug #42676 üzenetére
A Hyundai T7/T7S-re gondolsz, az is kínai modell, itthon nem kerül forgalomba.
A Kínából rendelőknek: a Hongkong Posttal valós szállításnak befellegzett, a vállalat megszorítja a nadrágszíjat és akkumulátort, vagy azt tartalmazó terméket nem szállítanak.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
fateless #42653 üzenetére
Ezzel leginkább az a probléma, hogy négy kínai tablet is van itt, újabb modell, de kb. semmire nem megyek velük. Az egyikre nem került HDMI. A második 4:3-as képarányú, 1014x768 pixeles felbontással, HDMI-re kötve FullHD ugyan a képe, de úgy, hogy az eredeti képernyőt húzza szét, hogy kitöltse a teret. A harmadik tabletbe a csoda ATM7029 négymagos van, amitől már a 2D-s játékok is akadoznak - ha elindulnak egyáltalán, a negyedik meg ugyan hardverben jó, de annyira gagyi az érintőpanelje, hogy egyszerűen nem lehet rendesen vezérelni a játékokat. Köszi, így nem kell kínai, előrébb nem lennék egy ötödik modellel sem.
(#42652) tjb007: Alapjában a legtöbb gyártó MHL és sima micro/mini HDMI esetén nem védi a jelet, viszonylag ritka az eset, mondjuk a Sony az védi, de hirtelen többről nem tudok. Elég lenne nekem egy MeMO Pad HD 7 is valószínűleg, ha lenne rajta HDMI.
Most így hirtelen a Galaxy Tab 3 8.0 az, ami megfogta a tekintetem, hogy talán jó lehet, bár ennek az ára kicsit borsos a tudásához képest, ennyit elsőre nem terveztem adni érte.
-
z0d1AK
nagyúr
Most én jutottam a kérdező sorra, köszönhetően annak, hogy én magam is gond nélkül elveszek a tabletek között, annyi típus van már. Ezúttal egy olyan tablet beszerzésérére adtam a fejem, amelyen csak játék futna, a következő követelményekre lenne szükség:
- kijelző mérete szinte mindegy, 16:10/9-es képarány, legalább HD felbontás és normális érintőpanel szükségeltetik
- Normális hardver, amelyet támogatnak a játékok és lehetőleg akadás nélkül futnak azok még kb. egy évig
- micro/mini HDMI megléte, ami nem védett jellel rendelkezik, azaz rögzíthető
- újonnan, használtan egyaránt érdekes lehet, az ár az elsődleges
- nem hiszek a kínaicsodákben -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Gregorg #42168 üzenetére
Magyarországon maradva talán a legolcsóbb új Windows 8/8.1-es tabletek is 100 ezerbe kerülnek majd. Pár hét és jön a Tranformer Pad T100, dokkolóval 110 ezerért, ez pillanatnyilag talán a legolcsóbb. Talán olcsóbb modellek az Acer Iconia W3/W4, Lenovo Miix 8, Dell Venue 8 pro lehet, de ezek egyike sincs piacon itthon.
A kínaiak is elkezdtek forgalmazni egy-két windows 8-as tabletet, de igazából ahogy nézem azok sem olcsóbbak.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
thetan #42167 üzenetére
TN panellel még most is kapni készülékeket. Laggolni meg most is tud számos új modell, ha nem jól van optimalizálva a szoftver, tehát a korszerűtlen lett kifejezés semmilyen szinten nem állja meg a helyét.
Hozzáteszem, a CC tabjában sem IPS van, tehát ott is hasonló képminőséggel találkozhatsz majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Gyúrósok ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Apple Ipad 10.generáció
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged