- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
válasz
Quasi_modo #40 üzenetére
Azért, mert fénykép.
-
HardRic
addikt
válasz
Quasi_modo #38 üzenetére
nem, ez nem Pentile, mint a Nexus ez RGB.
-
HardRic
addikt
Köszönöm a választ. Az 5800 kijelzője tényleg ritkaszar, egy mezei Samsung TFT simán elküldi a francba. Nagyon fakók a színei, de szerencsére már édesanyámé.
És megint nem jönnek át a színek fényképen, de a különbség mértéke azért látszik:
T-mobile Legend vs. Asus notebook:
Azért az AMOLED-en egyálalán nem vörös, csak másfajta rózsaszín. Magnetát én meg nem ismerek, én ~12 színben látok. Ha egy férfitól olyan szavakat hallok, mint bézs, türkiz meg ilyenek, az már gyanús. -
joey04
titán
itt van nálam egy 5800, és sajnos nagyon gáz a képe, olyan mint a képen
A legendé "valódibb". nekem ilyen a monitoromon is, meg a TV-men is a kép. de még az iphoneon is. tehát az 5800ban van nagyon szar kijelző.Én a monitoron meg a tv-n is melegebb beállításokat használok, ha hidegebbre állítom akkor azok is elkékülnek szürkülnek, de bőven nem ennyire, mint a képen látható
-
HardRic
addikt
Ide is beírom, remélem többen olvassák, és mondanak nekem valami okosat.
[link]Más:
#25 - Joey20: az AMOLED ritkaronda a Legendemen, ha nem max fényerőn használom. A TFT alacsonyan simán sötétebb lesz, az AMOLED meg kap egy sárgás-barnás-ködös árnyalatot. Engem kifejezetten irritál. -
joey04
titán
de minek szoktassam hozzá, ha van olyan, ami gyárilag megfelel?
a legend kb olyan mi nt a desire, a touch meg ugye szifon:
A kijelző kontrasztosabbnak tűnt, mint a már látott és egy kicsit megnyomogatott Nexus, de ennek is szemkiégető színei vannak. Érdemes megnézni a T-Mobile oldalát és rácsodálkozni, hogy miként lesz a magentából majdnem vörös. Napfényben egyébként még olvasható marad a kijelző, de max fényerővel is gyengébben látszik, mint a 3GS 40-50%-on és automata beállítással,
-
<NewL>
addikt
ja és persze be van kapcsolva az auto-brightness,szóval full sötétben kb 20-30%-on lehet a fényerő.
Karma : én meg inkább arra lennék kíváncsi ,hogy egymás mellett,napsütésben melyik a jobb,teljes fényerőn. meg ha automatára van állitva mindkettő akkor ,hogy fest.
ha valamikor megnézed beirhatnád ideegyébként Joey csak hozzá kell szoktatni a szemet az alacsonyabb fényerőhöz. nekem így van a laptoppal meg a telefonnal is. pl a laptopon is kb 35-40% a fényerő.
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #26 üzenetére
Más: ha neked az N82-höz sötétben fényerő hack kellett, akkor tényleg menj el a szemészetre, mert baj van a látásoddal.
nem azért kell hack, hogy lássam, nem szeretném, ha most meg ez a szöveg terjedne...
Annyi, hogy zavar, ha le van véve. De tökéletesen látom, csak ha nagyobb fényerő, akkor szebbnek tűnik a kép. amikor ugye bekapcsol, akkor fullon van a fényerő, és amikor a symbian betölt, akkor leveszi. és akkor látom, hogy milyen is lehetne... a monitoron este pl a full fényerő hirtelen nekem is bántja a szemem de 1-2 perc múlva hozzászokik, és onnan már zavaró, ha alacsonyabbra veszem. de mondom, tökéletesen látom akkor is, csak nem érzékelem olyan szépnek. -
törölt tag
-
Quasi_modo
nagyúr
Így a képek alapján, lehet hogy mégsem egy nagy szám a Desire kijelzője. Bár nagy a valószínüsége, hogy a képek ismét csalnak.
Más: ha neked az N82-höz sötétben fényerő hack kellett, akkor tényleg menj el a szemészetre, mert baj van a látásoddal.
Nem sértésnek szántam, de tényleg.
Így már sokkal érthetőbb, hogy miért fikázod állandóan az Amoledet. Neked az átlagnál sokkal nagyobb fényerő kell, hogy jól lásd.
Az már megéri azt a kis kompromisszumot a fényerőnél, látva a színeket (ami nem egészen a valóság, tegyük hozzá)
Az a gyanúm, hogy mennyire valóságosak a szinek, inkább attól függ hogy a gyártó szoftveresen hogy hangolt. Valószínüleg rámennek az erős szinekre, mert a vevőnek az kell. Meg persze a legtöbb TFT alapból nem tudja azokat a szineket, amire az Samoled/Amoled képes -
joey04
titán
nem hiszem.
beltérben elég bőven az amoled is az olvashatósághoz, de csúnyának találom a képét az alacsony fényerő miatt. vagyis egy acer liquid sokkal szebb de szvsz még a nem szabad kimondani a nevét készüléknek is szebba monitoromon is keveslem a max fényerőt, csak este nem
-
knorbert1992
tag
AMOLED A LEG JOBB
-
joey04
titán
Karma!
Neked meg van még a touchod?
Ha igen, megnézhetnéd este, full fényerőn, hogy melyik a világosabb, az, vagy a legend. mert nálam az iphone is kb 70-75%-on jár teljesen sötét esti szobában is, és a 100% is csak éppen zavaró
-----------Közben kijött egy másik Desire teszt: [link]
The Desire shares with the Nexus One a 3.7” capacitive AMOLED touchscreen of WVGA resolution. It looks marvelous indoors but if you go outside you won’t help but notice that sunlight legibility could’ve been better. It is the highly reflective surface and weaker backlighting that make it a bad choice for outdoor use.
És van ott 2 kép, ami az én problémámat tökéletesen mutatja:
A másodikon lehet látni, hogy még beltérben is észrevehetően magasabb a fényerő pl az iphoneon (azért emelem ki azt, mert ilyenem van, látom, hogy tényleg ilyen), és ebben egy kicsit még a samoled is elmarad, de arra már azt mondom, hogy elég.
Az elsőn pedig látható, hogy még csak nem is napsütés van, csak kinti körülmények, és már ott is növekszik egy kicsit az előny. A samoled itt is fejlődést mutat, szerintem az már elég lesz.
Szóval én az amoledet továbbra sem komálom, de a samoled továbbra is nagyon ígéretesnek tűnik. Az már megéri azt a kis kompromisszumot a fényerőnél, látva a színeket (ami nem egészen a valóság, tegyük hozzá)
Egyébként az X10nél látható, hogy ott valóban kisebb a különbség az amoled és a tft között, az iphone valamiért ebben nagyon jó (fényerő, kinti körülmények) lehet ezért van nálam olyan magasan a mérce, egy "egyszerű" tft-t használó embernek ezért nem tűnik nagynak a különbség...
Azt kéne még tudni, hogy maxon van-e itt a fényerő mindegyik készüléken, netán auto módban van-e. Nekem anno n82-n is a fényerő hack feltelepítése volt az első, mert az pl nem engedte kikapcsolni ezt a szar szabályzót, és ha maxra tettem, akkor is levett sötétben a fényerőből...
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #18 üzenetére
szívből örülök, hogy nálad csak 1%
szerencsére jön a samoled ami már kijavítja ezt a hibát (az eddigi infók alapján) de ez lehet csupán marketing duma is, majd kiderül -
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #16 üzenetére
és én hol kértem, hogy szavazd meg?
napfényben jobb, hogy mennyivel az szubjektív. a többi vita engem nem is érdekel. -
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #14 üzenetére
a hd2 kijelzője valóban fakó, de attól még fényerőben veri (ha csak egy kicsit is) az amoledes kijelzőket. én meg továbbra is csak erről beszélek.
-
Quasi_modo
nagyúr
nagyobb a maximum fényerő, mint az n1 esetében, kb olyan, mint a HD2, ami már majdnem elég
Hát mi néztük a HD2-t az én gépem mellett, de az a kijelző, valahogy fakó, szintelen és fénytelen volt az Amoled mellett. Igaz nem napfényben nézegettük. (Mindkettő közepes fényerőn volt, ahogy a gazdája használja.) -
joey04
titán
na megnéztem a desiret. jobb, mint vártam. lehet, hogy csak a sense színei vagy valami egyéb miatt, de úgy érzem nagyobb a maximum fényerő, mint az n1 esetében, kb olyan, mint a HD2, ami már majdnem elég. A nálam kijelző fronton etalon Liquid szintet persze egyik se éri el. most valahogy így áll a sorrend nálam: N1 és O2 az utolsó, aztán jön az iPhone, Desire, HD2 trió, mindegyiknek más az előnye, kb döntetlen, és ugyan nem sokkal, de egyértelműen a legjobb az Acer Liquid.
Egyébként rövid vélemény a Desireről: gyors, jó, a rövid tapera alatt bug nem jött elő, szóval csupa pozitívum, de egy játékszer a Legend mellett. Már érzetre. Sokkal minőségibb a kistesó. Persze azért a Desire kéne...
Megnéztem ma egy friss winnel ellátott HD2-t és ez már valóban olyan, hogy ujjal kezelhető a legeldugottabb wines menüpont is. az is tetszik.
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #10 üzenetére
nah írtam egy szép hosszú hsz-t de elszállt. mindegy, akkor tömören:
nem akarok senkit meggyőzni, csak annyit kicsikarni, hogy az amoled kevésbé látható külső helyen, mint a tft, ami logikus is, hiszen alacsonyabb a fényerő. ezt mérések bizonyítják, nem szubjektív vélemény tehát. Az, hogy ez kit mennyire zavar, valóban szubjektív. Engem nagyon, mint mondtam, az Omnia2 már borús időben is kevés volt nekem, a n1 pedig még beltérben is kevés volt maximum fényerőn. persze ott láttam mindent, de zavaró volt. főleg úgy, hogy mellette egy acer liquid volt, aminek sokkal magasabb volt a maximum fényerő, és pl amikor üzenetírást próbáltam, akkor azn1en az üres terület szürkésnek hatott a liquid mellett, amin hófehér volt. az amoled előnyeit én elismerem. csak ebből az egyből nem engedek, mert mérések bizonyítják, hogy nekem van igazam, és Integra fröcsögése nem jogos, hogy rossz szemem, mert éppen azoknak az, akik nem látnak különbséget, hiszen van. másban nem vitázok, de ebben továbbra is fogok, ha valaki tagadja. vagy ha már itt van Karma: a legend a speedshopban pont a hero mellett van. az órán látni, hogy a fehér menniyvel fehérebb a heron, és mennyivel magasabb a max fényerő. maga a kép legenden szebb persze, csak nekem ennél fontosabb a fényerő, ésszerű határokon belül persze.11:de nincs az a "szakadék" a sima TN-hez képest.
tehát legalább te belátod, hogy van, csak neked még nem zavaró. nekem az. na ez így korrekt, ezzel nincs is gondna megyek desiret tapogatni, majd leírom mit tapasztaltam.
-
A fényerős problémád se értem egyébként, beltéren mindig minimumra kell vennem a Legenden a fényerőt, mert kiégeti az agyamat. Kívül persze maxra csavarom, hogy halványan lássak valamit, de nincs az a "szakadék" a sima TN-hez képest.
Az IPS-t meg majd megnézem ha jól alakulnak a dolgok.
-
Quasi_modo
nagyúr
Napfényben minddkettő szar. De ne akarjon senki rábeszélni, hogy nem tudom használni szabadtéren az Amoledet, ha egyszer tudom. Ráadásul az én gépemben lévő kijelző nem is egy friss technológia. Az újabbak meg csak jobbak lehetnek. Az itt ott belinkelt képek meg ugye lehetőleg olyan szögben mutatják a kijelzőket, ahogy normális ember nem is használná.
Aki meg kint a napon akar filmet nézni a mobilján, az kezeltesse magát. A szükséges információkat szabadtéren is látom (sms, hívó fél) tehát használható. Sőt: ha fényképezek, akkor is látom a céltárgyat. -
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #8 üzenetére
While the AMOLED screen is terrific indoors, taking the device outside on a bright day changes the story. Couple the glare from the shiny screen with the poor outdoor visibility typical of an AMOLED display, and you've got a nearly unviewable screen if you're in bright sunlight. That's a bummer.
nálam pont ez adja a különbséget: a tft szar, de használható kint, az amoled nekem kevés, nem használható kategória.
-
Quasi_modo
nagyúr
Már csak a jobb fogyasztás miat is az Amoledé a jövő
Meg a szebb kép miatt is. Persze szokás belekötni a napfényben való láthatóság miatt, de azt szoktam mondani: meg kell nézni napfényben és nem bedőlni a ellenpropaganda videóknak. Napfényben egyelőre egyik sem jó csak használható. -
Ricardo
titán
Már csak a jobb fogyasztás miat is az Amoledé a jövő. Az egyre nagyobb energia igényű készülékekben minden lehetőséget meg kell ragadni a hosszabb üzemidő érdekében.
-
kaller1
veterán
válasz
Quasi_modo #3 üzenetére
Konkrétan nem a bezárásra céloztam, hanem az ilyen topikokban szoktak kemény viták kialakulni, aztán jöhet a meló.
-
Quasi_modo
nagyúr
Igen az engem is érdekelne, hogy mekkora a fejlődés a sima AMOLED-hez képest. Bár én ezzel a mostanival is elégedett vagyok. Tény, hogy lehetne erősebb is napfényben. Én olyankor is el tudom olvasni, de ettől még lehet javítani rajta.
Az is igaz, hogy szvsz jelen pillanatban egyik kijelző sem az igazi napfényben. A TFT-k sem. De mivel ez nálam a használat 1 százaléka, nem nagyon izgatom magam rajta. -
Ricardo
titán
Kinek a pap, kinek a papné. Tény hogy az AMOLED megjelenítők rengeteget fejlődtek az elmúlt pár évben. Ráadásul már itt a Super Amoled.
-
kaller1
veterán
válasz
Quasi_modo #1 üzenetére
A modik díjazzák az ilyen vs topikokat...
-
Quasi_modo
nagyúr
Nem láttam ilyen topikot, de ha mégis van akkor nyugodtan zárható.
De kiindulva a különböző fórumokban tapasztalható éles vitákból, talán jobb lenne ha a hívők itt esnének egymásnak.
A magam részéről (most már) az AMOLED-re esküszöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politikai mémek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Tippmix
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megújult a PROHARDVER!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple MagSafe Charger töltőkábel - Új, csomagolásbontott
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest